Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #537532   pensininkas
 15 Sau 2014 22:35
Zmones, kartais fabrikas. Toki fik kas tau pagamins pigiau nei pirkt is pardos, nebent kazka susiprojektuosi su spiningelis+stintinis sargelis
 #537535   Evaldas Z
 15 Sau 2014 22:38
Idomu butu pabandyt isdrozt ir paziuret, kas gautusi, tik ziedeliu reik atitinkamu :roll:
 #537642   ramkis
 16 Sau 2014 00:30
hipy rašė:nu kas gamina mitchel - salis USA (speju)
Na visų pirma tai Claam(USA) firmos gaminys,o gamina...parašyta kaip ir viskas - PRC.
 #537647   MINDULE
 16 Sau 2014 03:00
Jordanas rašė:Sveiki ,patarkit koki įsigyt smagu spiningėli su beinercine rite patampyt balansyrus 6-9g.
St Croix PIR24UL suporuotas su Shimano Sienna 500FD
 #537699   Arturijus
 16 Sau 2014 11:25
Jo parasiau dvirprasmiskai, turejau uomenyje is musu Lietuvos auksarankiu... Zodziu radau ta spiningeli po Rygos g. Norfa esancioje parduotuveleje. Uzmaciau ji pas viena vietini Buivydiskiu ryboka, labai patiko tas ranku darbas... Zodziu nusipirkau... bus ir sunkiom blyzgem ir balansyram ir mazom. Atrodo stai taip.
Paveikslėlis Paveikslėlis
 #537755   Arturijus
 16 Sau 2014 15:32
Parasyk kurioje vietoje nes draugelis tokio pat uzsigeide, tai jei yra kur pigiau saunu... Cia jei kalba apie Vilniu.
 #537763   pensininkas
 16 Sau 2014 15:53
idiotizmas :lol: pasigiria, kad zino, kur yra, bet nesako :lol: mol, fak ju, as ji pats imsiu :lol: tai kuriu velniu kazka tusciazodziauti? '''bum
 #537767   Jordanas
 16 Sau 2014 16:00
Gal kas bandet spiningėli Clam Jason Mitchell Meat Stick,ar jam uztenka jegos su 6-9gr.švytuoklem ar tik mažom blizgutem?
 #537781   Rukis
 16 Sau 2014 17:07
Jordanas rašė:Gal kas bandet spiningėli Clam Jason Mitchell Meat Stick,ar jam uztenka jegos su 6-9gr.švytuoklem ar tik mažom blizgutem?
...turiu toki,blizgutem vidutinem-gut,su rapalos trejetuku irgi draugauja,siaip liaunokas jisai.
 #537824   looking4snow
 16 Sau 2014 19:08
Jeigu is kryziu, tai bent medium imk tokiems svoriams. As kai labai giliai gaudau isvis pasiemiau LIR24MH. Pries tai visa laika su panasios akcijos atgaudziau ir viskas buvo super. Siulyciau nenusismulkinti, nes 9 g balansyras jau nera menkas masalas.
 #537838   Arvidys
 16 Sau 2014 19:50
Va problema man irgi dabar :evil: ... Ieškau kažko nebrangaus, bet didesniems balansyrams tarkim rapala 7cm. Tai pasiūlos visiškai nėra. Viskas baigiasi ties M atradau visai faina Ron Thomson, bet M ir atrodo, kad tikrai bus skystokas su tokiais balansyrais didialiam gylyje apie 10m ir daugiau... St. Croix'ui tai gala biški franku kai nedaug aš gaudau.
 #537856   Arvidys
 16 Sau 2014 20:50
Nu tikrai smagiai žinok atrodo :gutgut Šiandien kaip tik čiupinėjau šituos. UL ir L . Tik Ukmergės parduotuvėse kaina kilstelta gerokai - 70LT. Tikrai domintu toki MH paciupinėt.
 #537874   giedriuzzz
 16 Sau 2014 21:41
Pas mum pasvaly po 56 lygtais, db tiksliai nepamenu. Lapkričio pradžioj aš juos žiūrinėjau, bet kai ledo dar net nesimatė tai rimtai jais ir nesidomėjau, bet mintis tokį pasiimt buvo
 #538726   tukasG
 19 Sau 2014 17:34
tukasG rašė:Na va,pagaliau atvežė kurjeris šiandien St.Croix. PREMIER ICE PIR 28M http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... er-ice-337, tai pirmi įspūdžiai gan neblogi, panašiai to ir norėjosi.
Šiandien pagaliau pakrikštijau savo naująjį pirkinį. Kol kas labai juo patenkintas. Uždėjau Larus Catch 6 ritę, su 0,2 mono valu, žvejojau nedidskom blizgutėm ir nedideliais balansyrais. Sargelio nenaudojau. Kibimai tiek 4-5 cm dydžio ešeriuko, tiek maždaug puskilinio lydžioko puikiai jautėsi į ranką, ne tik tuomet, kai ešeriokas garantuotai pačiupdavo, bet ir jų kepšterėjimai per blizgės kabliuką pauzės metu. Reiks prie progai dar su fluoro karboniniu valu pabandyt, turėtų dar išraiškingiau kibimai jaustis, nors galima ir su mono valu gaudyt. Labiausiai apsidžiaugiau, kad iki 2 m gylio puikiai jautėsi net ir 3 cm 4g blizgutės darbas, bei 5 cm ešeriuko atakos prieš ją. Be jokių sargelių. Žodžiu, minimalios galimybių ribos patikrintos ir mane puikiai tenkina, belieka tikėtis, kad pavyks išbandyt ir maksimalias... :)
 #538764   timocha
 19 Sau 2014 19:12
Ar beliko kur ant Marijos žemes Genz spiningeliai pardavime? Jei ne, tai ka patartumėt paimt blyzgutem ale kilpa loiste ar varna, kad butu galima konfortiskai gaudyt be sargeliu?
Dar vieno koto reiktu lydekinio, blyzgutem iki 10-15 g?
 #538874   Jurginas
 19 Sau 2014 23:39
Genzų nebesgirdi, kad labai būtų. Matai, va giria premierus kryžiaus, tai ir jimk. Bus tikrai labai gerai. Galingumą ir ilgį geriausiai parduotuvėn nuvažiavęs. Dėl rankenos tai kaip jau kam patinka. Nors pas juos liaunesni koteliai su pilnai kamštine daugumoj (su tipo vasarinio spiningo ritės tvirtinimu yra tik vienas, man rodos, ilgokas 36" modelis), o standesni jau su tipo vasarine. Matomai, šitie standieji gamintojo norėta būt pritaikyti daugiau su beinercine rite gaudyt, o liaunieji su už rublį dvacat, ar kiek ten (ar dolerį ir 20 centų).
Mėginau truputį draugo PIR24ML, šitas būna su pilnai kamštine rankena. Laikant, kaip aš laikau smilių ant blanko, kibimas ne prasčiau nei su genzu jaučias. Jei ne prie blanko tas pirštas, tai irgi jaučias viskas ten puikiai. Tiek dar nežvejojau, kad galėčiau tvirtai teigt, kad vienas kažkatras jautresnis. Už mano turimą genzą GOLD Series 27" UL Panfish, 1-3lb line liaunesnis. Su jazzu 40 mm jau gan smagiai blankelis apsikrauna, įlinkis būna. Ešeriokam pasirodė pats tas.
Bet asmeniškai rinkčiausi genzą dėl rankenos (daugiau dėl ko - nesugalvoju) - smulkesnė ir diametru, ir ilgiu, taip man labiau patinka. Bet čia tikriausiai todėl, kad mano lapcė ne iš didžiųjų.
 #539150   Vitolis
 20 Sau 2014 19:11
timocha rašė:siandien pripurciau visokiausiu St.Croix'u, salmo, larusu, mitchelu, nieko doro neradau :-niak' pagal igi ir blanko skambuma labiausiai patiko http://www.zuklys.lt/prod-stcroix-ziemi ... r24ul-4226, tik rankena gaidiska :/nek . Ryt bandysiu Fenwick'us paziuret...
Tep. Rankena tai jau ainanaaaaaa. :/nek :/nek :/nek Fenfikas, jei spiningaut, reik pačio kiečiausio. Tada būsi laimingas. Na kai kam ir jis gaidys....(pvz. Sauliui), bet aš jį turėjau (o gal dar kur atsiras :) )ir džiaugiausi :gutgut
 #539200   Tironas
 20 Sau 2014 22:29
na siemet bandysiu sita reikala balansyrui:
http://www.salmo.ee/eng/product/salmo-pro-perch-44-cm

uzsidesiu maza lengva museline rite, arba sita pigiaka
http://www.salmo.ee/eng/product/rull-ice-pro

abejoniu yra todel kad kotelis labai kietas, bet is zvejusiu juo, girdejau kad labai gerai persiduoda kibimai tiesiai i ranka. tipo aukstos klases anglis, geri ziedeliai ir auksciausios kokybes kamstis
abejoniu aisku yra, bet kiek esu bandes iki siolei, butent norisi kazko kietesnio ir be sargelio. matysim kaip bus.
pernai draugas daresi balalaika su tusciaviduriu blanku is anglies. leido vala per viduri. gaude be sargelio su lengvomis blizgemis. sake puikiai jauciasi visi prisilietimai. tikuosi kazko panasaus.
labai tikiuosi kad pasiteisins, nes atsibodo kas sezona vis kazka naujo bandyti ir galu gale likti kazkiek nusivylussiu
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė