Labas visiems.

Senokai čia aš ką rašiau.
Taigi prasidėjo viskas taip, kad penktadienio vakarą sėdėdamas namie sugalvojau, jog šeštadienį neturiu jokiu planų, reikia lėkti pravėdinti galvą nuo darbų rūpesčių. Paskambinu bratkai, sakau planas toks: Ryt okupuojam miniją, pabandyt pagaut pirmąjį šių metų šlakį. Jisai iškarto taria už

mano pasiūlymą atidaryti šlakių sezoną. Tai va, anksti ryte, susimetęs visą matą, aš jau pakeliui pas jį. Nulekiu sumeta jisai visą amuniciją ir lekiam prie upės. Oras nekoks, lyja, ant antros padėties valytuvai vos spėja valyti langus, bet mes nutariam, kad nesvarbu koks oras, senokai žvejojom tai bandysim. Nuėję kokius 2 km nė gripšt, kol galiausiai pamatau kaip mano voblerį kažkoks juodas ,,šešėlis" seka iš paskos, bet negriebia. Pradedu po truputi tampyti voblą bandydamas jį išprovokuot, o jisai tik priplaukė švelniai voblerio priekį apsižiojo kokį metrą pastūmė į šoną ir nuplaukė, kažkas pan. pasitrauk iš kelio.

po to pakyla azartas bandau viską, kad tik dar kartą griebtų, bet, deja.

įveikę gal kokius 3-4 km minijos pakrantėm ir skardžiais, galiausiai sulaukiu pirmo rimto ,,kalimo" tiesiai po kojom. Ištraukiu, o ten lidekaitė iki kg. Aišku, džiaugsmas begalinis, pirmoji upėje sugauta po ilgoko draudimo. Bučkis ir tariu jai

. Gyvenk sau. Keliaujam toliau, prieinu potencialią šlakio buveinę, kitoje kranto pusėje. Metimas voblerio trišakis užsimeta per valą ir aš nepatenkintas tampydamas, gal atsikabins traukiu link savęs. Už kokių penkių metro nuo manęs atsikabina valas ir aš tik jį užgilinu ir babt žiūriu nebeliko mano masalo kažkoks siluetas žaibiškai nusinešė jį, aišku seka kirtimas ir prasideda 3-4 min. kova neskubant. Pagaliau, pagaliau

šaukiu broliui turiu viena. Po to seka greitas atkabinimas, pamatavimas 59 cm, nedidukas, toks visas apdriskęs, turbūt turėjo audringą nerštą

, bet pirmam kartui užtenka ir tokio.

Paleidžiu atgal kaip visada sakydamas: ,,Pakviesk mamą"
Po to turėjau dar vieną palaikymą, bet padaręs žvakę atsikabino, buvo kiek rimtesnis egzempliorius, bet deja, ne mano naudai.

Galų galiausiai visą žvejybą dienos pabaigoje užbaigė brolio pagauta 4.600 kg lydeka, deja foto neturiu,

bet tokia netipinė upės lydeka, trumpa ir begalo stora, turbūt išpampusi nuo ikrų buvo. Po šios lydekos buvo nutarta baigti dienos žūklę ir keliauti link automobilio, nes laukė ilgas kelias iki jo. Pavargau kaip arklys, atpratau nuo tokiu pasivaikščiojmų tikriausiai

, net ir žmona sako tokio pavargusio senai tavęs nemačiau, o aš sakau palauk dabar tik prasidėjo žvejyba upėje, būsiu dažniau toks.

Už tokius patirtus įspūdžius buvo verta...

Sorry už klaidas.
[attachment=1]20140104_141842.jpg[/attachment][attachment=0]20140104_141854.jpg[/attachment]