Dauguma skirtumu, privalumu, trukumu rasyta ir kartota,
gal viena paminesiu, kas lyg reciau akcentuojama - ilgas light kotas universalesnis masalu svoriams ir zuvies (skirtingu dydziu) laikyme, kokybiskam laikyme.
T.y. galima rast mandru kotu 2-2sukapeikom m., kurie neblogai mes lengvus masaliukus, ir sapalioka iki kilo (sakykim, cia kiekvienam konkreciam kotui kita riba) laikys 'graziai'. Bet jau toks kotas tures but grieztokai ribotos uzmetimo galios, ir didesne zuvis lenks ji i baranka.
Kotas 2,70ir+, jau gali turet konusa, kurio virsune plastiskai (t.y. teisingai) mes nesunkius ir nebutinai puikios 'balistikos' masalus, ir taip pat dirbs su nedidelem zuvim. Reikalui esant koto vidurys atidirbs su sunkesniais masalais, arba su didesne zuvim. Ir extra atveju (Nemune tai net ne extra, tai normalus lukestis

) koto apatine dalis leis kovot su laaabai solidziu trofejum, kad ir 10 kg, gal net daugiau. Kadangi kotas ilgas, visos dalys gali buti pakankamo ilgumo placiai masalu ir ypac trofeju gamai.
Pavyzdi galiu paminet savo sapalini (man sapalini

) 2,9m iki 11amerikonisku gramu kotuka, kuriuo be sapalu mielai pagaudau ir salacius (iki 3+kg kotas mates ne viena), slakius ziema (max man atrodo 98cm istrauktas), ir net rudeni esu ismucines metrini lasi ant 'sapalinio' kalibro voblerio. Ir as neisivaizduoju, netikiu, kad gali but tokiu galimybiu kotas apie 2m.
p.s. apie 'kokybiska zuvies laikyma' mano supratimu, ir 'gerai meta' - cia nesipleciau....