Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #580725   marenas
 15 Lie 2014 14:18
Diver rašė:o jei kitas seimo nario sunus parsives pora furu salmu... tai pestieji vaikscios su salmais. o jei pargrius...
kitas dalykas. uzsidesiu lempute led ant dviracio kokiu 2000 lm ir paziuresiu kokie bus aplinkiniai laimingi. juk neparasyta kokia turi buti.
manau tai yra lazdos perlenkimas kaip daug kur marijos zemes istatymuose.
istatimai ir daromi ne del saugumo o del biznio,ar rinkliavos,dar bus tehnikine 50lt,poto dar kanors.
vieliau kai nebebus ka prigalvot,imsis roguciu nuo kalno kad saugei vazinietu.
galietume forume skiriuka atidaryt,sugalvok istatyma kad butu nauda.tada tiems net galvot nebereiks :grin:
 #580843   Skumbrotas
 16 Lie 2014 07:58
Diver rašė:..........................
kitas dalykas. uzsidesiu lempute led ant dviracio kokiu 2000 lm ir paziuresiu kokie bus aplinkiniai laimingi. juk neparasyta kokia turi buti. ...............................................
Aha, ir dar tą lemputę paleisk ant bliksnių režimo :!: :-D
Viens kitas pusgalvis jau taip važinėja dviračių takais, tai per kilometrą rėžia akis, neįmanoma žiūrėt priekin į kelią kol neprasilenki, ot tai saugumas jabitttararai. Gerai, kad dar pakolkas tokių idijotų vienetai, bet jei dauguma pradėtu važinėt blizgindami vieni kitiem į akis, tai tektu bėgt iš tų dviračių takų į plentus, arba išvis užsiimt šiaurietišku ėjimu :-ug ... Kol aniem neįvedė privalomų kirzavų batų - kad netyčia su lazdos smaigu į koją neįsidurtų...
 #581882   Skumbrotas
 23 Lie 2014 17:12
Įsitaisiau naują susisiekimo priemonę žvejybai ir ne tik :neutral: Nuo namų iki Palangos tilto perdaug nesiplėšant 1val kelio, iki Šventosios uostelio 1,5 val , iki Būtingės/LV rubežiaus 2 val. Artimiausiu metu pračekinsiu laiką iki Juodkrantės ir Nidos - iki Nidos atstumas panašiai kaip iki LV sienos, turėčiau sutilpt į 2val, o į Juodkrantę karšių ar ešerių turėtu užtekt ir valandos. Plius kėlimasis keltu... :ruko
Prikabinti failai
040.JPG
040.JPG (231.95 KiB) Peržiūrėta 6066 kartus(ų)
042.JPG
042.JPG (222.22 KiB) Peržiūrėta 6066 kartus(ų)
 #581884   Rapolas
 23 Lie 2014 17:25
:gutgut dar vienas papildoms hobis :-D plius, ekologiškas ;)
p.s.: liemenės neužmiršk , beto kuprinės būč ieškojęs fluorescencinių spalvų, nu bet galima ir juosteles užsiklijuot
 #581885   savas
 23 Lie 2014 17:28
;-var-var.
Panašų variantą naudoju, tik vargas su meškerėm, stovu ir sačioku - nepatogu ant nugaros transportuot. Dasimeistravau spec. bagažnyką, kad prisitvirtint deklus su ilgais rakandais, tik dar neišbandžiau. Ale, vis tiek reik priekabos, kad rudeniop ir kokį akumą sunkesnį nusigabent ant krantinės, kai stintos prasidės.
P.s. Spyną tai pasikeisk. Su tokia ne tik bisiklietą prarasi, bet ir pats kokį kartą vargo apturėsi. Prieš porą savaičių prie parduotuvės užsikirto, nebegalėjau atrakint - teko vagių būdą naudot. Gerai, kad niekas policijos nepakvietė, o gal nespėjo :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 savas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #581886   Skumbrotas
 23 Lie 2014 17:31
Yra ten apklijuota tom juostelėm, nesimato tik, be to yra ir šviečiantis raudonas fonarikas. Liemenės toj trasoj nereik, dviračių takais minu.
 #581887   Skumbrotas
 23 Lie 2014 17:38
savas rašė:;-var-var.
Panašų variantą naudoju, tik vargas su meškerėm, stovu ir sačioku - nepatogu ant nugaros transportuot. Dasimeistravau spec. bagažnyką, kad prisitvirtint deklus su ilgais rakandais, tik dar neišbandžiau. Ale, vis tiek reik priekabos, kad rudeniop ir kokį akumą sunkesnį nusigabent ant krantinės, kai stintos prasidės.
Priekabą dar iš sovietinių laikų turiu, bet ratlankiai biški buktiuoti (uošviui buvau daves bulvėm iš laukų susivežt) kurių nieks nebeapsiima sutvarkyt, antikvariatas mol, tad biški stabdo kai prie dviračio prisirišu :cry: - iš kitos pusės prisprogusį draugą iš rybalkos pargabent būtų be problemų (nepažystu tokių draugų) :grin:
O krabinė prisiriša labia patogiai, tašė su pribombasais irgi, o meškerkočius susirišus į pundą galima pasikabint ant nugaros kaip šautuvą, dar jaunystėj atidirbta sistema vežiojantis "šluotkočius" :!: :lol:
 #581930   Wytux
 24 Lie 2014 08:25
savas rašė:... tik vargas su meškerėm, stovu ir sačioku - nepatogu ant nugaros transportuot....
Na kotus risdavau prie horizontalaus dviracio remo -ten kur pakeleivi gali vezti :-D Jei be riciu tai ir prasiskest nereikia vaziuojant :ruko
 #581931   Rapolas
 24 Lie 2014 08:31
Wytux rašė:... Jei be riciu tai ir prasiskest nereikia vaziuojant :ruko
Tai gi kotus su ritėm galima tvirtint prie rėmo rankenomis į priekį, tuomet nereiks prasiskėst važiuojant, o ritės atsidurs keleivio vietoj :-D
 #581932   Skumbrotas
 24 Lie 2014 08:34
Paprasčiausiai reik įprast į žvejybą vežtis 1-2 kotus ir visos problemos dėl nepatogumų prapuola ;-)
 #581950   savas
 24 Lie 2014 09:33
Mano bisiklietas neturi horizontalios "štangos". Vežuos du kotus, ritės - kuprinėje. Bandžiau rišt prie vairo ir sėdynės vamzdžių - nepatogu. Be sačioko - neapsieisi, anas 4 metru teleskopinis, bet irgi vietos užima. Gaila kotus i akmenis ar betoną trint, tai dar ir stovą tempiuos... :-D Vienžo, atrodau kaip kupranugaris, gerai, kad nereik toli mint. Į Palangą meškeriot dar nebuvau sumąstęs su dviračiu važiuot. Be to, kaip bulbinį maišą bykų atgal parsityst? :-D
 #581951   Rapolas
 24 Lie 2014 09:38
savas rašė:... Be to, kaip bulbinį maišą bykų atgal parsityst? :-D
Sulankstomą "priekabinę" raik sumastyt prie "bisiklieto" prikabinamą, kažką panašaus kaip tampomas rogutes žiemą :-D
 #582346   Sokratas
 28 Lie 2014 11:23
sutrūko ABS žiedas, reikia keist visą granatą, atskirai jie neparsiduoda...laužyne 100 lt, parduotuvėj 60 :-D

Kitas gali paskyt, tiek ir tevažiuosi su ta granata, o mano nuomone, iš laužyno kai perki irgi nežinai, kiek jin betarnaus, savaitę, ar kelis metus...
 #582522   Sokratas
 29 Lie 2014 13:41
nu va, pusė valandos ir apžiūra praeita... gers dalyks ta išankstinė registracija...
buvau įsitikinęs kad lieps padangas pasikeist, nes bėra po kokį 1,5 mm, bet pačiupinėjo ir nieko...pasikeisiu vistiek, jau laikas....
50/50 galvojau kad lieps stabdžių diskus susitvarkyt, nes visi diskai surūdyję stipriai, bedirba tik gal 50 procentų jų ploto....bet stabdymą rodė normalų, tai irgi ok ...

Prieš du metus prieš apžiūrą sukišau, jei gerai pamenu, apie 600 lt į važiuoklę, šiemet tik 60 lt granata+ 40 lt pakeitimas, 10 lt šviesų reguliavimas ir viskas...Net keista, kad niekas nesudilę, viskokios traukelės, stabilizatoriai ir pn......Žvejoju tai tikrai ne mažiau :-D
 #582831   DainiusM
 31 Lie 2014 10:13
Skumbrotas rašė:Įsitaisiau naują susisiekimo priemonę žvejybai
super ;-var-var.
cia cyclocross`as? kaip tik kazka panasaus ieskineju, nes kazkaip mtb jau kuris laikas nebedziugina... :roll:
 #582835   Skumbrotas
 31 Lie 2014 11:26
DainiusM rašė:cia cyclocross`as? kaip tik kazka panasaus ieskineju, nes kazkaip mtb jau kuris laikas nebedziugina... :roll:
Yep, cyclocross'as. MTB nesu turėjes, bet su ant jų esančiom padangom nėra lengva mint, buvau tokias užsidėjes ant senuko hibrido. Nors čia irgi padangos ne iš plonųjų, turistinės 700x3,5, bet vistiek kaip diena ir naktis važiuojant. Lenkia tik plentinukai. Suvažinėjus 80-100km vidurkis gaunas apie 20km/h (pagal GPS), didžiausią greitį esu išsukes 54,5km/h, bet čia nuokalnėj :grin: , lygumoj apie 35km/h.
 #582845   DainiusM
 31 Lie 2014 12:56
:) na nuokalnej (rimtoj ir ilgoj) as su 29" mtb isukes esu 72,5km/h :)
Padangas uzsidejas nepiktas esu (continental race king) tai rieda puse velnio, aisku nepalyginsi su 35cc lygiu pavirsium. Vidutinis greitis sukasi 17-20km ribose, bet sakykim vaziuojant pries veja yra kancia, velgi statyt vaira zemyn kaip sportininkui ner noro, nes isvaziavus su seima prasimint nepatogu dairytis aplinkui... o ir metai ne tie, kad galva zemiau siknos vaziuojant pastoviai laikyti... :)))
 #583011   savas
 01 Rgp 2014 21:22
Rapolas rašė:
savas rašė:... Be to, kaip bulbinį maišą bykų atgal parsityst? :-D
Sulankstomą "priekabinę" raik sumastyt prie "bisiklieto" prikabinamą, kažką panašaus kaip tampomas rogutes žiemą :-D
Šiandien įsigyjau... kak raz bulbinis maišas telpa. Reiks tik pasivaržyt, pasitampyt, kokį laikiklį pripirdolint, kad meškerės neiškristų ir galėsiu su visais patogumais nuvykt pažvejot. :-D
P.s. Gal kas žino, ar ima papildomą mokestį už priekabą smiltynės perkėla?
 #583019   Skumbrotas
 01 Rgp 2014 22:32
Kur vaikus veža tai neima papildomai - jei kas kokią lėlę suvystyk ir padėk ant viršaus tašių... :-D
 #583140   marenas
 03 Rgp 2014 19:40
savas rašė:Mano bisiklietas neturi horizontalios "štangos". Vežuos du kotus, ritės - kuprinėje. Bandžiau rišt prie vairo ir sėdynės vamzdžių - nepatogu. Be sačioko - neapsieisi, anas 4 metru teleskopinis, bet irgi vietos užima. Gaila kotus i akmenis ar betoną trint, tai dar ir stovą tempiuos... :-D Vienžo, atrodau kaip kupranugaris, gerai, kad nereik toli mint. Į Palangą meškeriot dar nebuvau sumąstęs su dviračiu važiuot. Be to, kaip bulbinį maišą bykų atgal parsityst? :-D
reiskias tavo bisiklietas,kaip ir mano bobiskas :grin: as irgi toki turiu bet uzleidau biski db sode vaziniejos.
 #583141   marenas
 03 Rgp 2014 19:46
hiebra kaip su saranais,alhambrom ir galakseis iki 2000m salono sildimu?zynau kad ne vienas turit.
seimai mano nereik perdaug silumos,miekstam viesuma,bet vieni sako kad labia blogai sildo.
zadu greitu laiku imt.nes apie naujasnes auto pasiklausai ir matai kaip is servizu neislenda,tai tikrai dar si siki pirksiu senuka iki 2000m geriau ikisiu licnas dvi stukas atkalimui.nei mokiet 15gabalu ir viel kist
 #583144   Wytux
 03 Rgp 2014 20:22
Mano Alachambroj vaikai sia ziema nesusalo. Po III golfo su sugedusiu peciuku tai sildo labai gerai :-D
 #583153   Sokratas
 03 Rgp 2014 21:35
marenas rašė:hiebra kaip su saranais,alhambrom ir galakseis iki 2000m salono sildimu?zynau kad ne vienas turit.
seimai mano nereik perdaug silumos,miekstam viesuma,bet vieni sako kad labia blogai sildo.
zadu greitu laiku imt.nes apie naujasnes auto pasiklausai ir matai kaip is servizu neislenda,tai tikrai dar si siki pirksiu senuka iki 2000m geriau ikisiu licnas dvi stukas atkalimui.nei mokiet 15gabalu ir viel kist
:shock: o ką, Pasatas jau nebe mašina? :grin:

O dėl tyų gedimų tai jo, nekas...
pas tokį meistrą neblogą, dyzelistą, stovi...Audi 100, turbūt 20-25 metų senumo, ir nežadu keist, sako :lol:
 #583156   savas
 03 Rgp 2014 21:50
marenas rašė: reiskias tavo bisiklietas,kaip ir mano bobiskas :grin: as irgi toki turiu bet uzleidau biski db sode vaziniejos.
:-D :-D :-D Nu ne bobiskas...Bobis pavaziuotu, o boba su sijonu niekaip. Vienas is MTB variantu su V formos remu.
 #583163   Sky'us
 04 Rgp 2014 08:01
marenas rašė:hiebra kaip su saranais,alhambrom ir galakseis iki 2000m salono sildimu?zynau kad ne vienas turit.
O tu nesiklausyk, paimk ir nupirk. Sneket sneka , bet daugiausiai sneka apie nugainiotas masinas, tai ir normalu kad jos turi daug gedimu.
Tavo iki 2000m irgi gi ne jaunyn eina, tai manau taisysi kur kas dazniau , nei rades tvarkinga geresniu metu auto.

P.S Mano auto 7m senumo, tai iki siol vaziuokeleje stovi daug kas gamyklisko. Nesenai pakeciau visas stabdziu kaledes ir sailenblokus ir toliau ramiai vaziuoju. Taigi negalima vien is kalbu presti geras ar blogas auto, jei taip klausysi tai gali isvis nenusipirkt, nes visos atrodys blogos.
 #583180   Skumbrotas
 04 Rgp 2014 09:32
Paupgreidinau susisiekimo priemonę mažumėlę... :roll:
Prikabinti failai
002.JPG
002.JPG (220.08 KiB) Peržiūrėta 5633 kartus(ų)
 #583458   senelis
 06 Rgp 2014 09:50
:? O as vakar bandziau ant savo hibrido twenty nainerio padangas uzmaut... nepavyko :? 29X2.0 .... Uzpakalyje pritrukau 2 mm plocio :roll: Prasme,remas per siauras :roll: MTB neturiu,o planas buvo Latvijos pajuriu (pliazu) pasivezint :roll:
  • 1
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė