Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #558748   vyrgaz
 07 Bal 2014 08:32
eitwydas rašė:.....Nes pati silpniausia nelaiko 50g, seryklas naudoju kvadratines arba kaip fox tokios plasmasines su sparneleis su nuimamu svoriu.....
Niekaip nesuprantu kaip pati silpniausia viršūnė gali nelaikyti 50 gr..Kelių ji oz, jei parašyta?
 #558750   Ovkas
 07 Bal 2014 08:45
Na man pati silpniausia Solitrono 390 cm. nuo 50 - 100 gr. 30/40 gr. plius kormas viskas ok.
Bet Norėtųsi dar liaunesnės galūnės :koliorava

Jaučiu kad tu nesenai pradėjai su feederiais ir tau baisu kad galūnė linksta, nes esi pripratęs prie šluotkočių ??
eitwydas rašė:Joo, sitiek kai itempiu man pilnai irgi pakanka ir daugiau net nesistengiu itempt.

KM buvo dideles bangos tai keliau meskere i virsu, del to gali but, kad sunkiau itempt galiuka negu meskere butu horizontaliai su vandeniu ?

Beje gal kas zinot Okuma solitrono 360 70-130g uzmetimo kokios virsuneles su kokiais svoreis dirba ? Nes pati silpniausia nelaiko 50g, seryklas naudoju kvadratines arba kaip fox tokios plasmasines su sparneleis su nuimamu svoriu
 #558755   vyrgaz
 07 Bal 2014 08:51
Ovkas rašė:NBet Norėtųsi dar liaunesnės galūnės :koliorava
Kokios problemos-jami viršūnėlę, meškerės dalį į kurią viršūnėlė įsistato, ir keliauji per parduotuves matuotis.. :)
Iš visų turėtų fiderių nė viena komplekte buvusi minkščiausia viršunėlė man netiko..visada reikėjo ieškoti minkštesnių.. :?
 #558758   eitwydas
 07 Bal 2014 09:16
Ovkas rašė:Na man pati silpniausia Solitrono 390 cm. nuo 50 - 100 gr. 30/40 gr. plius kormas viskas ok.
Bet Norėtųsi dar liaunesnės galūnės :koliorava

Jaučiu kad tu nesenai pradėjai su feederiais ir tau baisu kad galūnė linksta, nes esi pripratęs prie šluotkočių ??
eitwydas rašė:Joo, sitiek kai itempiu man pilnai irgi pakanka ir daugiau net nesistengiu itempt.

KM buvo dideles bangos tai keliau meskere i virsu, del to gali but, kad sunkiau itempt galiuka negu meskere butu horizontaliai su vandeniu ?

Beje gal kas zinot Okuma solitrono 360 70-130g uzmetimo kokios virsuneles su kokiais svoreis dirba ? Nes pati silpniausia nelaiko 50g, seryklas naudoju kvadratines arba kaip fox tokios plasmasines su sparneleis su nuimamu svoriu

Kaip ir naujas dar feederistas :) Ana vasara tik su noname feederiu zvejojau, ten laike virsunele normaliai ir 30g seryklas, bet tas feederis su uzmetimu iki 70g buvo.
Man nebaisu, kad galune linksta nei kiek, man per mazai ji kaip tik linksta :D Nusipirkes esu 1oz galune, bet ir tai per standi ji man, reiks ieskot 0.5, nes naudot 50g seryklas vien tam, kad galune sulinktu tai jokio kaif tampyt ta svori pirmyn atgal :)

Matai pas tave nuo 50-100g solitronas o pas mane 70-130 tai ir galunes ten kaip kuolai, raudona virsunele tai net nezinau kokia serykla turetu pastatyt i darbine padeti :D

Beje, Salmo kaune parduotuvei man parinko galune ir meistras vietoj prislifavo, kad tiktu. Viskas super neisimauna, kaip orginalas :)
 #558792   Ramekas
 07 Bal 2014 11:53
As Nemune vidutinej ir didelej srovej naudoju (3.90 100g) solitrono liauniausia virsune, tai ji ten kaip tik, o stovinciam vandeni ar su leta tekme jau gali siektiek prireikti islinkimo. O vidutine ir kieciausia, tai net neissivaizduoju kur naudoti. Nebent butu atvejis, kai suluztu virsunele ir kitos nebeturetum.
 #558806   ėrnis
 07 Bal 2014 12:18
vakar dar spėjau ir zauberi išbandyt, ispudziai superiniai, labai viskas patiko. labai puikiai prikibo prie sheakspyr match 2. bent kiek didesne žuvi traukiant jaučiasi labai puikiai, ko nepasakysi apie turetus kuolus... ir ar cia gerai suviniota ar reik dar biski koreguot su saibom ?
Prikabinti failai
P1000700.JPG
Paskutinį kartą redagavo 1 ėrnis. Iš viso redaguota 7 kartus.
 #558808   Ramekas
 07 Bal 2014 12:32
Zauberis panasiai kaip ir Red Arc, turiu abu. Red Arc vienu guoliu daugiau. Neardziau, nes po mano ardymo gali dar daliu likti, bet lyg kazkur girdeta, kad viduriai vienodi. Bet nesu tuo tikras. Ryobis labai graziai sukloja pinta vala, be jokiu bangeliu, Red Arc'tui pinto valo dar nevyniojau.
 #558978   Ovkas
 07 Bal 2014 21:36
Ramekas rašė:As Nemune vidutinej ir didelej srovej naudoju (3.90 100g) solitrono liauniausia virsune, tai ji ten kaip tik, o stovinciam vandeni ar su leta tekme jau gali siektiek prireikti islinkimo. O vidutine ir kieciausia, tai net neissivaizduoju kur naudoti. Nebent butu atvejis, kai suluztu virsunele ir kitos nebeturetum.
Rudenį vėgėlėms tos kietosios buvo super su 3 -4 uncijom. :gutgut
 #558989   Guru
 07 Bal 2014 23:50
eitwydas rašė:Beje gal kas zinot Okuma solitrono 360 70-130g uzmetimo kokios virsuneles su kokiais svoreis dirba ? Nes pati silpniausia nelaiko 50g,
Įsiskaityk į klausimą...70-... apatinė koto darbinė riba 2,5 ozo, 70gr. Paimk tada 100-150 gr kotą ir sakyk kad tau nelaiko 50 gr seryklos.. apatinė koto riba 100 gr..
70-130 g. reiškias apatinė riba ir bus apie 50 gr. serykla su pašaru, tik ji tau nesulinks kaip robinhudo lankas. palinks siek tiek viršūnėlė ir gana. pas mane 50-100 gr. 30 gr seryklą laiko ant ribos, jaučiu 25 visai nelaikytu. Pats rašei kad žvejojai su no nemu iki 70 gr. apatinė riba nenurodyta tai kaiip suprantu up to 70gr. reiškias nuo mažiausio svorio iki 70, tai jis ir 10 gr turėtų laikyti..Žodžiu apatinė riba ne veltui rašoma, prieš pirkdamas įvertink kur žvejosi ir kaip tai darysi.
 #559031   eitwydas
 08 Bal 2014 09:05
Na jo, elementaru, bet paciam kazkaip nedasuto '''bum Kai antras feederis tai po pirmo galvojau, kad ir sito silpniausia turetu laikyt :) Viena turiu jau 1oz virsunele, nevezi buvo pats tas, net gi i vaga metant dejaus orginalia maziausia ir super buvo. Reiks vadinas dar 0.5oz dasipirkt ir bus ciki. Nes paciu kotu tai labai patenkintas esu, meta labai tiksliai(po no name, net negalvojau, kad kotas taip tiksliai gali mest visada i viena taska). Sveiciu mariose ir neblogus atstumus(patinka kaip kotas uzsiveda ir sauna serykla :D ), o jei dar kulka uzsideciau tai isvis pasaka butu :)

Dekui, nei zvyno :lol:
 #559033   eitwydas
 08 Bal 2014 09:14
Dar norejau paklaust.

Eina pintukas, paskui risu shockleaderi ~4metrus(gal rist daugiau ?!) tada kilpa kilon sujungiu savo sistemele asimetrine kilpa, o prie jos vel kilpa kilpon pavadeli. Tai kurioje vietoje risti feeder gum ir kokiu budu ? Kazkoks mazgas yra ar kilpa kilpon ar kaip darot ?
 #559037   Ramekas
 08 Bal 2014 09:22
f/guma risk tarp pavadelio ir savo sistememles. F/gumos viename ir kitame gale surisk nedideles kilputes ir tada viena kilpa kilpon su sistema, kita kilpa kilpon su pavadeliu. Guma daryk apie 5-7cm ilgio.
 #559038   vyrgaz
 08 Bal 2014 09:26
Šokliderio aš rišu tiek,kad prisukus valo į užmetimo padėtį šokas ant ritės būtų apsisukes 2-3 kartus..Nedaryk taip sudėtingai,rišk sistemą iš pačio šokliderio,o fidergumą dėk tarp sistemos ir pavadėlio kilpa į kilpą būdu..
 #559043   eitwydas
 08 Bal 2014 09:57
vyrgaz rašė:Šokliderio aš rišu tiek,kad prisukus valo į užmetimo padėtį šokas ant ritės būtų apsisukes 2-3 kartus..Nedaryk taip sudėtingai,rišk sistemą iš pačio šokliderio,o fidergumą dėk tarp sistemos ir pavadėlio kilpa į kilpą būdu..
Dekui :gutgut

Na paskutini karta taip ir dariau su shockuleaderiu. O tai kai baigi zvejyba tu risi per nauja shocka visa ar vietoj viska susirasineji ? Nes as dariau taip, shocka susirisu namie padarau gale kilpute ir susuku ant rites viska, tada pasidariau 2-3 asimetrines sistemeles susidejau jas, atvares prie vandens lieka tik prijunkt sistemele prie shocko ir uzdet pavadeli.
 #559047   vyrgaz
 08 Bal 2014 10:12
Šoką prisirišu priklausomai nuo sąlygų-arba namie,arba prie vandens..sistemą rišu vietoj,naudoju tik "inline"..baigęs žvejybą sistemą nukerpu,kitoj žūklėj,jei dar šoko pakanka kad ant ritės pavyniot,vėl rišu sistemą..jei neužtenka,rišu naują..ir t.t..Turiu 5 lanktelius su paruoštais 5m šoklideriais su "sistemom",jei sistema galima vadinti kasytę šoko gale..
 #559049   eitwydas
 08 Bal 2014 10:40
vyrgaz rašė:Šoką prisirišu priklausomai nuo sąlygų-arba namie,arba prie vandens..sistemą rišu vietoj,naudoju tik "inline"..baigęs žvejybą sistemą nukerpu,kitoj žūklėj,jei dar šoko pakanka kad ant ritės pavyniot,vėl rišu sistemą..jei neužtenka,rišu naują..ir t.t..Turiu 5 lanktelius su paruoštais 5m šoklideriais su "sistemom",jei sistema galima vadinti kasytę šoko gale..
O palyginimui del jautrumo asimetrine kilpa su inline, gal nevakrt nerisinet visokiu paternosteriu ir asimetriniu kilpu ir naudot inline paprasta sistemele, maziau visokiu mazgu ir paprasta.

Jauciu savaitgali riek pamegint inline ir paciam palygint paternosteri VS asimetrine VS inline.
 #559081   tench
 08 Bal 2014 12:25
eitwydas rašė:gal nevakrt nerisinet visokiu paternosteriu...
Vaikų darželis... Nu jomajo, kas gali būti paprasčiau ir patikimiau už paternosterį?! Norisi inline? Įsivaizduoji kad tai paprasčiau? O kur tu su tuo inline ruošiesi gaudyt? Srovėje? Stiprioje srovėje? Kokio tipo šeryklą tu ten ruošiesi dėti ant to savo inline? Šeryklą tipo "karmūškė"? Linkiu sėkmės... Tu ne tuos klausimus užduodi... ir sau ir dėdėms čia.
 #559082   vyrgaz
 08 Bal 2014 12:32
tench rašė:
Vaikų darželis... Nu jomajo, kas gali būti paprasčiau ir patikimiau už paternosterį?! Norisi inline? Įsivaizduoji kad tai paprasčiau? O kur tu su tuo inline ruošiesi gaudyt? Srovėje? Stiprioje srovėje? Kokio tipo šeryklą tu ten ruošiesi dėti ant to savo inline? Šeryklą tipo "karmūškė"? Linkiu sėkmės... Tu ne tuos klausimus užduodi... ir sau ir dėdėms čia.
Nu ir užlankstei tu čia.. :lol:
Nuotrauka0376.jpg
Nuotraukoje inlainas su "karmūške"..
 #559085   vyrgaz
 08 Bal 2014 13:00
Sistemose su fidergumu kasytė nereikalinga (savaitgalį kolegos paprotintas išbandžiau praktiškai)..užvert karabinčiką ant valo,stoporą (jei reikalingas),ir gale valo užrišti kilputę sugebės bet kuris pradedantysis..
 #559086   eitwydas
 08 Bal 2014 13:00
tench rašė:
Atsiprasau, kad taip spykdziau ir kad dedes trukdau, gal neverta tada net nei diskutuot nei rasyt :e:e

Dazniausiai zvejoju KM ir ezeruose, retkarciasi nevezis. Susirisu paternosteri, asimetrine ir kitas sistemeles be vargo ir nezadu atsisakyt tarkim asimetrines jei ji geriausiai man veiks nors ir daugiausiai reikalu surist. Tik siaip diskutuoju, kad jei inline tas pats kas asimetrine ir veikimo principas ir jautrumas. Bet mano galva tikrai ji paprastesne, maziau kilpeliu todel ir paprastesne tai kam man ta asimetrine rist. Cia tik pamastymai, nesu atzvejojas tiek kiek cia kiti "dedes" todel dar tik pats atradineju ir bandau - klausineju ka kiti naudoju ir pats isbandes pasirenku kas man geriau ir patogiau. :/braj;
 #559093   tench
 08 Bal 2014 13:25
Viskas OK, nieks nepyksta. Tiesiog, švelniai tariant, keistokas man tas "vargas" su paprasčiausio paternosterio surišimu.

Beje, kad jau užėjo tokia kalba, užduokim dėdėms profams gerą klausimą:
Jei jus, gaudydami srovėje, naudojat ne paternoster, o kažką kitą, kodėl? Kada? Kokiu nuotuoliu? Kokiom salygom ir ką gaudant? Ką tai duoda? Kokią problemą tokia sistemelė sprendžia geriau už paternoster?
 #559098   atomaxas
 08 Bal 2014 13:46
tench rašė:Viskas OK, nieks nepyksta. Tiesiog, švelniai tariant, keistokas man tas "vargas" su paprasčiausio paternosterio surišimu.

Beje, kad jau užėjo tokia kalba, užduokim dėdėms profams gerą klausimą:
Jei jus, gaudydami srovėje, naudojat ne paternoster, o kažką kitą, kodėl? Kada? Kokiu nuotuoliu? Kokiom salygom ir ką gaudant? Ką tai duoda? Kokią problemą tokia sistemelė sprendžia geriau už paternoster?
Geriau kad yra paprasciau. As daznai naudoju, panasia sistema kaip ir vyrgaz, tik kasytes nesusuku. Ant pagrindinio valao karabinas, karolukas, ir suktukas, o prie jo pavadis. ;uolrait Labai paprasta ir elementaru. Nereikia uzsiciklinti kad paternosteris geriausias ir viskas. Kiekvienas pagal save naudoja sitemas, kuri jam labiausiai patinka. :)
Tai tiek :)
 #559104   tench
 08 Bal 2014 14:07
Ar aš kažkur teigiau kad paternosteris geriausias ir viskas bet kur ir bet kada?
O "helikopteris" yra ok. Kai jo reikia. Bet sakyti kad jis geriau kad yra paprasciau... Paprasčiau už ką? Už pavadėlį pririštą tiesiai prie pagrindinio, ant pagrindinio galo - karabinas ir šerykla? Tada kai to pilnai užtenka...
 #559106   tench
 08 Bal 2014 14:13
renaldas rašė:Lynai :) A tu be paternosterio esi kokia kita sistema naudojas?
Žinoma naudojęs ir bandęs visokias, ir įvairiom sąlygom.
Beje aš neįšsidirbinėju, jei ką :-D Žinau kad čia feederio čempionai lankosi. Ir klausimus "profams" aukščiau uždaviau rimtai, be jokios ironijos ir pašalinių minčių. Ok?
 #559108   renaldas
 08 Bal 2014 14:29
Iki "profu" cia visiems kaip iki Sanhajaus dar :) Anksciau as asmeniskai irgi naudojau 90% vien tik paternosteri ir nieko man daugiau nereikejo. Veliau isbandziau kitas sistemas, kol galiausiai pradejau naudot inlina. Tai yra paprastai surisama, nesipainiojanti ir svarbiausia jautri sistema. Jos pricipas panasus kaip ir asimetrines, tai yra i kuria puse zuvis netrauktu pavadi, viskas persiduos i galune. Paternosteris irgi gerai, bet kai zuvis eina pries "eisma", ji jau pradeda ir serykla tempt, ko pasekoj galune atsilenkia atgal. Bet tas momentas mano durna galva ner gerai, nes kai zuvis pajaucia seryklos svori, daznai spjauna masala lauk, is to seka nemazai tusciu kibimu. Inline zuvis seryklos nejaucia, i kuria puse netemptu pavadzio, viskas tiesiogiai persiduoda i galune.
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė