Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai
 #577341   giedriuks
 27 Bir 2014 23:21
Nekimba ir man, itariu per salta dabar lynam. birzelio pirmoj pusej, kol neatsalo, vakarais kibo. o dabar vanduo saltas, vakarai vesus, net nesimato, kad raustu kur dumbla. turbut sedi kazkur dumblyne ir snuduriuoja. kitu laiku nebandziau, rytais nemegejas salt, nakti pas mane nekimba, o vat per pacius pietus gal ir galima pabandyt, gal kur islenda pasisildyt ant saulutes.
 #577378   jawistas_
 28 Bir 2014 13:51
giedriuks rašė:Nekimba ir man, itariu per salta dabar lynam. birzelio pirmoj pusej, kol neatsalo, vakarais kibo. o dabar vanduo saltas, vakarai vesus, net nesimato, kad raustu kur dumbla. turbut sedi kazkur dumblyne ir snuduriuoja. kitu laiku nebandziau, rytais nemegejas salt, nakti pas mane nekimba, o vat per pacius pietus gal ir galima pabandyt, gal kur islenda pasisildyt ant saulutes.
vakar buvau man tas pats net nėr burbuliuko jokio :D
 #577428   Feniksas
 28 Bir 2014 21:25
Katik gryzau. 3 lynukai, rause tolokai kaip reikiant, bet neisejo pavyt ju. O tie kiti legalaus dydzio, pora pasiemiau, labai norejos paragaut... Mano pirmieji lynai. Dar ka supratau, tai tinka tik wagler pludes, fiksuota neparodo kibimu gerai
 #577893   ėrnis
 01 Lie 2014 09:09
vakar bočius sugavo lyna 500g ant dzikų kuokšto, o šiandien ryte bandėm tam pačia tvenkinyje tik kietoj vietoj - 0 burbuliuoja pastoviai, matosi, kad vaikšto, bet į nieką nereaguoja...
 #578396   Sokratas
 02 Lie 2014 18:09
galiu pasakyt tik tiek: kopmercinam tvenkinuke mažiukai, sprindinukai kibdavo kaip nuo proto nušokę į žoles prie kranto užmetus, jau gal dvi svaitės nieks nebepagauna nei tokių...
 #578398   Gedcka V
 02 Lie 2014 18:28
kaip nebepagauna. Čia tą vakarą, kai visoj lietuvoj lijo, išskyrus klaipėdos šoną, ištisai lijo, šalta buvo, ir vis tiek kibo. Kas gerai, kad mailius išvis nekibo. Nei raudės, nei kuojos netrukdė gaudyt. Tik vienas sprindinis ešeriukas tinkantis katėms. Kiek pastebėjau kimba jie beveik visada, išskyrus kai didelis vėjas ir kai plieskia saulė.
Prikabinti failai
2014-06-30 22.00.40.jpg
 #578531   Sokratas
 03 Lie 2014 10:12
nu va, šaunuoliai... o pas mum, kur tiršta jų, kaip sakiau, nei krust...

O Plinkšių ežere, sukibdavo geriausiai 11-14 valandą , bet jau senokai ten bebuvau, padėties nebežinau....
 #578550   Gedcka V
 03 Lie 2014 11:21
jawistas_ rašė:Gražūs o burbulai ėjo?
Taip. Didžiausias užkibo taip - pradėjo burbuliuot šalia plūdės, užmečiau toliau ir pritraukiau į centrą burbuliavimo tik capt ir iškart važiavimas. O mažesnis išvis, kaip aukšlė paėmė. Tik užmečiau iškarto važiavo, net masalas nespėjo nukrist. Aš tokią išvadą padariau, kad lietui lyjant, jie budi prie nendrių ar tai švendrų, kur lapai stambūs, ir laukia kol nukris kas nuo jų, nu panašiai kaip raudės budi vabzdžių, tai taip lynai kokių nors sraigių ar irgi vabalėlių. Beje abudu ant kukurūzo užkibo.
 #578911   Dorall
 04 Lie 2014 22:35
Buvau šiandien vakare. Hmm nekažką, bet ir nesitikėjau nieko, pasirinkau betkokią vietą senam tvenkini ir žinojau kad ten kibo kažkada, o į nežinomą nenorėjau laidot pašarą. Niekaip neprisiverčiu dumblynuose gaudyti... , tai iš šį kartą burbulų daug, bet rodos čepsėjimas buvo iš seklesnių vietų už nugaros, po kurio laiko burbulų vienas ėmimas ir pasirodo apie kilogramo karšis, ir dar keli plakiai vėliau.. Taip pat vienas karšis dvigubai didesnis išniro temstant puse kuno ir nunėrė prie plūdės :/ Padariau klaidą turbūt, kad per gilią vietą paėmiau, taip pat neradau kuom papildyti pašarą, žirnių ar ko tai pagrinde buvo sausas... Labai nustebino kažkokios žuvys kurios pašoka iš vandens, išlekia galima pasakyti tiesiai ir skrenda oru kai raketos atgal į vandenį, o dar garsai kokie : :shock: , ar negali būt ešeriai tokie skraiduoliai? :-ug Turbūt reikės prisiverst eit kur ne 3 metrai gylis..., taip pat ir tie patys karšiai vangiai kibo nors matės dugne knisosi jų daug, tai turbūt gal sliekų nenori, dzikų gal mėgint. :/ Tai tiek, gal rytoj ryt mėginsiu.. Jei bus noro :cig.
 #578916   giedriuks
 04 Lie 2014 23:03
Dorall rašė:Buvau šiandien vakare. Hmm nekažką, bet ir nesitikėjau nieko, pasirinkau betkokią vietą senam tvenkini ir žinojau kad ten kibo kažkada, o į nežinomą nenorėjau laidot pašarą. Niekaip neprisiverčiu dumblynuose gaudyti... , tai iš šį kartą burbulų daug, bet rodos čepsėjimas buvo iš seklesnių vietų už nugaros, po kurio laiko burbulų vienas ėmimas ir pasirodo apie kilogramo karšis, ir dar keli plakiai vėliau.. Taip pat vienas karšis dvigubai didesnis išniro temstant puse kuno ir nunėrė prie plūdės :/ Padariau klaidą turbūt, kad per gilią vietą paėmiau, taip pat neradau kuom papildyti pašarą, žirnių ar ko tai pagrinde buvo sausas... Labai nustebino kažkokios žuvys kurios pašoka iš vandens, išlekia galima pasakyti tiesiai ir skrenda oru kai raketos atgal į vandenį, o dar garsai kokie : :shock: , ar negali būt ešeriai tokie skraiduoliai? :-ug Turbūt reikės prisiverst eit kur ne 3 metrai gylis..., taip pat ir tie patys karšiai vangiai kibo nors matės dugne knisosi jų daug, tai turbūt gal sliekų nenori, dzikų gal mėgint. :/ Tai tiek, gal rytoj ryt mėginsiu.. Jei bus noro :cig.
3 metru gyly lynu tikiesi? :roll: teorija sako, kad jie megsta seklumas 0,5-1,5 m., ne giliau. praktika ta patvirtina.
 #578924   Sokratas
 05 Lie 2014 00:25
mane tai tie ešeriai skraiduoliai nustebino, netekę gyvenime tokių regėt...ir iš vis dabar galvoju, ar esu iššokusį ešerį iš vandens kada matęs...Ko gero ne... Nu gal neprisimenu jau...

Karosai, karpiai, lydekos va mėgsta palakioti oru, lynai irgi kartais.... šapalai , salačiai, papliauška, karšiai,kartais nugaras parodo ...
 #579047   Feniksas
 05 Lie 2014 21:54
Katik is zukles. Deja gera nuotaika neisliko. Pirmas ir paskutinis lynas uzkibo apie 19h. Apie puse kg svorio. Po to dar kibino, bet kai atbulais dantin. Patampo ir viskas. Va tau ir vakarinis kibimas... Tai kada i ta zukle vaziuot jei ir taip gali but. Na nzn kas turit laiko tai ir pries 18 manau jau reik but prie wandens.
 #579052   Feniksas
 05 Lie 2014 22:36
Kaip kibimai. Ar bent keli buvo normalus, ar tiesiog zaide. Gal i pas tave diena jie imt turejo. Pirmi kibimai buvo tikrai grazus, tik pirmas i zoles pergrait itempe tai nerealizuotas liko. O po 19h tiesiog kai ranka nueme...
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė