silkius rašė: Kurios spalvos geriausiai poliarizuoja?
Taip jau technologiskai yra,kad kuo tamsesni poliarizuoti akiniai,tuo tas poliarizacijos efektas didesnis,bet kiek teko naudot visokiu akiniu zvejyboj,tai tamsios spalvos man nepatinka. Nors ir sauleta diena upetakiaudamas praktiskai dazniausiai landzioji seseliuose tarp medziu ir man tokie budavo per tamsus. As pats turejau tipo costas keiciamais lesiais,nezinau ar jie buvo tikri,nes parasyta buvo made in taiwan

Bet atrode labai viskas legaliai,su visokiom knygelem su nuorodom i costos puslapi,tipo 400 serija,tra lia lia,lia lia lia... pries pora metu buvo pilnas ebayus,kainavo kazkur 50-60 svaru,plastikas.Tai nezinau ar tai fufliakas,ar oficialus costos kokio nors padalinio taiwanyje produktas. Bet buvo gana kokybiski ir ta kaina atitiko,tai is ju 3 spalvu lesiu zvejyboj dazniausiai naudodavau geltona,kartais amber ir niekada pilkos.Ale va,zioplys, pameciau,tai turiu tik rudus ir pilkus lesius

Tos poliarizacijos uzteko ir geltoniems,bet su tamsesniais gal kazkiek ir labiau jis juntamas. Dar esu ziurejes pro tikrai tikrus costas(pas biciulius)pro stiklinius 580 serijos melynus-labai grazu,bet zvejybai gal but noreciau visgi geltonu,juolab,kad ta costos geltona nera labai jau geltona,sakyciau biski tamsesne,gal rudesne,nei daugumas siaip geltonu akiniu. Bet dar kitas dalykas,kad zmoniu akys ganetinai skirtingo jautrumo,as nemegstu prieblandos,tai zvejyboj man nelabai tamsus akiniai,kitam nuo rekiancios geltonos akys varvet pradeda.Kokiam dailininkui gal but erzintu ne visai naturalios geltonu ir rudu atspalviu akiniu spalvos,tokiu atveju pilki skaitosi naturaliausiai perteikia realias gamtos spalvas. Gal but neutraliausias varijantas butu amber-vaizdas labai grazus,nei labai sviesus,nei patys tamsiausi.