Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #510024   henyte
 24 Rgs 2013 12:11
Tironas rašė:...bet zinau kad yra buve zmoniu kurie kristavo kryzium kad vietoi braidymo batu reik pirkti darbo batus uz 80lt ir viskas bus super ir dar geriau. nezinau kodel, bet 90 proc tu zmoniu nieko nesakydami su laiku nusipirko braidymo batus.
jei henyte tu teisus, tai zveju parduotuves turetu uzsidaryti gana greitai. deja :(
kryzium as niekur ir del nieko nekrentu, nesakau, kad norfin blogiau uz lbrador ar atvirksciai, keliuose postuose ikyriai zyzei apie ta "180" ir gavai sioki toki patvirtinima, kad ne viskas ka kiti sneka melas ir demagogija... Kad begsiu pirkti ~panasu daikta i zukles prekes, vien del to, kad tai zukles prekese, tai kazin...
Dziaugsiuosi Tirone, kad tu butum teisus del paskutinio savo sakinio, tris kartus spjaudamas per peti, niekada to nenoreciau...
 #510121   mode85d
 24 Rgs 2013 19:36
Gal butu kokiu nuomoniu apie siuos? http://shimano.ru/models/details/shiman ... k--ll.html
http://shimano.ru/models/details/shiman ... j--4l.html
Nelabai pagaunu kodel rusai raso parametrus pvz, atsparumas dregmei nuo 10000 iki 20000 kvepavimas nuo 4000 iki 8000, nors pasmus jau 10000 dregmei ir kvepavimas 5000. Isvis tokiu parametru kostiumas apsaugotu diena vidutinio lietaus? Kaip butu galima orentuotis situose skaiciuose?
 #510133   Kleckas1978
 24 Rgs 2013 20:03
nuo 10 000 viskas Ok buna, o tie po 3000 ar 5000 tai tokie kompromisiniai - nei ten nuo rimto ilgo lietaus apsaugo nei ten kvepuoja normaliai, nors daugelis naudoja ir jiem viskas OK, nes zmones ir prie skirtingu temperaturu devi ir skirtingai zvejoja (aktyvi ar pasyvi zvejyba) ir skirtingai prakaituoja.... ir t.t.

beje kai raso kvepavimas kad nuo iki, tai cia labai saziningai gaunasi, nes vienos vietos buna labiau sutvirtintos - panaudota storesne medziaga ir pan.... del to ir gaunasi kad ten kur sustiprinta medziaga dedama - ant alkuniu, kelenu, uzpakalio ir t.t. kvepavimas bus mazesnis ir t.t.
 #510134   Tironas
 24 Rgs 2013 20:03
10000mm jau skaitosi normalus tikrai lietui atsparus rubas.
o del kvepavimo kleckas teisingai isdeste.
 #510167   vk
 24 Rgs 2013 21:51
Menke rašė: . O labiausiai patenkintas Cabelaso striuke Dry-plus + 150 Thinsulate. Ja nesioju nuo +10 iki -15*C. Jau du sezonai ir ne menkiausio nusiskundimo.
Aš irgi labiausiai patenkintas Cabelas rūbais, tik naudoju goreteksinius iš Guidewear serijos. Dabar apžiūrėjau intensyviausiai naudojamą 3 sezonus naudotą striukę - viskas su ja gerai, akivaizdžiai laikys dar daug metų. :gutgut
Beje, dabar Cabelas-e yra bene geriausių per metus nuolaidų metas, nežiopsokit. Siunčiuosi kelis rūbus, įmetu vieno įdomesnio nuorodą - http://www.cabelas.com/product/Cabelas- ... l+Products
Perku žiemai, storiausias 300 polartekas su kapišonu, nedaug tokių rūbų būna. Būtinai norėjau su kapišonu, nes juos mėgstu žiemą naudoti.
 #510187   alkanas
 25 Rgs 2013 07:44
betgi cia ne salmo produktas, kaip jus drystat 'viarkt
 #510192   alkanas
 25 Rgs 2013 08:03
Tironas rašė: jei henyte tu teisus, tai zveju parduotuves turetu uzsidaryti gana greitai. deja :(
zvejams parduotuviu in Lt nera. jei jos uzsidarys, niekas nenukentes, isskyrus runkelius "perekupinius" zvejybiniu krautuviu turetojus, ir zinoma gaila pardaveju butu. isliks stipriausieji. o kas verslo stiprybe ?
su laiku paaiskes zinoma jei niekas nesikeis, kad ne tironas. nematau nei ko cia dziaugtis nei ko cia liudet, kazkada inforacija taps prieinama visiems ;uolrait
 #510197   Tironas
 25 Rgs 2013 08:15
nestebuklinga kaina, jei buti visai objektyviam. plius tie clasic polartekai man asmeniskai biski jau atgyvene ir yra labai panasiu kinietisku kopiju.
ir man asmeniskai kapisonas apatiniam rube tik trukdo. labai jau varzo kazkaip. kepure daug patogiau, plius kapisonas yra striukeje visada. nebent nusegamas butu sitas.

o seip palyginimui, vision megstukas is POlartec microflyso, su atlenkiama kaklo apsauga jau seniai kainuoja 169lt. taip kad kaina nestebuklas ;)
 #510205   alkanas
 25 Rgs 2013 09:02
Tironas rašė:nea. softshell aplamai man iki galo nesuprantamas rubas. jis geras ir patogus nuo vejo, bet nera labai siltas, ir visai netinka per lietu. kvepuoja irgi taip biski man neaiskiai. geriau tada jau imti ruba su primaloft.

as kalbejau apie sita http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 44&pid=315
cia imeciau pirma pasitaikiusi ruba, grynai del kalnieriaus , o ne del savybiu ir kainos. apie tuos dalykus aiskink telike. tau kaip pvz pavasarinis-rudeninis liaudiskai vadinamas "bliuzonas" pasiltintas su visais papirdolinimais kainuoja pvz 20 lt, ziemini pasiemiau uz 40 lt, jauciu permokejau :twisted: kaina ta pati kaip is bobutes megzta kad imciau 'viarkt
 #510207   p.arturas
 25 Rgs 2013 09:06
Tironas rašė:nestebuklinga kaina, jei buti visai objektyviam. plius tie clasic polartekai man asmeniskai biski jau atgyvene ir yra labai panasiu kinietisku kopiju.
ir man asmeniskai kapisonas apatiniam rube tik trukdo. labai jau varzo kazkaip. kepure daug patogiau, plius kapisonas yra striukeje visada. nebent nusegamas butu sitas.

o seip palyginimui, vision megstukas is POlartec microflyso, su atlenkiama kaklo apsauga jau seniai kainuoja 169lt. taip kad kaina nestebuklas ;)
nusipirkau audimo bliuzona is polartek thermal , tai cia geras ar ,,atgyvena"? pirmas mano daiktas is polarteko, neturiu su kuo lyginti.
beje kaina irgi draugiska 159.
 #510210   Tironas
 25 Rgs 2013 09:12
jei klausimas rimtas tai pasakysiu kad man labai patinka polartec thermal pro ir powerstretch medziagos. kaina tikrai draugiska.

alkanas- nezinau ka tu ten pirkai uz 20lt ir uz 40lt is tos bobutes ir bijau kad nelabai man idomu. nes ir tau turbut neidomu ka as pirkau uz 30, iar 15lt
 #510216   alkanas
 25 Rgs 2013 09:32
Tironas,
man irgi neidomu ka tu prwdavei su "LABAI DIDELIU ANTKAINIU" ;uolrait
 #510228   SauliusM
 25 Rgs 2013 10:08
Tironas rašė:...softshell aplamai man iki galo nesuprantamas rubas. jis geras ir patogus nuo vejo, bet nera labai siltas...
vat pats ir pasakei kam jis tinkamas. turiu soft shela. jis labai geras vaiksciot pleze po Kalifornija,kai nuo vandenyno patraukia vejas. Lietuvos salygom irgi tinkamas zvejybai pleze silta bet smarkiai vejuota diena, kad taves vejas kiaurai nekostu.
 #510240   Menke
 25 Rgs 2013 10:38
p.arturas rašė: nusipirkau audimo bliuzona is polartek thermal , tai cia geras ar ,,atgyvena"? pirmas mano daiktas is polarteko, neturiu su kuo lyginti.
Turiu sita audimo jau treti metai, daiktas super ir dar per ispardavima pirkau uz 119lt. Labai sunkiai sunesiojamas, nepasigailesi.

Va sitoki
Prikabinti failai
Picture 149.jpg
Picture 149.jpg (55.55 KiB) Peržiūrėta 4693 kartus(ų)
 #510245   gdeivis
 25 Rgs 2013 10:49
Tikriausiai norejai pasakyti ne 169 o 269 LTL ;-)
Tironas rašė:nestebuklinga kaina, jei buti visai objektyviam. plius tie clasic polartekai man asmeniskai biski jau atgyvene ir yra labai panasiu kinietisku kopiju.

#510258   Tironas
 25 Rgs 2013 11:07
sakau teisinga kaina. sitoi nuorodoi sena kaina. parduotuve neveikia dabar . kaina 169lt
Paskutinį kartą redagavo 1 Tironas. Iš viso redaguota 25 kartus.
 #510259   vk
 25 Rgs 2013 11:08

http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 44&pid=315
Tavo nurodytas megztukas irgi yra iš polartec classic audinio, bet ne iš storiausio 300-ojo, tiesą sakant net neaišku iš kurio konkrečiai :-D. Jei kalbėti apie plonesnius nei 300-ąjį Polartecus, tai cabelase yra rūbų ir "stebuklingomis" kainomis lyginant su minėtu Vision: http://www.cabelas.com/catalog/search/? ... e&x=11&y=5

Man irgi trukdė bei iškart nusegiau, numečiau ir niekada nenaudojau Norfin Cosy Line netikusio kapišono. Taip, tokie kapišonai yra nereikalingas šlamštas. Tačiau normalūs kapišonai yra gėris. Sėdi žiemą ant ledo, vieną dieną vėjas stiprus, kitą dieną silpnas, vieną dieną sninga, kitą - saulė, temperatūros taip pat labai skiriasi, tai yra labai skiriasi aplinkos "šaltumas". Todėl viena kepurė, kurios termoizoliacija nesikeičia, tikrai nėra optimalu. Kur kas geriau, kai atsižvelgdamas į aplinkos sąlygas gali papildomai lengvai užsidėti ar nusiimti kapišoną arba du kapišonus - megztuko ir striukės kapišonus. Arba einant sukaisti, nusiimi kepurę ir užsidedi kažkurį kapišoną, kad neperpūstų žvarbus vėjas, bet geriau vėdintųsi galva. Man taip patogiausia ir pagal save matau, kad kai kurių net gerų rūbų beveik nenešioju į žvejybas dėl to, kad neturi kapišono. Beje, mano minėtas rūbas su kapišonu yra skirtas 2-am sluoksniui "Fleece Outerwear", tai nėra kaip sakai "apatinis" 1-o sluoksnio "base layer".
Turiu ir aš rūbą su Tirono giriamu powerstretch - http://www.cabelas.com/product/Bargain- ... t105691680 , taip, puikus, malonus, geras, mėgstamas. Bet, kaip jau minėjau, 1-o sluoksnio rūbai nepakeičia 2-o sluoksnio rūbų.
Manau, kad visai universalių rūbų nėra ir todėl gerai, kai atsižvelgdamas į oro sąlygas bei planuojamos žūklės intensyvuną gali pasirinkti, ką rengtis, išsirinkti optimalų komplektą. Gana tikiu, kad kažkuriomis šaltesnėmis sąlygomis minėtas megztukas su kapišonu iš polartec 300 bus puikus pasirinkimas. Kiek tai praktiškai pasiteisins galėsiu atsakyti žiemą. ;;yel
 #510273   Tironas
 25 Rgs 2013 11:31
viskas ciki su tais kabelasais. atradot jus siuntimus 2-3 metus veliau negu mes. tik kazkaip daug mano pazistamu nustojo siuntinetis. nes visu pirma prisiperka daug visai nereikalingu dalyko ir tik todel kad buvo pigu. plius su dydziais daznai nepataiko. vienzo, pradejo moket branghiau bet vietoje. nieko naujo, nieko baisaus as cia nematau.
 #510274   vava
 25 Rgs 2013 11:37
galit prasviest, kas tas power strech? su kuo ji reiktu lygint ar kam jis artimiausias pagal savybes?
 #510275   gdeivis
 25 Rgs 2013 11:37
Tironas rašė:viskas ciki su tais kabelasais. atradot jus siuntimus 2-3 metus veliau negu mes. tik kazkaip daug mano pazistamu nustojo siuntinetis. nes visu pirma prisiperka daug visai nereikalingu dalyko ir tik todel kad buvo pigu. plius su dydziais daznai nepataiko. vienzo, pradejo moket branghiau bet vietoje. nieko naujo, nieko baisaus as cia nematau.
Atradejau tu atradejau, geriau internetine parduotuve eitum atidaryti, o tai greit valgyt nebeturesi uz ka.
 #510295   vk
 25 Rgs 2013 12:30
vava rašė:galit prasviest, kas tas power strech? su kuo ji reiktu lygint ar kam jis artimiausias pagal savybes?
Apie polartecus trumpai parašyta čia: http://www.cabelas.com/catalog/product_ ... tId=532231

Polartec® Power Stretch® fabric features four-way stretch that hugs the body. It also wicks moisture and offers breathable warmth without weight. A special construction process results in two unique surfaces – a soft interior that wicks moisture and a durable, smooth, wind-resistant exterior. Its exterior is also abrasion-resistant.

Sakant savais žodžiais tai power strech svarbiausia savybė yra tampymasis į visas puses, dėl to mažiau judesius varžo net prigludęs aptemptas rūbas. Taip pat jis pasižymi prakaito nuvedimu, lengvumu, šiltumu, švelnia minkšta vidine puse, audinio ilgaamžiškumu.
 #510297   vk
 25 Rgs 2013 12:36
Andrius0522 rašė:siaip Tironas del dydziu gerai sako,USA dydziai gali daznai nuvilti...
Rizika yra ne su USA dydžiais, o su internetiniais dydžiais perkant nesimatavus, tai yra panaši rizika nepataikyti dydžio yra perkant ir iš Tirono e-parduotuvės. Didesnė rizika suklysti perkant pirmą kartą kažką naujo. Riziką galima sumažinti pasiklausinėjus jau pirkusių žmonių. Pvz., aš žinau kad man idealiai tinka cabelas large tall dydis ir netenka nusivilti, kai tuo tarpu Lietuvos parduotuvėse tokio dydžio nerasi ir tenka ilgai matuotis, kad ką nors tinkamo čia rasti. :)
 #510303   p.arturas
 25 Rgs 2013 12:57
Menke rašė:
p.arturas rašė: nusipirkau audimo bliuzona is polartek thermal , tai cia geras ar ,,atgyvena"? pirmas mano daiktas is polarteko, neturiu su kuo lyginti.
Turiu sita audimo jau treti metai, daiktas super ir dar per ispardavima pirkau uz 119lt. Labai sunkiai sunesiojamas, nepasigailesi.

Va sitoki
as apie kitoki http://www.e-audimas.lt/lt/catalog/prod ... ategory/5/ tik kad siauriniam parduotuveje pigiau
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė