Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #535561   Arvidys
 09 Sau 2014 20:13
ssk rašė:Aš gaudau su Troutizimo, tik trumpesniu, ir man visai patinka, nors aš visai ne ekspertas tai argumentui daug svorio nesuteikia.
O jie būna skirtingų ilgių? :ks>
 #535567   SauliusM
 09 Sau 2014 20:25
Jurginas rašė:Esu turėjęs berkley skeletor kotą, tai jeigu neklystu, pas jį žiedeliai irgi buvo be keramikinių įdėklų, bet bėdų su pintu nebuvo.
tai matyt tu ji daugiau turejei, nei su juo zvejojei.
arba zvejojei tik ezeruose kristolo skaidrumo vandeny.
 #535583   ssk
 09 Sau 2014 21:15
Arvidys rašė: O jie būna skirtingų ilgių? :ks>
Yra 6'3" ir 7'1"
 #535613   RastaMan
 09 Sau 2014 22:20
SauliusM rašė:todel kad supjaus juos pintas valas
Parašiau apie tai klausimą čia
http://stcroixrods.com/
Pažiūrėsim ką jie atsakys (aišku jei apskritai varginsis ką nors brūkštelt :-D )
O tai ką galėtų upėtakiui paimt tarkim iki 500 lt :roll: (kaip minėjau vobleriai +- iki 5g., pintas valas, į dideles upes nelendu)
 #535670   SauliusM
 10 Sau 2014 09:34
uz tokia suma jau praktiskai trumpas avidas uz akcijine kaina iseina, o naudotas tai isvis ramiai.
 #535675   looking4snow
 10 Sau 2014 09:52
RastaMan rašė:O tai ką galėtų upėtakiui paimt tarkim iki 500 lt :roll: (kaip minėjau vobleriai +- iki 5g., pintas valas, į dideles upes nelendu)
Nueik i Zukles koda ir tikrai rasi keleta UL ar is Fenwick'u, ar is Palms, ar dar koki uz tokia suma. Avida kazin ar rasi uz tokia kaina. Cia jau tiesiai su Triturusu reiketu derintis, nes ZK brangiau nei 500 bus.
 #535682   Artūras1
 10 Sau 2014 10:21
Pontoon21 Gancho GAD kokios jų viršūnės, tubular?
 #535722   JustasM
 10 Sau 2014 12:18
Artūras1 rašė:Pontoon21 Gancho GAD kokios jų viršūnės, tubular?
tubular
 #536045   RastaMan
 11 Sau 2014 14:03
Dar turiu klausimą, o ką manot apie St. Croix Premier? Kaip dar praktiškai "žaliam" (t.y. man :-D ) upėtakių žvejyboj gal pakaktų iš šitų ekonominės klasės? Galvoju apie "PS50ULM". Kaip galvojat šio modelio rodikliai tinkami upėtakiui ar reikėtų galingesnio pvz.: "PS56LF"?
Sąlygos vis dar tos pačios :-D - vobleris (iki 5g.), pintas valas, upės - nedidelės ir kaip taisyklė krantai visokio "mauro" priaugę :grin: .
http://parduotuve.spiningavimas.lt/spin ... -spin.html
 #536048   Vegys
 11 Sau 2014 14:15
Toks manau tik "myžupiams" tinka.
Jei save įvardini "žaliu", tai gal universalesnio įrankio reik ? Pvz PS66LF2 (čia pagal "popierius", pats neturėjęs)
 #536055   RastaMan
 11 Sau 2014 14:44
Vegys rašė:Toks manau tik "myžupiams" tinka.
Čia dėl ilgio?
Na visiškai žalias nesu, vietas savo jau +- žinau. "PS66LF2" gal truputi ir per ilgas. Iš tiesu neapsisprendžiu dėl koto akcijos ir klasės.
Jei klausi info parduotuvėj tai visi siūlo ul+"sasyskinį", jei info iš forumo, tai L+atsakymo kaip ir neturiu :grin: . Labiau linkęs tikėti forumo dalyviais.
Tai va kiek suprantu vistik upėtakiui turėtų būti "L", o kokią akciją pasirinkt? Jei iš premier, tai yra kaip ir du variantai arba trumpas "Mod", arba ilgesnis Fast. Ką pasirinkt :v-ar ? Pats negaliu atsakyt nes nesu gaudęs ir turėjęs "sasyskos".
Tai iš premier gautųsi arba "PS50ULM" arba "PS56LF"
Nors transportuot ir nelabai patogu vienadalį, bet manau vienadalis vistik turėtų būti jautresnis už sudurtinį.
 #536080   Vegys
 11 Sau 2014 16:40
Dėl myžupių - dėl ilgio ir užmetimo.
Vienadalius asmeniškai man ne taip patogu namie laikyt (kur juos padėt ?), nei kad juos transportuot. Kas dėl jautrumo - jausi skirtumą upėtakius gaudant ant 1dalio ar 2dalio gaudai ? Aš manau kad nejausčiau. Metimai netolimi, pintukas ... O va kai reik per krūmus prasieit - 2dalis turi pranašumų :)
 #536082   Jurginas
 11 Sau 2014 16:45
RastaMan rašė:
Čia dėl ilgio?
Na visiškai žalias nesu, vietas savo jau +- žinau. "PS66LF2" gal truputi ir per ilgas. Iš tiesu neapsisprendžiu dėl koto akcijos ir klasės.
Jei klausi info parduotuvėj tai visi siūlo ul+"sasyskinį", jei info iš forumo, tai L+atsakymo kaip ir neturiu :grin: . Labiau linkęs tikėti forumo dalyviais.
Tai va kiek suprantu vistik upėtakiui turėtų būti "L", o kokią akciją pasirinkt? Jei iš premier, tai yra kaip ir du variantai arba trumpas "Mod", arba ilgesnis Fast. Ką pasirinkt :v-ar ? Pats negaliu atsakyt nes nesu gaudęs ir turėjęs "sasyskos".
Nors transportuot ir nelabai patogu vienadalį, bet manau vienadalis vistik turėtų būti jautresnis už sudurtinį.
Fastas universalesnis už sasyską būtų, galėtum panaudot kotą ir tvičui tada, bet šiaip akcijos pasirinkimas grynai asmeninis reikalas, vieniem patinka lėtesni, kitiem greitesni kotai.
 #536104   Absolut
 11 Sau 2014 17:52
looking4snow rašė:
RastaMan rašė:O tai ką galėtų upėtakiui paimt tarkim iki 500 lt :roll: (kaip minėjau vobleriai +- iki 5g., pintas valas, į dideles upes nelendu)
Nueik i Zukles koda ir tikrai rasi keleta UL ar is Fenwick'u, ar is Palms, ar dar koki uz tokia suma. Avida kazin ar rasi uz tokia kaina. Cia jau tiesiai su Triturusu reiketu derintis, nes ZK brangiau nei 500 bus.
gaus tikrai uztaikius 15%
 #536105   Absolut
 11 Sau 2014 17:58
RastaMan rašė:
Čia dėl ilgio?
sian buvau upetakiu,taigi iskart nuspresta reikia 2m ilgio koto(zvejota su 2,4m) ir iki 8gr uzmetimo,jei sakai,kad zvejosi mazuosiuose upeliuose!Sekmes renkantis kota
 #536106   RastaMan
 11 Sau 2014 18:06
Vegys rašė:Dėl myžupių - dėl ilgio ir užmetimo.
Kažko aš nebesuprantu...
Koks užmetimas yra (g.) PS66LF2 ir koks (g.) PS50ULM???
Dėl ilgio tai kaip ir žinau kokio noriu. Dabar turiu 2,1, tai tikrai žinau, kad ne daugiau nei 1,8
Tai upėtakiui UL ar vistik L? :-D
 #536107   Absolut
 11 Sau 2014 18:08
RastaMan rašė:
Kažko aš nebesuprantu...
Tai upėtakiui UL ar vistik L? :-D
As rinksciausi UL ;-)
 #536128   lydekiukstis
 11 Sau 2014 19:25
Upetakiui manau tikrai L. Grubi visgi zvejyba - kerai, astrus truktelejimai, o ka jau kalbeti apie normalu upetaki, jo rovima ;-)
 #536133   Arvidys
 11 Sau 2014 19:38
zvejyskavenskas rašė:sian buvau upetakiu,taigi iskart nuspresta reikia 2m ilgio koto(zvejota su 2,4m) ir iki 8gr uzmetimo,jei sakai,kad zvejosi mazuosiuose upeliuose!Sekmes renkantis kota

Kodėl čia nusprendei, kad reikia būtent 2m ilgio? Čia jei tau taip tai nereiškia, kad visiem. Gaudau pats su 2,4m ir dar galėčiau pasiilginti. Gaudau nuo mažu upelių iki normalaus dydžio upių. Ir rašai, kad reik iki 8g. O paskui, kad UL, nors tie 8g į UL rėmus kaip ir nelabai telpa.

RastaMan, jei mastai apie premier tai pasikonsultuok su Tadunce jis ten kažkoki trumpa mažiems upeliams naudoja pasakys kaip kas. Plius jis irgi gaudo su pintuku.
 #536135   Vegys
 11 Sau 2014 19:43
RastaMan rašė:
Kažko aš nebesuprantu...
Susipainiojau su užmetimo svoriais :oops: Kažkaip nesusiskaičiavau prieš tai gerai ir pasirodė, kad 5/16 bus daugiau nei 1/4, nors realiai - beveik tas pats ...

p.s. vis tiek PS50ULM ne myžupiams neimčiau :nujau-ne
 #536139   Absolut
 11 Sau 2014 20:01
Arvidys rašė:
zvejyskavenskas rašė:sian buvau upetakiu,taigi iskart nuspresta reikia 2m ilgio koto(zvejota su 2,4m) ir iki 8gr uzmetimo,jei sakai,kad zvejosi mazuosiuose upeliuose!Sekmes renkantis kota

Kodėl čia nusprendei, kad reikia būtent 2m ilgio? Čia jei tau taip tai nereiškia, kad visiem. Gaudau pats su 2,4m ir dar galėčiau pasiilginti. Gaudau nuo mažu upelių iki normalaus dydžio upių. Ir rašai, kad reik iki 8g. O paskui, kad UL, nors tie 8g į UL rėmus kaip ir nelabai telpa.

RastaMan, jei mastai apie premier tai pasikonsultuok su Tadunce jis ten kažkoki trumpa mažiems upeliams naudoja pasakys kaip kas. Plius jis irgi gaudo su pintuku.
na nesakau,kad reikia cia visiems pirkt tai kaip as noriu,tik sakau savo pastebejima. Jei upelis yra 3metru plocio ir apauges medziais,krumais kur lendi i sunkias prieinamas vietas,o ten lyg ir atrodo patraukli vieta,kaip manai uzmest masala su 2.4 kotu? kaip tik sian su 2.4 L kotu zvejojau,taigi kotas tikrai man buvo ilgas nepriejau tu vietu kuriu norejau,antras L man atrode truputi per kietas,nes nejutau 2 mepso pasipriesinimo.Nesu specas cia tik mano pastebejimas
 #536184   RastaMan
 11 Sau 2014 22:34
Senas vital(vilnius) post'as
"turejau kaskada Premier UL spiningeli :roll: po 2 zvejibos pardaviau negalvodamas :!: tai buvo mano pirmas-blinas :( UL-te :-D"
Negi taip žiauriai...
 #536194   Arvidys
 11 Sau 2014 23:13
O ko tu tikiesi? Už avida tikrai geriau nebus. Pasimk St.Croix Avid AVS80MLM2 ir rami tau galva bus pas upėtakius.
 #536203   RastaMan
 11 Sau 2014 23:45
Kai galutinai nuspręsių, kurią žuvį labiausiai patinka "medžiot", tai tik tada žiūrėsiu į Avid'us. Pakolkas užteks kažko pigesnio. Pradžiai rimtai buvau susimastęs apie Trout series, bet kodėl ten metaliniai žiedeliai, būtų su keramika...
 #536224   Vitalijus.R
 12 Sau 2014 09:52
sveiki.koksilgis ir koks uzmetimas optimaliausias,gaudant upej sapalus,salacius.ezeruose eserelius?
 #536225   Absolut
 12 Sau 2014 10:03
vilnius_neris rašė:sveiki.koksilgis ir koks uzmetimas optimaliausias,gaudant upej sapalus,salacius.ezeruose eserelius?
2.40 galia L upese spalaus ir slacius gerai atlaiko o ezeruose tau reiktu kito koto
 #536233   RastaMan
 12 Sau 2014 11:11
vilnius_neris rašė:...koks ilgis ir koks uzmetimas optimaliausias,gaudant upej sapalus,salacius...
Ilgis labai priklauso nuo to, kokio dydžio upėse planuoji gaudyt. Nemanau, kad jaustum komfortą gaudydamas tarkim su 2,0m. ilgio kotu Nemune :grin: . Užmetimo svoris turėtų atitikt naudojamus masalus.
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė