Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #508501   marenas
 17 Rgs 2013 16:00
Andrius0522 rašė:echolotas eda akuma nemazai,geriau ysigyk maza akuma salia...
turiu maza,as nuoriejau pasakit kad tikrinu kiek nusiedes akumas su eholotu,ten jug raso vatus.kazin ar teisingai rodo eholotas?
 #508503   marenas
 17 Rgs 2013 16:07
as maziuka turiu 7 tai liktai trys dienas atlaike ,.normalei.o dydisis 100liktai tai per diena ant dvieju susilpnietu dydisis.
neipykim :grin:
 #508549   slavikas
 17 Rgs 2013 19:05
turiu maza,as nuoriejau pasakit kad tikrinu kiek nusiedes akumas su eholotu,ten jug raso vatus.kazin ar teisingai rodo eholotas?[/quote]
Voltus :grin:
 #508570   Kleckas1978
 17 Rgs 2013 20:09
Andrius0522 rašė:kiek kalbejau su zmonem visi dejoja,kad echalotas eda akuma,ir dauguma ysigije maziuka akuma salia... pats pajutes buvau,kad maziau laiko akumas naudojant kartu su echalotu,taip,kad dabar TU dviracio naujo neisradinek,,,cia tas pats kai sakei su 144 ah akumu,nelabai eitu atvelkiauti dvieju dienu,(tas matematikas logiskas pasilk sau veju nekalbejes),nes jau juokas ima is tavo kategorisku,bet gana daznai prasilenkenciu su faktais teoriju!!!!,arba tas pats kas slapias akuma netrumpina,bet vaklar tyrimas parode,kad nzn daug cia ar mazai,bet tikrai geriau nera kai palietes vandeni susikaupusi ant akumo pamatai sroves tekejima-neskakau,kad tu kleckai apie tai kalbejai(tingiu iekoti kuris matematikas taip sake),bet faktas kad siek tiek tiesos yra mano zodziuose,ir neretai...
matai as dvi dienas skaitau nuo 7 ryto iki 21 valandos vakaro ir tikrai tai neimanoma kad ir kaip tu skaiciuosi kad ir kaip tu tai irodinesi, o siaip galim lazintis as pas tave atvarau 2 dienom ir tu su vienu akumu mumis abu pravelkiauji nuo 7 ryto iki 21 valandos vakaro ir antra diena taip pat t.y. 28 valandos velkiavimo ir jei akumas tiek atlaikys is manes geras baliukas - galesi ir draugu pasikviesti :-D
O jei tavo akumas mirs neatlaikes tiek tada is taves balius ir kelione dar man apmoki (kura) cia ne siaip pliurpalai o realus ir tikras pasiulymas ir forumieciai gali buti liudininkai ir sudalivauti baliuke :!: :idea:

nes joks akumas ar ten 144ah ar 200ah neatlaikys 2-3 pavara 24-28 valandu darbo net su 30lbs variklio - cia 100%, o jei velkiauji pusdienius po 5 valandas - nemaisyk su dienom :idea:

O skaicius as tau imeciau kiek ima echolotai siulaikiniai o ne akmens amziaus su gaidiskais lempukiniais pasvietimais (pasisstudijuok kas tai yra ir kaip jie itakoja elektros sanaudas ir t.t.)
Tingiu as tau kazka irodineti atrodo zmogus protingas bet kai susneki kad butina atskira 7ah akuma pirkti echolotui jai jau valti velkiavimui guli 100ah akumas, tai net juokas ima :-D :-D :-D :-D :-D
tai gal zmogui geriau vietoj 100ah paimti 110ah ir bus viskas :gutgut o dabar gaunasi kad 2 vnt akumu tampyk, atskirai krauk ir t.t. - paistalai ir tiek....
 #508592   Andrius0522
 17 Rgs 2013 21:47
tu pats kai sukledi tai nors uzmusk,kuris velkaiutojas nepadaro siokiu tokiu pauziu,o jei tau reikia ir tai paaiskinti tai su tavim geriau nei nesivelti y pokalbius,nes ilgai truks kol tau issamiai viska paaiskinsi...nei tu man draugas nei brolis,kad as su tavim bonke suaciaum,bet ir nepriesas...as tau yrodineti nieko nesiruosiu,yra kurie zmones su manimi kartu vaziuoja jau nezinau kiek laiko zvejoti,ir jie skaito ka as rasau,todel drasiai sakau,praktiskai dvi dienas atvelkaiudavau su akumu,o jei seki kas rasinejama,tai tas akumas jau mire,dabar su baneriu masininiu plaukioju...

pagal tavo realius paskaiciavimus su 100 ah galima plaukti 3.3 valandos su 30 lbs 5 pavara ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!net minimaliu sansu nera!!!!!!!
 #508594   Kleckas1978
 17 Rgs 2013 22:12
ziuriu asmeniskai labai viska priimi :shock:
Gal nevertetu taip gliucintis?????
As tau pasiuliau realu varianta kaip isbandyti nieko neprarandant ir dar baliu aptureti + forume butum krutas ir teisybe kitam irodes :idea:
+man asmeniskai (neismaneliui) galetum irodyti kad as klystu (beje kaip ir gamintojai el.variklio - kurie nezino kiek variklis ima amperu ir t.t.) :idea: :idea: :idea:
O kad pas tave tik pliatku lygis tai seniai isitikinau nes minkotos 100ah akumas atlaiko su 30 lbs varikliu 2-3 pavara velkiaujnat nuo 6 iki 13-14 valandos dienos ir psio (t.y. 7-8 valandos 2 pavarike ir akumas gatavas) - pats isbandziau ir zinau ir nereikia pasaku apie super varikliu ekonomiskumus ir as nesekiau tavo akumo gyvavimo laiko ir man tai visiskai neidomu :idea:

dabar kas del tavo rasymu, ne viena karta rasiai kad atlaiko 2 dienas akumas
O 2 pusdieniai ir 2 dienos stipriai skiriasi ir t.t.
del to nereikia issisukineti ir kazko isvedzioti apie sustojimus ir t.t.
sustoji ir ant zacepu uzplaukineji ir pavara aukstesne ijungi ir t.t.
ir kaip beskaiciuosi i valanda vistiek minimum 10ah sunaudos ir jei naudoti VISA DIENA tai uzteks tokio 140ah akumo visai dienai ir tiek...
o ne 2 dienom.
O stai dviem pusdieniam nuo 6-7ryto iki pietu 13-14 valandos ar atvirksciai nuo 13-14 iki kokiu 20-21 valandos vakar - tai taip sutinku uzteks 2 o gal net ir 3 dienom :idea: jei ten sustojinesi dar po valanda ant kiekivieno zacepo
 #508599   Andrius0522
 17 Rgs 2013 22:36
blyn tu juokdarys esi as tau sakau...nesupyk,visu pirma matau kas pas tave galvoje,(kazkam kazka irodyti ,esi krutas ar ne ir pan ) -ziauru net skaityti...
antra,pagal tave diena prasideda ypac vasara 04.00 kai jau sviesu ir baigiasi apie 22.30 kai jau sutemsta??nebesvaik as tau sakau,pyktis nenoriu bet sakau savo logiskas matematikas paislik sau...as tau sakiau jau jog pagal logiskus paskaiciavimus-gamintoju pateikiamus parametrus viskas turi buti kaip tu sakai,bet mano praktika rodo ka kita,ir as niekam nieko neyrodineju,nenoriu bhuti krutas kaip tu forume,tik sakau ka esu isbandes,...o asmeniskai tu viska priimi,ne vienoje temoje jau esi ta yrodes,ir kaip jau supratai ne vien as ta pastebejau,jog tiesiog prudini savo savo NUOMONE kitiems forumieciams(ACIU uz spininga),tas tikrai neblogas patarimas,o visa kita ko as pvz nebudamas kazkoks elktrikas,nesusidures su daugiau pvz varikliu ir panasiu dalyku,-negaliu kategoriskai paneigti,nes tiesos yra pas tave tik pagal gamintoju duodamus parametrus,pas mane mano tiesa (mano)-praktikoje...
gamintojas Garmin sako kad mano laikrodis pakrautas turi laikyti 2 savaites minimum nekrautas...nuo pat pradziu budejimo rezime njieko neveikiant su juo jis laiko max 10 dienu,va tau Graminai visokie ir pan...dar labiau remkis ir prudink zmonems savo matematikas,tada busi krutas forume...ta tema baigiau,nebesivelsiu su reklamomis tikinciu zmogum y dar isamesnes diskusija... ;) sekmes ;)
 #508603   Kleckas1978
 18 Rgs 2013 05:50
Prie ko ta reklama????
Jei paciam teko plaukioti su elektriniu varikliu Minkota 30lbs ir 100ah minkotiniu (nauju 5-10 kartu iskrautu) akumu ir laike jis velkiaujant (2 pavara) nei daug nei mazai nuo 6 ryto iki ~13 valandos dienos ir akumas nudusdavo, ir taip kelias dienas is eiles, as neisivaizduoju kas ten per super akumas ar super variklis, kad tau taip gaudavosi - dvi pilnas dienas atvelkiauti ir akumas dar gyvas likdavo :shock: :shock: :shock:

Ir nieko as asmeniskai nepriimu - velkiauk tu su akumu nors ir savaite kasdien man nuo to dzn.....

Beje as is teorines puses tik paskaiciavau kiek mazdaug turetu laikyti +- ir tiek.... o realiai ir pats plaukiojau ir pats turejau minkota 30lbs taip kad ne is dangaus rasineju, bet kaip visalaik atsiranda forumuose veikeju pas kuriu ir masinos ant oro vaziuoja nes sanaudos buna 2x mazesnes nei pas kitu ir t.t.
 #508619   marenas
 18 Rgs 2013 08:01
apie masinas,tai mano pasatas 66kw 100km ant 90vaziuojant 4,5 ne daugiau,o knygoi raso 4,2 jai ne universalas4,1 rija.
db turiu 81kw pasata tai 5 ryja,,
66kw nuvarydavau i druskininkus su 15l ,paskui su tevuko 66kw vaziavom taspatc,ir i vilniu nekarta vaziaves.
gal galingesne geriau 81kw bet as perdaug nelakstau,uzteko ir 66kw.
gaila kad tokiu pasatu nebegamina,o gerai uzlaikita sunku rast,as nusipirkau 97 paskutini turbut :grin: o tie kiti jau :/nek
ne zvejybinei.
 #508649   alkanas
 18 Rgs 2013 09:34
del akumo, tai kad ir nauja nupirkus, jis gali buti prastovejes, koks nors nedakrautas ir pan ir jo talpa gali buti realiai mazesne nei yra rasoma, nera cia ko gincytis, lygiai taip pat del varikliu, pvz 30 lbs 5 pavara- 30A ims- cia irgi matematinis, paskaiciuotas dydiz, ne realus. realus priklausys nuo daugelio faktoriu, pvz valties svorio, jos pasipriesinimo plaukiant ir tie A gali ir nemazai skirtis ir i didesne ir i mazesne puse
 #508660   Andrius0522
 18 Rgs 2013 10:07
va alkanas kazka protingiau kalba,o kleckai tau sakau kad mano akumas kazkur ymesta yra koks buvo,o variklis ne 30 lbs ,o 46 lbs buvo MotorGuide,ir tai plauke ilgiau nei tavo paskaiciavimai ...as irgi niekam nieko nieko nenoriu irodyti,tik sakau kaip buvo...jei apie masina prakalbom,tai A6 turejau,ta vadinama pati baisiausia varianta 110kw 2.5 TDI automata...nusipirkau iskart visi sauke PAPUOLEI :D ant salerkos ant taisymu dezes ir pan...beveik 30 menesiu atvazinejau,apart vaziuokles nieko netvarkiau ir tepalus keiciau,salerkos vasara 8.5 mieste,kai sauke ruoskis pilti 11 litru...db passatas 96 kw irgi daugumai ryja apie 9 mieste ar 8.5,man ryja iki 7 litru...vnz priklauso kaip vaziuosi,kaip plauksi ar kaip skrisi,....ka ten raso gamintojai tiek ir tiek lbs,tiek ir tiek amperazas....toli grazu nevisada teisybe
 #508662   alkanas
 18 Rgs 2013 10:22
jee, kuro sanaudos mieste irgi priklauso ir nuo miesto trafico dydzio, ir KW ir Ag irgi tik popieriniai, ne realus, tas pats ir lbs liecia, nu nebuna taip 100 % visi 30 lbs ir basta ir apsukos nevienodos bus, nu 100 % net spirto nebuna, o tas rodos nezymus lbs skirtumas per ilgesni laika ziurint gali duoti gan apciuopiama laiko skirtuma plaukiant, zinoma dvigubai nebus, nesiimu skaiciuot teoriju, ar destyt kodel nebuna visiskai identisku el motoru, yra be manes cia mokslininku ;uolrait
 #508664   Andrius0522
 18 Rgs 2013 10:23
marenas rašė:apie masinas,tai mano pasatas 66kw 100km ant 90vaziuojant 4,5 ne daugiau,o knygoi raso 4,2 jai ne universalas4,1 rija.
66kw nuvarydavau i druskininkus su 15l ,paskui su tevuko 66kw vaziavom taspatc,ir i vilniu nekarta vaziaves.
gaila kad tokiu pasatu nebegamina,o gerai uzlaikita sunku rast,as nusipirkau 97 paskutini turbut :grin: o tie kiti jau :/nek
ne zvejybinei.
pries koki menesi pardaviau toki pssata ledini, norejau sau zvejybom pasilikti,bet nzn kodel nepasilikau :)
 #508843   slavikas
 18 Rgs 2013 19:36
Andrius0522 rašė:
marenas rašė:apie masinas,tai mano pasatas 66kw 100km ant 90vaziuojant 4,5 ne daugiau,o knygoi raso 4,2 jai ne universalas4,1 rija.
ne zvejybinei.
pries koki menesi pardaviau toki pssata ledini, norejau sau zvejybom pasilikti,bet nzn kodel nepasilikau :)
O aš pasilikau tokį delfiną žvejybom, bet dėl 4.5 tai didelis klaustukas. Aš suprantu , kad kuro sąnaudos priklauso nuo tarpinės ,bet mano tapkės nors ir nesunkios į 4.5 limitą net nesvajoju įsitekti. Neerzinant kitų passat vairuotoju pasakysiu -7 litrai(vidurkis)
 #508945   gintarsen
 19 Rgs 2013 09:13
Idomu su Passatu uzdejus 30 lb varikli ir penktu begiu kiek nuplauktum km. ir kokios kuro sanaudos butu? :ks> akumuliatoriu tema ;;yel
 #512395   Andrius0522
 03 Spa 2013 17:59
toks klausimas ne y tema biskiuka,bet blogiau nebus :) akumas Q7 issikroves,ir su ctek ymanoma per +/- pakrauti,ten kur po kapotu uzkurimui skirti +/-?o norint prieti prie akumo reikia isimti sedyne:(,buciau isemes,bet neturiu raktu tinkamu :(
 #512402   Sokratas
 03 Spa 2013 18:16
tai juk šiaip krauni nuo 220 V, o tu nori pakraut nuo 12... manau jokių šansų
 #512427   Sokratas
 03 Spa 2013 19:49
destiliuotas vanduo, jei nebuvai nieko išpylęs iš to akumo...
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 3 kartus.
 #512429   Sokratas
 03 Spa 2013 19:51
jei gelinis, aišku nieko nereik pilti, jei rūgštinis- plokštelės turi būt apsemtos
 #512431   Sokratas
 03 Spa 2013 19:53
pateliųskuok, turi girdėtis...
Ką matai pro tas skyles?
 #512434   Andrius0522
 03 Spa 2013 19:56
Akumuliatoriaus korpuso skyriuose AGM (Absorbent Glass Mat) technologija naudoja akytą stiklo pluošto užpildą, impregnuota skystuoju elektrolitu. Elektrolito tarp plokščių, kaip klasikinese akumuliatoriuose, ten nera.
Bosch AGM Start / Stop suteikia daug energijos, yra didelės talpos ir turi didelę pradinę galią - visi privalumai sudėti į vieną ir tą patį akumuliatorių.

manau toks mano :0 ir kaip suprantu ate jam... :(
Prikabinti failai
DSC_0612[1].jpg
 #512437   Sokratas
 03 Spa 2013 20:00
atrodo kjaip išsilydžiusios tos plokštės, manau neturėtų taip būt
 #512438   Andrius0522
 03 Spa 2013 20:02
buvo viskas gerai,pastovejo masina apie pora menesiu praktiskai be judesio ir snd ziuriu isvis givybes nebera,ant laidu pakuriau bte tolko jokio,neuzsikrauna nei tam kartui :( nu aisku,reikia ziureti kazka ykisti y vieta :)
 #512631   marenas
 04 Spa 2013 19:21
kaip manot ar masina eitu uzvest su plaukiojimo akumu,girdiejau pasjuos nier startines galios.
bet pavizdziui ziema pajungi pabirbini pabirbini o po to pajungi masinini ir burbt.
cia jai neuzsivestu ka gali zinot.
savo pasacioka tdi prie 16 be zvakiu uzkuriau nesunkei,nes i zvakes nepateina srove,senaji pasata uzkurdavau prie14 bet sunkokai jau irgi tokia pat problema buvo nepareidavo srovie.rele veikia saugiklis geras,tad ir neknisau sau smegenu prasivedziau laidus nuo akumo pakaitinimui.
o dabartiniui net nebuvau pajunges laidu ,nes gan gerai kuresi.
tad ruosios ziemai ka gali zinot.
 #512633   Andrius0522
 04 Spa 2013 19:28
pakursi drasiai...kaip tai neturi galios,jei geliniai labiau skirti laivams uzkurti,o AGM masinoms tipo patvaresni yra...yra dyzelinis ir benzininis akumas jei taip butu galima pasakyti,nes pvz dyzeliui reikia sukimo galingesnio,kazkurie skaiciai ir nurodo sukima ar panasiai ant akumo...
 #512698   marenas
 05 Spa 2013 08:22
as ir galvoju kad suks gan ilgai kol prajudins tepalus susalusius.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 29
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė