Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #560313   SauliusM
 14 Bal 2014 09:34
ramkis rašė:
SauliusM rašė:as asmeniskai tikrai neturiu tiek laiko kad del 200 Lt su inspekcija teismais tampytis.
Iš principo neteisingas ir nepilietiškas požiūris :shock:
cia ne poziurio, o realybes suvokimo klausimas jeigu ka.
jei as laisvo laiko tam neturiu, tai as jo ir neturiu, nepriklausomai nuo to, koks butu mano poziuris.
 #560333   hipy
 14 Bal 2014 10:49
tai jei ga neturi realybes suvokimo, kad spiningautojui neimanoma 5m spinduliu rinkt siuksles, tai spiningautojas praranda realybes suvokima ir tampomasi po teismus del ruletes... kaip sauksi...
 #560339   SauliusM
 14 Bal 2014 11:07
hipy rašė:tai jei ga neturi realybes suvokimo, kad spiningautojui neimanoma 5m spinduliu rinkt siuksles, tai spiningautojas praranda realybes suvokima ir tampomasi po teismus del ruletes... kaip sauksi...
nejuokink su tokiais teiginiais, staiga ima ir pas spiningautojus laiko atsiranda teismais tampytis del 200 Lt... :lol:
kiek Lietuvoj atsiras su taipsmarkiai issivysciusiu pilietiskumo jausmu?
plius cia tas teiginys, del siuksliu rinkimo einant pakrante, tai irgi visiski kliedesiai.
 #560411   ramkis
 14 Bal 2014 14:29
Mmmda, ir taip kalba visos Lietuvos meškeriotojų interesus ginančios organizacijos vadovas(ar vienas iš vadovų)? Tuomet labai įdomu kieko interesus ši organizacija gina? Kažkieno asmeninius? Verslo grupių? Atsiprašau, kad ne į temą, bet ne kurių asmenų pasisakymai šitoje temoje, verčia rašyti ne į temą.
 #560412   SauliusM
 14 Bal 2014 14:33
ramkis rašė:Mmmda, ir taip kalba visos Lietuvos meškeriotojų interesus ginančios organizacijos vadovas(ar vienas iš vadovų)? Tuomet labai įdomu kieko interesus ši organizacija gina? Kažkieno asmeninius? Verslo grupių? Atsiprašau, kad ne į temą, bet ne kurių asmenų pasisakymai šitoje temoje, verčia rašyti ne į temą.
siaip tai gal eik prie arklio prisifisk, pas ji galva didesne. o kas tau nepatiko kalbose tai nezinau. kad siulau zmonem marazmu neuzsiiminet ir nekliedet apie uzsiiminejima marazmu?
 #560433   ramkis
 14 Bal 2014 15:13
Na marazmai man irgi nepatinka,ir aš prie tavęs visiškai neprisifisinėju. Tiesiog tavo pasisakymas dėl požiūrio į 200LTL baudą, man yra kiek keistokas ir tiek. Vietoj to, kad kaip tikras lyderis pasakytum, kad nereikia taikstytis su nemokšomis ir kartais net elementarių žinių neturinčiais GA pareigūnais, ir kiekvieną atvejį kuomet jautiesi teisus reikia, kaip ir dera teisinėje valstybėje ir esant sąmoningam piliečiui, apginti teisme, tuo pamokant konkretų pareigūną ir iš dalies AM, o taip pat kiekvienas toks atvejis tik gerintų AM ir GA veiklą ir darbo metodus, tu siūlai tiesiog susitaikyti, įkišti galvą į smėlį ir viską palikti taip kaip yra. Nes nu nėra laiko tąsytis dėl 200 LTL. Nu bent politiškai galėjai nutylėti, arba bent jau kažkaip kitaip pasisąkyti :-D :-D :-D
 #560436   SauliusM
 14 Bal 2014 15:20
ramkis rašė:Na marazmai man irgi nepatinka,ir aš prie tavęs visiškai neprisifisinėju. Tiesiog tavo pasisakymas dėl požiūrio į 200LTL baudą, man yra kiek keistokas ir tiek. Vietoj to, kad kaip tikras lyderis pasakytum, kad nereikia taikstytis su nemokšomis ir kartais net elementarių žinių neturinčiais GA pareigūnais, ir kiekvieną atvejį kuomet jautiesi teisus reikia, kaip ir dera teisinėje valstybėje ir esant sąmoningam piliečiui, apginti teisme, tuo pamokant konkretų pareigūną ir iš dalies AM, o taip pat kiekvienas toks atvejis tik gerintų AM ir GA veiklą ir darbo metodus, tu siūlai tiesiog susitaikyti, įkišti galvą į smėlį ir viską palikti taip kaip yra. Nes nu nėra laiko tąsytis dėl 200 LTL. Nu bent politiškai galėjai nutylėti, arba bent jau kažkaip kitaip pasisąkyti :-D :-D :-D
tai tu man tipo siulai skatint meskeriotojus rautis inspekcijai ant ragu? cia tipo butu labai pilietiska?
tu zinai kiek buna atveju, kai meskeriotojas jausdamasis teisus is tikruju per nezinojima bus neteisus?
bent isivaizduoji kiek zmones gali problemu paskui prisidaryt?
kaip budamas samoningas vadovas as galiu tik pasakyt, zmones , nesiraukit be itin rimto reikalo inpekcijai ant ragu, nes tik prisidarysit sau problemu.
plius sitas konkretus draudimas yra visiskai ne santykiu su inspekcija aiskinimosi klausimas.
pats taisykliu punktas yra durnas ir inspekcija cia ne prie ko ir ne ju cia problema.
 #560440   hipy
 14 Bal 2014 15:25
bet kai jau bus precedentas del vieno ar kito ivykio, tai ir ga bus aiskiau kaip dirbt, ir spiningautojams ramiau, kai teismas taisykliu punkta isaiskins tiksliau...
 #560445   vava
 14 Bal 2014 15:29
o apskritai yra kur nors ant popieriaus isdestyta ministerijos pozicija, kaip jie supranta ta siuksliu sutvarkyma ziurint is spiningautojo pozicijos?
 #560447   SauliusM
 14 Bal 2014 15:35
hipy rašė:bet kai jau bus precedentas del vieno ar kito ivykio, tai ir ga bus aiskiau kaip dirbt, ir spiningautojams ramiau, kai teismas taisykliu punkta isaiskins tiksliau...
sitas taisykliu punktas is principo yra diskriminacinis ir ne tokiu kampu klausima reiktu kelt jei jau reikalas iki teismo daeis, o butent, kodel meskeriotojai privalo tas siuksles rinkt, o kiti poilsiautojai, pvz baidarininkai neprivalo. bet cia velgi, tik tuo atveju, jei smarkiai neturit ka veikt ir norit tampytis su aplinkos ministerija teismais. iskart perspeju, kad galit turet rimtu problemu ir cia ne vaiku zaidimai. taip kad pries taip darydami smarkiai pagalvokit apie pasekmes.
o del sito konkreciai punkto, tai greitu laiku gali but precedentas, kad isvis saugomu teritoriju istatyme atsiras panasus punktas visiems.

Asmenų teisė naudoti vandens telkinio pakrantės apsaugos juostą apsistojimui yra neatskiriama nuo pareigos užtikrinti, kad apsistojimo vietoje aplinka nebūtų teršiama atliekomis ir kad čia esančios atliekos būtų surinktos.

vat ka tada rukysit su savo gudrumu tai nezinau.

nekalbant jau apie tai, kad ten dar gali atsirast ir tokia formuluote:

Apsistojimu laikomas buvimas vienoje vietoje ilgesnį laiką negu jo reikia praeiti pakrantės apsaugos juosta. Jeigu pasirinktoje apsistoti vandens telkinio pakrantės apsaugos juostos dalyje yra nurodyta informacija (pastatytas Vyriausybės įgaliotos institucijos rekomenduojamos formos informacinis ženklas) apie tai, kad sklypas yra privati nuosavybė ir kad apsistojimą būtina suderinti su žemės savininku, asmenys savo apsistojimą privalo suderinti su sklypo savininku ar jo nurodytu atstovu.

taip kad cia tie klausimai del kuriu jus norit inspekcijai ant ragu rautis, tai tik gelytes kolkas dar.
 #560448   SauliusM
 14 Bal 2014 15:36
vava rašė:o apskritai yra kur nors ant popieriaus isdestyta ministerijos pozicija, kaip jie supranta ta siuksliu sutvarkyma ziurint is spiningautojo pozicijos?
ne
 #560458   ramkis
 14 Bal 2014 16:31
SauliusM rašė:tai tu man tipo siulai skatint meskeriotojus rautis inspekcijai ant ragu? cia tipo butu labai pilietiska?
tu zinai kiek buna atveju, kai meskeriotojas jausdamasis teisus is tikruju per nezinojima bus neteisus?
kaip budamas samoningas vadovas as galiu tik pasakyt, zmones , nesiraukit be itin rimto reikalo inpekcijai ant ragu, nes tik prisidarysit sau problemu.
plius sitas konkretus draudimas yra visiskai ne santykiu su inspekcija aiskinimosi klausimas.
pats taisykliu punktas yra durnas ir inspekcija cia ne prie ko ir ne ju cia problema.
Aš nesiūlau rautis ant ragų, ir juo labiau nenoriu, kad žmonės prisidarytų kažkokių problemų. Nors nežinau kokių gali prisidaryti problemų bandydamas apginti save ir savo teises teisiniu keliu, o ne rėkdamas iš kitos upės pusės, kad GA pareigūnas yra gaidys :-D Aš nepritariu tiems, kurie nežinodami įstatymų puola į atlapus GA pareigūnui ir aiškina, kad dar ir atleis pastarąjį. Yra visokių situacijų, bet kartais tiesiog glumina RAAD atstovų veiksmai, na elementariai jie nežino įstatymų, ar taisyklių. Nesenai stebėjau atvejį, kaip pareigūnas bandė įrodyti tūlam piliečiui, kad gaudant upėtakius reikalinga licenzija ir bandė tą pilietį nubausti. Įsikišus trečiam asmeniui, pareigūnas nupėdino nuleidęs galvą. O jei būtų trečiasis asmuo neįsikišęs, tai, anot tavęs Sauliau, asmeniui nubaustam realiai nė už ką, reikėjo susitaikyti ir nieko nedaryti, nes anas irgi neturi laiko ir palikti taip kaip yra? Ir leisti toliau tokiam asmeniui dirbti darbą, kurį dirbti tas amuo tiesiog neturi kompetencijos tikriausiai (kalba apie RAAD pareigūną), kuris toliau svaidysis žaibais į visas 4 puses? Ar tūlas pilietis, neapsikentęs su susidariusia situacija, kaip tikras ir doras žmogus, užprotestuoją jam paskirtą nuobaudą pateikdamas dar ir ieškinį teisme? Esmė ne tame ar matavimo priemonė yra patikrinta Metrologijos tarnyboje, esmė tame, kad jei esi įsitikinęs, kad vienas ar kitas asmuo yra neteisus tavo atžvilgiu, reikia ginti savo teses, o ne pasakyti, ai neturiu laiko bylinėtis dėl 200 LTL. Bet koks individas,nors kartą pajutęs savo viršenybę ar galią virš kito asmens, kitą kartą tą galią ir viršenybę pademonstruos dar stipriau ir dažniau. Vat kur esmė, užkirsti kelią savivaldžiavimui, tas yra įsišaknyje daugumoje valstybinių institucijų, todėl nesinorėtų susitikti prie ežero ar upės RAAD atstovą, kuris atėjęs numes popierėlį nuo ką tik suvalgytos ledų porcijos, ir pareškęs, kad aš nesusirinkau šiukšlių, nubaus mane, kad ir minimalia bauda. :-D
 #560504   giedriuzzz
 14 Bal 2014 19:17
Jūs čia verkiat dėl tų baudų šiukšlių nesusirinkimą ir pan. Jūs geriau pasakykit, kada paskutinį kartą matėt GA inspektorių. Vienam straipsnelį pasireklamavo kokie jie kieti ir viskas. Va kai inspektorių padidės 10 kartų, bus galima nerimaut, kad spiningaujant tave patikrins.

P.s. kolchozuose nežvejoju, tai, vilties, kad mane patikris mažiau nei minimumas.

P.p.s. Savaitgalį biški palei Merkį tryniaus, tai tiek tuščių bambalių upėje dar nesu matęs, ten košmaras kažkoks, o dar vadinas ichtiologinis draustinis. Ten be fūros net neverta traukt spiningo :lol:
 #560511   SauliusM
 14 Bal 2014 19:30
ramkis rašė:
SauliusM rašė:tai tu man tipo siulai skatint meskeriotojus rautis inspekcijai ant ragu? cia tipo butu labai pilietiska?
Aš nesiūlau rautis ant ragų, ir juo labiau nenoriu, kad žmonės prisidarytų kažkokių problemų. Nors nežinau kokių gali prisidaryti problemų bandydamas apginti save ir savo teises teisiniu keliu, o ne rėkdamas iš kitos upės pusės, kad GA pareigūnas yra gaidys :-D Aš nepritariu tiems, kurie nežinodami įstatymų puola į atlapus GA pareigūnui ir aiškina, kad dar ir atleis pastarąjį. Yra visokių situacijų, bet kartais tiesiog glumina RAAD atstovų veiksmai, na elementariai jie nežino įstatymų, ar taisyklių. Nesenai stebėjau atvejį, kaip pareigūnas bandė įrodyti tūlam piliečiui, kad gaudant upėtakius reikalinga licenzija ir bandė tą pilietį nubausti. Įsikišus trečiam asmeniui, pareigūnas nupėdino nuleidęs galvą. O jei būtų trečiasis asmuo neįsikišęs, tai, anot tavęs Sauliau, asmeniui nubaustam realiai nė už ką, reikėjo susitaikyti ir nieko nedaryti, nes anas irgi neturi laiko ir palikti taip kaip yra? Ir leisti toliau tokiam asmeniui dirbti darbą, kurį dirbti tas amuo tiesiog neturi kompetencijos tikriausiai (kalba apie RAAD pareigūną), kuris toliau svaidysis žaibais į visas 4 puses? Ar tūlas pilietis, neapsikentęs su susidariusia situacija, kaip tikras ir doras žmogus, užprotestuoją jam paskirtą nuobaudą pateikdamas dar ir ieškinį teisme? Esmė ne tame ar matavimo priemonė yra patikrinta Metrologijos tarnyboje, esmė tame, kad jei esi įsitikinęs, kad vienas ar kitas asmuo yra neteisus tavo atžvilgiu, reikia ginti savo teses, o ne pasakyti, ai neturiu laiko bylinėtis dėl 200 LTL. Bet koks individas,nors kartą pajutęs savo viršenybę ar galią virš kito asmens, kitą kartą tą galią ir viršenybę pademonstruos dar stipriau ir dažniau. Vat kur esmė, užkirsti kelią savivaldžiavimui, tas yra įsišaknyje daugumoje valstybinių institucijų, todėl nesinorėtų susitikti prie ežero ar upės RAAD atstovą, kuris atėjęs numes popierėlį nuo ką tik suvalgytos ledų porcijos, ir pareškęs, kad aš nesusirinkau šiukšlių, nubaus mane, kad ir minimalia bauda. :-D
tu sneki apie absoliuciai skirtingus dalykus. nes pareiguno savivaldziavimas ir durnas punktas ministro isakyme, kai pareigunas visai ne prie ko, yra skirtingi dalykai. ar nejauti skirtumo visiskai? kas is to, kad tu draskysies su tuo pareigunu, del ruletes ar dar del bbs zino ko, jei problema visai ne toj vietoj. pareigunui gali tiesiog isaiskint zmoniskai kalbedamas, kad jis neteisus, jei tiksliai zinai,kur konkreciai jis neteisus. ir tai ne tas pats kas tampytis teismais su aplinkos ministerija del kazkokio istatymo punkto. O RAAD atstovu veiksmai, tai manes jau absoliuciai neglumina, kai as matau kaip dirba sistema, ir kai zinau, kad tie zmones dirba uz 1500 Lt, turi begale skirtingu funkciju ir su megejiska zukle susijusios uzima tik maza dali,o tuo paciu megejiskos zukles taisykles kaitaliojamos neprotingai daznai. tai vat irturim ka turim. ir pats esu inspektoriui aiskines, kad zmogau, tai katu sakai galiojopries tris menesius, o pagal paskutine taisykliu redakcija jau yra kitaip ir pasidomek naujausia aktualia redakcija. ir pareigunai tokias kliurkas daro tikrai ne is piktos valios. ir tikrai tu man neirodysi, kad as turiu siust eilinius meskeriotojus po ministerijos tankais prisidengdamas kazkokiu pseudopilietiskumo marazmu. Jau geriau pasistengt apsaugot tuos zmones, kad neprisidarytu sau papildomu problemu.
 #560525   Slovak
 14 Bal 2014 19:47
SauliusM, ir aplamai, inspektoriai tokie patis zmones, ir jeigu be "raspalcovku" kalbeti su jeis, tai viskas bus isspresta taikiu budu.
 #560528   SauliusM
 14 Bal 2014 19:50
Slovak rašė:SauliusM, ir aplamai, inspektoriai tokie patis zmones, ir jeigu be "raspalcovku" kalbeti su jeis, tai viskas bus isspresta taikiu budu.
dazniausiai tai taip.
 #560530   ramkis
 14 Bal 2014 19:55
Nu aš iš esmės ne apie ruletes. Ruletės net ne mano tema,jei nepastebėjai :-D Aš iš esmės apie tavo situacijos traktavimą baudos davimo atveju. T.y. patį požiūrį į tai. Pats pasakymas, kad dėl 200 LTL nėra laiko, manau yra neteisingas. Aš mastau,kad arba tu pažeidi taisykles(įstatymus) ir atsakai už tai,arba tu iš nepažeidinėji ir esant neteisingam kaltinimui giniesi. Kitu atveju,t.y. "laiko neturėjimo" pripažįsti arba savo kaltę ir leidi toliau vešėti bukumui ir abejingumui, arba esi pasipūtęs snobas kuriam pofig kas ir kaip,susimoku,kad tik niekas man netrukdytu. Netaikau tai konkrečiai tau,bet...
 #560534   SauliusM
 14 Bal 2014 20:02
ramkis rašė:...Aš mastau,kad arba tu pažeidi taisykles(įstatymus) ir atsakai už tai,arba tu iš nepažeidinėji ir esant neteisingam kaltinimui giniesi. ...
tai jei jau mastai, tai pamastyk dar truputi daugiau, nes panasu, kad nelabai isikerti. nes vat jei inspektorius tave einanti krantu pagauna, kai nuo taves maziau nei 5 m atstumu yra siuksle, tai tu pazeidineji istatymus ar nepazeidineji? ir kaip cia pagal sita tavo filosofija gaunasi, tai tu atsakai ar neatsakai? ir kaltinimas sitas teisingas ar neteisingas?
 #560538   vava
 14 Bal 2014 20:06
Sauliau, o kodel tu ramkio to dalyko klausi, kai net ministerija nera inspektoriams beigi zmonems paaiskinus?
 #560539   SauliusM
 14 Bal 2014 20:10
vava rašė:Sauliau, o kodel tu ramkio to dalyko klausi, kai net ministerija nera inspektoriams beigi zmonems paaiskinus?
todel kad jis labai kategoriskai issireiske sitoj vietoj kad arba arba. tai vat ir bandau paaiskint zmogui, kad sitoj situacijoj jokiu arba anei juoda anei balta nera, nes kaip tu rasai, net pati ministerija nera sito isaiskinus ir visa situacija yra pilkai pilka. tai ir siulau tokioj neapibreztoj situacijoj nesiraut ant ragu ir nestumt zmoniu po tankais. nes paskui proceso eigoj kai apibres, tai nei vienas paskui nebeapsidziaugsit.
 #560567   Urlys
 14 Bal 2014 20:42
Norint teismuose teisybės ieškoti reikia turėti atitinkamą juridinį išsilavinimą arba advokato paslaugomis naudotis, o jos prasidės nuo 500 Lt. Tarp kitko juridiniuose sluoksniuose apie teisingumą nešneka yra tik teisinės paslaugos. Todėl jei kas teisybės nors karta ieškojo, supras kad Saulius tiesą sako ir žmonėmis šiuo atveju tikrai rūpinasi.
 #560577   SauliusM
 14 Bal 2014 20:54
Urlys rašė:...advokato paslaugomis naudotis, o jos prasidės nuo 500 Lt. ..
...uz valanda....
paskutini syk kai reikejo, po 585 Lt (140 EUR +PVM, kad jau tiksliai) uz valanda mokejau...
aciu Dievui 8 valandu uzteko.
o su ministerija teisme tampytis reiks ilgai ilgai....
 #560578   ramkis
 14 Bal 2014 20:55
Sauliau,arba tu neskaitai ką rašau,arba nenori ar negali suprasti. Aš apskritai šiukšlių ir rulečių temą paliečiau tik tiek,nuo ko buvo pradžia visos šitos diskusijos. Bet tu įsikibęs laikaisi savo,kad aš bandau kitus pakišti po tankais dėl to apie ką aš iš viso nekalbu. Taip,kad...
 #560579   SauliusM
 14 Bal 2014 20:59
ramkis rašė: Aš apskritai šiukšlių ir rulečių temą paliečiau tik tiek,nuo ko buvo pradžia visos šitos diskusijos....
o as tai apie siuksles ir ruletes rasiau, o ne apie Kaliningrado srities aneksavima, kai tu prie manes su savo pilietiskumu ir patriotiskumu prisiknisai... tai gal ir gerai pacioj pradzioj rasiau, kad gal geriau eik prie arklio prisifist?
 #560582   Slovak
 14 Bal 2014 21:01
ramkis, tai galiu dar viena tema pamesti der ruleciu sertifikavimo ir matavimo instrukcijos. Masinos parkavimas arciau negu 50 m iki vandens telkinio.
Sekmes :ruko
 #560588   Yozuri
 14 Bal 2014 21:09
Kartais pasiskaitau ir nesuprantu ar žmonės didkutuoja tik dėl to, kad nėra ką veit? Ką minėjo Saulius, bylinėtis su ministerija, ne tas pats, kas su inspektoriumi dėl jo kompetencijos stokos. Šiukšlių įstatymas mobilaus spiningautojo akimis labai kvailas, bet kas jei jo nebus? Atėjus inspektoriui, greitai visi pataps spiningautojais, toliau šiukšlins ir rėks, kad jos ne mano, o aš einu pakrante ir neturiu sąlygų jų rinkt. Pažanga mano akimis vyksta, pateikti pasiūlymai šiukšles rinkti visiems piliečiams, ne tik žvejams. Po truputi apsivalysim. O jei labai baisu gauti baudą, surink maišelį kiekvieną kartą eidamas, nemanau, kad inspektorius tave vis tiek baus, visi mes žmonės. Visi po maišelį ir nebeliks tų tonų.
 #560594   SauliusM
 14 Bal 2014 21:17
Yozuri rašė:... Pažanga mano akimis vyksta, pateikti pasiūlymai šiukšles rinkti visiems piliečiams, ne tik žvejams. ...
jo, tik jei sitie pasiulymai bus patvirtinti, tai visiem spiningautojam, muselininkam ir kitiem mobiliai zvejojantiem bus isvis pzdc.
nekalbant jau apie tai, kad daugumai meskeriotoju betkokiu atveju bus pzdc. bet pakrantes, tai jo, bus svarios.
principe inspektorius gales atsisest ant pakrantes, numest kancara ir laukt, kada kas pro sali eis, ir visiem is eiles klijuot baudas.
o pakrantes savininko leidimo negave, tai isvis tenai zvejot nebeturesit teises.
Ryt kaiptik einu i AM aiskintis tuo klausimu, gal pavyks kazkam kazka isaiskint, o jei ne, nu tai galiu tik pareikst mum visiem uzuojauta...

ai tiesa, dar bus likes variantas su visais istatymo veto ir visais kitais kryziaus zygiais kuriuos del zuvininkystes istatymo ka tik praeit teko.
Nors, kiekjau girdejau, naujos zuvininkystes istatymo pataisos jau irgi yra ruosiamos,o gal net jau ir paruostos.
 #560607   TheStyl
 14 Bal 2014 21:37
giedriuzzz rašė:Jūs čia verkiat dėl tų baudų šiukšlių nesusirinkimą ir pan. Jūs geriau pasakykit, kada paskutinį kartą matėt GA inspektorių. Vienam straipsnelį pasireklamavo kokie jie kieti ir viskas. Va kai inspektorių padidės 10 kartų, bus galima nerimaut, kad spiningaujant tave patikrins.

P.s. kolchozuose nežvejoju, tai, vilties, kad mane patikris mažiau nei minimumas.

P.p.s. Savaitgalį biški palei Merkį tryniaus, tai tiek tuščių bambalių upėje dar nesu matęs, ten košmaras kažkoks, o dar vadinas ichtiologinis draustinis. Ten be fūros net neverta traukt spiningo :lol:
Sutinku neryje kiekviena karta zvejodamas. Kazkokie murziai - kaimieciai uzprikolino kad pagauvau pavasary lasisa tai 6se negana to kad iskrate visa masina bet ir 300 m spinduliu aplakste, galvojo kad paslepiau lasi, kurio isvis nepagavau. Negana to kad atsidare duris masinos ir griebe mano visa iranga irodinedami Linui viceministrui AM kad as brakusa... pasijutau nekaip, bandziau kazka pasakyt tai vienas islipes is masinos pasake dar pasnekesi konfiskuosim iranga. tai koks cia darbas Sauliau???
Pagal viceministro visada turi nesiotis su savi zvejo bilieta, jei reikalinga licenzija ir savo asmens dokumenta kuris irodo tavo tapatybe.
jei vaziuoji gaudyt i upe ar upely, karts nuo karto neapskaicuoji gylio ir prisemi. (jei imi dokumenta tai imi ir pinigine)
siaip tai yra kosmosas.
Kad nebutu durnu klausymu masina stovejo 370 - 420m nuo vandens telkinio, nebuvo slaito ir t.t.(tokioje situacijoje pasimeciau kai uzsipuola 6 pries viena) tai kas siuo atveju teisus? be policijos arba video medziagos jie neturi teises liesti daiktu. galejau rasyti zajava kad apvoge..
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė