Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #530906   Rapolas
 17 Gru 2013 11:48
OK, paklausiau sūnaus akinių pavadinimo - COSTA DEL MAR, modelio (kurį atsisiuntė) mintinai neatsimena, tai jei domins konkretus, parašykit į PM, paklausiu ir parašysiu, nu arba galiu ir į eterį, nesu skūpus:D informacija pasidalint su kolegomis.
Va, radau jų puslapį: https://www.costadelmar.com/
Nepigus malonumas, bet atsiliepimai- tikrai geri, tiesa, atsisiuntė stiklinius (ne iš plastiko) ;)
 #530947   silkius
 17 Gru 2013 13:42
Dėkoju Rapolai, truputį paguglinau - matosi kad rimti daiktai.
Kas liečia pasirinkimą - plastiką ar stiklą, tai man kažkaip iškart asocijuojasi kaip su alum... :grin: , kažkaip stikle labiau priimtinas...
O dėl kainos tai pigių - gerų daiktų nebuną, bet užtat kartais būna brangių - prastų :-D
 #531004   cesius
 17 Gru 2013 18:08
[quote=" cesiau o ka tu su 20 voblu veiki? viena uzsidedi, kita ar kolekcionuoji?[/quote]
Manau man ateinanciam sezonui uzteks, juolab kad,dar pora dezuciu trubkiu slakiams :grin:
Paveikslėlis
 #531005   martiz-zz
 17 Gru 2013 18:11
cesius rašė:[quote=" cesiau o ka tu su 20 voblu veiki? viena uzsidedi, kita ar kolekcionuoji?
Manau man ateinanciam sezonui uzteks, juolab kad,dar pora dezuciu trubkiu slakiams :grin:
Paveikslėlis[/quote]

:? mazai.... :-D
 #531011   vava
 17 Gru 2013 18:52
ir cesius gaudo, ir Donis, ir Tegunas, ir.... :)
net filmuku yra prideta forume
 #531122   Sportininkas
 18 Gru 2013 09:31
Chebra o upetakiai nesibaidytu sasame samuline ryskiai geltono pintuko? turiu spule viena. kadangi niekam nereikejo tai gal pats sunaudosiu
 #531129   Tadunce
 18 Gru 2013 09:42
Man salotinės spalvos nesibaidė.
Ir tikrai neplono.
O be to, juk gana greit tas ryškumas nusiplauna
 #531130   Rapolas
 18 Gru 2013 09:43
silkius rašė:Dėkoju Rapolai, truputį paguglinau - matosi kad rimti daiktai.
Kas liečia pasirinkimą - plastiką ar stiklą, tai man kažkaip iškart asocijuojasi kaip su alum... :grin: , kažkaip stikle labiau priimtinas...
O dėl kainos tai pigių - gerų daiktų nebuną, bet užtat kartais būna brangių - prastų :-D
Neteisus, būna ir nebrangių bei gerų daiktų, viskas priklauso nuo to ,kokio pačiam reikia kokybės ir kainos santykio.
Aišku, nusipirkus brangų š.. nusivylimas būna sunkiai įkainojamas ir ilgai skandinamas aluje arba stipriau.. :-D
Nusiunčiau į PM konkretų modelį, kad nereiktų pačiam "skandintis" ;-)
 #531136   Rolas
 18 Gru 2013 09:55
Rapolai, galėjai ir viešai paskelbti, gi visi skaitėm, domėjomės apie tą gerą daiktą :) O dabar, kai priėjo iki konkretumumo, pyst vienam į privatą. Čia labai tiktų žodžiai iš visiems iki skausmo žinomos dainos: kas man iš tos laimės ir iš tos garbės, jei aš vienas džiaugsiuos, o šimtai liūdės... :grin:
 #531138   Rapolas
 18 Gru 2013 10:07
Ladna , persiunčiu ir Jums sūnaus atsakymą į mano paklausimą:
''
Tai akiniai - Costa Del Mar FATHOM 580G (Black / Green Mirror 580 Glass)
Matomas vaizdas pritamsintas gintarinis Amber (ant plastikiniu lesiu butu kiek sviesesnis). Puikiai tinka sviesiai dienai ar nedaug debesuotai. Jei stipriai apniuke, reiketu dar sviesinancius geltonus turet (Yellow). As turiu Vision akinius siam atvejui.
Nuorodoje tokie pat isskyrus tai, kad akiniu remeliai juodi. Siulau pirkti tik stikla. Patvaresni, nera sunkus, nesibraizo ir nerealus vaizdo svarumas. Su Vision, nera ka lygint. Akiniam jau du metai. Jokiu problemu.
Zalias isorinis vaizdas tik del atspindzio kad akiu nesimatytu, kruciau :)
Yra viskas costa puslapyje, tegu paskaito, jei ka tegu kreipiasi
http://m.ebay.com/itm/111240805847
''
p.s.: gal nepasiųs sūnus manęs birbint genių (arba bičių :D)už šitą paviešinimą :-D
 #531149   Rolas
 18 Gru 2013 10:41
Nu va, kitas reikalas :gutgut Pradedam domėtis plačiau ir taupyt :)
Netikiu, kad sūnus jau būtų toks žmotas... :roll:
 #531154   Rapolas
 18 Gru 2013 11:06
Nu neee, nėra ans kilęs iš suvalkiečių, o beto Šv.Kalėdos susitaikymo metas, jei dbr ir susipyktumiem, tai greit ir vėl susitaikytumėm ;-)
Taupykiet, taupykiet tik geriems daiktams, taip mažiau išleisit :-D
 #531171   kablys
 18 Gru 2013 12:40
Jo Costa yra Costa :gutgut Brungus velniai,bet kai paziuri pro juos,tai po to visi kiti atrodo,kad pro alaus bambali ziuretum...
 #531211   Rolas
 18 Gru 2013 16:04
kablys rašė:Jo Costa yra Costa :gutgut Brungus velniai,bet kai paziuri pro juos,tai po to visi kiti atrodo,kad pro alaus bambali ziuretum...
A tu matei ta skaidrų vaizdelį, ar tik iš bendro išsilavinimo kalbi? :)
 #531339   DainiusM
 18 Gru 2013 23:20
turiu pigias costas, matavausi ne vienas brangias (zmonai ir paemiau brangias), faini akinukai is fainu medziagu, bet jei pasakyciau, kad po ju per kitus kaip pro alaus bambali tai butu "losh pisdiosh i provokacija" :)
 #531349   kablys
 19 Gru 2013 00:16
Rolas rašė:A tu matei ta skaidrų vaizdelį, ar tik iš bendro išsilavinimo kalbi?
Jo maciau.
DainiusM rašė:jei pasakyciau, kad po ju per kitus kaip pro alaus bambali tai butu "losh pisdiosh i provokacija"
Nu as gal biski sutirstinau spalvas,zinoma,kad tokios kainos klaseje atsirastu ir daugiau padoriu gamintoju,kur skirtumu tokiu ryskiu nebutu,bet man ispudi paliko rimta. Jei dar sviesesne diena spalvele kokia amber,tai atrodo,kad su fotoshopu padirbeta.
O jei palygint su visokiais is musu zukliu parduotuviu uz koki 100lt.,tai tikrai ispudis panasus kaip ankciau aprasiau ir klausimu del kainu skirtumo nekyla.
 #531383   silkius
 19 Gru 2013 11:16
kablys rašė:
Rolas rašė:A tu matei ta skaidrų vaizdelį, ar tik iš bendro išsilavinimo kalbi?
Jo maciau.
DainiusM rašė:jei pasakyciau, kad po ju per kitus kaip pro alaus bambali tai butu "losh pisdiosh i provokacija"
Nu as gal biski sutirstinau spalvas,zinoma,kad tokios kainos klaseje atsirastu ir daugiau padoriu gamintoju,kur skirtumu tokiu ryskiu nebutu,bet man ispudi paliko rimta. Jei dar sviesesne diena spalvele kokia amber,tai atrodo,kad su fotoshopu padirbeta.
O jei palygint su visokiais is musu zukliu parduotuviu uz koki 100lt.,tai tikrai ispudis panasus kaip ankciau aprasiau ir klausimu del kainu skirtumo nekyla.
Reik is to suprasti, kad patsai ne vienos spalvos linzes ziurejai? Kurios spalvos geriausiai poliarizuoja?
 #531406   kablys
 19 Gru 2013 12:27
silkius rašė: Kurios spalvos geriausiai poliarizuoja?
Taip jau technologiskai yra,kad kuo tamsesni poliarizuoti akiniai,tuo tas poliarizacijos efektas didesnis,bet kiek teko naudot visokiu akiniu zvejyboj,tai tamsios spalvos man nepatinka. Nors ir sauleta diena upetakiaudamas praktiskai dazniausiai landzioji seseliuose tarp medziu ir man tokie budavo per tamsus. As pats turejau tipo costas keiciamais lesiais,nezinau ar jie buvo tikri,nes parasyta buvo made in taiwan :lol: Bet atrode labai viskas legaliai,su visokiom knygelem su nuorodom i costos puslapi,tipo 400 serija,tra lia lia,lia lia lia... pries pora metu buvo pilnas ebayus,kainavo kazkur 50-60 svaru,plastikas.Tai nezinau ar tai fufliakas,ar oficialus costos kokio nors padalinio taiwanyje produktas. Bet buvo gana kokybiski ir ta kaina atitiko,tai is ju 3 spalvu lesiu zvejyboj dazniausiai naudodavau geltona,kartais amber ir niekada pilkos.Ale va,zioplys, pameciau,tai turiu tik rudus ir pilkus lesius :( Tos poliarizacijos uzteko ir geltoniems,bet su tamsesniais gal kazkiek ir labiau jis juntamas. Dar esu ziurejes pro tikrai tikrus costas(pas biciulius)pro stiklinius 580 serijos melynus-labai grazu,bet zvejybai gal but noreciau visgi geltonu,juolab,kad ta costos geltona nera labai jau geltona,sakyciau biski tamsesne,gal rudesne,nei daugumas siaip geltonu akiniu. Bet dar kitas dalykas,kad zmoniu akys ganetinai skirtingo jautrumo,as nemegstu prieblandos,tai zvejyboj man nelabai tamsus akiniai,kitam nuo rekiancios geltonos akys varvet pradeda.Kokiam dailininkui gal but erzintu ne visai naturalios geltonu ir rudu atspalviu akiniu spalvos,tokiu atveju pilki skaitosi naturaliausiai perteikia realias gamtos spalvas. Gal but neutraliausias varijantas butu amber-vaizdas labai grazus,nei labai sviesus,nei patys tamsiausi.
 #531425   DainiusM
 19 Gru 2013 13:17
Zvejybai amber rinkciausi. Vairavimui pilkus...
 #531650   silkius
 20 Gru 2013 08:47
Dėkui Kably už išsamų komentarą. Aš irgi upėtakiavimui naudoju tamsenius geltonus - tikriausiai "amber" Polaroid firmos akinius - vis gi geriau negu nieko... :lol:
 #531892   Sportininkas
 21 Gru 2013 14:47
Na va, pasiruosiau naujam sezonui pries pat pradzia ;D biudzetas buvo 500 litu bet biski perlipau. Didziaja daly sudare rite.

Rite: Mitchell Mag Pro Extreme 500 dydis
Kotas: Mitchell Mag Pro 6'6 2-8g
Valas: Sasame Samuline PE 0.12 (palyginus su kitais 0.12 tai sitas tikrai 0.12 o kiti 0.14-0.16 net ;O )

Ka manot apie toki sprendima?
 #531894   Arvidys
 21 Gru 2013 15:05
Ka čia galima manyt kiekvienas žvejoja su tokiais įrankiais kokie jam atrodo patogūs. Aš pats turiu mitchel mag pro lite evo 662L tai jis irgi 2-8g tai man pas upėtakius nepatinka jis. O daug kam tinka. Man jis pertrumpas. Nežinau aš tu mitchell ričiu dydžiu bet jei čia šitas 500 dydis mažesnis nei shimano 1000 tai ka aš žinau ka su tokiu galima veikt upei pas upėtakius... Na o dėl valo vėl, vieniem tinka pintas kitiems ne. Po sezono pats mum ir atsakysi ka pats manai! ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Arvidys. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #531895   RastaMan
 21 Gru 2013 15:14
Arvidys rašė:Po sezono pats mum ir atsakysi ka pats manai! ;-)
:gutgut :grin:
 #531897   Vegys
 21 Gru 2013 15:36
Arvidys rašė:Nežinau aš tu mitchell ričiu dydžiu bet jei čia šitas 500 dydis mažesnis nei shimano 1000 tai ka aš žinau ka su tokiu galima veikt upei pas upėtakius...
Kame bėdos, jei lėtai trauki prieš srovę kokį nors penketuką minnow ? Bet sutinku, perkant naujus įrankius imčiau didesnę. Nors esu gaudęs ir su 500 dydžiu (gaudžiau kuo turiu)
 #531918   krioklis
 21 Gru 2013 17:21
Viskas cia normaliai, pazvejosi pamatysi kas tinka ,kas ne. Visi perka pagal savo galimybes. Del spiningo nezinau, bet butent sia rite domejausi ir perskaiciau daug atsiliepimu pas rusus, net su issamiais testais, is keliu simtu atsiliepimu vos kokius 5 pavyko surast blogus, visi tik teigiami!
 #531931   RastaMan
 21 Gru 2013 18:41
Man mitchell ritės visai nieko. Pvz turiu "Fluid" 1000, du aliuminiai bugneliai nesu "guolių manjakas", bet jų ten nemažai :-D , valą vynioja normaliai, o ir kaina gera :gutgut. Esu ja patenkintas :grin:
 #531951   Sportininkas
 21 Gru 2013 20:19
RastaMan rašė:Man mitchell ritės visai nieko. Pvz turiu "Fluid" 1000, du aliuminiai bugneliai nesu "guolių manjakas", bet jų ten nemažai :-D , valą vynioja normaliai, o ir kaina gera :gutgut. Esu ja patenkintas :grin:
zie rastaman neberuko ir aiskiai masto :O cia prikolas jei ka o ne koks izeidimas, nu skaiciau ir as komentarus, 1000 dydis tos michell ciut ciut didesnis uz 2500 shimano, tai 500 dydis koks 1000 shimano gal, nu bus matyt, tik va su tuo bugnelio keitimu idomiai labai pasakoja kad ivore ir guoliukas ar kas bugnelyje pasilieka daznai tai reikia atsargiai keist, ir skyles bugnelyje nera gerai bet gal grazu visai, negerai nes smeliukui tiesus kelias y vidurius
 #532039   RastaMan
 22 Gru 2013 17:29
Sportininkas rašė:zie rastaman neberuko ir aiskiai masto
:-D :gutgut
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 303
  • VDS, VPS serveriai