SauliusM rašė:tai tu man tipo siulai skatint meskeriotojus rautis inspekcijai ant ragu? cia tipo butu labai pilietiska?
tu zinai kiek buna atveju, kai meskeriotojas jausdamasis teisus is tikruju per nezinojima bus neteisus?
bent isivaizduoji kiek zmones gali problemu paskui prisidaryt?
kaip budamas samoningas vadovas as galiu tik pasakyt, zmones , nesiraukit be itin rimto reikalo inpekcijai ant ragu, nes tik prisidarysit sau problemu.
plius sitas konkretus draudimas yra visiskai ne santykiu su inspekcija aiskinimosi klausimas.
pats taisykliu punktas yra durnas ir inspekcija cia ne prie ko ir ne ju cia problema.
Aš nesiūlau rautis ant ragų, ir juo labiau nenoriu, kad žmonės prisidarytų kažkokių problemų. Nors nežinau kokių gali prisidaryti problemų bandydamas apginti save ir savo teises teisiniu keliu, o ne rėkdamas iš kitos upės pusės, kad GA pareigūnas yra gaidys

Aš nepritariu tiems, kurie nežinodami įstatymų puola į atlapus GA pareigūnui ir aiškina, kad dar ir atleis pastarąjį. Yra visokių situacijų, bet kartais tiesiog glumina RAAD atstovų veiksmai, na elementariai jie nežino įstatymų, ar taisyklių. Nesenai stebėjau atvejį, kaip pareigūnas bandė įrodyti tūlam piliečiui, kad gaudant upėtakius reikalinga licenzija ir bandė tą pilietį nubausti. Įsikišus trečiam asmeniui, pareigūnas nupėdino nuleidęs galvą. O jei būtų trečiasis asmuo neįsikišęs, tai, anot tavęs Sauliau, asmeniui nubaustam realiai nė už ką, reikėjo susitaikyti ir nieko nedaryti, nes anas irgi neturi laiko ir palikti taip kaip yra? Ir leisti toliau tokiam asmeniui dirbti darbą, kurį dirbti tas amuo tiesiog neturi kompetencijos tikriausiai (kalba apie RAAD pareigūną), kuris toliau svaidysis žaibais į visas 4 puses? Ar tūlas pilietis, neapsikentęs su susidariusia situacija, kaip tikras ir doras žmogus, užprotestuoją jam paskirtą nuobaudą pateikdamas dar ir ieškinį teisme? Esmė ne tame ar matavimo priemonė yra patikrinta Metrologijos tarnyboje, esmė tame, kad jei esi įsitikinęs, kad vienas ar kitas asmuo yra neteisus tavo atžvilgiu, reikia ginti savo teses, o ne pasakyti, ai neturiu laiko bylinėtis dėl 200 LTL. Bet koks individas,nors kartą pajutęs savo viršenybę ar galią virš kito asmens, kitą kartą tą galią ir viršenybę pademonstruos dar stipriau ir dažniau. Vat kur esmė, užkirsti kelią savivaldžiavimui, tas yra įsišaknyje daugumoje valstybinių institucijų, todėl nesinorėtų susitikti prie ežero ar upės RAAD atstovą, kuris atėjęs numes popierėlį nuo ką tik suvalgytos ledų porcijos, ir pareškęs, kad aš nesusirinkau šiukšlių, nubaus mane, kad ir minimalia bauda.

ot tai dave ...