Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #517326   Maukis
 23 Spa 2013 21:32
HIPIS rašė:Jei jau imt didesniu ismieru gumas ir taikyt i rimtersni plesruna, kad ir i lydeka..Palei mane, pirkt valgomas ir moket tokius pinigus, tikras kvailumas..reklamu auku uzsiemimas..
Nesupykit vyrai, bet taip jau yra..
Lydekai pofig visi kvapai...
Jai esme, kad kaskas bega, o ji refleksiskai arba puola arba soti..
Tai nematau jokios prasmes as tose didesnese valgomose..nebent dar kaskiek i starki orjantacija..Bet ir tai daugiau pateikimas, spalva, nei tie smirdalai suzaidzia..
Va su smulkesnem ismierom, kai taikinys eserei, ar balta zuvis..Tai kitas reikalas..
Aš irgi lygiai taip pat galvojau, bet paskutinės dvi lydekų žvejybos viską sujaukė. Pirmiausia nėra viskas taip paprasta, kad lydeka" refleksiskai arba puola arba soti.." Kartais lydeka atseka masalą iki pat valties ir apsisukus nuplaukia. Labai dažnai neaktyvios lydekos atsargiai pristabdo, "paragauja" gumą, ant kurios randi dantų žymes. Su dabartiniais jautriais spiningėliais ir pintais valais puikiai jauti, kaip lydeka atsargiai, be jokio smūgio įsikanda gumos uodegą ir palaikius paleidžia. Dvejose paskutinėse mano lydekų žvejybose "scenarijus" identiškas. Maždaug nuo 9 iki 11 val. lydekos suaktyvėdavo. Kibimai aiškūs, guma lydekos gerklėje, o pačios lydekos valtyje. Bet po 11 val. lydekos "aptingsta". Sulauki vos kelių atsargių pristabdymų ir tik pagal dantų žymes gumos uodegoje supranti, kad jas ragavo lydekos. Nors pakeisdavau daug patikrintų lydekų žvejybose nesmirdančių gumų, rezultatas tas pats- atsargūs pristabdymai. Ir vat tada abu kartus mane gelbėjo naujai įsigyti "smirdalai" Keitech Swing Impact Fat 4.8 . Kibimai vėl tapdavo aiškūs, ir gumos vėl atsidurdavo giliai lydekų gerklėse. Taip ir likau apmąstymuose, ar tų "Swingų" darbas taip sužavi lydekas, ar visgi ta smarvė kažką reiškia.
 #517339   SauliusM
 23 Spa 2013 22:22
o kokia visos sitos diskusijos prasme? vieni teigia kad smirdantys neveikia, kiti kad veikia. nu tai tie,kuriem jie neveikia, lai jais negaudo. o tie,kuriem veikia tegu gaudo. kame problema? o siaip tai as tai netikiu, kad tiek daug gamintoju gamintu ir tiek daug zmoniu pirktu tuos brangesnius smirdancius guminukus, jei jie absoliuciai neveiktu. nu taip nebuna.
 #517349   dusys
 24 Spa 2013 05:08
Sauliau cia taippat, kaip su kitaisku magnetofonu ant kurio parasyta 1500 W. Na veikia jis, groja, bet realiai net 20 w nekabina.
Perku ir as tas "Valgomas gumas" bet tik todel, kad paprasto silikono nebera pasirinkimo. O smirdalu pasirinkimas toks, kad jai nezinai ko nori tai pusdieni pardoj gali pravepsoti.
 #517350   Kleckas1978
 24 Spa 2013 05:29
Na nezinau kas ten jum neveikia, bet bent formu pasirinkimas valgomu gumu pipec koks didelis.
Jos elastingesnes ir minkstesnes uz paprasta silikona.
Starkiu visa sezona atzvejojau su valgomom - i vienus vartus padejo paprasta guma.
Labai daznai matydavau kad nieko nepagauna salia esantys ribokai is kitu valciu ir gryzdavo i kranta daugelis tusti - tuo tarpu pats sugaudydavau norma iki 10valandos ryto ir t.t.

Taip kad kas sako kad neveikia manau kad klysta.
Nes mano manymu kad veike ir gan normaliai tik gal spalvos ar formos neatrenkat, nes ir spalva turi gi reiksme ir t.t.
+ Valgomos gumos gerai kai zuvis nepasikerta ir ima "Atbulom" dantim taip sakant uz uodegeliu tampo - uzdejus valgoma guma daznai buna, kad kala jau zymiai smagiau ir pasikerta geriau - gal jos ten ir jaucia kazka ir ne taip greitai isspjauna ir panasiai...
 #517535   dusys
 24 Spa 2013 18:23
Na vadinasi, kaip Saulius sake, kad vieniem veikia kitiem ne. Nesakau ,kad man neveikia, veikia ir man , bet tikrai ne geriau uz paprasta guma.
Ir ne viena karta buvo priesingai nei tau, kad as gaudau ant nevalgomo silikono ir traukiu o aplinkui gaugantys nepagauna ir viskas. Jau net inkarus ant galvos pradeda mesti ir masalus metam i ta pati taska, bet kaskodel nejima jiems tu "valgomu" nors tu ka.
O kad spalva turi ytakos tai as net nesigincyju. Man tai vienas svarbiausiu faktoriu.
 #517551   SauliusM
 24 Spa 2013 19:05
dusys rašė:Na vadinasi, kaip Saulius sake, kad vieniem veikia kitiem ne..
man asmeniskai yra buve ir taip ir taip. gaudant saltam vandeny, gruodzio men, tai esu pastebejes, kad tie smirdantys netgi baide zuvis ir eseriai zymiai noriau eme vulgaru tepalini mann'siuka. o vasara yra buve, kad visokias ale smirdancias tiogas kaldavo net nejudancias. netgi yra buve kad kaldavo nejudanti guminuko gabala sudraskyta. vat su nesmirdanciom gumom tokiu bajeriu as nesu turejes.
 #517558   Tironas
 24 Spa 2013 19:15
yra planas pabandyti tas smirdacias gumas gaudant pleksnes su surfais.
ir kitas planas su paternoster sistema patampyti juos pleksnem virs galvu. galesiu papasakoti kas gavosi :)
 #517560   DainiusM
 24 Spa 2013 19:20
pernai viena uzkibo su spiningu menkes gaudant per stiliu. ant paternoster sistemos...
 #517563   dusys
 24 Spa 2013 19:23
pavasari nuo molo gaudant eserius pleksniu pasitaiko daznai. Pleze bandziau ,tai tusciai prameciau nors ant surfu ejo kaip pasiutusios.
 #517585   SauliusM
 24 Spa 2013 20:07
Tironas rašė:yra planas pabandyti tas smirdacias gumas gaudant pleksnes su surfais.
ir kitas planas su paternoster sistema patampyti juos pleksnem virs galvu. galesiu papasakoti kas gavosi :)
jau bandziau dar pernai. nieko doro nesigavo. nors tiesa sakant tuo metu ir su surfais normaliais masalais nelabai kas gavosi.
 #517588   SauliusM
 24 Spa 2013 20:10
DainiusM rašė:pernai viena uzkibo su spiningu menkes gaudant per stiliu. ant paternoster sistemos...
viena... per spiningavimo varzybas juroj pernai man per 4 valandas uzkibo 21 pleksne, byciokas ir uotukas.
bet... ant vartikles su Donio rista musele(Ally's shrimp) ant kablio.
 #518006   Sokratas
 26 Spa 2013 10:11
dusys rašė:Na vadinasi, kaip Saulius sake, kad vieniem veikia kitiem ne. Nesakau ,kad man neveikia, veikia ir man , bet tikrai ne geriau uz paprasta guma.
Ir ne viena karta buvo priesingai nei tau, kad as gaudau ant nevalgomo silikono ir traukiu o aplinkui gaugantys nepagauna ir viskas. Jau net inkarus ant galvos pradeda mesti ir masalus metam i ta pati taska, bet kaskodel nejima jiems tu "valgomu" nors tu ka.
O kad spalva turi ytakos tai as net nesigincyju. Man tai vienas svarbiausiu faktoriu.
neiškentęs įsiterpsiu ir aš:

geras draugas, skayčiau, ešerių žvejybos profas sako taip: pofig ta spalva, pofig tas kvapas, pofig masalų keitaliojimas. Ką gaišt laiką keičiant masalą, geriau padaryst geresnį, kitokį pravedimą . Pirkti jūs tuos brangius guminukus, mokėkit dešimtis-šimtus litų už brangiausius voblerius, o aš , sako, išsikirpsiu iš konservų skarbonkės lapelį, pamausiu jį ant kabliuko ir padėsiu visus jumis į vietą....
Aš irgi dar bandydau ginčytis, nesutikti, bet kaip praktika parodo, jis visada lieka teisus :lol:
 #518017   SauliusM
 26 Spa 2013 10:42
bobi, tiesos yra, bet tokia zvejyba butu labai neidomi. kaip teisingai sake vienas forumietis kazkada, mes ne verslininkai, kad dirbtumem del rezultato.
 #518063   henyte
 26 Spa 2013 13:11
Nors esu "smirdukų" šalininkas, bet dar prisimenu kaip prieš dvidešimtmetį, kai gumų pas mus dar nebudavo, karštomis dienomis, per visišką štilį, pilkeriais gaudant starkius, padėdavau kotą ant borto norėdamas atsigerti, o starkis "segdavo " per nejudantį metalo gabalą ir kartais net pasikabindavo... O ką jis ten isivaizduodavo rijąs, neturiu nė menkiausio supratimo...
 #518075   Saugirdas
 26 Spa 2013 14:20
Buna, kad relax ar menns geriau sudirba, nei smirdukai...
Ir pigiau gaunas. Nebutina juk uzsicackint tik ant smirdalu, juk ir paprastos smirdi, papurskus atraktantais. :grin:
 #518103   SauliusM
 26 Spa 2013 17:44
Saugirdas rašė:Buna, kad relax ar menns geriau sudirba, nei smirdukai...
ir saltam vandeny net sakyciau gana daznai. nes "neteisinga" smarve gali net baidyt saltu oru kiek pastebejau.
 #518449   savasmenas
 27 Spa 2013 18:23
Turėjau nusipirkęs ''smirdukų''. Nuvarėm pabandyt į atmatą lydžių, taškėm belenkiek... Užsidėjau smirdalą, sėdi lydys, na galvoju gal ir pasiteisino, bet labai nenustebino, pataikiau po nosim ir viskas. Antrą žvejybą Aukštumaloje, vėl taškėm, taškėm tik tą užsidėjau, vėl tas pats... Bet nutraukiau vėliau, svarbiausia, kad rudenį visi deda šviesias spalvas, o mano rudas... Šiandien buvom vėl uoste tokiam, draugas su tuo pačiu ''ruduku'' mane apgaudė, nes nusipirko tą patį kur turėjau, aš su relax gaudžiau... ;uolrait
 #519687   Feniksas
 31 Spa 2013 09:40
Rudeni kaip kad sakot kad gali kvapas baidyti tai ieskokit bekvapiu valgomu gumu ir bus gerai. Tezinau ta naujaja berklio guma, bet tikrai kibi, tik vat spalvos pasirinkimas mazas. Daugybe itin ryskiu
 #520114   dusys
 01 Lap 2013 11:19
Feniksas rašė:Rudeni kaip kad sakot kad gali kvapas baidyti tai ieskokit bekvapiu valgomu gumu ir bus gerai. Tezinau ta naujaja berklio guma, bet tikrai kibi, tik vat spalvos pasirinkimas mazas. Daugybe itin ryskiu

Nebuna "valgomu gumu" . Kiekvienas valgomas daigtas ,turi kaskokia energetine verte. Nunesk ta savo silikona i laboratorija ir istirk kiek koloriju jis turi. Ysitikinsi, kad jis 100% nevalgomas. Situose taip vadinamuose valgomose gumose, labiausiai zaidzia silikono plastiskumas, bet isgarinus ta sintetine smarve jis sukieteja ir tampa elementariu silikonu. Ta plastiskuma galima suteikti ir paprastam silikonui uzmerkus ji, kad ir i paprasta vandeni, isbrinkes silikonas tampa tokspat kaip ir isbrinkintos " Valgomos gumos" .
Galima paprasciausiai pavirti elementaru silikona, paskui sudeti ji i maiseli ir supurksti kokiunors trigeriu, paskui maiseli sandariai uzseggti ir kol mzsalai bus isbrinke jus tutresite tapati Valgoma silikona.
 #520124   Sokratas
 01 Lap 2013 12:05
mano mintis nuskaitei, vis žadu taip pabandyti, ale vis neprisiruošiu :)

Tiksliau, ne tu nuskaitei tas mintis, o aš turbūt nuo tavęs kažkokiu telepatiniu būdu. jau senia kirba tokie pamąstymnai galvoje, dabar žinosiu, kad net mąstyti nebeverta, kad tai jau patikrinta- ir veikia . seniai.
 #520131   Tironas
 01 Lap 2013 12:31
visiskai ne. tokiu principu pagaminti lietuviska guminukai apetito. kai kurios gumos druskos ir visi kiti smirdantys sudai sumaisomi su silikonu dar pries liejant forma, todel ir issibezdejes is isores, prakastas jis vis dar yra surus ir smirdus ir turi skoni
 #520149   Marius1
 01 Lap 2013 14:17
dusys rašė:
Feniksas rašė:Rudeni kaip kad sakot kad gali kvapas baidyti tai ieskokit bekvapiu valgomu gumu ir bus gerai. Tezinau ta naujaja berklio guma, bet tikrai kibi, tik vat spalvos pasirinkimas mazas. Daugybe itin ryskiu

Nebuna "valgomu gumu" . Kiekvienas valgomas daigtas ,turi kaskokia energetine verte. Nunesk ta savo silikona i laboratorija ir istirk kiek koloriju jis turi. Ysitikinsi, kad jis 100% nevalgomas. Situose taip vadinamuose valgomose gumose, labiausiai zaidzia silikono plastiskumas, bet isgarinus ta sintetine smarve jis sukieteja ir tampa elementariu silikonu. Ta plastiskuma galima suteikti ir paprastam silikonui uzmerkus ji, kad ir i paprasta vandeni, isbrinkes silikonas tampa tokspat kaip ir isbrinkintos " Valgomos gumos" .
Galima paprasciausiai pavirti elementaru silikona, paskui sudeti ji i maiseli ir supurksti kokiunors trigeriu, paskui maiseli sandariai uzseggti ir kol mzsalai bus isbrinke jus tutresite tapati Valgoma silikona.
O kad nereiktų virti, nueini į parduotuvę ir nusiperki :-D
 #520150   Feniksas
 01 Lap 2013 14:30
Marius1 rašė:
dusys rašė:

O kad nereiktų virti, nueini į parduotuvę ir nusiperki :-D
Nesupratai ka norejau pasakyt. Tas flex rib shad turi truputi druskos silikone, o tai reiskia kad zuvis ja nespjaus. Zinoma kad ji nera tikroji valgoma, bet ir paprasta silikonine jau nebegalima vadint.
 #520151   dusys
 01 Lap 2013 14:32
Tironas rašė:visiskai ne. tokiu principu pagaminti lietuviska guminukai apetito. kai kurios gumos druskos ir visi kiti smirdantys sudai sumaisomi su silikonu dar pries liejant forma, todel ir issibezdejes is isores, prakastas jis vis dar yra surus ir smirdus ir turi skoni

Siaip tai nei druska ,nei kvapai silikone netirpsta. Kadangi netirpsta vadinasi negali tapti vienu vientisu daigtu. Druska ilydyta i silikona labai sutrumpina jo galiojimo laika ,nes druska eda silikona. O nukastas gumas as metu i siuksliu deze nepriklausomoai nuo to, jos dvokia ar ne, bet ne apie kvapa as kalbu, nes jis man paskutinej vietoj. As kalbu apie komersantu sugalvota fraze " VALGOMA GUMA"
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė