Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #619054   zemas79
 18 Kov 2015 19:56
Rapolas rašė:Scorpion xt1001 ir yra realiai 51-a išmiera, tai tikrai nebus per didelė (gali būt tik per maža). O vat 201 dydis tai gal ir kažkiek gali būt didokas, ypač po šito scorpo ;-)
Dėl pinto valo nepasakysiu, nes praktika su multikais dar slabnoka :-D tegul kiti kolegos pakonsultuoja ,man tai būtų per plonas :-D
tai va,kad man irgi cia galva pradejo suktis perskaiciau 30 postu atgal sitos temos ir iki galo vistiek nesuratau kas man tiktu :roll:
 #619080   Rapolas
 18 Kov 2015 21:33
Iš pirmo karto vistiek idealaus komplekto nesitikėk :-D
Pvz., man prie MC (tik pas mane Volkey serija) mediumo ir prie St.Croix LXC mf kotų Shimano Scorpion'as XT 1001 tikrai gerai limpa ir dydis bei svoris pats tas. O dydis 201 nuėjo:D link galingesnio koto ;)
Taip kad su xt1001 neturėtum prašaut ;)
 #619094   zemas79
 18 Kov 2015 23:12
Rapolas rašė:Iš pirmo karto vistiek idealaus komplekto nesitikėk :-D
Pvz., man prie MC (tik pas mane Volkey serija) mediumo ir prie St.Croix LXC mf kotų Shimano Scorpion'as XT 1001 tikrai gerai limpa ir dydis bei svoris pats tas. O dydis 201 nuėjo:D link galingesnio koto ;)
Taip kad su xt1001 neturėtum prašaut ;)
dekui tau uz patarima.dabar tik liko del valo nutar,koki patartumet? :ks>
 #619100   zanelis
 18 Kov 2015 23:58
zemas79 rašė:o scorpion ft 1001 per didele? ir dar butu klausimelis del valo.turiu hardcora 1.2 pe ir niekur as jo nenaudoju.tiktu jis man ar per plonas?
na scorpas tikrai tiktu manau, o va jau valas tai tikrai per plonas, pagal japono skaiciukus deciausi 2 na bet jei noretum plonesni tai tik 1.5, tikrai neploniau...
 #623156   kernius1
 18 Bal 2015 12:51
Sveiki, viniojant valą (Sunline castaway 25lbs) ant ritės (shimano scorpion 1001 xt) pastebėjau, kad būgnelis praslysta ir nevinioja valo ir tas praslydimas atsiranda net ir esant nedidelei apkrovai. Ar yra kokių nors sprendimų šitai problemai, ar čia aš gal per minkštai valą susukau?
 #623164   kernius1
 18 Bal 2015 14:01
edmundaxx rašė:Tai gal stabdis visai atleistas, jei sukant prasisuka?
Gal aš truputį netiksliai parašiau, pats būgnelis gerai sukasi, bet valas su juo nesukimba ir valo sluoksnis ant būgnelio stovi vietoj.
 #623173   Taacis
 18 Bal 2015 16:18
kernius1 rašė:
edmundaxx rašė:Tai gal stabdis visai atleistas, jei sukant prasisuka?
Gal aš truputį netiksliai parašiau, pats būgnelis gerai sukasi, bet valas su juo nesukimba ir valo sluoksnis ant būgnelio stovi vietoj.
Pradedamas vyniot vala ant bugnelio priklijuok jy juostele skocho.
 #623175   Aqua v.
 18 Bal 2015 17:11
As pririsu pradedamas vyniot perkises per 'perforacijas' bugnelio dugne.
Jei tokiu 'perforaciju' nebutu (kaip pvz mesmalese), risciau trumpa monofilo podmotke, kad ir 2-5m. Monofilas turi trinti nebloga, neprasisuka, ypac po pagrindinio valo slegiu.
 #625397   DainiusM
 05 Geg 2015 18:21
Reiktu viendalio, max 6 pedu ilgio kotuko didekems vobleriams (128pointer, 13'likiniam balisongui ir t.t.) ir nedideliems dzerkams (desimke slaideris, rapalos trylikinis ir panasus). Gal ka parekomenduosit? Kazkaip nerandu nieko. :(
 #625847   zemas79
 08 Geg 2015 23:26
laba visiem.turiu toki klausimeli.kaip ir pradejau kastingu zuvaut,pirmas kotas,pirma muiline.muiline shimano scorpion,pirkta is japonu,instrukcija tik ju kalba :neutral: .norejau jusu paklaust,ka reiskia tie plasmasiukai ant barabano?nes ju yra ideta papildomai dar ir ten gali ju padeti reguliuot.aciu
 #625890   Rapolas
 09 Geg 2015 17:12
zemas79 rašė:...norejau jusu paklaust,ka reiskia tie plasmasiukai ant barabano?nes ju yra ideta papildomai dar ir ten gali ju padeti reguliuot.aciu
Nežinau, kodėl tamstai nieks nepamačina.. :-D
Automobilistų terminais tie plastmasiukai būtų maždaug stabdžių kaladėlės :-D o pas skorpioną yra 6 "kaladėlės'' .., kuo daugiau jų įjungta, tuo labiau stabdomas ritės būgnelis.
Dabar kiek jų reikia įjungti priklauso nuo masalų tipo ir svorių. Pradedančiam bendra tokia taisyklė būtų tokia... kuo lengvesni masalai tuo daugiau kaladėlių reiktų įjungti, t.y. tuo labjau reikia staddyt ritės būgną, kad išvengt barzdų.aišku, kentės užmetimo atstumas, bet jį didinsi kartu su praktiniais įgūdžiais ;)
Į pagrindinį klausimą atsakiau, o komentarais kažin ar ką čia padėjau :-D
 #625992   zemas79
 10 Geg 2015 17:39
dekui jums uz patarimus,kazka jau mazdaug supratau.dar reiks praktikoj pabandyt.cia is to video kiek supratau,kad kaip man pradedancem geriau visas tas vadinamas kaladaelias ijung, o jos ijungtos skaitosi tada kaip i virsu sukeltos.siuo metu pas mania tik viena yra i visrsu pakelta,bet jau pora zvejybu bandziau.aisku su barzdom,bet jau eina i geresne pusia.tai dabar nz ka cia daryt,ar jes visas sukelt i virsu,ar palikt kaip yra?
 #625996   Rapolas
 10 Geg 2015 18:16
Taip, tos kaladėlės įjungtos ir dalyvauja stabdymo procese, kai yra pakeltos į viršų. Vienos įjungtos tikrai bus mažai, ypač pradedančiajam. Įsijunk visas 6, o po to po vieną atjunginėk ir sek, kaip vyksta stabdymo procesas.
Aš dvi įjungtas visuomet palieku, net ir su didesniais vobleriais mėtant, o pvz. su kokiu lm66 įsijungiu 4-5 pin.
Bet aisku, kitas kitaip gali elgtis, dar priklauso ir nuo to kaip atlaisvintas/užveržtas centrinis stabdis ;)
 #626176   piatras
 11 Geg 2015 23:04
kaladėlės kaladėlėm, bet reikia nepamiršt ir ašinį stabdį susireguliuot bent tiek kad špūlė neturėtų savaiminio sukimosi ;-) Beje scorpai yra dviejų gerokai besiskiriančių modifikacijų - plačiašpūliai (1501) ir :lol: normalūs (1001)... :roll:
 #626179   Rapolas
 12 Geg 2015 04:35
Tas tai tiesa ;) aš tai ašinį (centrinį )stabdį susireguliuoju taip, kad špūlė neturėtų laisvumo makaluotis į šonus ,o tuomet jau žaidžiu su įjungtų/išjungtų kaladėlių skaičium.
Beje, kastingo teorinę mokyklą baigiau internete gūdžiais žiemos vakarais :-D gan dažnai ir kitam krante Petrą :gutgut marmyškinant matydams :-D
 #626187   edmundaxx
 12 Geg 2015 06:15
Rapolas rašė:aš tai ašinį (centrinį )stabdį susireguliuoju taip, kad špūlė neturėtų laisvumo makaluotis į šonus ,o tuomet jau žaidžiu su įjungtų/išjungtų kaladėlių skaičium.
O aš taip niekada nereguliuoju ir net minties neturėjau. :roll: Kiekviena įjungta kaladėlė turi labai didelę reikšmę metimui, kad reguliuot tik su kaladėlėm.
Įsijungi 2 kaladėlės, tada žaidi su ašiniu. Ir matai koks skridimas. Aišku matai, kad su 2 skrenda lievai :-D
Įsijungi 1 kaladėlę ir tada atsireguliuoji ašinį kaip priklauso. :gutgut Beje, galima ir 1/2 jungt. CH ar CU užtekdavo ir pusės, ir XT tas pats turi eit.
Visas žaidimas čia su ašiniu, su kaladėlėm nelabai ką prigalvosi...

O pvz su CH151 ar Metanium13, ašinio tikslus atreguliavimas nėr toks labai matomas. Užtenka +- teisingai, paskui dasivedi su ratuku. Nes jei ratuką nusukus iki pat minimumo, kad ir kiek bereguliuosi, vis tiek pareis kūšys anksčiau ar vėliau (bent man). :-D
 #626244   Rapolas
 12 Geg 2015 13:53
edmundaxx rašė:... Įsijungi 2 kaladėlės, tada žaidi su ašiniu. Ir matai koks skridimas. Aišku matai, kad su 2 skrenda lievai :-D
Nu aš panašiai tik su Daivos Pixy 68 SPR žaidžiu ,nes ten kaip tik 2kaladėlės tėra (mažai sujom žaist tegali :D) :-D
Tai lieka tik su ašiniu "vargt" :-D Bet skrenda užtat ojojoj kaip gerai :gutgut ir visai nepareina kaip tie... iš k raidės :-D
 #626265   DainiusM
 12 Geg 2015 17:16
Su salyga, kad ne pries veja... Vienas atleistas kaladziukas ir asinis tiek, kad neklibetu spule, bet ka nestabdytu... Ir viskas puikiai veikia. ::hai-bai
 #626292   ksarinis
 12 Geg 2015 20:17
Sveiki. Perku pirmąjį kastinginį spiningą. Išsirinkau Major Craft Basspara. Patarkite, prašau, kurios gramatūros labiau tiktų 7-21 g ar 7-28 g. Mano pagrinde naudojami vobleriai 1-3 metrai nėrimo ir 10-18 gramų. Ačiū iš anksto
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė