Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #609462   Mūza
 21 Sau 2015 01:24
Upė Nemunas , kurį patartumėte spiningą šapalui iš šių variantų - 1) Shimano Aernos (2.7m 3-14 g) ar SHIMANO Catana CX ( 3.0m 3-14g) , Ar ne per didele gramatura bus maziems vobleriukams ? Noretusi pasiimti ta iki 11 g, taciau likes tik 2.4m ilgio, tai kaip Nemunui jau bus per trumpas?
 #609485   romas100
 21 Sau 2015 11:07
Kazkada rasiau, kad su trumpu spiningu , prie nemuno jautiesi mazas ir tiek tik. Metus Nemune , sapalus atgaidziau su 1,90 ir paskutinius du metus su 2,13 ir nieko. Bendrai yr skirtumas, maziau ranka pavargsta su trumpesniu spinu :ruko
 #609494   upinis
 21 Sau 2015 12:15
Kai pradėjau gaudyt špalus, tai ėmiau savo upėtakinį spiningą 2,10 pusantrų metų atgaudžiau ir buvau laimingas. gaudyt galima.
Kai nusipirkau šapalams 3-metrinį, pajutau, kad komforto daugiau ir jau neatsiranda minčių bandyt trumpesnį kotą.
Nemunas yra Nemunas, erdvės pakanka.
 #609503   Mūza
 21 Sau 2015 12:57
Dėl ilgio kaip ir aišku, o dėl užmetimo svorio, ar nebus per didelis tie 3-14g? geriau gal iki 11 pasizvalgyti?
 #609504   AAAzzz
 21 Sau 2015 13:16
Mūza rašė: Ar ne per didele gramatura bus maziems vobleriukams ?
Aš šapalus gaudau su 2.70 ilgio spiningu ir 3-14 gramatūra. Smagiai jaučiuosi ir prie Neries, ir prie mažesnių upelių, jeigu nėra didelių šabakštynų. O dėl mažų vobleriukų... naudojant pačius mažiausius,tokius kaip pvz. salmo tiny(sveria jis 2g) norisi kartais ir jautresnio spiningo. Nėra labai blogai, bet diskomfortas jau jaučiasi. Ir čia aišku dar nuo pačio koto priklauso, koks rezervas pas jį. Vistiek turbūt Nemune su šiek tiek didesniais gaudysi masalais, tai tokių problemų nekils.
Ilgas kotas visada turi pranašumų :gutgut :-D nesvarbu ar prie upės, ar......... namie :gutgut
 #609505   Mūza
 21 Sau 2015 13:23
AAAzzz rašė:
Mūza rašė: Ar ne per didele gramatura bus maziems vobleriukams ?
Aš šapalus gaudau su 2.70 ilgio spiningu ir 3-14 gramatūra. Smagiai jaučiuosi ir prie Neries, ir prie mažesnių upelių, jeigu nėra didelių šabakštynų. O dėl mažų vobleriukų... naudojant pačius mažiausius,tokius kaip pvz. salmo tiny(sveria jis 2g) norisi kartais ir jautresnio spiningo. Nėra labai blogai, bet diskomfortas jau jaučiasi. Ir čia aišku dar nuo pačio koto priklauso, koks rezervas pas jį. Vistiek turbūt Nemune su šiek tiek didesniais gaudysi masalais, tai tokių problemų nekils.
Ilgas kotas visada turi pranašumų :gutgut :-D nesvarbu ar prie upės, ar......... namie :gutgut
Gerai pasakyta ''plot , pagal gramatura sprendziu, kad turi kazka is shimano asortimento ? Na pagrindas bus jackall chubby SSR , paskui Pontoono red rag, Mojarilia ir kartais noretusi ir ta pati salmo tiniuka uzdeti, o kuo diskomfortas pasireiskia , kad sakai jautrumo truksta ? Ta prasme pats masalo darbas nesijaucia? Manau su pintu valu viskas isisprendzia :)
 #609508   AAAzzz
 21 Sau 2015 13:35
Diskomfortas pasijaučia tuo, kad jau masalą sunku nugabenti ten kur tu nori. Jei žvejosi čiubikais, red ragais ir panašiais vobleriukais, tai viskas turėtų būti gerai ;-) pas mane shimano alivio, kaip už tokią kainą manau neblogas kotelis, geriau ir norėt nereikia.
 #609535   Mūza
 21 Sau 2015 15:32
AAAzzz rašė:Diskomfortas pasijaučia tuo, kad jau masalą sunku nugabenti ten kur tu nori. Jei žvejosi čiubikais, red ragais ir panašiais vobleriukais, tai viskas turėtų būti gerai ;-) pas mane shimano alivio, kaip už tokią kainą manau neblogas kotelis, geriau ir norėt nereikia.
Maniau, jog su ilgu kotu kaip tik masala lengviau pateikti ten kur nori , pavyzdziui uz kokios zoliu linijos ar kur , tik su ilgais kotais metimai manau ne toki tikslus kaip su trumpesniais , teko ciupineti ta alivio, tik labai kazkoks minkstas pasirode, todel catana labiau sudomino :)
 #609597   LM66
 21 Sau 2015 21:34
koto ilgis aisku indvidual reikalas.. gaudau sapalus, salacius nemune su 842'u ir vargo nematau :cig.
mano nuomone ilgas botagas tik keletui valandu pamojavimo, paskui tik juodas darbas gaunasi ( savo kailiu isbandyta) , lengvo kotuko ir po 12val mojavimo nejauti ... :v-ar ir dar norisi tiek pat atmojuot, tik dazniausiai ryt buna darbo diena '''bum :-D
 #609608   Tadunce
 21 Sau 2015 21:54
Šapalavau tiek su 10'6 botagu, tiek su 6'6 UL..
Kiekvienas savų pliusų turi, kaip ir minėjot, bet dabar nekeisčiau turimo 8 pėdų moderato..

Nemojavau shimankių, bet iki 14g tai ko gero tik Nemunui/Neriai ir bus šapalams..
Su tokiu aš mieliau eičiau kitokios žuvies gaudyti, nei plačiaburnių.

Asmeniškai aš, imčiau mažesnio užmetimo - 7-11g... ir 8-10 pėdų ilgio.
IMHO
 #609613   LM66
 21 Sau 2015 22:11
Tadunce rašė:Asmeniškai aš, imčiau mažesnio užmetimo - 7-11g...
manyciau ir dar maziau galima, emociju bus daugiau :grin:
 #609615   Mūza
 21 Sau 2015 22:18
Nu tada teks Pasiimti ta catana kur 2,4m ilgio ir 1-11g uzmetimas vietoj to 3 metru botagelio, nors zinant tai jog gaudysiu tik Nemune linkstu ir link 2,7 , noretusi tolimesniu metimu
 #609618   Tadunce
 21 Sau 2015 22:27
LM66, kadangi ne vieną sezoną atgaudžiau su UL, iš karčios patirties pasakyt galiu tik tiek, kad tai galioja tik visai atviroms vietoms..
Jeigu iš po paskendusio kamieno šaus šapalas ir nučiups tavo vabalą nuo paviršiaus, tai gali čia netikėtai ir baigtis kova su sezono žuvimi :)

UL man smagu, kai daug smulkmės kibimų, vienas kitas vidutiniokas, bet jeigu žinau, kad kokiam kelmyne ant dugno guli rimtas, tai nesigadinčiau nervų ir nenorėčiau palikti jo su auskariuku :)

Sakau, čia tik asmeninė nuomonė, bet aš mažiau ~7g (priklausomai nuo koto) nesirinkčiau tam reikalui
 #609622   arvydas_
 21 Sau 2015 22:54
Pačiam teko išmėginti ir trumpus 205cm - 220cm ir 260cm, o dabar jau antras spiningėlis kurio ilgis apie 300cm (tiksliau dabartinis 289 cm) . Dažniausiai gaudau Neryje ir Šventojoje tad man šiose upėse smagiau ir patogiau gaudyti ilgesniu kotu. Tiek užkibusią žuvį valdyti, tiek masalą pravesti :cool:
 #609629   Mūza
 21 Sau 2015 23:07
Tai va aš ir minėjau, jog vienintelė upė kurioje gaudysiu bus Nemunas, todel ir orentuojuosi i didesnius ilgius , man rodos su 2,4 nelabai isiversiu teks imti bent 2,7 , idomu ar labai skirtusi tarp ju uzmetimu nuotolis ?
 #609634   Kairys
 21 Sau 2015 23:21
Uzmetimo nuotolis ne vien nuo koto ilgio priklauso. ;-)
 #609642   Mūza
 21 Sau 2015 23:58
Kairys rašė:Uzmetimo nuotolis ne vien nuo koto ilgio priklauso. ;-)
Na taip nuo pacio masalo dar priklauso, koto akcijos , valo plonumo :) Noreciau pameginti ta 3 metru, tik baiminuosi, kad per ilgas jau jis man bus , todel teks likt ties tuo 2,7
 #609643   Aqua v.
 21 Sau 2015 23:59
Dauguma skirtumu, privalumu, trukumu rasyta ir kartota,
gal viena paminesiu, kas lyg reciau akcentuojama - ilgas light kotas universalesnis masalu svoriams ir zuvies (skirtingu dydziu) laikyme, kokybiskam laikyme.
T.y. galima rast mandru kotu 2-2sukapeikom m., kurie neblogai mes lengvus masaliukus, ir sapalioka iki kilo (sakykim, cia kiekvienam konkreciam kotui kita riba) laikys 'graziai'. Bet jau toks kotas tures but grieztokai ribotos uzmetimo galios, ir didesne zuvis lenks ji i baranka.
Kotas 2,70ir+, jau gali turet konusa, kurio virsune plastiskai (t.y. teisingai) mes nesunkius ir nebutinai puikios 'balistikos' masalus, ir taip pat dirbs su nedidelem zuvim. Reikalui esant koto vidurys atidirbs su sunkesniais masalais, arba su didesne zuvim. Ir extra atveju (Nemune tai net ne extra, tai normalus lukestis :) ) koto apatine dalis leis kovot su laaabai solidziu trofejum, kad ir 10 kg, gal net daugiau. Kadangi kotas ilgas, visos dalys gali buti pakankamo ilgumo placiai masalu ir ypac trofeju gamai.
Pavyzdi galiu paminet savo sapalini (man sapalini :) ) 2,9m iki 11amerikonisku gramu kotuka, kuriuo be sapalu mielai pagaudau ir salacius (iki 3+kg kotas mates ne viena), slakius ziema (max man atrodo 98cm istrauktas), ir net rudeni esu ismucines metrini lasi ant 'sapalinio' kalibro voblerio. Ir as neisivaizduoju, netikiu, kad gali but tokiu galimybiu kotas apie 2m.

p.s. apie 'kokybiska zuvies laikyma' mano supratimu, ir 'gerai meta' - cia nesipleciau....
 #609656   Kairys
 22 Sau 2015 07:48
Na va, tikras specas labai issamiai ir argumentuotai pateikė savo nuomone apie kotu ilgi. ;uolrait Pats gaudau su 3 m, dazniausiai Neryje, trumpesnio nenoriu dėl pripratimo ir patogumo. ;-)
 #609660   Mike
 22 Sau 2015 08:22
Kokius 7 metus šapalus/meknes gaudžiau su GLoomis 3,18 cm iki 14 g. Kadangi irgi didžioji žūklių dauguma buvo Nemune ir Neryje, tai tas kotas visai tiko tam reikalui. O esant reikalui buvo galima ir 21 g. pjautinę į Nemuno vidurį švystelėti, kad toli mušantį salatį pasiekti. Taip kad 3 m kotas šapalui Nemune tikrai nebus per ilgas. Aišku, kiekvienam savo. 2,1 m ranką tikrai mažiau vargina.
 #609932   SauliusM
 23 Sau 2015 11:15
Mūza rašė:Nu tada teks Pasiimti ta catana kur 2,4m ilgio ir 1-11g uzmetimas vietoj to 3 metru botagelio, nors zinant tai jog gaudysiu tik Nemune linkstu ir link 2,7 , noretusi tolimesniu metimu
nebus tau tu tolimesniu metimu su ilgesniu kotu.
 #609934   SauliusM
 23 Sau 2015 11:16
Mūza rašė:Tai va aš ir minėjau, jog vienintelė upė kurioje gaudysiu bus Nemunas, todel ir orentuojuosi i didesnius ilgius , man rodos su 2,4 nelabai isiversiu teks imti bent 2,7 , idomu ar labai skirtusi tarp ju uzmetimu nuotolis ?
ziurint ka metysi, jei visai mazus masaliukus, tai su ilgesniu dar maziau uzmest gali.
 #609935   SauliusM
 23 Sau 2015 11:20
Aqua v. rašė:Dauguma skirtumu, privalumu, trukumu rasyta ir kartota,
gal viena paminesiu, kas lyg reciau akcentuojama - ilgas light kotas universalesnis masalu svoriams ir zuvies (skirtingu dydziu) laikyme, kokybiskam laikyme.
T.y. galima rast mandru kotu 2-2sukapeikom m., kurie neblogai mes lengvus masaliukus, ir sapalioka iki kilo (sakykim, cia kiekvienam konkreciam kotui kita riba) laikys 'graziai'. Bet jau toks kotas tures but grieztokai ribotos uzmetimo galios, ir didesne zuvis lenks ji i baranka.
Kotas 2,70ir+, jau gali turet konusa, kurio virsune plastiskai (t.y. teisingai) mes nesunkius ir nebutinai puikios 'balistikos' masalus, ir taip pat dirbs su nedidelem zuvim. Reikalui esant koto vidurys atidirbs su sunkesniais masalais, arba su didesne zuvim. Ir extra atveju (Nemune tai net ne extra, tai normalus lukestis :) ) koto apatine dalis leis kovot su laaabai solidziu trofejum, kad ir 10 kg, gal net daugiau. Kadangi kotas ilgas, visos dalys gali buti pakankamo ilgumo placiai masalu ir ypac trofeju gamai.
Pavyzdi galiu paminet savo sapalini (man sapalini :) ) 2,9m iki 11amerikonisku gramu kotuka, kuriuo be sapalu mielai pagaudau ir salacius (iki 3+kg kotas mates ne viena), slakius ziema (max man atrodo 98cm istrauktas), ir net rudeni esu ismucines metrini lasi ant 'sapalinio' kalibro voblerio. Ir as neisivaizduoju, netikiu, kad gali but tokiu galimybiu kotas apie 2m.

p.s. apie 'kokybiska zuvies laikyma' mano supratimu, ir 'gerai meta' - cia nesipleciau....
zmogus iesko koto spec sapalam, prie ko cia lasisos, slakiai, salaciai ir trofejai po 10 kg?
kiek tau smagu bus su tokia "stanga" zvejot pvz bassday kobun ar salmo tiny vobleriukais?
 #610074   Aqua v.
 23 Sau 2015 21:41
SauliusM rašė:...
zmogus iesko koto spec sapalam, prie ko cia lasisos, slakiai, salaciai ir trofejai po 10 kg?
kiek tau smagu bus su tokia "stanga" zvejot pvz bassday kobun ar salmo tiny vobleriukais?
kur matei, kad rasiau zmogui, ieskanaciam spec koto gaudyti kobunais ir salmo tiny?
as rasiau apie viena is skirtumu tarp ilgo ir trumpo koto.

del 'smagumo' - man sapalus gaudyt 2,9 kotu labai patogu. Kobun ir salmo tiny turiu, bet Nemune nenaudoju.

Beje, jei kalbam ne apie lydeku/eseriu tvicha, arba silikono dzig/dart 'drochinima', man ir spiningo rankena upiniam kotuj patogiau ilgesne. Tada kotas patogiai gula i ranka ir i pazasti :) . Ir 'upinei' masalo animacijai tai netrukdo. Nekalbant apie zuvies traukimo patoguma.
Jei kotas trumpas rankena, tenka laikyt visa mase 'delne' - ilgoj upinej zvejyboj tai labai nepatogu, ir nereikalinga.
 #610083   LM66
 23 Sau 2015 21:55
Aqua v. rašė:Jei kotas trumpas rankena, tenka laikyt visa mase 'delne' - ilgoj upinej zvejyboj tai labai nepatogu, ir nereikalinga.
kiek zmoniu tiek nuomoniu... :grin:
 #610090   Aqua v.
 23 Sau 2015 22:15
LM66 rašė:...kiek zmoniu tiek nuomoniu... :grin:
:) nu stengiuos kuo tankiau pakartot ' man, mano nuomone, ...', gal kartais koki sakini ir praleidziu :grin:
 #610252   LM66
 24 Sau 2015 19:52
Aqua v. rašė: :) nu stengiuos kuo tankiau pakartot ' man, mano nuomone, ...', gal kartais koki sakini ir praleidziu :grin:
:) kuo daugiau nuomoniu tuo geriau :gutgut a paskui jau kam kas pritaps ...
(kam ilgas, kam trumpas, gal kas i "storuma' :-D )
 #611127   Artūras1
 29 Sau 2015 14:04
Sveiki, noriu patarimo kurie gaudo red rag ir chubyy, jei sulygintume red rag ssr ir chubyy ssr, ju nerimo gylis vienodas panasiai? O gal red rag truputi labiau galima uzgilint?
 #611132   Tadunce
 29 Sau 2015 14:50
SSR red ragą užgilint gali tik tiek, kad kupra po vandeniu pasislėps.. Ir tai prieš srovę..
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė