Savas, nereik labai idealizuot ir šauktinių kariuomenės modelio. Aš esu tarnavęs savo laiku (kai man priklausė tai atlikt) šauktiniu Lietuvos kariuomenėj, ir drąsiai galiu teigt, kad pasiruošimas, kurį ten tuo metu įgijau tevertas nebent sargu kur nors tarnaut, o ne prieš elitinius desantininkų dalinius kovot... :-( Deja... Gal būt paskutiniu metu kažkas buvo pasikeitę į gera, aš juk tarnavau pačioj pradžioj, kai viskas dar tik kūrėsi, dar tik formavosi.
Taip, kad Lietuvos vadovybei dar daug daug ką nuveikt reikia, norint, kad bent jau simboliškai pasipriešint pasiruošus būtų valstybė.
Aišku galima priešintis ir taip, kaip mane ruošė... Pamenu, buvo šaudymo pratybos, atžygiavom poligonan, davė kiekvienam po du šovinius, sakom: "tai tiek ir tebus", atsako: "o ką jūs galvojat? manot jei bus reikalas, jums daugiau prireiks...? jūs tuos pačius du iš 50 m žmogaus silueto korpusan pataikykit ir bus gana... tiek iš jūsų ir tenorim..." Toks vat ir pasiruošimas, tokie vat ir uždaviniai, toks vat ir pasipriešinimas tuo metu buvo planuojamas... Kaip yra dabar - nežinau.