tai gal tepalus pasikeisk...marenas rašė:as ir galvoju kad suks gan ilgai kol prajudins tepalus susalusius.
tai gal tepalus pasikeisk...marenas rašė:as ir galvoju kad suks gan ilgai kol prajudins tepalus susalusius.
jei zadi imti,imk 100 amperu,tada pilnai pakaks,as su 80 dabar jau pradedu vis dazniau jausti issikrovima,o 100 per akis bus,neturetum daleisti iki issikrovimo jo,ir laikys...draugelis 95 ah jau antras sezonas eina,pamatavau po zvejybos,12.5 kazkas buvo voltazas...bobis rašė:tas tai taip, bet pasižiūrėjus į kainų skirtumą , ir aš jau linkstu prie automobilinio akumo naudojimoa elekriniams plaukiojimo varikliukams...
Na dar priklauso kiek kartu per sezona zvejoji,pas mane tikrai nebuna taip,kad kiekviena savaitgali ant vandens:) sezonas max 10-12 isplaukimu.Gal ir prisibaiges jis.Galvoju arba forumieciai zinos kokio patikimo gamintojo akuma kuris tikrai laikytu ilgiau,arba pereit prie benzo,bet tas triuksmas jo keliamas man kazkaip ne prie sirdies:) ir be to neplaukiu as i didelius vandenius,pas mane max 100ha telkiniai:)Kleckas1978 rašė:As skaitau kad dar gerai atplaukioji kaip su 3 metu akumu![]()
nes kiekviena kart ji iskraunant jo talpa po biski mazeja ir t.t.
siaip realus ir normalus akumo tranavimo laikas 3-4 sezonai
oi kaip klysti. cia naujieji tarnauja po tiek.Kleckas1978 rašė:..., kaip pvz masininiai akumai dazniausiai tarnauja 4-5m ir viskas, daryk ka nori...
Sonnenshein A400 butuMaxXMeridiusLT rašė:Sveiki,
Naudoju akumuliatoriu http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... cts_id/418
Akumui 3 metai,atrodo ir saugotas ir pastoviai dakraunamas ir laikomas kambario temperaturoje.
Paskutiniu plaukimu jis man atlaike apie 5.5h,na sekanti pusvalandi jau 5 pavara vos vysciau 2km/h greiti.Taigi isviso ~6val.Sakau gal mazokai truputi,tai ar cia jau tas akumas baiginejas ar siaip tos firmos jie nieko gero,juolab,kad ir kaina nebuvo jo didele labai.
Tai jei galvotis pirktis antra akuma kuri naudociau velkiavimui,ka patartumete.
Variklis Minnkota 30lbs
neskleisk ereziju.Kleckas1978 rašė:nesvarbu kiek naudoji - 3-4 sezonai ir nusibaigia akumai dazniausiai, kaip pvz masininiai akumai dazniausiai tarnauja 4-5m ir viskas, daryk ka nori
kokio galingumo, koks variklis, kokio ilgumo valtis, kiek Ah akumas? Pats žadu pirkt variklį ir akumą, mano valtis 3,60.alkanas rašė:minkota pas mane, na ir nepatingejau paziuret, pirkau 2008 metu ziema ir dar tarnaus. isetu taip kad jau 6 metai naudojamas.
nevelkiauju, tai kiek laiko laikytu neZInau, bet man uztenka, net ir siauliu juroj paplaukioju ir per zukle spiningaudamas 6-7 val ir nenusodinu. sakykim po koki 1-2 km i viena puse ir atgal iki zukles vietos plaukiu be sustojimo ir paskui maluosi po vieta, tokiu ritmu zvejojant 2 zukles tikrai atlaike, del 3 abejioju ar bandziau, 2 tai tikrai nes ne viena karta taip dariau, o del 3 zukliu vienu pakrovimu nepamenu ar zvejojau taip.
Variklis pas mane 44lbs,akumas 110ah,viskas tarnauja antra sezona,siemet pasiektas rekordas-8h be sustojimo velkiaujant,neskaitant kai atkabini zuvi,jokio vargo-neiskraunu iki galo.Nereikia jokiu 2 akumualkanas rašė:akumas pas mane 110Ah, motoriuks 30 lbs, bet ne pvc valtis, siauresne lengvesne trumpesne. tau pvc valciai 30 lbs gali buti mazai, cia priklausys nuo to kur plaukiosi, jei toli zadi plaukiot ir dideliuose vandenyse, tada sakyciau pirk benza ir priedo 30lbs motoriuka su kokiu max 100Ah akumu, su benzu nuplauksi kur reikes, o paskui pasistumdysi su elektra. skaiciau kad zoiurineji 55lbs varikliuka, tai jei imsi 30lbs ir naudota koki 5 ag varikliuka nedaug brangiau gausis, nes ir akuma maziau Ah pirkt galesi. jei vistik pasiliksi prie 55lbs, tai 130 Ah minimum, arba net du akumus po 100 Ah, cia jau nuo to kiek toli ir ar dideliuose vandenyse plaukiosi. tie 55lbs tau pades tik tada kai pakils vejas ir banga, normaliu oru tas pats bus ar 30 lbs ar 55 lbs, tik 55 lbs Ah daugiau naudos plaukiant greitai. padrikai ant greituju surasiau, bet mintis gal aiski bus, galim pasikonsultuot papildomai
bandziau viena diena benza su el pasikabinti kartu,vejas baisus,-nepatogu ziauriai...nebent valtis koki 4 metrai...alkanas rašė:akumas pas mane 110Ah, motoriuks 30 lbs, bet ne pvc valtis, siauresne lengvesne trumpesne. tau pvc valciai 30 lbs gali buti mazai, cia priklausys nuo to kur plaukiosi, jei toli zadi plaukiot ir dideliuose vandenyse, tada sakyciau pirk benza ir priedo 30lbs motoriuka su kokiu max 100Ah akumu, su benzu nuplauksi kur reikes, o paskui pasistumdysi su elektra. skaiciau kad zoiurineji 55lbs varikliuka, tai jei imsi 30lbs ir naudota koki 5 ag varikliuka nedaug brangiau gausis, nes ir akuma maziau Ah pirkt galesi. jei vistik pasiliksi prie 55lbs, tai 130 Ah minimum, arba net du akumus po 100 Ah, cia jau nuo to kiek toli ir ar dideliuose vandenyse plaukiosi. tie 55lbs tau pades tik tada kai pakils vejas ir banga, normaliu oru tas pats bus ar 30 lbs ar 55 lbs, tik 55 lbs Ah daugiau naudos plaukiant greitai. padrikai ant greituju surasiau, bet mintis gal aiski bus, galim pasikonsultuot papildomai
tu nejuokink!!!!!!!!didzioji dalis AGM IR geliniu akumu gaminami masinoms,atskirai eina laivams,ir taibuvau keliom dienom zmogui daves laivini,jachtini kazkoki,starteris suko kaip vejas....akumas yra akumas ,tik nereiskia kad su koki 50 amperu uzkursi koki 5L dyzeli!!!nesneku del minnkota nesu turejes ir neturesiu,o kalba ir nejo apie minnkota,patylek kita karta-ptotingiau atrodysi,Edosius rašė:Neklaidink zmoniu !!!! Pirma,pabandyk, poto patarkAndrius0522 rašė:pakursi drasiai...kaip tai neturi galios,.
Kartoju dar karta Lietuviskai - pirma pabandyk, o poto patark, tada tikrai protingiau atrodysiAndrius0522 rašė:tu nejuokink!!!!!!!!didzioji dalis AGM IR geliniu akumu gaminami masinoms,atskirai eina laivams,ir taibuvau keliom dienom zmogui daves laivini,jachtini kazkoki,starteris suko kaip vejas....akumas yra akumas ,tik nereiskia kad su koki 50 amperu uzkursi koki 5L dyzeli!!!nesneku del minnkota nesu turejes ir neturesiu,o kalba ir nejo apie minnkota,patylek kita karta-ptotingiau atrodysi,Edosius rašė:Neklaidink zmoniu !!!! Pirma,pabandyk, poto patarkAndrius0522 rašė:pakursi drasiai...kaip tai neturi galios,.
Aciu uz pasiulyma. Turiu ir ne Minnkota, turiu ir gelini uz tuos 400 lt, bet ir su tuo nesikuria..... pats bandziau, ne siaip draugas sake... ir akumas 100A ir masinos variklis ne 5,0ltr dyzelis, bet nesikuria.....Andrius0522 rašė:sustreke pasiskaityk kas apie glicus buvo kalbama ir apie akumus ko jis klause,nebuvo paminetas butent koks akumas!o zvejybai butent tai gerai pagalvosjus kiek esu girdejes tie minnkota ir tegamina,nesakau kad nera kitu firmu,sakau kad nesu girdejes!!!
ysimesk AGM akuma ar gelini y masina ir pamatysi,kad kuriasi,o ta savo gaidi minnkota gali pasilikti sau,pazystamas su 2x po 100 amperu dienos neatvelkiaudavo,daugiau pavyzdziu nereikia man apie juos,tai geriau nusiperku paprastus kokius gelinius nei tuos gaidzius,nes nesu girdejes blogu klabu apie tas maziau girdetas firmas nei apie minnkota.kad kitiems gerai gal pataike,bet zmogus is dvieju du nepataike,taip ,kad pirk minnkota uz 600 ir nepasikurk masinos reikalui esant,o as nusipiksiu uz 400 ir reikalui esant masina pasikursiu :D
islenda is nzn kur ir sneka vejus apie glisus ypac-,kad man eina kaip vejas :D
daug tiesos tavo zodziuose,tik bent jau as neskiauteretasramkis rašė:Ei nusiraminkit, šustriakaiJūs pirma išsiaiškinkit kas apie kokį akumą kalbą, o paskui jau skiauteres vienas kitam draskykit
Esat abu tesus, o žiūrint iš kiekvieno atskiros pozicijos, ne
![]()
![]()
Taip, kad nuimkite gazą, ir baikit dėl nieko ginčytis ir chujasosintis
![]()
![]()
Nu čia gyvai nepamatęs nesužinosiAndrius0522 rašė:daug tiesos tavo zodziuose,tik bent jau as neskiauteretas