Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #534423   looking4snow
 05 Sau 2014 20:18
Nezinau cm, nes nutraukiau. :grin: Kibs Devoni (berods). Turejau kur galas baltas, o priekis pusiau baltas, pusiau gelsvas. Bet greiciausiai ne spalvoje esme. Kazin Kibs man duos nemokamu blizgiu uz reklama. :lol: Nes itariu vistiek atsiras ne vienas ir ne du beprociai, kurie galvoja, kad ir jiems ant to pacio masalo visai kitose zuklavietese, su visai kitokiais irankiais ir pravedimo manieromis, pasiseks. :twisted:
 #534443   Tošis
 05 Sau 2014 21:19
looking4snow as vienas ju, jau rezgu plana :lol: Tiesa sakant pries pora dienu zveju pardej kaip tik ziurinejau i kibs stenda ir norejau kazka pasiimt slakuotam. Taciau pagalvojau, kadangi gaudau tik voblikais tai ji taip ir gules dezutes dugne tai nebepirkau... Bet db jau apsisprendziau ,gal del visa pikta ji geriau buna mano dezuteje :grin:
 #534456   looking4snow
 05 Sau 2014 21:37
O ple, radau dar 3 vnt. visokiu spalvu. :lol: Kai tu masalu milijonas per N dezuciu, nebezinau ka turiu...

DainiusM, ismatavimai: 50 mm ilgis ir 20 mm - placiausia vieta.
 #534466   DainiusM
 05 Sau 2014 22:08
tai kodel nusprendei, kad upetakis laisvai suedantis LM66 (net 25cm shapoklakas paima be bedos ir pasimauna ant trainyku) nepaims tokios vartikles? Mano galva tai cia netgi labiau upetakinis nei slakinis dydis... :)
 #534485   looking4snow
 05 Sau 2014 23:08
Tai cia gi tik manyje problema, kad vartykle atrode tinkamas masalas tik ypac dideliems upetakiams ir dar galvojau, kad neverta jomis gaudyti, nes yra geresniu masalu siai zuviai. :grin: Nu ten tipo vartosi visaip, blaskosi, del ko realus dydis nelabai suprantamas ir t.t. :lol: Vobleri kai pravedi, juk nesunku matyti koks tikras jo dydis, konturai. Bet va, dabar jau ir as zinosiu, kad drasiai galima anuos vartyklemis gaudyti. Nes net pypliai vaikosi ir i uodega kanda. :grin:

Del dydzio tai bala zino ar taip jau ir butina ta "normalaus" dydzio vartykle. Girdejau, kad ir ant "juros" pagauna slakiu. Bet va, pagavau siandien viena. Nelegalas tai nelegalas, bet ir didesnius voblerius juk tokie paima, tai gal ne maza vartykle yra priezastis. Ekperimentuosiu ir ateityje pasimatys kas kimba. Paprasciausiai uzkniso nepagauti vobleriais ir sugalvojau isbandyti vartykles. Jau penktu metimu sedo upetakis, uz ~100 m antras, tada uz vos kokiu ~30 m slakis. Paskui mazi margiukai kartas nuo karto vaikydavosi masala. Zodziu buvo judesys, kas yra smagu. Nes slakiu juk nekimba po 5 per zvejyba. O nueiti kruva kilometru del vieno slakio irgi nera ypac idomu. Malonu kai dar ir upetakiai maisosi. :) Bet jeigu visai nekibs normalaus dydzio slakiai, teks eksperimentuoti ir toliau, ir aisku atsisakysiu upetakiu. Prisigaudau as ju ir taip nuo pavasario iki rudens, o slakiai man yra naujiena.
 #534488   Jurginas
 05 Sau 2014 23:17
looking4snow rašė: O nueiti kruva kilometru del vieno slakio irgi nera ypac idomu. Malonu kai dar ir upetakiai maisosi. :) Bet jeigu visai nekibs normalaus dydzio slakiai, teks eksperimentuoti ir toliau, ir aisku atsisakysiu upetakiu. Prisigaudau as ju ir taip nuo pavasario iki rudens, o slakiai man yra naujiena.
Gerai pajūry..
 #534839   Ovidijus
 07 Sau 2014 15:04
Labas visiems. ::hai-bai Senokai čia aš ką rašiau. :oops:
Taigi prasidėjo viskas taip, kad penktadienio vakarą sėdėdamas namie sugalvojau, jog šeštadienį neturiu jokiu planų, reikia lėkti pravėdinti galvą nuo darbų rūpesčių. Paskambinu bratkai, sakau planas toks: Ryt okupuojam miniją, pabandyt pagaut pirmąjį šių metų šlakį. Jisai iškarto taria už ;uolrait mano pasiūlymą atidaryti šlakių sezoną. Tai va, anksti ryte, susimetęs visą matą, aš jau pakeliui pas jį. Nulekiu sumeta jisai visą amuniciją ir lekiam prie upės. Oras nekoks, lyja, ant antros padėties valytuvai vos spėja valyti langus, bet mes nutariam, kad nesvarbu koks oras, senokai žvejojom tai bandysim. Nuėję kokius 2 km nė gripšt, kol galiausiai pamatau kaip mano voblerį kažkoks juodas ,,šešėlis" seka iš paskos, bet negriebia. Pradedu po truputi tampyti voblą bandydamas jį išprovokuot, o jisai tik priplaukė švelniai voblerio priekį apsižiojo kokį metrą pastūmė į šoną ir nuplaukė, kažkas pan. pasitrauk iš kelio. :liež-uvis po to pakyla azartas bandau viską, kad tik dar kartą griebtų, bet, deja. :e:e įveikę gal kokius 3-4 km minijos pakrantėm ir skardžiais, galiausiai sulaukiu pirmo rimto ,,kalimo" tiesiai po kojom. Ištraukiu, o ten lidekaitė iki kg. Aišku, džiaugsmas begalinis, pirmoji upėje sugauta po ilgoko draudimo. Bučkis ir tariu jai :/braj; . Gyvenk sau. Keliaujam toliau, prieinu potencialią šlakio buveinę, kitoje kranto pusėje. Metimas voblerio trišakis užsimeta per valą ir aš nepatenkintas tampydamas, gal atsikabins traukiu link savęs. Už kokių penkių metro nuo manęs atsikabina valas ir aš tik jį užgilinu ir babt žiūriu nebeliko mano masalo kažkoks siluetas žaibiškai nusinešė jį, aišku seka kirtimas ir prasideda 3-4 min. kova neskubant. Pagaliau, pagaliau ''plot šaukiu broliui turiu viena. Po to seka greitas atkabinimas, pamatavimas 59 cm, nedidukas, toks visas apdriskęs, turbūt turėjo audringą nerštą :lol: , bet pirmam kartui užtenka ir tokio. :gutgut Paleidžiu atgal kaip visada sakydamas: ,,Pakviesk mamą" :grin:
Po to turėjau dar vieną palaikymą, bet padaręs žvakę atsikabino, buvo kiek rimtesnis egzempliorius, bet deja, ne mano naudai. :cry: Galų galiausiai visą žvejybą dienos pabaigoje užbaigė brolio pagauta 4.600 kg lydeka, deja foto neturiu, :( bet tokia netipinė upės lydeka, trumpa ir begalo stora, turbūt išpampusi nuo ikrų buvo. Po šios lydekos buvo nutarta baigti dienos žūklę ir keliauti link automobilio, nes laukė ilgas kelias iki jo. Pavargau kaip arklys, atpratau nuo tokiu pasivaikščiojmų tikriausiai :grin: , net ir žmona sako tokio pavargusio senai tavęs nemačiau, o aš sakau palauk dabar tik prasidėjo žvejyba upėje, būsiu dažniau toks. :grin: Už tokius patirtus įspūdžius buvo verta... :gutgut :gutgut :gutgut Sorry už klaidas. :)
[attachment=1]20140104_141842.jpg[/attachment][attachment=0]20140104_141854.jpg[/attachment]
Prikabinti failai
20140104_141842.jpg
20140104_141854.jpg
 #535025   Ovidijus
 08 Sau 2014 02:26
Taip looking4snow tu teisus čia toks pats kotas apie kurį ir galvoji :grin: Tik nelabai galiu ką pasakyti apie šį kotą, nes pirmi metai pradėjau su juo gaudyti. Po sezono būtų daugiau + ir -, db nelabai norisi ir peikti jį nepažvejojus ilgiau. Nors neturiu teisės aš jo peikti, nes visai smagus kotas.
O dėl Vlado voblerių, tai visai jie puikūs...:-)
 #535120   pilotas
 08 Sau 2014 12:22
vihrai, patarkit. mėgstu ešeriokus ir lydekaites pagainioti upėse. ši žiema tam puikiai irgi tinka. bet dabar bijau. raudonos žuvys visokios gali užkibti, nors imti jų ir neketinu. Negi dėl nedidelės tikimybės, kad vietoje dantytosios kokis šlakis susivylios, turiu kas kartą pirkti kortelę?
 #535121   Rapolas
 08 Sau 2014 12:28
pilote, kortelė (limituotos žvejybos) reikalinga jei nori pasiimti pagautą raudoną žuvį, o ešeriams ir lydekoms užtenka žvejo mėgėjo bilieto (užkibusias raudonas turėsi paleist:D).
p.s.: lydekas galima gaudyti su dirbtiniu masalu iki vasario 1 dienos ;)
Paskutinį kartą redagavo 1 Rapolas. Iš viso redaguota 8 kartus.
 #535137   pilotas
 08 Sau 2014 13:09
ačiū, nuraminot. nes turiu bičiulių, kurie nors ir paleidžia, bet kortelę perka. nors ir žinau taisykles, bet kažkodėl suabejojau (pavyzdys užkrečiamas).

beje, labai norėčiau prisijungti prie kraštiečio/ų jei galima, pasivaikščioti minijos ar kitos upės pakrantėmis. vienam baisiai liūdna. brūkštelkit pm, jei kas keliauti ruošitės. ;uolrait Ačiū iš anksto.
 #535243   Deividas
 08 Sau 2014 19:22
Jurginas rašė:
looking4snow rašė:Koks cia kryzius (kodas)? Patenkintas tu juo ar noretum kito koto slakiams Minijoje ar kitose pajurio upese?
avid ze best
kai neturi geresnio ;-)
 #535285   Deividas
 08 Sau 2014 21:19
looking4snow rašė:
Jurginas rašė:avid ze best
Ne modelis, o kodas koks? :) Jau antri metai galvoju apie AVS96MF2, bet vis "nepaspaudziu gaiduko". :grin:
nu kazkaip juokingai skamba , lyg ir reikia daikto ir radai ko reikia bet 2 metus apie ji mastai, tad nusipirk ir dziaukis juo :ruko
 #535290   looking4snow
 08 Sau 2014 21:29
Netureciau kuo gaudyti, senai buciau nupirkes. :grin: Kai turiu, tai vis dar tebesvarstau ar jis vertas tiek pinigu ir i ka cia geriau pakeisti turima kota. O klausyk, tas Lamikas kartais nebus kitam lygi nei Avidas? Ta prasme ne su Legenda ji lyginti reiketu?
 #535295   Deividas
 08 Sau 2014 21:41
looking4snow rašė:Netureciau kuo gaudyti, senai buciau nupirkes. :grin: Kai turiu, tai vis dar tebesvarstau ar jis vertas tiek pinigu ir i ka cia geriau pakeisti turima kota. O klausyk, tas Lamikas kartais nebus kitam lygi nei Avidas? Ta prasme ne su Legenda ji lyginti reiketu?
Su keletos draugu nuomen kurie turi Avid priemem nuomone jog Certified Pro klase aukstesne.Tai tik musu nuomone
 #535319   looking4snow
 08 Sau 2014 22:40
Taip ir maniau, kad su Legenda jis turetu buti lyginamas, o ne Avidu. Matai, Legenda ir kiti analogiski kotai manes nedomina, nes Avidas surinktas is "paprastesnio" anglies ir kitu medziagu, yra "atsparesnis" brovimuisi pro krumynus, netyciniam trinketejimui i sakas ir t.t. O Legenda (tai pat ir sitas Lamikas is Certified Pro serijos ir kiti analogiski kotai, bent kiek as suprantu) po kazkelinto tokio netycinio trinktelejimo gali ir suluzti per sutrenkta vieta. Atvirose upese tai jo, imciau brangesnius kotus ir nesukciau galvos. Po pajurio bruzgynus brautis gaila geru kotu, uztektu Avido lygio. Cia mano samprotavimai. Kiekvienas gali tureti savo nuomone.
 #535371   Deividas
 09 Sau 2014 10:23
Cia mano samprotavimai. Kiekvienas gali tureti savo nuomone.[/quote]

Is patirties o ne apie samprotavimus, Certified Pro naudoja bent 10 pastoviai gaudanciu slakistu jau kelis metus pro bruzgynus ir panasiai... Ne vienas ju nera sulauzes, su Titan modeliu reiktu vengt gaudyti prie didesnio saltuko pvz -5. SI98MS, puikiai tiktu slakiam, tik neturim patirties kaip jis laikis mechaninius pazeidimus
 #535400   Deividas
 09 Sau 2014 11:53
looking4snow rašė:Siaip ta Avida irgi naudoja ne vienas ir ne du zinomi pajurio slakistai. :grin: Supratau, reiskia del lengvo luzimo nesibaiminti. Bus apie ka pagalvoti.
Avid zinau kad laiko, bet ten blankas zemesnio lygio
 #535425   SauliusM
 09 Sau 2014 14:14
siaip tai kiek zinau, tai Deividas dirba imoneje prekiaujancioje Lamiglas kotais, tai jo sulyginamoji su avidu reklama yra kaip minimum nekorektiska ir neetiska. nes pvz Fabai tai nerasineja, kad pirkit avida nes certified pro gaidys ar panasiai. ir isvis pykina nuo tokio tipo pasleptu reklamu forume.
 #535432   looking4snow
 09 Sau 2014 14:53
Taip, jis pardavineja Lamikus.

Kai lygini Avida su Legenda, pastaroji atrodo aukstesnes klases. Tai cia lygiai tas pats Avid vs Certified Pro. O va Legenda vs Certified Pro tai dar klausimas ar imanoma objektyviai pasakyti kuris geriau. Turbut greiciau pavyktu pasakyti labiau patinka/maziau patinka. Cia buvo siaip pasvarstymai. :grin:
 #535434   SauliusM
 09 Sau 2014 14:55
looking4snow rašė:... Avid vs Certified Pro...
jo, "lygintuvai" blin... vienas blankas nulakuotas, kitas nudervuotas, ir geometrija absoliuciai skirtinga, o teoriju is to prigimdyta belekokiu belekokiausiu. :-D
 #535456   looking4snow
 09 Sau 2014 16:03
Taigi ne apie kotus lydekoms kalbam... :grin: Apie ka temoje slakiai galima kalbeti pagal tave? :grin: Nes jeigu pradesi kalbeti apie masalus slakiams, teks kraustytis i konkretaus masalo skilti, jeigu apie zuklavietes - i konkreciu vandens telkiniu temas, ir t.t. :grin:
 #535511   Lamiglas
 09 Sau 2014 18:08
turiu keleta avidu ir turejau panasu lamiglasa certified pro , tikrai nemanau kad lamiglasas kazkuo pranasesnis uz avida kitaip nebuciau pardaves ir tikrai nemanau , kad certified galima lyginti su legenda ...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė