Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #548107   mindoze
 24 Vas 2014 22:43
ka tu ten i 43 cm svino prikisai kad 2,1kg ar tik 43cm nuo upelio buvai ir 2 kg oro ikvepei po miesto :-D
 #548261   staind
 25 Vas 2014 14:13
pasivaiksciota siandien palei upeli. pora mazyliu pasikabino, dar keleta kibimu aptureta :) oras pasakiskas :cool:
 #548798   Sokratas
 27 Vas 2014 18:19
šandien pasivaikščiojau aplink Mažeikius, tai padėtis maždaug tokia, gal bus kam įdomu:
P1060610.JPG
P1060610.JPG (162.5 KiB) Peržiūrėta 6375 kartus(ų)
P1060621.JPG
P1060621.JPG (167.5 KiB) Peržiūrėta 6375 kartus(ų)
P1060617.JPG
P1060617.JPG (164.5 KiB) Peržiūrėta 6375 kartus(ų)
P1060638.JPG
P1060638.JPG (165 KiB) Peržiūrėta 6375 kartus(ų)

pašalas tebėra visur, vaikščiot patogu, vos ne kaip ant asfalto...
 #548839   cesius
 27 Vas 2014 20:12
Kur zuvis? vanduo superinis :ruko
 #548883   Sokratas
 27 Vas 2014 22:52
žuvis ko tai nenorėjo bendraut su manim :)
 #548917   Sakys
 28 Vas 2014 07:56
Bobis sekmadieni buvau irgi šitame upelyje apžiūrėt , buvo aukštas vanduo ir murzinas, šioms iseiginems taip ir galvojau, kad bus viskas ;-var-var.
 #548989   Sakys
 28 Vas 2014 12:39
Aš čia tik ateinų vandens pažiūrėt, nes šis upelis nuskaidrėja vienas iš pirmūjų, bet jeigu ir čia randu kakava tai apsisuku ir važiuoju namo. Šitam upelyje mažai sportininku, dažniausei kai kala tai kala, bet tai buna labai retas atvejis :)
 #549129   cesius
 28 Vas 2014 20:53
Normalaus skaidrumo vanduo, net muse gaudant, ka jau kalbet apie visokius voblikus.
 #549142   Sokratas
 28 Vas 2014 21:45
skaidrumo neužtenka, reik dar kad žuvies būtų :)
 #549366   cesius
 01 Kov 2014 21:28
Kartais mes net neysivaizduojam ka slepia vanduo, laiku ir vietoj ir issauna, kaip pvz man siandien treciu metimu :grin:
 #549386   rotveileris
 01 Kov 2014 22:08
Savaitgalis, o tai reiškia, kad neišvengiamai teks žuvauti. Kadangi mano upėtakiavimas dar kūdikio stadijoje, tai kiekviena žūklė man ieškojimas, pradedant upeliu ir baigiant masalų bei žūklės taktikos parinkimu. Šiandieną išbandžiau naują ūpeliūkštį. Gaila, bet žuvies nemačiau. Džiugu tai, kad upeliūkštis visai patiko. Nors mažas, bet pakankamai gilus (50- 100 cm stabiliai, o duobės kur kas gilesnės). Regis už kiekvieno kampo, po kiekvienu kelmu duobutėje turi būti žvaigdžuvė, bet deja. Ko gero pas upėtakininkus labiausiai iš kitų žvejų išvystita fantazija, nes kiekvienu metimu jau vaizduotėje matai, kaip atakuos tavo masalą.
Nežinau, gal kalta patirtis, o tiksliau jos nebuvimas, ir padarytos klaidos prieinant prie kai-kurių perspektyvių vietų, bet kovos su juoduoju šešėliu šį syk nebuvo. Ko gero pirmą kartą žuvaujant tame ruože dažnai taip nutinka, nes tik praeidamas pamatai, kad reikėjo eit iš kitos pusės. O kaip aš suprantu, kad tokio pločio upelyje priėjimas prie žūklės taško yra ypatingai svarbus.
Todėl reportaže foto su laimikiais nebus, man taip pat dėl to liūdna, bet keli kadrai iš šios dienos prašom jūsų dėmesiui:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #549418   kursis
 02 Kov 2014 00:30
:gutgut buna, buvau ir as isokes i toki upeli-atrodo idealu, o gauni !bee! bet kova su seseliu gerai... :/braj;
 #549419   Daugirdas
 02 Kov 2014 00:31
Upelis tikrai gražus, klausimas ar turi patikimos info kad ten apskritai yra upėtakių? Nes deja tikrai ne visada iš pažiūros upėtakiniuose upėliuose jų ten iš tiesų esti. Kaip beje, ir atvirkčiai :)
 #549420   kursis
 02 Kov 2014 00:35
cesius rašė:Kartais mes net neysivaizduojam ka slepia vanduo, laiku ir vietoj ir issauna, kaip pvz man siandien treciu metimu :grin:
nu jok sik mat - negalima nesutikt situo teiginiu-visiska teisybe :roll:
 #549444   rotveileris
 02 Kov 2014 10:22
Daugirdas rašė:Upelis tikrai gražus, klausimas ar turi patikimos info kad ten apskritai yra upėtakių? Nes deja tikrai ne visada iš pažiūros upėtakiniuose upėliuose jų ten iš tiesų esti. Kaip beje, ir atvirkčiai :)
Ką mes vadiname patikima info? Jei pernai buvo, tai dar nereiškia, kad šiemet turi jų ten būti ir atvirkščiai. Yra ne viena ir net ne dvi priežastys, kad šis rodiklis (yra upėtakių- nėra upėtakių) gali kardinaliai pasikeisti per vienerius metus tokio pobūdžio upelyje: 1. Pernai pavasarį pastatė kažkokią gamyklėlę aukštupy ir nuo to laiko upėtakių nebėra; 2. Pernai šis upelis buvo išdžiuvęs iki paskutinio lašo; 3. Šioje savaitėje praėjo 4 sliekininkų ekipažai ir t.t ir pan.
Visų pirma tas upelis per labai nedidelį upių tinklą susisiekia su upių tėvu Nemunu- to man beveik užtenka, kad galimėtų jame ieškot juodojo šešėlio. :liež-uvis Maža to, apie tą upeliūkštį garuodijo vienas bičiulis, kad prieš kokius 10 metų, o gal ir daugiau, jis juos ten gaudė slieku- sakė kelis pagavo.
Ir yra atvirkštinis variantas, jei pernai nebuvo, tai dar nereiškia, kad šiemet jų ten nėra. Išnykus reiškiniams dariusiems neigiamą įtaką upėtakių populiacijai- ji atsigauna. Be to dar vienas dalykas, jei kažkas nepagavo- tai dar nereiškia, kad ten nėra upėtakių.
Tai va kaip ten yra, gal aš nesamonias čia garuodiju, bet mano filosofija tokia- tikiu ką žmonės kalba, bet ramiau jaučiuosi, kai pats tai pamatau. :tia-tau
 #549449   upinis
 02 Kov 2014 11:59
Informacija apie upelį - gerai.
Bet to negana. Vistiek reikia pačiam patikrinti.
Prieš keletą metų buvau suradęs gan žuvingą upeliuką, neminimą jokioje spaudoje. Panašus į tą iš Rotveilerio nuoraukų.
Bet... Kažkas kažko pripylė į jį ir visi upėtakiai išplaukė pilvais aukštyn.
Dabar kasmet vis patikrinu. Tikiuosi, jog atsigaus. Nes informacijos nėra jokios.
Artimiausiu laiku žadu vėl apsilankyti.
 #549491   Daugirdas
 02 Kov 2014 17:34
rotveileris rašė:Ką mes vadiname patikima info? Jei pernai buvo, tai dar nereiškia, kad šiemet turi jų ten būti ir atvirkščiai. Yra ne viena ir net ne dvi priežastys, kad šis rodiklis (yra upėtakių- nėra upėtakių) gali kardinaliai pasikeisti per vienerius metus tokio pobūdžio upelyje: 1. Pernai pavasarį pastatė kažkokią gamyklėlę aukštupy ir nuo to laiko upėtakių nebėra; 2. Pernai šis upelis buvo išdžiuvęs iki paskutinio lašo; 3. Šioje savaitėje praėjo 4 sliekininkų ekipažai ir t.t ir pan.
Visų pirma tas upelis per labai nedidelį upių tinklą susisiekia su upių tėvu Nemunu- to man beveik užtenka, kad galimėtų jame ieškot juodojo šešėlio. :liež-uvis Maža to, apie tą upeliūkštį garuodijo vienas bičiulis, kad prieš kokius 10 metų, o gal ir daugiau, jis juos ten gaudė slieku- sakė kelis pagavo.
Ir yra atvirkštinis variantas, jei pernai nebuvo, tai dar nereiškia, kad šiemet jų ten nėra. Išnykus reiškiniams dariusiems neigiamą įtaką upėtakių populiacijai- ji atsigauna. Be to dar vienas dalykas, jei kažkas nepagavo- tai dar nereiškia, kad ten nėra upėtakių.
Tai va kaip ten yra, gal aš nesamonias čia garuodiju, bet mano filosofija tokia- tikiu ką žmonės kalba, bet ramiau jaučiuosi, kai pats tai pamatau. :tia-tau
Na jei ten upėtakių buvo pernai ir pasigaudavo prieš prasidedant draudimui, tai aš tai vadinčiau labai patikima info :) Aišku kaip minėjai gali įvykti visokių nepageidaujamų dalykų, kurie įtakotų upatakių populiaciją. Aš asmeniškai naujų upelių paieškas pradedu jau pavasariui įsibėgėjus, kada margieji daug aktyvesni ir pasidaro gerokai lengviau įvertinti upelio galimybes :)
 #549550   arabas
 02 Kov 2014 22:37
Viskas buvo kaip knygutėse rašo. Upėtakis du kartus pakilo paskui voblerį, trečią kartą paragavo kablių ir dingo. Riebiai nusikeikęs spjoviau į vandenį ir nuėjau. Grįžau po dviejų valandų ir... 0,5 metro bonusas už kantrybę ant kranto.
Prikabinti failai
DSCF2249.JPG
DSCF2272.JPG
DSCF2275.JPG
 #549551   RastaMan
 02 Kov 2014 22:38
Pasivaikščiojau ir aš šiandien kelias valandėles upelio krantais. Lyginant praeitos savaitės vandens skaidrumą su šiandiena, tai skirtumas kaip juoda ir balta, jei prieš savaitę, bet koks ryškalas pradingdavo tamsoje vos 20 cm gylyje, tai šiandien vanduo beveik "krištolinis". Manau tokie pokyčiai "davė" ir šiokius tokius rezultatus. Trys žuvinai (25 cm., 35 cm. ir 40 cm) palaikyti rankose ir paleisti.
Čia "sarakovniko" foto (sorry už "šniobelio premijos" vertą kokybę, bet pasirinkimas buvo arba tokia, arba pasiimt sudeginkt kokią pliauską iki anglies ir su ja papaišyt ant kokio akmenėlio :-D )
Nuotrauka0168.jpeg
Nuotrauka0168.jpeg (134.62 KiB) Peržiūrėta 5445 kartus(ų)
 #549556   mindoze
 02 Kov 2014 22:58
arabas super mums sendien daaaaaug zemiau ragu komplektas ir tikrai pastebejau kad ant ruzavo ir raudono pilvo islindinejo tokie po 30 bet tik per voblos sona pyst ir nebelindo.
 #549557   rotveileris
 02 Kov 2014 22:59
Daugirdas rašė: Aš asmeniškai naujų upelių paieškas pradedu jau pavasariui įsibėgėjus, kada margieji daug aktyvesni ir pasidaro gerokai lengviau įvertinti upelio galimybes :)[/quote]

Upelį kurį buvau matęs rudenį, jau išbandėm per 4-ias žūkles visą- nuo žemupio iki aukštupio. Todėl norisi kažko naujo. Kad ir šiandien su kolega išbandėm dar vieną upeliuką, abiems jis visiškai nežinomas. Puikiai suprantu, kad dabar ne pats tinkamiausias laikas naujų upeliukų paieškoms, bet preliminari žvalgyba padaryta. Laimikių nėra, bet informacijos šiokios tokios gavome, kuri tikimės bus naudinga vėliau, kai žuvys bus aktyvesnės. Po poros sezonų tikiuosi su upeliukščių pasirinkimu bus kur kas papraščiau, tikiuosi atsirinksiu kažką per tiek laiko. o kolkas belieka ieškot ir nenuleist rankų :mėlynvarla

P.s. juk galima važiuot i Merkio aukštupį ir bandyt laimę, ten tikrai jų yra, tik beliktų išmokt pagauti. Bet va norisi kažką savo atrast '''bum
 #549656   JustasM
 03 Kov 2014 12:13
Slakys, gražios žuvys, kuriam čia krašte ? ;-) matytos lyg ir vietos :grin:
 #549696   TaKo
 03 Kov 2014 15:29
Penktadienį teko važiuoti iš Klaipėdos į Vilnių, tad nutariau pažvejoti vidury Lietuvos. Arčiau Klaipėdos palikau keletą iš pažiūros žvejojamų upių, o kai atvažiavau prie numatytosios,tai atradau, kad ji ... užšalusi ir tik vietomis yra laisvų properšų. Pervažiavau prie sekančio upelio, čia situacija geresnė, bet ledo visgi dar daug. Pora valandų pažvejojęs nusprendžiu, kad upelis gal kiek mažokas ėjimui pasroviui. Tada lekiu prie trečios upės. Ji kiek didesnė ir beveik visiškai išsivadavusi iš ledų. Tiktai o bet tačiau vanduo drumstokas, ne beviltiškai, bet visgi. Pora valandų žvejybos,bet tuščia... Dar nelengva šiuo metų laiku ir save sunku sulaikyti, kai norisi vis bėgt į priekį kaip šiltuoju metų laiku. O ir upės naujos, nežianai kas kuriame ruože kada vyksta.
 #549721   RastaMan
 03 Kov 2014 18:27
slakys rašė:Upėtakiai,dar gana vangūs,reikia gerokai padirbėti kol išerzini, bet vitik manoma :)
100% sutinku. Teko savo akimis vieno margio egseną stebėt. Stovėjau ant gan aukšto skardžio, vanduo skaidrus, tai puikiai mačiau kaip iš duobės paskui voblerį "pakilo" nedidelis upėtakis, sekė jis masalą iki upelio vidurio ir pasiliko "kabėti" srovėje. Buvau toliau nuo vandens, tai galėjau ne vieną metimą padaryt ir stebėt jo reakciją. Žodžiu traukiant tolygiai (nesvarbu ar palei nosį ar šiek tiek toliau) - 0 emocijų, traukiant netolygiai - dėmesį atkreipdavo, priplaukdavo, bet visvien burnos "atidaryt" nenorėjo, gal kokiu 5-tu pravedimu vistik susigundė ir puolė tik į kablius nepataikė, padaręs "promachą" lėtai nuplaukė po paskendusiais medžiais. Daugiau nebandžiau jo krapštyti lauk nes nevertas dėmesio buvo (max. iki kokiu 25 cm).
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė