Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #613057   Jurginas
 12 Vas 2015 19:07
Menke rašė:
MINDULE rašė:
Menke rašė:vakar kaip tik ziurejau Bassmaster varzybu serija https://www.youtube.com/watch?v=KYefxwp9aTM, tai JAV profai nelabai ima i galva del tu kotu. Dauguma gaudo kotais 99-149 $ ribose(ABU, LEWS, 13,). Kodel pas mus taip jau svarbu tureti pati brangiausia????
Ka remejai i rankas iduoda, su tuo ir gaudo, visos filmuotos varzybos yra paremtos prekes reklama. Matant kokia ranga gaudo dauguma zveju, supranti, kad tik nedaugelis investuoja ir JAV. O isreklamavus pigu kota, ji tikrai lengviau parduoti zvejams, kurie daugiau ziuri TV nei zvejoja ;)
Kolega, nusisnekat. As pats dalyvauju vazybose(ir jau 3 metus is eiles ir pastovai prizininkuose) man sudo remejas neinkistu. Beje reme mus GL ir MC. Sortininkas nerizikuos rezultatu su netinkama iranga.
Tai kad, Gyti, pats šiuo atveju neteisus esi, biški ten kitokia situacija pas juos - rėmimas reiškia kad būtent rėmėjų įrankiais ir gaudai. Pinigų mastai visai kitokie, varžybų populiarumas, ką jau reiškia, kad žvejai ten tikri profesionalai, t.y. pragyvena dalyvaudami varžybose. Įsivaizduok, jeigu koks Jordanas, ne Nike'us apsiavęs išeitų aikštėn žaist, o Adidas? Tai čia tas pats. Negi, galvoji, rėmėjų įrangą tik prieš kameras išsitraukia? :grin:
Ir šiaip, mūsų tas Lietuvos varžybėlas lygint su jų tournamentais tai biški nekorektiška manau :grin: Mėgėjai entuziastai vs verslą, didžiulį verslą.
 #613741   Tadeusas
 17 Vas 2015 21:02
Sveiki,esu naujokas tiek forume tiek zvejojant kastingu. Skaitant forumą dėmesį patraukė CURADO 200e7 ritukė (dešine puse variantas), gal galit patart kur būtų galima įsigyti? ebay nieko doro, o tokiuosia kaip plat.co.jp ir kvapo nelikę senujųjų.. :( jei nėra būtent tokios ieškau Japoniškos (scorpion 1500 serija?), vobleriai nuo 8 iki 25 gr max. Dėkui!
 #613779   zaltyzz
 18 Vas 2015 08:28
Tadeusas rašė:Sveiki,esu naujokas tiek forume tiek zvejojant kastingu. Skaitant forumą dėmesį patraukė CURADO 200e7 ritukė (dešine puse variantas), gal galit patart kur būtų galima įsigyti? ebay nieko doro, o tokiuosia kaip plat.co.jp ir kvapo nelikę senujųjų.. :( jei nėra būtent tokios ieškau Japoniškos (scorpion 1500 serija?), vobleriai nuo 8 iki 25 gr max. Dėkui!
Kažkur forume buvo kalbėta, kad Kaune Raudondvario pl. esančioj parduotuvėje yra tokių like. Pasiskambink ir paklausk jų ;-)
 #613784   Tadeusas
 18 Vas 2015 08:59
zaltyzz rašė:
Tadeusas rašė:Sveiki,esu naujokas tiek forume tiek zvejojant kastingu. Skaitant forumą dėmesį patraukė CURADO 200e7 ritukė (dešine puse variantas), gal galit patart kur būtų galima įsigyti? ebay nieko doro, o tokiuosia kaip plat.co.jp ir kvapo nelikę senujųjų.. :( jei nėra būtent tokios ieškau Japoniškos (scorpion 1500 serija?), vobleriai nuo 8 iki 25 gr max. Dėkui!
Kažkur forume buvo kalbėta, kad Kaune Raudondvario pl. esančioj parduotuvėje yra tokių like. Pasiskambink ir paklausk jų ;-)

zaltyzz dėkui (Kaunas atsišaukė į pagalbos šauksmą), tokiu adresu radau "Zvejo kultas", katik skambinau sakė neturi ir neturėjo, gal kita parduotuvė?

EDIT: skambinau "Inkaras", cituoju: atėjo baxuras ir paėme paskutines 2 ritukes neperseniausiai :D echh..
 #613812   zanelis
 18 Vas 2015 12:42
zaltyzz dėkui (Kaunas atsišaukė į pagalbos šauksmą), tokiu adresu radau "Zvejo kultas", katik skambinau sakė neturi ir neturėjo, gal kita parduotuvė?

EDIT: skambinau "Inkaras", cituoju: atėjo baxuras ir paėme paskutines 2 ritukes neperseniausiai :D echh..[/quote]

as ta baxura net pazystu :D is panevezio jis :)
 #613852   Rapolas
 18 Vas 2015 18:10
Jo, fanatai ir ligoniai su tapačia diagnoze :-D
Curado E aš net ebėjuj neradau, tai Chronarch ir Scorpion'as gavosi kaip ir sekantis pasirinkimas,
tiesa, kur kas brungesnis :-D
 #614585   Tadeusas
 22 Vas 2015 19:27
klausimas ne pirmus metus eksploatuojantiems rites, kurios detalės dėvisi labiausiai ir yra dažniausiai keičiamos į ka atkreipti dėmesį (prisegu nuorodą scorpion xt 1500 modelio http://www.plat.co.jp/parts/SHIMANO-BAI ... -02381.pdf), suprantama, kad guolius keičia turbūt dažniausiai, daro upgreidus (keramika), pasidalinkit patirtimi, jei galite nurodykite NR. pagal pateiktą PDF dokumentą. Dėkoju. P.S ar verta imt iš japonų naudotą xt1500 uz 116$ (išoriškai atrodo tikrai gerai) ar nauja uz 173$ (kaina abieju su siuntimu)?
 #614831   piatras
 23 Vas 2015 21:13
Guolių užteks dešimčiai metų ir daugiau jei nemerksi į smėlį ir plausi kas sezoną (arba esant reikalui), pavara :roll: 3-5 sezonai nelygu intensyvumas ir žūklės stilius... o numeriukus jau pats radai :gutgut Naujas... jis ir afrikoj naujas :oops:
 #615066   kernius1
 24 Vas 2015 22:31
Sveiki, ruošiuos jau pavasariui ir nusprendžiau, kad reikia man kastinginio komplekto. Pradžiai galvojau, reikia ką nors pigiau ieškot, bet dabar sumasčiau, kad geriau iškart rimtesnį nusipirkt, nei vėliau ta patį po pusmečio+ nereikalingos išlaidos įrankiams, kurių nei pats naudosiu, nei kas nors kitas norės... Tai pagal turimus ir mėgstamus voblerius ( gaudau daugiausiai 9-11cm, orbit, vision, rigge, pointeriai, ir 13cm balisong ir rudros) nusprendžiau, kad st. croixo Legend elite cast 6' M galingumo yra tai ko man reikia (padėjo apsispręst kai kurių forumiečių pasisakymai), dabar ieškau šiam kotui tinkamos ritės. Norėčiau, kad pasiūlytumėt variantų, kuriuos dar įmanoma rast parduotuvėse.
 #615096   emsas
 25 Vas 2015 08:29
kernius1 rašė:Sveiki, ruošiuos jau pavasariui ir nusprendžiau, kad reikia man kastinginio komplekto. Pradžiai galvojau, reikia ką nors pigiau ieškot, bet dabar sumasčiau, kad geriau iškart rimtesnį nusipirkt, nei vėliau ta patį po pusmečio+ nereikalingos išlaidos įrankiams, kurių nei pats naudosiu, nei kas nors kitas norės... Tai pagal turimus ir mėgstamus voblerius ( gaudau daugiausiai 9-11cm, orbit, vision, rigge, pointeriai, ir 13cm balisong ir rudros) nusprendžiau, kad st. croixo Legend elite cast 6' M galingumo yra tai ko man reikia (padėjo apsispręst kai kurių forumiečių pasisakymai), dabar ieškau šiam kotui tinkamos ritės. Norėčiau, kad pasiūlytumėt variantų, kuriuos dar įmanoma rast parduotuvėse.
Shimano Scorpion XT 1000 ar 1001 (jei kaire ranka suki rankeną). Pats rinkausi tokiem masalams spiningą ir ritę, tai po visų rekomendacijų ir patarimų Scorpioną nusipirkau.
 #615122   Marius1
 25 Vas 2015 11:03
Iš esamų parduotuvėse, tai chronarch 201E7 kaip ir tiktų.
Jei turi galimybę pirkti iš užsienio parduotuvių internetu, tai Shimano Scorpion XT 1000 ar 1001 labai netgi geras variantas būtų :gutgut
 #615124   Rapolas
 25 Vas 2015 11:08
Marius1 rašė:Iš esamų parduotuvėse, tai chronarch 201E7 kaip ir tiktų.
Jei turi galimybę pirkti iš užsienio parduotuvių internetu, tai Shimano Scorpion XT 1000 ar 1001 labai netgi geras variantas būtų :gutgut
Man kažkaip Scorpion'as prie Legendos labiau prilipo, bent jau kolkas :-D
Tik niekaip negaliu susidraugaut su ta plastmasine (ar kokia ten) jouda koto rankena:
http://www.stcroixrods.com/products/fre ... gendxtreme
nors imk ir perdaryk kažkaip, bet taip kaip yra gamintojo ,tai man nelimpa nėužką :-D
 #615147   kernius1
 25 Vas 2015 14:55
Rapolas rašė:
Marius1 rašė:Iš esamų parduotuvėse, tai chronarch 201E7 kaip ir tiktų.
Man kažkaip Scorpion'as prie Legendos labiau prilipo, bent jau kolkas :-D
Tik niekaip negaliu susidraugaut su ta plastmasine (ar kokia ten) jouda koto rankena:
http://www.stcroixrods.com/products/fre ... gendxtreme
nors imk ir perdaryk kažkaip, bet taip kaip yra gamintojo ,tai man nelimpa nėužką :-D
Aš atvirkščiai labiau norėčiau to legendxtreme, patinka man tokios dvigubos rankenos, nors ir nečiupinėjau, bet cast tik ilgesni + dar ir kaina didesnė, tai teks legend elite imt, labiau atitiks mano poreikius. :D
 #615151   Rapolas
 25 Vas 2015 15:28
kernius1 rašė:Shimano Scorpion XT 1000 ar 1001 kuo skiriasi?
Pas Shimanus numeriuke 1-tas pabaigoje reiškia, kad multikas sukamas kaire ranka ,pvz. 51,101,201,1001 ir t.t.
p.s.: o tu tą rankeną LXC.. pačiupink :-D tuomet jau pasakyk savo nuomonę :-D
 #618905   kernius1
 17 Kov 2015 16:55
Sveiki, ruošiuos naują kastinginį komplektą vobleriams, ritę jau atsiuntė, pagal rekomendacijas nusipirkau scorpioną xt1001. Su kotu lyg ir viskas jau aišku buvo, siūlė st croixą lec60mf , bet dabar st.croixų puslapy matau av60mf, kuris yra tokių parametrų, skiriasi tik jo masė 0,4 oz sunkesnis už lec, o kainą skiriasi 140$. Ar yra kokių nors esminių skirtumų tarp jų, nes reiks argumentuo, kodėl būtent to brangesnio noriu , jeigu kas sugalvos paklaust :grin:
 #618988   emsas
 18 Kov 2015 09:14
kernius1 rašė:Sveiki, ruošiuos naują kastinginį komplektą vobleriams, ritę jau atsiuntė, pagal rekomendacijas nusipirkau scorpioną xt1001. Su kotu lyg ir viskas jau aišku buvo, siūlė st croixą lec60mf , bet dabar st.croixų puslapy matau av60mf, kuris yra tokių parametrų, skiriasi tik jo masė 0,4 oz sunkesnis už lec, o kainą skiriasi 140$. Ar yra kokių nors esminių skirtumų tarp jų, nes reiks argumentuo, kodėl būtent to brangesnio noriu , jeigu kas sugalvos paklaust :grin:

Pats dar laukiu legendos 6.6 kol parveš, tai prieš tai su Avidu keletą metų žvejojau tai neglaiu pasakyt už ką 140$ skiriasi, bet užsienio forumuose paskaičius apie avid vs legendą, tai praktišaki visi šneka, kad skiriasi kai diena nuo nakties. Kaip avidas belenkaip skirasi nuo Premjieros, nors jau atrodo kad avidas tikrai labai geras kotas, bet paėmus legendą, avidas nublanksta labai.

Rankos pačiam niežti greičiau legendą išbandyti :)
 #619004   kernius1
 18 Kov 2015 12:32
emsas rašė:
kernius1 rašė:Sveiki, ruošiuos naują kastinginį komplektą vobleriams, ritę jau atsiuntė, pagal rekomendacijas nusipirkau scorpioną xt1001. Su kotu lyg ir viskas jau aišku buvo, siūlė st croixą lec60mf , bet dabar st.croixų puslapy matau av60mf, kuris yra tokių parametrų, skiriasi tik jo masė 0,4 oz sunkesnis už lec, o kainą skiriasi 140$. Ar yra kokių nors esminių skirtumų tarp jų, nes reiks argumentuo, kodėl būtent to brangesnio noriu , jeigu kas sugalvos paklaust :grin:

Pats dar laukiu legendos 6.6 kol parveš, tai prieš tai su Avidu keletą metų žvejojau tai neglaiu pasakyt už ką 140$ skiriasi, bet užsienio forumuose paskaičius apie avid vs legendą, tai praktišaki visi šneka, kad skiriasi kai diena nuo nakties. Kaip avidas belenkaip skirasi nuo Premjieros, nors jau atrodo kad avidas tikrai labai geras kotas, bet paėmus legendą, avidas nublanksta labai.

Rankos pačiam niežti greičiau legendą išbandyti :)
Tai aš irgi galvoju, kad kaina ne iš lempos užkelta, bet matyt to skirtumo skaičiais užrašyt negali :grin: . Jeigu ne paslaptis, tai iš kur tą legendą siunties, nes aš pats gavoju truputį trumpesnę pasiimt, bet kiekvienoj parduotuvėj nesimėto, tai gali tekt užsakinėt.
 #619019   kernius1
 18 Kov 2015 14:57
emsas rašė:aš irgi apie 6 pedų ilgio galvojau, bet tiesiog per trumpa man tai kiek ilgesnės ieškojau. Klaipėdoj Žūklės Kodas turi parvežt :grin:
Aš tai kažkaip bijau, kad tik per ilgas nebūtų, nors man atrodo tie 15 cm ten esmės nekeičia, pirmas pasirinkimas bus 6 pėdų, o jeigu greičiau atrasiu, tai ir 6'6" sueis. Kiek laiko siųst planuoja?
 #619035   zemas79
 18 Kov 2015 16:59
sveiki kolegos.nutariau ir as uzsiimti castingu,draugas padovanojo major craft basspra kota.rektu pritaikit jam multika.kokio didzio reiktu ziuret man?jo uzmetimas nuo 7 iki 28g,butu gaudom vobleriais nuo 10g max iki 20g.buciau labai dekingas
 #619042   edmundaxx
 18 Kov 2015 18:07
Labiau tiktų 51 išmiera pagal Shimano, bet gerai bus ir 201 išmiera. Pasižiūrėk skelbimus, ten buvo Chronarch201E (biškį už kosminę kainą).
 #619049   Rapolas
 18 Kov 2015 19:25
Scorpion xt1001 ir yra realiai 51-a išmiera, tai tikrai nebus per didelė (gali būt tik per maža). O vat 201 dydis tai gal ir kažkiek gali būt didokas, ypač po šito scorpo ;-)
Dėl pinto valo nepasakysiu, nes praktika su multikais dar slabnoka :-D tegul kiti kolegos pakonsultuoja ,man tai būtų per plonas :-D
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė