Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #512699   p.arturas
 05 Spa 2013 09:08
marenas rašė:as ir galvoju kad suks gan ilgai kol prajudins tepalus susalusius.
tai gal tepalus pasikeisk...
 #512700   alkanas
 05 Spa 2013 09:16
nepatartina su gilaus issikrovimo akumais uzvedinet masinu nesvarbu ar gelinis ar ne.
jei akumas masininis, nesvarbu koks gelinis, rugstinis, sarminis, su juo gali uzvedinet ka tik nori, tik iskraut iki 0 nepatartina. nemaisykite akumu koks kam skirtas.
ant masininiu akumu yra nurodoma startine srove, kuo galingesnis variklis, tuo startine srove reikalinga didesne, dyzeliui startine srove irgi reikalinga didesne, kokia reikalinga srove yra nurodoma visu masinu dokumentuose.
 #512727   Sokratas
 05 Spa 2013 11:26
tas tai taip, bet pasižiūrėjus į kainų skirtumą , ir aš jau linkstu prie automobilinio akumo naudojimoa elekriniams plaukiojimo varikliukams...
 #512728   Andrius0522
 05 Spa 2013 11:35
bobis rašė:tas tai taip, bet pasižiūrėjus į kainų skirtumą , ir aš jau linkstu prie automobilinio akumo naudojimoa elekriniams plaukiojimo varikliukams...
jei zadi imti,imk 100 amperu,tada pilnai pakaks,as su 80 dabar jau pradedu vis dazniau jausti issikrovima,o 100 per akis bus,neturetum daleisti iki issikrovimo jo,ir laikys...draugelis 95 ah jau antras sezonas eina,pamatavau po zvejybos,12.5 kazkas buvo voltazas...
 #512745   alkanas
 05 Spa 2013 16:57
masinini aisku galima valciai naudot, tik reikia saugot kad neiskraut iki galo, nes masinini kuo maziau iskraudinesi tuo ilgiau tarnaus
 #514875   MaxXMeridiusLT
 15 Spa 2013 18:03
Sveiki,
Naudoju akumuliatoriu http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... cts_id/418
Akumui 3 metai,atrodo ir saugotas ir pastoviai dakraunamas ir laikomas kambario temperaturoje.
Paskutiniu plaukimu jis man atlaike apie 5.5h,na sekanti pusvalandi jau 5 pavara vos vysciau 2km/h greiti.Taigi isviso ~6val.Sakau gal mazokai truputi,tai ar cia jau tas akumas baiginejas ar siaip tos firmos jie nieko gero,juolab,kad ir kaina nebuvo jo didele labai.
Tai jei galvotis pirktis antra akuma kuri naudociau velkiavimui,ka patartumete.
Variklis Minnkota 30lbs
 #514876   Kleckas1978
 15 Spa 2013 18:08
As skaitau kad dar gerai atplaukioji kaip su 3 metu akumu :idea:
nes kiekviena kart ji iskraunant jo talpa po biski mazeja ir t.t.
siaip realus ir normalus akumo tranavimo laikas 3-4 sezonai ;-)
 #514880   MaxXMeridiusLT
 15 Spa 2013 18:20
Kleckas1978 rašė:As skaitau kad dar gerai atplaukioji kaip su 3 metu akumu :idea:
nes kiekviena kart ji iskraunant jo talpa po biski mazeja ir t.t.
siaip realus ir normalus akumo tranavimo laikas 3-4 sezonai ;-)
Na dar priklauso kiek kartu per sezona zvejoji,pas mane tikrai nebuna taip,kad kiekviena savaitgali ant vandens:) sezonas max 10-12 isplaukimu.Gal ir prisibaiges jis.Galvoju arba forumieciai zinos kokio patikimo gamintojo akuma kuris tikrai laikytu ilgiau,arba pereit prie benzo,bet tas triuksmas jo keliamas man kazkaip ne prie sirdies:) ir be to neplaukiu as i didelius vandenius,pas mane max 100ha telkiniai:)
 #514936   Kleckas1978
 15 Spa 2013 19:48
nesvarbu kiek naudoji - 3-4 sezonai ir nusibaigia akumai dazniausiai, kaip pvz masininiai akumai dazniausiai tarnauja 4-5m ir viskas, daryk ka nori :idea:

O benzinas yra :gutgut jei tik nera gamtosaugininku draudimo, nors kuras irgi kainuoja, taip kad paciam naudotis ir paciam spresti kas tau geriau :idea:
 #514976   Airis
 15 Spa 2013 20:45
Kleckas1978 rašė:..., kaip pvz masininiai akumai dazniausiai tarnauja 4-5m ir viskas, daryk ka nori :idea:...
:idea:
oi kaip klysti. cia naujieji tarnauja po tiek.
sesuo pirko 91m aerostara, 96 metais.
as ji pardaviau 2005m su tuo paciu energizer akumuliatorium.
 #514988   Andrius0522
 15 Spa 2013 20:57
6 metus atpirdolinau su 75 amperu akumu,pakeiciau nes ziema kartais bedos budavo prie didesniu salciu,ymeciau y kita masina dar 2 metus laike,ir tai pakeiciau nelaukes kol ateis ta diena :) pasikeisti eina nemokamai laikas nuo laiko tai nereikia laukti kol neuzvesi kur isvaziaves...
 #515004   gintarsen
 15 Spa 2013 21:31
MaxXMeridiusLT rašė:Sveiki,
Naudoju akumuliatoriu http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... cts_id/418
Akumui 3 metai,atrodo ir saugotas ir pastoviai dakraunamas ir laikomas kambario temperaturoje.
Paskutiniu plaukimu jis man atlaike apie 5.5h,na sekanti pusvalandi jau 5 pavara vos vysciau 2km/h greiti.Taigi isviso ~6val.Sakau gal mazokai truputi,tai ar cia jau tas akumas baiginejas ar siaip tos firmos jie nieko gero,juolab,kad ir kaina nebuvo jo didele labai.
Tai jei galvotis pirktis antra akuma kuri naudociau velkiavimui,ka patartumete.
Variklis Minnkota 30lbs
Sonnenshein A400 butu :gutgut ,bet gerai ir is A 500 serijos.Butent 30 -ukui pakaks pilnai ir 85Ah :/braj;
 #515239   alkanas
 16 Spa 2013 20:29
Kleckas1978 rašė:nesvarbu kiek naudoji - 3-4 sezonai ir nusibaigia akumai dazniausiai, kaip pvz masininiai akumai dazniausiai tarnauja 4-5m ir viskas, daryk ka nori :idea:
neskleisk ereziju.
man masininis akumas atlaikes ira 9 metus. valciai minkotos jau tingiu ieskot kada pirkau, jauciu 5 metus ir dar tarnaus.
 #515530   Sokratas
 17 Spa 2013 14:23
jo, šiais matais sukako penki, eina šešti, nes, jei gerai pamenu, beveik tuo pat metu pirkom :
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 812#p63812

Maniškiu Jenox jau ragai parėjo, apie valandą belaiko pakrautas...

Koks pas tave akumas?
 #515616   alkanas
 17 Spa 2013 20:24
minkota pas mane, na ir nepatingejau paziuret, pirkau 2008 metu ziema ir dar tarnaus. isetu taip kad jau 6 metai naudojamas.
nevelkiauju, tai kiek laiko laikytu neZInau, bet man uztenka, net ir siauliu juroj paplaukioju ir per zukle spiningaudamas 6-7 val ir nenusodinu. sakykim po koki 1-2 km i viena puse ir atgal iki zukles vietos plaukiu be sustojimo ir paskui maluosi po vieta, tokiu ritmu zvejojant 2 zukles tikrai atlaike, del 3 abejioju ar bandziau, 2 tai tikrai nes ne viena karta taip dariau, o del 3 zukliu vienu pakrovimu nepamenu ar zvejojau taip.
 #516357   Egidijus
 20 Spa 2013 20:54
alkanas rašė:minkota pas mane, na ir nepatingejau paziuret, pirkau 2008 metu ziema ir dar tarnaus. isetu taip kad jau 6 metai naudojamas.
nevelkiauju, tai kiek laiko laikytu neZInau, bet man uztenka, net ir siauliu juroj paplaukioju ir per zukle spiningaudamas 6-7 val ir nenusodinu. sakykim po koki 1-2 km i viena puse ir atgal iki zukles vietos plaukiu be sustojimo ir paskui maluosi po vieta, tokiu ritmu zvejojant 2 zukles tikrai atlaike, del 3 abejioju ar bandziau, 2 tai tikrai nes ne viena karta taip dariau, o del 3 zukliu vienu pakrovimu nepamenu ar zvejojau taip.
kokio galingumo, koks variklis, kokio ilgumo valtis, kiek Ah akumas? Pats žadu pirkt variklį ir akumą, mano valtis 3,60.
 #517175   alkanas
 23 Spa 2013 11:24
akumas pas mane 110Ah, motoriuks 30 lbs, bet ne pvc valtis, siauresne lengvesne trumpesne. tau pvc valciai 30 lbs gali buti mazai, cia priklausys nuo to kur plaukiosi, jei toli zadi plaukiot ir dideliuose vandenyse, tada sakyciau pirk benza ir priedo 30lbs motoriuka su kokiu max 100Ah akumu, su benzu nuplauksi kur reikes, o paskui pasistumdysi su elektra. skaiciau kad zoiurineji 55lbs varikliuka, tai jei imsi 30lbs ir naudota koki 5 ag varikliuka nedaug brangiau gausis, nes ir akuma maziau Ah pirkt galesi. jei vistik pasiliksi prie 55lbs, tai 130 Ah minimum, arba net du akumus po 100 Ah, cia jau nuo to kiek toli ir ar dideliuose vandenyse plaukiosi. tie 55lbs tau pades tik tada kai pakils vejas ir banga, normaliu oru tas pats bus ar 30 lbs ar 55 lbs, tik 55 lbs Ah daugiau naudos plaukiant greitai. padrikai ant greituju surasiau, bet mintis gal aiski bus, galim pasikonsultuot papildomai :grin:
 #517254   zuviss
 23 Spa 2013 18:05
alkanas rašė:akumas pas mane 110Ah, motoriuks 30 lbs, bet ne pvc valtis, siauresne lengvesne trumpesne. tau pvc valciai 30 lbs gali buti mazai, cia priklausys nuo to kur plaukiosi, jei toli zadi plaukiot ir dideliuose vandenyse, tada sakyciau pirk benza ir priedo 30lbs motoriuka su kokiu max 100Ah akumu, su benzu nuplauksi kur reikes, o paskui pasistumdysi su elektra. skaiciau kad zoiurineji 55lbs varikliuka, tai jei imsi 30lbs ir naudota koki 5 ag varikliuka nedaug brangiau gausis, nes ir akuma maziau Ah pirkt galesi. jei vistik pasiliksi prie 55lbs, tai 130 Ah minimum, arba net du akumus po 100 Ah, cia jau nuo to kiek toli ir ar dideliuose vandenyse plaukiosi. tie 55lbs tau pades tik tada kai pakils vejas ir banga, normaliu oru tas pats bus ar 30 lbs ar 55 lbs, tik 55 lbs Ah daugiau naudos plaukiant greitai. padrikai ant greituju surasiau, bet mintis gal aiski bus, galim pasikonsultuot papildomai :grin:
Variklis pas mane 44lbs,akumas 110ah,viskas tarnauja antra sezona,siemet pasiektas rekordas-8h be sustojimo velkiaujant,neskaitant kai atkabini zuvi,jokio vargo-neiskraunu iki galo.Nereikia jokiu 2 akumu :/braj;
 #517275   Andrius0522
 23 Spa 2013 18:55
alkanas rašė:akumas pas mane 110Ah, motoriuks 30 lbs, bet ne pvc valtis, siauresne lengvesne trumpesne. tau pvc valciai 30 lbs gali buti mazai, cia priklausys nuo to kur plaukiosi, jei toli zadi plaukiot ir dideliuose vandenyse, tada sakyciau pirk benza ir priedo 30lbs motoriuka su kokiu max 100Ah akumu, su benzu nuplauksi kur reikes, o paskui pasistumdysi su elektra. skaiciau kad zoiurineji 55lbs varikliuka, tai jei imsi 30lbs ir naudota koki 5 ag varikliuka nedaug brangiau gausis, nes ir akuma maziau Ah pirkt galesi. jei vistik pasiliksi prie 55lbs, tai 130 Ah minimum, arba net du akumus po 100 Ah, cia jau nuo to kiek toli ir ar dideliuose vandenyse plaukiosi. tie 55lbs tau pades tik tada kai pakils vejas ir banga, normaliu oru tas pats bus ar 30 lbs ar 55 lbs, tik 55 lbs Ah daugiau naudos plaukiant greitai. padrikai ant greituju surasiau, bet mintis gal aiski bus, galim pasikonsultuot papildomai :grin:
bandziau viena diena benza su el pasikabinti kartu,vejas baisus,-nepatogu ziauriai...nebent valtis koki 4 metrai...
 #517343   Edosius
 23 Spa 2013 23:07
marenas rašė:kaip manot ar masina eitu uzvest su plaukiojimo akumu,girdiejau pasjuos nier startines galios.
Gerai girdejai, neuzkursi. Pats bandziau su Minnkotos akumu - BESANSU :/braj;
 #517345   Edosius
 23 Spa 2013 23:09
Andrius0522 rašė:pakursi drasiai...kaip tai neturi galios,.
Neklaidink zmoniu !!!! Pirma,pabandyk, poto patark :lol:
 #517347   Andrius0522
 23 Spa 2013 23:45
Edosius rašė:
tu nejuokink!!!!!!!!didzioji dalis AGM IR geliniu akumu gaminami masinoms,atskirai eina laivams,ir taibuvau keliom dienom zmogui daves laivini,jachtini kazkoki,starteris suko kaip vejas....akumas yra akumas ,tik nereiskia kad su koki 50 amperu uzkursi koki 5L dyzeli!!!nesneku del minnkota nesu turejes ir neturesiu,o kalba ir nejo apie minnkota,patylek kita karta-ptotingiau atrodysi,
 #517398   Edosius
 24 Spa 2013 10:09
Andrius0522 rašė:
Edosius rašė:
tu nejuokink!!!!!!!!didzioji dalis AGM IR geliniu akumu gaminami masinoms,atskirai eina laivams,ir taibuvau keliom dienom zmogui daves laivini,jachtini kazkoki,starteris suko kaip vejas....akumas yra akumas ,tik nereiskia kad su koki 50 amperu uzkursi koki 5L dyzeli!!!nesneku del minnkota nesu turejes ir neturesiu,o kalba ir nejo apie minnkota,patylek kita karta-ptotingiau atrodysi,
Kartoju dar karta Lietuviskai - pirma pabandyk, o poto patark, tada tikrai protingiau atrodysi :lol:
Sekantis - nenoriu tiketi kad marenas jachtini, laivini akuma pirks ir naudos savo 30-32 lbs plaukioti, tad kalba ejo apie standartini zvejybai pritaikyta akuma.
P.s ziuriu pas tave viskas kaip vejas... ir glisas su 5ag kaip vejas... :-D
 #517443   Andrius0522
 24 Spa 2013 13:52
sustreke pasiskaityk kas apie glicus buvo kalbama ir apie akumus ko jis klause,nebuvo paminetas butent koks akumas!o zvejybai butent tai gerai pagalvosjus kiek esu girdejes tie minnkota ir tegamina,nesakau kad nera kitu firmu,sakau kad nesu girdejes!!!
ysimesk AGM akuma ar gelini y masina ir pamatysi,kad kuriasi,o ta savo gaidi minnkota gali pasilikti sau,pazystamas su 2x po 100 amperu dienos neatvelkiaudavo,daugiau pavyzdziu nereikia man apie juos,tai geriau nusiperku paprastus kokius gelinius nei tuos gaidzius,nes nesu girdejes blogu klabu apie tas maziau girdetas firmas nei apie minnkota.kad kitiems gerai gal pataike,bet zmogus is dvieju du nepataike,taip ,kad pirk minnkota uz 600 ir nepasikurk masinos reikalui esant,o as nusipiksiu uz 400 ir reikalui esant masina pasikursiu :D

islenda is nzn kur ir sneka vejus apie glisus ypac-,kad man eina kaip vejas :D
 #517449   Edosius
 24 Spa 2013 14:03
Andrius0522 rašė:sustreke pasiskaityk kas apie glicus buvo kalbama ir apie akumus ko jis klause,nebuvo paminetas butent koks akumas!o zvejybai butent tai gerai pagalvosjus kiek esu girdejes tie minnkota ir tegamina,nesakau kad nera kitu firmu,sakau kad nesu girdejes!!!
ysimesk AGM akuma ar gelini y masina ir pamatysi,kad kuriasi,o ta savo gaidi minnkota gali pasilikti sau,pazystamas su 2x po 100 amperu dienos neatvelkiaudavo,daugiau pavyzdziu nereikia man apie juos,tai geriau nusiperku paprastus kokius gelinius nei tuos gaidzius,nes nesu girdejes blogu klabu apie tas maziau girdetas firmas nei apie minnkota.kad kitiems gerai gal pataike,bet zmogus is dvieju du nepataike,taip ,kad pirk minnkota uz 600 ir nepasikurk masinos reikalui esant,o as nusipiksiu uz 400 ir reikalui esant masina pasikursiu :D

islenda is nzn kur ir sneka vejus apie glisus ypac-,kad man eina kaip vejas :D
Aciu uz pasiulyma. Turiu ir ne Minnkota, turiu ir gelini uz tuos 400 lt, bet ir su tuo nesikuria..... pats bandziau, ne siaip draugas sake... ir akumas 100A ir masinos variklis ne 5,0ltr dyzelis, bet nesikuria.....
O tu ar bandei kurti pats ?
 #517459   ramkis
 24 Spa 2013 14:21
Ei nusiraminkit, šustriakai :-D Jūs pirma išsiaiškinkit kas apie kokį akumą kalbą, o paskui jau skiauteres vienas kitam draskykit :-D Esat abu tesus, o žiūrint iš kiekvieno atskiros pozicijos, ne :-D :-D :-D Taip, kad nuimkite gazą, ir baikit dėl nieko ginčytis ir chujasosintis :-D :-D :-D
 #517461   Andrius0522
 24 Spa 2013 14:24
ramkis rašė:Ei nusiraminkit, šustriakai :-D Jūs pirma išsiaiškinkit kas apie kokį akumą kalbą, o paskui jau skiauteres vienas kitam draskykit :-D Esat abu tesus, o žiūrint iš kiekvieno atskiros pozicijos, ne :-D :-D :-D Taip, kad nuimkite gazą, ir baikit dėl nieko ginčytis ir chujasosintis :-D :-D :-D
daug tiesos tavo zodziuose,tik bent jau as neskiauteretas :)
 #517464   ramkis
 24 Spa 2013 14:31
Andrius0522 rašė:daug tiesos tavo zodziuose,tik bent jau as neskiauteretas
Nu čia gyvai nepamatęs nesužinosi :-D :-D :-D Neįsižeisk :-D :-D :-D
Taigi, situacija tokia, kad... Edis kalba apie DC(deep cykle) akumus kurie gali būti tiek sausi, tiek geliniai, tiek rūgštiniai ar šarminiai, vat šitie niekada neužkurs auto. Juos gamina dažniausiai baterijų gamintojai(sausus), ir nemažai įprastų akumų gamintojų.
Tu gi kalbi apie įprastus akumus, kurie tinkami automobiliams. Ant kitų sugeba uždėti ir parašyti, kad jie skirti laivams, kateriams ir kemperiams, bet jie yra iš tikro tie patįs įprasti automobiliniai akumai ir tiek.
Vat ką jum pirma reikėjo išsiaiškinti, o po to jau kibti vienas kitam į gerklę.
Gal surašiau ir nerišliai, bet jei kas norės esmę supras, gal ir skirtumus :-D :-D :-D
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 29
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė