Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #586945   Audimas
 02 Rgs 2014 00:08
FBE rašė:Šios dienos darbeliai :)
Ziauriai gerai atrodo sis zodiac... iskart draugiskas pavydas paeme :) kiek toks malonumas su siais patogumais kainuotu? cia jau gera konstrukcija su amerikonisku prieskoniu :)
 #587087   Egidijus
 02 Rgs 2014 21:28
Lokys rašė:paprotinkit dėl valties dugno aliuminis ar medis.
kas geriau ir kodėl?
Skaičiau kažkokiam žvejybos žurnale, kad aliuminis labiau įkaista, labiau traukia šaltį... Kad plaukiant su galingesniu varikliu, per laiką išlinksta... Pliusai-nebijo drėgmės. tiek pamenu. Bet tegul kalba praktikai :D. (pas mane medinis, tai apsidaužė dažai kažkiek. Teplioju, kai pamatau)
 #587096   minBOAT
 02 Rgs 2014 22:56
Taip fanera temperatūrų pokyčiams labiau inertiška lyginant su aliuminiu. Kad fanerinis dugnas išlinksta, ypač priekinė dalis- faktas. Kad supūva- taip pat. Ant aliuminio šalta kojoms :) O ant aliuminių suoliukų :grin: :grin: ? Perkant valtis žmonės gauna bazinius dalykus. Niekas netrukdo valtį patobulinti, pritaikyti savo patogumui. Tik garantinėms valtims nereikėtų daryti kardinalių pakeitimų. Kai kas gali nesuprasti ;-)
 #587147   mode85d
 03 Rgs 2014 11:16
Čia mano "patogios valties" interpretacija. Airdecka pakeitė 9mm jūrinė faniera su kilimine danga. Atsirado daiktadėžė ir keletas menkniekių... Dabar mastau kaip čia patogiau pritvirtinus graibštą (viena jau paskandinau :) ) bei norisi kažką daryti su inkaro virve, kad netektų patoviai jos išpainioti...
Prikabinti failai
Custom inf..jpg
Custom inf. 2.jpg
 #587210   fickle
 03 Rgs 2014 16:36
Lokys rašė:paprotinkit dėl valties dugno aliuminis ar medis.
kas geriau ir kodėl?
turiu aliumini, kolega medini, skirtumas tas, kad pas ji lengvesnis, o pats privalumu pas save neizvelgiu. vistiek uzsikloju dirbtine zole :grin: pagal ilgaamziskuma nebent, bet valtis greiciau nusideves, plius medinis pigesnis, kita valti imdamas nekreipciau demesio visai I dugna :cig.
 #587219   ramkis
 03 Rgs 2014 18:32
Nekurie gamintojai akcentuoja medinių grindų pranašumą. Pirmiausiai dėl medžio "plastiškumo" t.y. mažesnės glimybės sulaužymo, o ir lūžio atveju viskas paprasčiau. Jei aliumas linksta, tai jo ištiesinti neįmanoma. Anas sulūžta. Kažkas panašaus, bet čia kai kurių gamintojų nuomonė. Mano manymu tai, pofig. Pūslė ir lieka pūsle, kokiu dugnu ana bebūtu :-D :-D :-D
 #587225   saivaras
 03 Rgs 2014 19:15
pagal pasisakymus gaunasi valties medinis dugnas geriau (5:2).
maloniau kojom (karšta, šalta)
lengvesnis
pigiau
mažiau barška
lengviau su remontu (pigiau, paprasčiau)
geras aliuminis gal ilgiau laikytų(?) ir nebijo drėgmės.

buvau įsitikinęs dėl aliuminio pliusų.
''plot
Ačiū
 #587258   minBOAT
 03 Rgs 2014 20:58
Lokys rašė:pagal pasisakymus gaunasi valties medinis dugnas geriau (5:2).
maloniau kojom (karšta, šalta)
lengvesnis
pigiau
mažiau barška
lengviau su remontu (pigiau, paprasčiau)
geras aliuminis gal ilgiau laikytų(?) ir nebijo drėgmės.

buvau įsitikinęs dėl aliuminio pliusų.
''plot
Ačiū
Mano pastebėjimais faneriniai dugnai iš Latvijos ir Ukrainos tarnauja ilgiau nei pagaminti KLR
 #587301   dagys
 04 Rgs 2014 07:05
SatanKlaus rašė:Sveiki, gal kas gali parekomenduoti normalų tentą PVC valčiai 3,9 m kad transportuojant neprilytų ir nepridulkėtų?

Ačiū :!: :gutgut
mūsų krašte daro http://www.kaukas.eu
kaina apie 400lt. palieki valtį su visa priekaba ir po savaitės pasiimi su tentu. tik reiktų palaukt kol baigsis grūdų sezonas, nes dabar laukt gali tekt laaabai ilgai.
gal ir Vilniui yra kas panašaus :?:
 #587361   ramkis
 04 Rgs 2014 12:47
FBE rašė:Mano pastebėjimais faneriniai dugnai iš Latvijos ir Ukrainos tarnauja ilgiau nei pagaminti KLR
Geras pastebėjimas. Na dar pastebėjau, skirtumą tarp rimtesnių gamintojų(Suzuki,Honda ir pan) aliuminio grindų ir visų likusių, tai pas anas aliumas pats iš esmės aukštesnės kokybės, sekcijos masyvesnės ir sunkesnės.
 #587434   minBOAT
 04 Rgs 2014 21:23
ramkis rašė:
FBE rašė:Mano pastebėjimais faneriniai dugnai iš Latvijos ir Ukrainos tarnauja ilgiau nei pagaminti KLR
Geras pastebėjimas. Na dar pastebėjau, skirtumą tarp rimtesnių gamintojų(Suzuki,Honda ir pan) aliuminio grindų ir visų likusių, tai pas anas aliumas pats iš esmės aukštesnės kokybės, sekcijos masyvesnės ir sunkesnės.
Mano Bombardo aliumo dugno skydai vos ne dvigubai storesni už visokių kinietiškų. Ir sunkesni, žinoma :(
 #587436   minBOAT
 04 Rgs 2014 21:27
emsas rašė:
FBE rašė:Šios dienos darbeliai :)
kur yra pirkti tokiu kedziu? Ziauriai gerai atrodo, manau ir patogu labai turetu buti
Konkrečiai ta kėdė perkelta iš katerio. Šiaip sukamų kėdžių yra Valtinėje, Autovegoje, Laivo sandėlyje, Horo mechanikoje. Vienos prastos, kitos brangios, bet jei labai reikia galima pirkti bet kurią :) Dar kėdžių yra Ikea. Su tomis teks padirbėti pačiam. Yra įvairiausių biuro kėdžių- taip pat reikės perdaryti
 #587437   minBOAT
 04 Rgs 2014 21:30
ramkis rašė:

Suzumar, HonWay, Quicksilver, Meluga, Runos, Stingray, NordBoat, ...- iš tos pačios gamyklos. O surinkimo kokybė ir net audiniai skiriasi
 #587520   ramkis
 05 Rgs 2014 11:45
FBE rašė:Suzumar, HonWay, Quicksilver, Meluga, Runos, Stingray, NordBoat, ...- iš tos pačios gamyklos. O surinkimo kokybė ir net audiniai skiriasi
Nu tu tai juk žinai kodėl :cool: Atmetus pirmus 3, visi kiti tam turi savų priežasčių :lol:
 #587530   minBOAT
 05 Rgs 2014 14:19
ramkis rašė:
FBE rašė:Suzumar, HonWay, Quicksilver, Meluga, Runos, Stingray, NordBoat, ...- iš tos pačios gamyklos. O surinkimo kokybė ir net audiniai skiriasi
Nu tu tai juk žinai kodėl :cool: Atmetus pirmus 3, visi kiti tam turi savų priežasčių :lol:
Pirmieji trys taip pat būna nuodėmingi... Dėl dar kitų priežasčių :grin:
 #587605   ramkis
 06 Rgs 2014 17:30
FBE rašė:
ramkis rašė:
Pirmieji trys taip pat būna nuodėmingi... Dėl dar kitų priežasčių :grin:
Na "мир не без уродов".
 #587606   ramkis
 06 Rgs 2014 17:31
Pioneer rašė:Išvada nėr gerų valčių,visos su gamykliniais trūkumais. :D arba mum mirtingiems neiperkamos :D
Išvada visiškai neteisinga. Yra. Aišku ir pas rimtus gamintojus pasitaiko bėdelių,o pas mažiau rimtus ir ledinių papuola. Taip,kad...
 #587698   minBOAT
 07 Rgs 2014 19:38
ramkis rašė:
Pioneer rašė:Išvada nėr gerų valčių,visos su gamykliniais trūkumais. :D arba mum mirtingiems neiperkamos :D
Išvada visiškai neteisinga. Yra. Aišku ir pas rimtus gamintojus pasitaiko bėdelių,o pas mažiau rimtus ir ledinių papuola. Taip,kad...
Kaip pirštu į ... akį :grin:
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė