Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #578097   Evaldas Z
 01 Lie 2014 22:45
Netycia uzmaciau skelbimuose kitam forume pardavinejo pazystamas, tai kazkaip neatsilaikiau. :) Na, o jums greiciausiai teks siustis is uz balos :roll:
 #578110   iusegun
 01 Lie 2014 23:29
na ne toks ten ir paskutinis. tokia plaukuota cikada jau pries gerus du metus pirkau:
Prikabinti failai
siglet fur.JPG
 #578139   Evaldas Z
 02 Lie 2014 07:38
O mano dezutej paskutinis :liež-uvis Tie aprasymai nebutinai visikai rimti buna. :) Tiesa sakant, nelabai ir domejaus, kada ten kas tuos nedepiliuotus vabalus i laisve isleido ir kazin ar tas kailiukas duos kazkoki super efekta. O va kusiukas ant trisakio, pasak griffon'u fanu, tikrai reikalo negadina.
 #578375   Marka
 02 Lie 2014 16:01
šapalui tinka ešerio imitacijos? šiandien tokį pasiėmiau ir galvoju dabar kaip čia bus
Paveikslėlis
 #578418   Evaldas Z
 02 Lie 2014 19:40
Daugirdas rašė:Ten baby griffonas tas pukuotukas?
Aha.
Marka rašė:šapalui tinka ešerio imitacijos? šiandien tokį pasiėmiau ir galvoju dabar kaip čia bus
Eserio imitacija i eseri panasi nebent tvicinant ar letai traukiant koki minnow, o cia skaidrus besimakaluojantis burbulas. Veiksme gaunas toks rusvai zalsvai juosvu spalvu koliazas, kuris sapalui gan patrauklus.
 #578617   SauliusM
 03 Lie 2014 15:42
nezinau, kaip tas kudlotas giffonas zero, su tais zero pas mane mazai praktikos, bet tas kur ito shrimp spalvos, tai man viena sekmingesniu grifono spalvu. nu bent jau Nemune gaudant. sekmingesne tai gal nebent tik NC Kinkuro spalva ivardinciau.
 #578648   Evaldas Z
 03 Lie 2014 18:45
SauliusM rašė: ito shrimp spalvos, tai man viena sekmingesniu grifono spalvu
Na, visokiu rudu atspalviu pusiau skaidrus man ir kituose modeliuose pasiteisine. Kad ir tas tsuribito baby crank'as, tik va nuroviau ana ir vel ner kur gaut :x
 #578698   SauliusM
 03 Lie 2014 21:39
nu sitas toks ne tik kad rudas ir pusiau skaidrus bet toks priedo dar vabaliskai matinis.
o jei skaidrus rudas teplainis, tai NC kinkuro tada, kur jau rasiau pries tai, tik su anuo be pavadzio bijociau zvejot, nes nu labai jau lydekos ji megsta.
 #578742   Marka
 04 Lie 2014 07:13
Vakar tik paukšt ir kai raketa redragas nušovė galvojau kam nors Kačerginėje langus išdaužysiu, nustebau kodėl nušovė, galvoju mazgų rišti nebemoku, bet pasitraukus likusi valą, pamačiau kad praktiškai per vidurį pavadėlio plyšo ir floro karbonas atbrizgęs. Pasikeičiau kiek pamečiau galvoju patikrint žiūriu ir šitas tuoj šaibom nueis nes vietoms atbrizgę tarpeliai. Čia mano florikas dišovas ar taip jau būna su jais?
 #578852   SauliusM
 04 Lie 2014 14:56
Marka rašė:Vakar tik paukšt ir kai raketa redragas nušovė galvojau kam nors Kačerginėje langus išdaužysiu, nustebau kodėl nušovė, galvoju mazgų rišti nebemoku, bet pasitraukus likusi valą, pamačiau kad praktiškai per vidurį pavadėlio plyšo ir floro karbonas atbrizgęs. Pasikeičiau kiek pamečiau galvoju patikrint žiūriu ir šitas tuoj šaibom nueis nes vietoms atbrizgę tarpeliai. Čia mano florikas dišovas ar taip jau būna su jais?
o spiningo ziedelius apziuret nenori? gal kazkuriam keramika suskilus?
 #578854   Evaldas Z
 04 Lie 2014 15:03
Neturiu praktikos su pazeistais ziedais, bet itariu, kad sudroztu visa darbini valo ilgi, o ne tik pavadi :roll:
 #578959   SauliusM
 05 Lie 2014 09:38
Evaldas Z rašė:Neturiu praktikos su pazeistais ziedais, bet itariu, kad sudroztu visa darbini valo ilgi, o ne tik pavadi :roll:
jei tulpe sudauzyta, bet nedaug itrukus, tai gali daugiausiai pjaut butent ta valo vieta, kuri buna ties tulpe uzmetimo metu.
aisku visa ilgi irgi drozia, bet ne tiek, kaip butent ta vieta.
 #578980   Marka
 05 Lie 2014 11:34
Valas toks

Paveikslėlis

bet problema šita, dėkingas Sauliui :gutgut

Paveikslėlis

o šapalų temos neteršiant apie pavadžio storį pakomentuokit, labai storą pasirinkau? nes šiaip pirktas buvo su ta mintimi, kad reinsais ešerius smaugsiu
 #579028   Tadunce
 05 Lie 2014 18:38
Taip pat daug storesnį - 0.3mm, jau buvau rašęs ne kartą, kad tikrai nedaro įtakos kibimui, net vidurvasario Šventosios vandeny, ką kalbėt apie drumstesnį
 #579157   iusegun
 06 Lie 2014 22:13
o tai kam tokie dratai? gaudau 0,18 fc ant 0,12 pinto, viskas labai tarpusavy derinasi. 0,23 buvau priverstas ristis, tai jau mazgo astunke gaunasi stamboka ir kartais per ziedus eidamas duoda zinot apie save.
 #579204   Daugirdas
 07 Lie 2014 08:57
iusegun rašė:o tai kam tokie dratai? gaudau 0,18 fc ant 0,12 pinto, viskas labai tarpusavy derinasi. 0,23 buvau priverstas ristis, tai jau mazgo astunke gaunasi stamboka ir kartais per ziedus eidamas duoda zinot apie save.
0,285 naudoju, nes toks bent dalinai sumažina tikimybę kad pavadį nurėš kokia šaudyklė. Šį sezoną tokių pagavau apie 10 ir tpfu tpfu nei viena vobliko nenusinešė. Aišku galimybė su tokiu pavadžiu visada išlieka :) O metrinio ir nerišu, užtenka ~40cm, tad ir mazgas nemaišo.
 #579222   Aqua v.
 07 Lie 2014 09:57
iusegun rašė:o tai kam tokie dratai? .....
kuo 'dratesnis', tuo ilgiau atlaiko saudykles dantis; padeda nuo kabliu 'uzsimetimu' ant valo; mazina belekokius narpliojimusis, iskaitant imetus i sakas; privalumu daug, trukumu nezinau, isskyrus gal mazga per ziedelius, bet man toks ilgis nebutinas.
Nu cia dratas 'proto ribose', pvz Chubio kalibrui ~0,3mm, didesniems ir 0,4-0,45 :gutgut (cia jau truputi virs grynai sapalinio 'kalibro')
Dar svarbus kriterijus (man) - max stiprumas poroje su pagrindiniu valu (ir kitomis 'detalemis', kaip kabliukai ......). Ir jokiu - 'lai pavadys pirmas truksta', atvirksciai - FC turi but stipresnis, nes nuo pintuko pagrindinio jis visvien patikimumu/tvirtumu atsilieka. O ka ten sutaupysi 'truksta per pavadeli' :donknow' . Ir jei truko pagrindinis valas virs mazgo - tai tik aciu d..., kad ant zacepo rasta :gutgut silpnoji vieta.
Tiesa, 'max stiprumas' gal maziau svarbu upeliuose, kur tikrai zinoma, kad max trofejus ~ 1.5kg. Cia galima 'delikatintis', jei toks noras yra...
 #579225   Rapolas
 07 Lie 2014 10:09
Aqua v. rašė: Dar svarbus kriterijus (man) - max stiprumas poroje su pagrindiniu valu (ir kitomis 'detalemis', kaip kabliukai ......). Ir jokiu - 'lai pavadys pirmas truksta', atvirksciai - FC turi but stipresnis, nes nuo pintuko pagrindinio jis visvien patikimumu/tvirtumu atsilieka. O ka ten sutaupysi 'truksta per pavadeli' :donknow' . Ir jei truko pagrindinis valas virs mazgo - tai tik aciu d..., kad ant zacepo rasta :gutgut silpnoji vieta.
Visks OK :-D bet matai, kaip ir lazda turi du galus, taip ir čia gali būt.. Jei plonas superkokibiškas pintas valas kainuoja kokią 100lt, o vobelis tik 15lt, tai maloniau, kad trūktų pavadėlis, o ne pintas valas belekur (jei per mazgą tai gerai, bet gali būt ir mazgai visokie ar net bejų). Jei kitoj (ne šapalų temoj) būtų šitas "jokių..." ,tai būčiau kaip ir nepastebėjęs :-D
 #579229   SauliusM
 07 Lie 2014 10:23
savaitgali likau labai piktas ant spinval karabino. padla sugebejo kazkaip persisukt ir atsisegt ir sapalas su kobunu dantyse nuplauke savo keliais...
o siaip tai kobuniuka mazuti tai sapalai gerai dauze savaitgali, sumoj nu kokiu 30 tu sapalu, nors realiai tai reiktu juos ne sapalais, o sapaliukais vadint. i kazkoki vaiku darzei papuoliau, tai didziausias nu maks kokiu 400gr turbut buvo. ir be kobuniuko neiko kito imt nenorejo. tiesa pora nesekmingu bandymu dar buvo pult hickory, bet tai lyginant su kobuniuku tai nulis.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė