Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#49982   Xrapas
 06 Vas 2008 10:16
Prietelius du sezonus tokiu gaudė:
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1422
Tiesa, dažniausiai ešerius ežeruose sistemėlėm. Buvo sulaužęs viršūnėlę, bet transportuodamas- pritaikė nuo fyderio. Patenkintas, keisti lygtai nesiruošia :roll:
Tik nuorodoj kaina irgi užvanota, tokius kotus pernai žiemą esu matęs po 160 Lt.

#49991   vincas
 06 Vas 2008 10:54
ten zukly visos kainos uzvanotos, tiek meskeriu tiek riciu, ypac shimano.

#49993   Vitolis
 06 Vas 2008 11:30
Xrapas rašė:Prietelius du sezonus tokiu gaudė:
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1422
Tiesa, dažniausiai ešerius ežeruose sistemėlėm. Buvo sulaužęs viršūnėlę, bet transportuodamas- pritaikė nuo fyderio. Patenkintas, keisti lygtai nesiruošia :roll:
Tik nuorodoj kaina irgi užvanota, tokius kotus pernai žiemą esu matęs po 160 Lt.
Tikrai kotelis vertas demesio. Taciau Salmolitoj tikrai turetum paimt pigiau. Dar yra Balzer S Pro Djig 3 m. Labai jau limpantis prie rankos. Ash pats juo jau gal 6 metus gaudau. Tiesa irgi virshunele papyliau, taciau sostinej man sutvarke ir viskas OK.

#49995   cesius
 06 Vas 2008 11:34
Draugui toky ykisau, tai patenkintas kaip rublis liko, liepu gatvej turetu buti :roll:

#50005   Vegys
 06 Vas 2008 11:57
vincas rašė:ten zukly visos kainos uzvanotos, tiek meskeriu tiek riciu, ypac shimano.
Ale keistuoliai .... Internetinej parduotuvej galetu kainos kaip tik mazesnes but. :roll:

#50010   Xrapas
 06 Vas 2008 13:36
juliuz rašė:koky spina mikrikam patarsit
Tiesa, jeigu L- dar BYRON Grey Mammoth senso cast , 270 cm iki 10 gr. pažiūrėk. Buvo akcija ROVANOJE, kainavo kažkur 150 Lt. Su mikrikais nebandžiau, bet su mažesniais vobleriukais ir sukriukėmis visai patiko :gutgut

#50011   juliuz
 06 Vas 2008 14:10
seip as daugiausei gaudysiu nemune tai man reike igo kotu turbut tiktu 270 .as zadu gaudyt vobleriukais ir sukriukem tas salmo kotas gal ir vertas demesiu o sihimano techium irgi sakot bus blogas

#50013   Vegys
 06 Vas 2008 14:45
As asmeniskai spiningui mikrikams ypatingu kriteriju nekeliu. Bile kad nebutu sunkus, kad mane tenkintu ilgis, akcija, kad liptu prie rankos ir kad kaina mane tenkintu. Kadangi zuvys su juo dazniausiai kimba salyginai nedideles, masalai metomi lengvi, tai bile koks spiningas manau laikis ilgai (jei nors kiek saugosi).
Taigi, dabar apie mano isvardintus kriterijus is eiles.
Spiningo svoris : neziuriu as i tuos gramus kiek sveria. Ale paciupini ir nustatai tinkamas tau svoris ar ne.
Ilgis - skonio reikalas. Vieni tvirtina kad su ilgesniu geriau metasi (bent jau man taip atrodo), kiti - kad su trumpesniu tiek pat numesi. Man apskritai labiau patinka gaudyt su ilgesniu upese (jei ymanoma). Ilgesnio trukumas : jie dazniausiai buna sunkesni.
Akcija : ilgesni dazniausiai buna letesni, bent jau man toks ispudis susidare. Trumpesni jau gali rinktis ir pagal akcija. Jei patinka ziuret i virsunele - imi lankstesni, jei jaust ranka - greitesni (bet tada ko gero vistiek pintuko reiktu :roll: ).
"kad liptu prie rankos " - sito tau niekas nepatars, pats turesi apsisprest limpa ar ne :)
Kaina : - tu jau rasei. Ale as budamas neisrankus ir neperkantis brangiu irankiu, rinkciausi pigesni. Rasciau uz 100-200 Lt tinkama spiningeli.

Kadangi as megstu gaudyt ivairias zuvis ivairiose vietose, todel pats pasirinkau universalesni varianta ir nusipirkau Byron Brown Senso Spin 2.4 m, 3-12 g. Paziurejau internete, sveria 150 g. Jis minkstokas. Na jis ne UL, ale ir pats renkiesi UL arba L. Kadangi tu daugiau orentuojiesi i zukle upej, tai jei jau is Byron, tai sutinku su Xrapu, kad Grey Mammoth serija geresne, spiningai sios serijos siek tiek standesni.

#50017   Xrapas
 06 Vas 2008 15:05
juliuz rašė:... sihimano techium irgi sakot bus blogas...
Turiu tokį TECHNIUM DF 270 3- 15 gr. Pats kotas (blankas, žiedai, surinkimas) kokybiški. Kiek trukdė ilgoka rankena, patrumpinus pasidarė truputį smagesnis, bet galutinai taip ir "neprilipo". :donknow'
Jei domins šitas variantas- kreipkis ;-)

#50023   tuomahaukas
 06 Vas 2008 15:50
Čia jau regis į light'us pradedama šnairuoti :roll:
Galbūt racionaliau būtų kurti potemes kitose rubrikose kaip "spiningas ešeriams" ir pan. ? Tada vienam tinka UL (180-210), kitam- "su atsarga" (240-270), trečiam jig'iniai (240-300)... čia be abejo su kiekvieno atiduodama pirmenybe masalams, kuriais žūklauja, įpročiams ir pan. :roll:
Temos autoriaus išsakoma pozicija buvo apie "grynaveislį UL", gal ties juo ir verta apsistoti, bo bus beleberda :roll:

#50036   juliuz
 06 Vas 2008 16:31
vieni asko kad ir 3m kotas gerai jei gramatura tau tinka 2-8gr kiti sako jokiu butu neimt ilgio supainijot mane

#50877   darencas
 18 Vas 2008 20:02
sveiki kolegos turiu klausimely ar tiktu salmo mikro dzig 2.10m ultra laitui ar nebus per liaunas vobleriukams pvz youzuri lminow 33mm

#50879   cesius
 18 Vas 2008 20:05
juliuz rašė:vieni asko kad ir 3m kotas gerai jei gramatura tau tinka 2-8gr kiti sako jokiu butu neimt ilgio supainijot mane
turi pats tiksliai zinoti kur ir ka gaudysi, nes kitaip niekas tau konkreciai nepatars :roll:

#50913   tuomahaukas
 19 Vas 2008 10:52
darencas, turi omenyje Salmo Elite Micro Jig 210 su užmetimu iki 10 g., komplekte minkštas dėklas ir plastikine tūba ? :roll:

#50949   darencas
 19 Vas 2008 16:21
tuomahaukas rašė:darencas, turi omenyje Salmo Elite Micro Jig 210 su užmetimu iki 10 g., komplekte minkštas dėklas ir plastikine tūba ? :roll:
butent ta ir turejau omeny :)

#50958   tuomahaukas
 19 Vas 2008 16:59
Šiaip juk paėmęs kotą gali spręst ar jis draugaus su vobleriuku ar ne , (kalbu ne apie "mesk-trauk", o apie ritmo uždavimą jam).
Ant 210 cm kotų mane muša iš vėžių tokie parašymai kaip "microjig". Turėtų būt taikytinas pagal paskirtį- žūklė šokdinant guminukus. Tai tiesa, pvz. mano turimu Zebco - šokdinasi guma puikiai, tolygiai traukiama sukrė dirba ir kibimą rodo padabnai, bet užsidėk vobleriuką ir jablinkšt. Nesakau kad nepagaunu, bet norint "užkurt pagal savo muziką" - špyga. Na, praleidau svarbiausia- viršūnėlė. Ryški, per lanksti/minkšta vobleriukui, greičiau kibimą "pagauni" akimis, nei ranka, nekalbant apie pvz. paviršinio vobleriuko žaidimą.
"Rovanoje" čiupinėjau dragon džigą 240 cm (ple, vėl išlendu iš UL ribų). Cielas kuolas su balbatuojančia viršūnėle. Mikrikams- ok, atitinka pavadinimą. Vobleriukams- ne, tikrai matau kad ne.
Bet tai apie ne į temą aptariamus 270-240 cm prieš 210-180. O tai tikrai didelis skirtumas.

#50960   darencas
 19 Vas 2008 17:11
nusipirkau sendien ta salminy 2.10 reiks palaukt kol ledas nutirps tada bandysiu ka jis gali

#50961   Sokratas
 19 Vas 2008 17:54
Nebūtina laukt. Upės laisvos.

#50965   darencas
 19 Vas 2008 18:33
as gyvenu sale vokes upes tai ji dar uzsalusi :grin:

#51485   darencas
 25 Vas 2008 18:55
vital (vilnius) rašė:Man tai Spinwall segtukas n 20 patiko,ir dar pazistamas ULprofas jau pres metus patare siu segtuku UL masaliukams ;-) Jis tuoks lengvas ir mazas kad neturetu trukditi darbui net paciu mazesniu voblerikui ;-) O del kad nepatogu su jo dirbti salant,galvoju jis labai paprastas kad butu kaskokiu nepatuogu ;-) Nu eigu tik rankos nezgrabnos :-D
Paveikslėlis
gal kas mate vilniuj pardavime tokius zaisliukus ?

#51487   Skumbrotas
 25 Vas 2008 19:03
darencas rašė:gal kas mate vilniuj pardavime tokius zaisliukus ?
Klaipėdoj Aisės didmenoj panašių yra, tad Vilniuj ieškok kas Aisės produkcija prekiauja.

#51489   wincaz
 25 Vas 2008 19:25
yra. bige fanatikuose,kostal 0nr.

#53715   orangitto
 18 Kov 2008 00:51
Koki patartumet nebrangu ul pradziai, kad tiktu mikro guminukam gavakabliai iki 3gr, sukrem iki 2nr, maziem vobleriam iki kokiu 4cm ir dar nebandziau mazu vartikliu. Dabar naudoju shimano catana 5-20 jis visiskai netinkamas tokiem masalam :? Ir pagal ka rinktis ilgi ir tas virsuneles klijuotas neklijuotas?

#53760   Vitolis
 18 Kov 2008 11:49
orangitto rašė:Koki patartumet nebrangu ul pradziai, kad tiktu mikro guminukam gavakabliai iki 3gr, sukrem iki 2nr, maziem vobleriam iki kokiu 4cm ir dar nebandziau mazu vartikliu. Dabar naudoju shimano catana 5-20 jis visiskai netinkamas tokiem masalam :? Ir pagal ka rinktis ilgi ir tas virsuneles klijuotas neklijuotas?
Ziurint kur zvejosi. Didele ar vidutine upe- nuo kranto pirk ilgesne. iki 2,75. jei mazam upelyje,ar ish valties, tai ir 1,80 gali uztekt. Vidutinishkai tokiame telkinyje iki 2,40 neilgesnis kotelis. Ash gaudau su 2,10. Tokiais lengvais masalais, tai uzmetimo svoris neturetu virshyti 5 gr. zinoma jausi masala ir su uzmetimu iki 10 gr., taciau tai neduos tau tokio efekto susikaunant su zuvimi. Na o akcija, tai kokia kam prie dushios ir cia patart tiesiog konkrečiai nedrysciau. Kartais naudoju ir pusiau parabolika, o dazniausiai tai vid. greitumo. Spinu yra visokiu firmu. Vieni ish prieinamiausiu musu vidutiniam Lietuvos pirkejui, tai Salmo, Konger, Daiwa, Chimano ir kiti. Bet su cia ishvardintais turejau progos zvejot, tai apie juos ir rashau. Zinoma neminiu paciu kruciausiu, kuriu ash nenaudoju ir gal nenaudosiu.

#53770   orangitto
 18 Kov 2008 13:10
manau imsiu 210 ir kokia 1000 rite kad gautusi kuo lengvesnis irankis, zvejoju tai nedineliuose tvenkiniuose, ezeruose is valties dar kartais nevezi,susvej, tai uzmest nereikia toli. Man svarbu kad nebutu kuolas toks kaip catana :D dar cia apie jaxon ir mikado skaitinejau bites forume mikrikais gaudo sake visai geri

#53790   Mike
 18 Kov 2008 15:38
Pažiūrėk Rovanoj SERT Hexane (nuo 0,5 iki 3,5 g.) 180 cm ilgis, drąsiai galima mesti 5 gr. masalą. Kaina berods 106 lt.

#53802   Kairys
 18 Kov 2008 17:24
Aplankiau šiandien keletą žvejybos parduotuvių, žvalgyba kotelio mikrikams beieškant. Radau keletą variantų Viršuliškių norfoj, po 2.70 ilgio, nuo 3 ik 18gr berods, nuo 0 iki 27 (gal?), nuo 0iki 10 gr. Kaina nuo 109 iki 195, salmo, dragon, konger. Užsukau į Laisvės prospekte esančius Abu partnerius, brangoka pasirodė. Susiradau Laisvės 115 esančius "Laikas žvejoti", ir ten nosį įkišau. Turim, sako, ko ieškai, ir duoda pačiupyt kotelį, praėjusių metų modelį, atseit daug jo pardavė pernai, 2.70 ilgio, nuo 0 iki 10 gramų, lygtai salmo, bijau sumeluot, 199 kainuoja. Nu smagus velnias, atrodo, ir lengvas, ale kaip ir per brangus pradžiai. O paskui dar vieną rankoj paturėjau, pardavėjas sako, sau žadu paimt. Nu tikrai fainas, liaunas, lengvas, bet kainuoja 959 lt.
Žodžiu, susibalamytijau galutinai, turbūt pasiimsiu kokį 2.70 pie 100 litų kainuojantį kotelį iki 10 gramų pradžiai, ritę už 60 lt, o paskui matysiu, patiks ar nepatiks. Sėkmės jums visiems, nelengvame abejonių ir paieškų kelyje. Kas ieško, tas randa. ;-) ;-) ;-)

#53806   Sokratas
 18 Kov 2008 18:33
Kai imsi, imk du iš karto, nes man irgi reikia :).
O tas brangusis kokios firmos?
Ne taip lengva kotuką išsirinkti, kaip matai... Aš jau antri metai ieškau ir ...nerandu.
Vital buvo pataręs imti Larus iš brangesnių, tai dabar tokio ir noriu, bet va rask jį kad mandras. Paklausiau, kur Gariūnuose jų ieškoti- niekas neatsako, nenori išduoti matyt :)

#53807   Kairys
 18 Kov 2008 18:58
Tas brangusis tai, atrodo, Shimano. Nu tikrai fainas, malonu rankoje laikyt, nu bet nežinau, ar kada gyvenime pirksiu tiek kainuojančius aparatus. Prie tokio ir ritės atitinkamos reikėtų. :-D Nors ir tas už 199 visai mielas pasirodė.
O tai, Bobi, irgi nusprendei su mikro pasibovyti, užkniso lydekas gaudyt? O Xrapas gal pamiršo, ko klausta buvo, darbo gi yra žmogui... Bet jei paprašysim, gal atsimins? Xrapai, aūūūū, kur Gariūnuose rasti kioskelį, kuriame Larus produkciją kiek pigiau parduoda? Aš niekam nesakysiu, tik Bobiui, žmogus antrus metus spiningėlio ieškosi ir neranda, reikia padėt. ;-) Galima į PM. :roll:

#53808   Sokratas
 18 Kov 2008 19:11
Kitame forume parduoda G.Loomis UL . Pažiūrėk, gal sudomins. Nuorodą į privatą nusiunčiau tau....
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė