Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #527032   Sokratas
 30 Lap 2013 20:08
tiksliau, šakos susirenka muses :lol:
 #527049   Bratka
 30 Lap 2013 21:16
bobi,bijau izeist tave kai asmenybe,bet ar patsai tikslingai gaudai upetakius?
 #527099   Sokratas
 30 Lap 2013 23:43
Bratka rašė:bobi,bijau izeist tave kai asmenybe,bet ar patsai tikslingai gaudai upetakius?
O tu neįžeidinėk ir neįžeisi...

Jo , gaudau, su spiningu... Nors, juo toliau, tuo rečiau, aptingau.. O ir didesnių egzempliorių paskutiniu laiku nebepapuola, tai gal nuo to ir tas tinginys įsimetė...
 #527109   Bratka
 01 Gru 2013 00:13
Atsiprasau,bobi,bet jei kuo reciau(pagarba kad su spinu),ir jei tas stiprus tinginys apeme(neesu telepatas),bet leisiu sau teigti jog neesate is tu katrie kozna savaitgali ar laisvu laiku "cekinate"savoo papetakinius upelis.....
P.S is savo varpines siek tiek paskalbinsiu....neesu as uzciciklines upetakistas...gal but todel ir nerasineju sitoj temoj,taip margius gaudau,bet (man tinkamu periodu)ziema-ankstyvas pavasaris,o jau kai dilgeles ligi gerkles-nafik....
savo pastebejimu kaip ir negaleciau rasyti,nes jie butu labai klaidinantys....bet bobis tai sau leidzia ir jei reiks savo teorija pagrys "savo patirtim"
 #527112   Sokratas
 01 Gru 2013 00:30
na kad lygtais jokių savo teorijų aš čia nedėsčiau ir negyniau... Kažką , brolau, sumaišei...
 #530715   3nergy
 16 Gru 2013 18:52
Sveiki , taigi artėja upėtakiu draudimas į pabaiga tai norėčiau sužinoti kur po neršto laikosi žemupy ar aukštupy ir ar yra koks skirtumas jei upe pakilusi ? ir kokius masalus geriausia bus pateikti žiema(sausio mėnesi) ? yra skirtumas ar rudas vanduo ar ne ?
 #530717   cesius
 16 Gru 2013 19:02
Pirmiausia ysijungciau 3D ir pagalvociau kaip upetakis, ar man isnersus pult kokiu plakiu su vegeliu ryt ar uzteks kokiu isplautu slieku :grin: , o del spalvu tai ysivaizduok ka geriausiai matytum dangaus fone guledams ant dugno. :grin:
 #530722   3nergy
 16 Gru 2013 19:10
Sliekų atsisakau nes tai yra uždrausta ir nenaudoju jau geriau spiningas . Galvoju bandyti sukres baltas su ružava
 #530737   Sportininkas
 16 Gru 2013 20:13
jeigu y upetaki taikysies tai reiskia kad negaudysi neryje ar nemune todel ir klausimas aukstupys ar zemupys nelabai cia turi esmes.. as nesu profas bet bandyciau upetakio imitacija arba kazka tokio kas imituotu kitus upelio gyventojus (kujagalvis, raine). pakiles vanduo nera gerai nes paprastai nematysi upelio taip kaip ji matytum vandeniui nepakilus. T.Y nematysi sleptuviu ir palaidosi daugiau masalu. Nebent gerai ta ruoza pazysti tai ir pakiles vanduo netrugdytu pasiekti sleptuve tik reikes giliau neriancio voblerio. As jau pasiruoses nauja UL/L komplektuka upetakiam ir nauja sezona bandysiu jau aplankyti kitus upelius nes teises islaikyt liko labai mazai ir tevas atiduos masina o tada jau pradesiu ieskoti geresniu upeliu ir siekti rekordo. be to mano upetakineje dezuteje yra salmo hornet trout spalvinimo, dorado stick FTR ir TR spalvinimo. ir dar keli, nematau reikalo tureti 20 vobleriu kainuojanciu po 50 litu :D nezinau kam kiti taip daro bet vistiek per zvejyba visu neisbando o man dvieju arba vieno masalo zvejybai uztenka nebent jau ne upetakius gaudau tai reikia biski daugiau
 #530749   cesius
 16 Gru 2013 21:09
Nu jo, vat cia tai pavare, ir ka veikt su keliais masalais pas upetakius, nebent tu fotomenininkas :ks>
 #530757   3nergy
 16 Gru 2013 21:24
Na upė nėra didele gylis gal vietom siek 1m gal daugiau truputi . Pagrindą žinau kur duobutės kur nuvirte kelmai . Žvejoju babrūnes upeje akmenos intakas netoli kretingos .
 #530772   RastaMan
 16 Gru 2013 21:40
3nergy,
patarčiau upelių pavadinimus (ypač patikrintus ir pažįstamus) pasilikt tik sau dėl šventos ramybės :-D
 #530773   Vegys
 16 Gru 2013 21:46
Upės galėjai ir neminėt, bo jei sugausi ką nors ir pasigirsi - rasi krūvą žvejų prie upės :)
Kalbant apie masalus - imi natūralų (ale upėtakio imitaciją ar pan) ir rėkiantį masalą (ryškų). + kiek kurių nutrauksi.
Aukštas vanduo nėr blogai. Va kai purvinas - tada nėr gerai.
 #530776   3nergy
 16 Gru 2013 21:50
Ai tai kad tos upės neprižiuri gamtosauga daug brakonierių niekas neprižiuri . O tai kokio dydžio panašiai 3-4 cm vobleriukai ? Gaudžiau ant mepso vasaros pabaigoi tai pora geru pabėgo o einant prieš srovė tokiu vietų gali užeiti tai ohoho
 #530783   cesius
 16 Gru 2013 22:01
Vegys rašė:Upės galėjai ir neminėt, bo jei sugausi ką nors ir pasigirsi - rasi krūvą žvejų prie upės :)
Kalbant apie masalus - imi natūralų (ale upėtakio imitaciją ar pan) ir rėkiantį masalą (ryškų). + kiek kurių nutrauksi.
Aukštas vanduo nėr blogai. Va kai purvinas - tada nėr gerai.
Turbut turejai raumeny kai perpurvinas, nes su geru dumu nieko ner geriau. Tada jie labai drasus ''plot
 #530789   Sportininkas
 16 Gru 2013 22:17
nu ir zvejokit jus toliau ant savo megabasu, pointeriu ir kitu voblu po 70 lt kainuojanciu o as pasiemu 2-3 voblas ir man pilnai uztenka, yra po pora vienodo spalvinimo/dydzio pas mane, vobleriai iki 20lt o kimba ne ka prasciau negu ant tu japonu. kam reikia 20 vobleriu? man vienas giliau neriantis (hornet trout) ir vienas nedaug neriantis dorado stick ir pora strike pro tai ir tai jau nezinau ka detis. upetakius kiek gaudau tai dazniausiai ant upetakio imitacijos arba ryskaus kokio ir nesiskundziu. cesiau o ka tu su 20 voblu veiki? viena uzsidedi, kita ar kolekcionuoji?
 #530791   DainiusM
 16 Gru 2013 22:23
a jis ant vobleriu aplamai negaudo... :) bet taip... kai fantazijos neprudais, pakanka ir triju. :)
 #530793   3nergy
 16 Gru 2013 22:28
Man asmeniškai geriau turėti didesne kolekcija . Geriau daugiau nes vistiek tu ji kažkada nutrauksi .
 #530796   Vegys
 16 Gru 2013 22:36
cesius rašė:
Vegys rašė:Va kai purvinas - tada nėr gerai.
Turbut turejai raumeny kai perpurvinas, nes su geru dumu nieko ner geriau. Tada jie labai drasus ''plot
Būtent ... Kalbėjau apie per purviną, kai meti bile kad į vandenį (nes nežinai kur kas po vandeniu), trauki kaip aklas (nematai kliuvinių /etc). Tokiu atveju š... o ne žūklė.
 #530855   pensininkas
 17 Gru 2013 09:32
3nergy rašė:Man asmeniškai geriau turėti didesne kolekcija . Geriau daugiau nes vistiek tu ji kažkada nutrauksi .
tokiu atveju siulyciau kenartus, dorado voblikus, nes ju kainos ir kokybes santykis tavo situacijoj bus pats geriausias. Ir jie tikrai kibus :gutgut
 #530859   silkius
 17 Gru 2013 09:50
pensininkas rašė:
3nergy rašė:Man asmeniškai geriau turėti didesne kolekcija . Geriau daugiau nes vistiek tu ji kažkada nutrauksi .
tokiu atveju siulyciau kenartus, dorado voblikus, nes ju kainos ir kokybes santykis tavo situacijoj bus pats geriausias. Ir jie tikrai kibus :gutgut
Jie ypatingai gerai tinka ten, kai nežinai ar sugrįš iš Neptūno valdų... :-D vienu žodžiu naujoms vietoms zonduoti yra :gutgut
 #530861   Rapolas
 17 Gru 2013 10:01
Kad bezonduojant naujas vietas ir tikrinant po vandeniu "pasislėpusius" medžius ar kitus kliuvinius, dažniausiai ir pasimauna papėtakis- vdns tinka anie ne tik zondavimui, bet ir gaudymui. O jei reiktų pasikabinusius lydekus vertint ,tai pas mane Dorado vobleriukai lenkia japoškes net nežinau kiek kartų :-D
 #530863   silkius
 17 Gru 2013 10:14
Rapolas rašė:Kad bezonduojant naujas vietas ir tikrinant po vandeniu "pasislėpusius" medžius ar kitus kliuvinius, dažniausiai ir pasimauna papėtakis- vdns tinka anie ne tik zondavimui, bet ir gaudymui. O jei reiktų pasikabinusius lydekus vertint ,tai pas mane Dorado vobleriukai lenkia japoškes net nežinau kiek kartų :-D
Jei matau kas po vandeniu, tai tada Stik'ai ilsisi... :lol:
Taip pat kur reikia metimo nuotolio ir tuo pačiu tikslumo, tai tada jie vėl ilsisi...
 #530867   Rapolas
 17 Gru 2013 10:27
Aaa, nu tai visai nepigi gaunas tavo žejyba tuomet :-D nes jei reikia gero nuotolio, kurio stick-as nepasiekia, ir dar idealaus tikslumo, tai nelabai ir matai, kas ten per metimo atsumą po vandeniu slepias (net ir su polarodais 500-iniais).. nu arba "mintinai" savo vietas turi žinot :-D
 #530870   silkius
 17 Gru 2013 10:41
nu arba "mintinai" savo vietas turi žinot :-D[/quote]p
Butent... nes priešingu atveju Neptunas klaidos neatleis... :lol:
O dėl poloraidiniu akiniu, tai pasigirk ka naudoji, nes kol kas turimais nei vienais nesu iki galo patenkintas - "Palaroid" firmos turiu pilkus ir geltonus, bet kad jie gerai nuimtų atspindžius to nepasakyčiau - pagerina tik iš dalies :(
 #530884   Rapolas
 17 Gru 2013 11:11
Nelabai ką galiu pasigirt šituo aspektu :) naudoju paprastus rudus polaroidus, greičiausiai- kitajskus (neatsimenu kiek mokėjau, bet tikrai nedaugiau 100). Bet vietose, kur daugiausia žvejoju, nepadėtų ir pačios geriausios kokybės akiniai, nes arba gyliai arba atstumai dideli, nu arba vietos ant tiek žinomos, kad akiniai ir nuo saulės tiktų :-D O kai vietos nežinomos, tai jo- daugiausia eina žvalgybon pigesni pirktiniai arba savadarbiai vobleriai.
Vat sūnus, daugiausia gaudantys su BASSDAY ir JACKSON vobleriais, tai turi iš amerikos kažkokius "krūtus" parsisiuntęs akuliarus, tai sakos, kad dažnai dugną net perskaito (kuo aš vis dar abejoju), bet vistiek per intensyvesnę žvejybą po vieną-kitą voblerį palieka Neptūnui.. nu arba narą pažystamą kviečias į pagalbą :-D
 #530889   silkius
 17 Gru 2013 11:22
Rapolas rašė:Nelabai ką galiu pasigirt šituo aspektu :) naudoju paprastus rudus polaroidus, greičiausiai- kitajskus (neatsimenu kiek mokėjau, bet tikrai nedaugiau 100). Bet vietose, kur daugiausia žvejoju, nepadėtų ir pačios geriausios kokybės akiniai, nes arba gyliai arba atstumai dideli, nu arba vietos ant tiek žinomos, kad akiniai ir nuo saulės tiktų :-D O kai vietos nežinomos, tai jo- daugiausia eina žvalgybon pigesni pirktiniai arba savadarbiai vobleriai.
Vat sūnus, daugiausia gaudantys su BASSDAY ir JACKSON vobleriais, tai turi iš amerikos kažkokius "krūtus" parsisiuntęs akuliarus, tai sakos, kad dažnai dugną net perskaito (kuo aš vis dar abejoju), bet vistiek per intensyvesnę žvejybą po vieną-kitą voblerį palieka Neptūnui.. nu arba narą pažystamą kviečias į pagalbą :-D
Rusas pasakytu: Bez poterija ni kak :!: :lol:
O tai jai nesunku, tai klustelk sūnaus kokį ten "stebuklą" turi nukirtes, mestelk ar į privatą ar į eterį, buč labai dėkingas.
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė