Genzų nebesgirdi, kad labai būtų. Matai, va giria premierus kryžiaus, tai ir jimk. Bus tikrai labai gerai. Galingumą ir ilgį geriausiai parduotuvėn nuvažiavęs. Dėl rankenos tai kaip jau kam patinka. Nors pas juos liaunesni koteliai su pilnai kamštine daugumoj (su tipo vasarinio spiningo ritės tvirtinimu yra tik vienas, man rodos, ilgokas 36" modelis), o standesni jau su tipo vasarine. Matomai, šitie standieji gamintojo norėta būt pritaikyti daugiau su beinercine rite gaudyt, o liaunieji su už rublį dvacat, ar kiek ten (ar dolerį ir 20 centų).
Mėginau truputį draugo PIR24ML, šitas būna su pilnai kamštine rankena. Laikant, kaip aš laikau smilių ant blanko, kibimas ne prasčiau nei su genzu jaučias. Jei ne prie blanko tas pirštas, tai irgi jaučias viskas ten puikiai. Tiek dar nežvejojau, kad galėčiau tvirtai teigt, kad vienas kažkatras jautresnis. Už mano turimą genzą GOLD Series 27" UL Panfish, 1-3lb line liaunesnis. Su jazzu 40 mm jau gan smagiai blankelis apsikrauna, įlinkis būna. Ešeriokam pasirodė pats tas.
Bet asmeniškai rinkčiausi genzą dėl rankenos (daugiau dėl ko - nesugalvoju) - smulkesnė ir diametru, ir ilgiu, taip man labiau patinka. Bet čia tikriausiai todėl, kad mano lapcė ne iš didžiųjų.