Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #630830   Lucky John
 23 Bir 2015 21:03
Sveiki žvejai (ir ne žvejams jei tokių yra)
Nusibodo skaityti apie tuos castingus šmastingus ir etc.
Žodžiu nesu bandes, bet noriu išbandyti, castinginį kotą su multiplikatorine rite, iki ričių pasirinkimo dar reikalas nepriėjo, bet kiek skaičiau, ale reik brangios, nes kitaip š..... Bet ne apie tai, pasirinkimas kur gyvai pačiupinėti Vilniuje kotų labai menkas sakyčiau, nors per visas parduotuves ir nėjau, tai gal kokių bus +- subjektyvių komentarų, iškart sutinku, kad kiekvienas savo kotą giria, o ir palyginti tubūt nieks negali, nes visų rankose nelaikė, tai bent jau kas bent jau kurį laikė, kažka gero-blogo parašys.
Žodžiu prie reikalo aš tvičinu 130 RUDRA arba 110 VARUNA, vėliau gal ir prie didesnių prieisiu (beje kolkas tenkinuos tviču su paprastu spin)
Tai mano norai apie 2 metrai, 2 dalių, testas - net nežinau man kažkodėl visad daugiau atrodo geriau, apie 10-45, bet gal bus kitų nuomonių prie mano masalų. Dabartinis pasirinkimas +- iš šių variantų:

DAM Effzett Yagi (kiek žinau vokietukų tikrai geras kainos/kokybės santykis)
2.10m testas 12-42 g. (arba 1.98m 7-28 gr.)

MAJOR CRAFT
BASSPARA BPC-692MH 2,07m 7-28g FAST
BASSPARA BPC-702H 2,10m 10-42g Regular Fast
CORZZA CZC-652ML 1.98m 7-28g Regular Fast

FAVORITE (apie tuos Ukrainiečius nieko gero nežinau apart jų reklamuotojų)
Exclusive Twitch Special EXSTC-702MH 2,1м 10-35g Moderate

Beje, ką manot jei tvičinti su kietu kotu ir bet paprasta rite, kokie minusai ?

Dėkingas už pasisakymus.
 #630833   lauris
 23 Bir 2015 21:51
Lucky John rašė:Sveiki žvejai (ir ne žvejams jei tokių yra)
Nusibodo skaityti apie tuos castingus šmastingus ir etc.
Žodžiu nesu bandes, bet noriu išbandyti, castinginį kotą su multiplikatorine rite, iki ričių pasirinkimo dar reikalas nepriėjo, bet kiek skaičiau, ale reik brangios, nes kitaip š..... Bet ne apie tai, pasirinkimas kur gyvai pačiupinėti Vilniuje kotų labai menkas sakyčiau, nors per visas parduotuves ir nėjau, tai gal kokių bus +- subjektyvių komentarų, iškart sutinku, kad kiekvienas savo kotą giria, o ir palyginti tubūt nieks negali, nes visų rankose nelaikė, tai bent jau kas bent jau kurį laikė, kažka gero-blogo parašys.
Žodžiu prie reikalo aš tvičinu 130 RUDRA arba 110 VARUNA, vėliau gal ir prie didesnių prieisiu (beje kolkas tenkinuos tviču su paprastu spin)
Tai mano norai apie 2 metrai, 2 dalių, testas - net nežinau man kažkodėl visad daugiau atrodo geriau, apie 10-45, bet gal bus kitų nuomonių prie mano masalų. Dabartinis pasirinkimas +- iš šių variantų:

DAM Effzett Yagi (kiek žinau vokietukų tikrai geras kainos/kokybės santykis)
2.10m testas 12-42 g. (arba 1.98m 7-28 gr.)

MAJOR CRAFT
BASSPARA BPC-692MH 2,07m 7-28g FAST
BASSPARA BPC-702H 2,10m 10-42g Regular Fast
CORZZA CZC-652ML 1.98m 7-28g Regular Fast

FAVORITE (apie tuos Ukrainiečius nieko gero nežinau apart jų reklamuotojų)
Exclusive Twitch Special EXSTC-702MH 2,1м 10-35g Moderate

Beje, ką manot jei tvičinti su kietu kotu ir bet paprasta rite, kokie minusai ?

Dėkingas už pasisakymus.
sito uztektu BASSPARA BPC-692MH 2,07m 7-28g FAST
bet nesupratau nori kast kota naudot su paprasta rite ?
 #630859   Lucky John
 24 Bir 2015 10:18
"bet nesupratau nori kast kota naudot su paprasta rite ?"

Turėjau mintyje, gal su ne kastinginiu kotu (bet panašių parametrų tvičui skirtu kotu ir su paprasta rite), kokios nuomonės tvičui ?

Aš 7-28 g čiupinėjau rankose, man kažkaip abejonės kyla ar nebus rūdrai per liaunas, todėl galvojasi, kad reik iki kokių gal žiūrėti 35, -40...
 #630915   Lucky John
 24 Bir 2015 21:56
Na, aš dabar bandau su 2,5m spin, testas 5-25 g tvicinti, tai man su Varuna dar galiu kenteti, o jau Rudra, tai meskeres tampymas ne zvejyba. Paciupinejau kaip tik va Basspara or Corzza 7-28g. nu man jau jie be masalo rodos bus liauni. Dabar galvoju gal man labiau ant baitcast (Jerk) mestis, kad per maza nebutu, o tvicint su didesnes gramaturos kotu, kad ir ta pacia varuna , manau visai cia viskai isipaiso i vežias, ar butu kokie minusai del per didelio kuolo kietumo ?

Pvz.
Larus Platinum Executor Jerk CAST
http://parduotuve.spiningavimas.lt/jerk ... -jerk.html

Ocuma Octana Baitcast yra ir 20-70 g
http://www.ciakimba.lt/lt/spininginiai- ... 195-10-35g

Any comment :)
 #630927   edmundaxx
 25 Bir 2015 06:18
Nu tavo kotas 2.5m ilgio išvis tvičui netinkamas. Ir tas 5-25gr (manau, kad kotas iš pigučių bus) tai ne joks atskaitos taškas. ;-)
Per kietas kotas visai nieko gero, žinoma, geriau negu ryškiai per silpnas, bet... Pradžioj su "šluotkočiu" atrodys, kad viskas išsimuša. Bet kai pradėsi daugiau suprast apie tvičą, turėtum suprast, kad daužymas su per kietu kotu, nieko gero. Voblerių darbui tai įtakos daug turi. Daugeliui net geriau, kai kotas šiek tiek užlagina.
 #630974   Lucky John
 25 Bir 2015 14:03
Kad 2,5m netinkamas aš labai puikiai suprantu, dėl to ir žiūrių į kitą lentyną...
Žodžiu pačiupinėjau Platinum Executor Jerk CAST, tikrai šluotkotis, bent jau tvič netinka...

Žodžiu, kolkas mane atkalbėjo nuo visų cast+multi, aš ir pats toks po abejonėm, tai pradžiai tvičinsiu su išbandytu daiktu ir paprasta rite. Galų gale nei ritės naujos nei valo nereiks, labai ekonominis variantas čia gaunasi. Nors cast labai norėjosi pabandyt, gal kada pavyks pas kanors pavogti trumpam.

Štai čia mano pasirinkimas:
http://www.larus.lt/lt/prekes/larus/spi ... perch.html
Beje lyginant su Executor Jerk, gramatūra lyg daug nesiskiria, bet visiškai du skirtingi daiktai !

Kolkas ačiū už nuomones, iki sekančio mano sudurniavimo, tikiuosi negreit jis užeis :)

Nei žvyno...
 #631785   sauleika
 06 Lie 2015 14:59
Kazkaip netvari ta tavo postų seka. Iš karto šneki apie kastingą ir apie multiplikatorinę ritę, po to apie cast kotą + paprastą ritę, o paskutinis tai net ne cast kotas. Jei nori paprasto spiningo, tai tau reik klausti nuomones kioj skilty, nes čia pritaikyta cast-kot + multi.
O jei tikrai nori pabandyt castinga, tai imk kokį okuma oktana 10-35 džerkini kotą ir muilnę nedicką (man su Shimano 201 dydžio rite puikiai dera).
 #634552   inf
 08 Rgp 2015 10:41
Neturiu ka veikt karsta vasaros diena tuscioje parduotuveje, taigi pamaniau, kad labai senai jau teko kazka naudingo parasyti. Tai ta proga isdrebsiu savo nuomone, apie kastinginius kotus, rites ir tvica gal kam pagelbes. Patirtis vidutine+, pats kastingu uzsiimineju 6 ar tai 7 metus, dar 4 metus dirbu zukles parduotuveje ir uztektinai prisikratau, prisidiskutuoju ta tema ir pats istestuoju.
I speliones, gandus ar nuogirdas nesivelsiu tik pakomentuosiu ka pats meginau arba bent jau ka purciau ir visaip kitaip testavau ,r ka rimti klientai castingistai giria ka peikia.
Lengviausia tema rites ir cia nera ka daug rasyti. Paskutiniuoju metu topas yra Shimano Cronarch CI4 151 ir jis tikrai pateisina savo populiaruma. Naujasis Curado labai panasiu duomenu, taciau korpusas sunkesnis. Pats dabar gaudau su Antares, tai smagesne rite net uz Calais, nes lengvesne ir turi greita svs stabdi. Citica nerekomenduoju iki 20g masalam. Jei jeu pigiau tai kazka is brangesniu naujuju Okumu. Pats turiu cerros, paimes dzigui ir dirba puikiai. Kas iesko super lengvos rites siu metu mano (manau ir ne tik) atradimas Okuma Helios Air. Kaine nemenka (~200eur) taciau nereali rite, sveria tik ~150g, magnio korpusas, visi mazgai su guoliais, ismetimo guoliai made in JP, bugnas lengvutis sukasi nesustodamas. Stabdziai iscentrikai.
Taigi kotai... tvicui.
Pats N metu zvejoju su Gloomis JBR abiem. Esu skaites forumuose, kad yra giriamas lengvesnysis iki 10.5g kotas, atseit su kuriuo gali musti viska iki 30g. Tai tiesos cia yra puse. Tampyti rudra ar balisonga ir pagauti gali su betkokiu kotu... Turbut niekam ne paslaptis, kad tvicas tai nera jerkavimas ir didzioji dauguma lydeku yra sugaunama atliekant svelnius pravedimus, ir nereikia jokio tem musimo kaip jerkaujant. Taciau kita castingo puse yra metimas. O JBR iki 10.5 gramu jau nuo 15g vobleri meta kurkas prasciau negu galingasis JBR (iki 21). Siaip kiek teko meginti kotu, JBR tikrai nuostabus metikas, puiki akcija, zuvi laiko puikiai, taciau yra bukas. Jautrumo su siuo kotu nebus (klausimas ar reikia). Naujasis Gloomis IMX Jerkbait iki 17g (vienintelis modelis pakolkas) per liaunas 13cm vobleriams. Laukiam galingesnes versijos...
St.Croix kotai man asmeniskai nera labai prie sirdies tvicui. Legend Elite ar Extream apskritai yra per greiti o ir siumete kaina...ajajajai, o Avid visu galunes perdaug isploneje ir labiau primena dzigini kota, nesvarbu ar Fast ar Xfast akcijos.
Pernai metu naujiena ant LT, Airrus castinginiai kota,i yra verti demesio. Tiek Micropuls tiek Mikropulse x2 (vienintelis dvidalis castinginis amerikonas mums prieinamas) yra mano subjektyvia nuomone teisingas kotas vobleriams. Nepergreita akcija, storas sunkesnis galas. Gerokai jautresnis uz Loomis JBR, taciau meta prasciau (ta kuri meginau)
Airrus truputi sudetingiau pasirinkti, nes yra is ko, tiek gramaturom tiek linkio akcijom. TIek x-fast tiek medium fast realiai kazkodel tai labai panasaus linkio ir nereikia aklai vadovautis siom raidelem. Tam tikro ilgio ir gramaturos x-fast is paziuros labiau tinka vobleriams nei kitas medium fast.
Kad ir kaip buciau nusistates pries pigesnius gamintojus, Okumos ONE castinginis kotas pradejo keisti mano nuomone. Super lengvs (iki30g uzmetimo spiningas sveria berods maziau nei 90g), taciau tvirtas. Puikiausi Fuji ziedeliai ir laikiklis, teisingas galas ir linkis. Realiom salygom jo netestavau, taciau atsiliepimai tik geri. Kaina apie ~130eur man atrodo labai maza uz toki kota. Kiti okumos kotai netinka tvicui, nei Oktana nei pigesni... Meginau, nusivyliau...
Na, o apie ale japoniskus ir ukrainietiskus kiniecius nuomones neturiu. Apart, kad jie grazus, lengvi ir su gera furnitura, daug geru atsiliepimu is rimtesniu castingistu negirdejau, blogu irgi... o pats ju nemeginau
Na ir apie didziausia is problemu... vala. Pintas ar FC. Pavasari, vasara pintas, velu rudeni FC... Cia daugiausia logikos. Pradedantiesiam apskritai rekomenduoju labiau FC, nes vobleriu nesaudysite, o pintuko idealaus pats dar neradau. PP8S 0.19 vienas is labiausiai patikusiu, taciau tas jo greitas virtimas i balta isiputusi sniura... Testavau Japoniskus PE 8 giju, tai 2.0 storis dar vis puikiai saudo voblerius ir per lietu labai jau lipti prie blanko pradeda. Dabar testuoju 2.5 YGK G-Soul Jgman. Tai devesi kurkas leciau, bet vistiek sugebejau pora vobleriu nusauti.Nepaisant, kad deklaruojamas islaikymas 45lb, metasi dar vis gerai. Panasiai kaip su 0.19PP8S. Plonesniu nei 0.18 valu nerekomenduoju. Daugelis klientu vis praso plonesniu castui,ale toliau uzmes... deja rezultate nusauna viena kita masala, tada prisiverzia stabdzius ir numeta kurkas maziau nei su storesniu drasiau metant
 #634661   Rapolas
 10 Rgp 2015 18:31
dome rašė:Beto tiktu auksciau mano pamineta daiwa tatula su corzza iki 14g ?
Su corza iki uncijos deretu daug labjau, o su 14g bus per sunki ir per galinga :-D imho
 #636268   The hound
 29 Rgp 2015 11:18
Ateina laikas kai norisi išbandyti kažką naujo , kontakta su tvichingu esu turejes tik upetakiu zukleje, kurioje labai patinka animuoti mazus masaliukus iki 5 cm ilgio, nors cia gal tiek to ir tvichingo.. Taciau pabodo bovytis ul klases artilerija, buvau nusprendes nusipirkti nebrangu koki spininga ir mesmale susipazinti su tvichingu , taciau dabar nusprendziau atsikratyti keletu brangiu zaisliuku ir isigyti naujus rimtus zaislus, tai butu kastingi kota ir beinercine rite, sioje srityje esu visiskai zalias, perskaiciau paskutinius puslapius sios temos tai labai sunku susigaudyti vien apie rites dydzius, numeracijas ir t.t viskas visai kitaip nei su mesmalemis prie kuriu ir prates. Galvoju susikomplektuoti kazka padoraus, jog nesvaistyti pinigu bereikalingu . Galeciau skirti kotui iki 250 euru ir ritei apie 300 , del rites galvojau shimano scorpion XT 1001 , o kas liecia kota galvojau apie mc corzza , labai akis traukia kazkas is croixu, jei kotas labai patiktu galeciau siek tiek daugiau damesti, akis pakerejo St. Croix LEGEND®XTREME CAST tik jo kainos spiningavimas.lt labai uzriestos gal eitu iki kokiu 350 pasispaust ?
Zvejosiu manau pagrinde nuo kranto Nemune , reciau is valties kokio ilgio pasirinkti ? ugis mano apie 183, vobleriai galvoju butu nuo kokiu 12 iki max 20 g pagrindas apie ~16g pontoon21 Crack Jack 98SP
Zipbaits Orbit 110 SP ZipBaits Rigge 90SP jackall Magallon , nu ir panasus megabaso , gal nieko ir rudra svelniai padauzyt butu , labai kuoliski kotai nepatinka, o ir tvichinu tikrai kaip kirviu nekapoju . lauksiu patarimu :)
 #636280   Ovkas
 29 Rgp 2015 13:18
Mano nuomone, mastai teisingai.
Skelbimuose Žanas įmetęs superine ritę, o iš kotų aš imčiau Corrza dėl 3 dalykų.
1. Akcija - moderate fast twičingui yra gėris
2. Dviejų dalių
3. Kaina
p.s. teko žvejoti su abiem kotais, taip kad apie ką kalbu truputį žinau.
 #636284   The hound
 29 Rgp 2015 13:42
ojj tai jei legenda vienadalis tai automatiškai atkrenta, truputi skaiciau , kad corzza liaupsina kaip uz savo kaina liuks, taciau mano nurodytas kotas kur iki 21 g uzmetimas raso jog regular akcijos, nebent imt jau ml kur iki 28 su regular fast tik ar nebus per kuolas , aisku kotui galeciau ir daugiau skirti siek tiek , tik kad nelabai daugiau variantu kolkas yra, gal dar kazkas ka pasiulys , palauksim :)
 #636504   edmundaxx
 01 Rgs 2015 11:13
O savo Veloce dar naudoji pats?
Sito varianto tai necuupines, bet tada tavasis taip man nelipo , kad gerai jog nerizikavau uzsisakinet, nes jau nagai buvo pradeje nieztet... ;)
 #636512   Menke
 01 Rgs 2015 12:46
edmundaxx rašė:O savo Veloce dar naudoji pats?
Sito varianto tai necuupines, bet tada tavasis taip man nelipo , kad gerai jog nerizikavau uzsisakinet, nes jau nagai buvo pradeje nieztet... ;)
Senasis Veloce mano pagrindinis dideliu ir giluminiu vobleriu tvicinginis kotas. Nors ir taisytas, apdauzytas bet megstamiausias ;) Kitas mylimas kotas tai Airrus Micropuls X 7'3 kuri naudoju tik dzigui. Jautrus, skambus, geras metikas ir praktiskai 100% pakirtimas.
 #638740   AndBa
 24 Rgs 2015 07:39
Sveiki,

Taigi, valtis yra. Variklis yra. Truksta tik koto vobleriams, nes su jais zvejyba man labiausiai patinka. Tai pries pirkdamas, kad neapsisauciau (kaip jau viena karta buvo) nusprendziau pasitarti, su daugiau patirties siuo zvejojimo budu turinciais zvejais :) Vobleriais kuriais planuoju zvejoti: maziausias turbut butu khamsinas 70, paskui rapalos bx minnow ir jointedai, rudros130, varuna110, kai kurie yo zuri hardcore modeliai gal, visionai, orbitai110, magallonai ir panasus vobleriai (cia labai abstrakciai). Siuo metu svarstau apie Varivas black widow spininga, tik dar neisirinkau konkretaus modelio. Manau medium 1/4-3/4 oz arba 1/4-1 oz. Kokios jusu nuomones ? ar svarstau gerai, o gal visiskai nusisneku ? :)
 #638819   zaltyzz
 24 Rgs 2015 20:21
Na pagal kotų išmetimo gramus ir galia abu kotai turėtų būti tinkami. Jei pasirinksi medium galios kotą, gal tik rudras ar koki visiona 13cm išmušinėsi "ant ribos", bet čia jau kaip pačiam labiau patinka ☺
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė