Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #641888   EsKoBaRaS
 28 Spa 2015 09:31
Sveiki,
Ritės ilgaamžiškumui didelę reikšmę turi perdavimas? Pavyzdžiui Curado 201 su 6,3:1 ir Curado 201HG su 7,2:1. Ar čia viena labiau tinka ežere kita upėj? Nuo tokios ritės jau galima pradėti bandyti kastingu žvejoti?
 #641894   Rapolas
 28 Spa 2015 10:03
Ritės ilgaamžiškumui didžiausią reikšmę turi tai ,kaip su ja elgiamasi ir kaip ji prižiūrima :-D
O kokį perdavimą pasirinkti labiausiai priklauso nuo žvejybos vietos, stiliaus ir masalų bei jų pravedimo technikos ;)
 #641921   DariusJ
 28 Spa 2015 17:19
Rapolas rašė:
DariusJ rašė:.. Labai nepeikit ,nes visai zalias ..
Kaip "pusžalis žaliam" galiu pasakyti, kad pradėti su tokiu komplektu yra "misija neįmanoma", panašiai kaip pradėti skraidyti lėktuvu iškarto nuo "boingo" :-D
Pats komplektas gal ir nėra blogas, bet su FC (0,30-0,33mm) įvaldyti kastingo metimo techniką yra super sudėtinga, o ir atsirinkti patį FC, kuris bus tinkamas įvairiems masalams netaip paprasta. 14Lb vision oneten Jr yra per storas, max 10lb, o 14Lb jau daugiau nuo kokių 15g ir 110-130mm minoškėms ir kt.
Bet kadangi "šovei aklai" ir į tokį visai įdomų komplektą, tai įtariu (savo kuklia kast.patirtimi:D), kad turi draugų "ne su dviem akiom", galbūt, jeigu jie pabūtų teisingais treneriais tam tikrą laiką, tai galima būtų pradėt ir su šituo komplektu ,tik gal pradžiai su pigesniu mono valu ;)
Aciu uz info.Neturiu nei vieno draugo su "castu" ,bandau pats ,beto esu Norvegijoje :)
 #641929   DariusJ
 28 Spa 2015 19:27
DariusJ rašė:
Rapolas rašė:
DariusJ rašė:.. Labai nepeikit ,nes visai zalias ..
Kaip "pusžalis žaliam" galiu pasakyti, kad pradėti su tokiu komplektu yra "misija neįmanoma", panašiai kaip pradėti skraidyti lėktuvu iškarto nuo "boingo" :-D
Pats komplektas gal ir nėra blogas, bet su FC (0,30-0,33mm) įvaldyti kastingo metimo techniką yra super sudėtinga, o ir atsirinkti patį FC, kuris bus tinkamas įvairiems masalams netaip paprasta. 14Lb vision oneten Jr yra per storas, max 10lb, o 14Lb jau daugiau nuo kokių 15g ir 110-130mm minoškėms ir kt.
Bet kadangi "šovei aklai" ir į tokį visai įdomų komplektą, tai įtariu (savo kuklia kast.patirtimi:D), kad turi draugų "ne su dviem akiom", galbūt, jeigu jie pabūtų teisingais treneriais tam tikrą laiką, tai galima būtų pradėt ir su šituo komplektu ,tik gal pradžiai su pigesniu mono valu ;)
Aciu uz info.Neturiu nei vieno draugo su "castu" ,bandau pats ,beto esu Norvegijoje :)
Ir beto mano mastymas yra kitoks,kad nepirkinet 10 irankiu ir mokintis ale nuo "kukuruzniko" tai jau geriau iskart sest uz "boingo" ir mokintis is geriausiu ..:)
 #641967   Rapolas
 29 Spa 2015 08:39
DariusJ rašė:... Aciu uz info.Neturiu nei vieno draugo su "castu" ,bandau pats ,beto esu Norvegijoje :) ...
Ir beto mano mastymas yra kitoks,kad nepirkinet 10 irankiu ir mokintis ale nuo "kukuruzniko" tai jau geriau iskart sest uz "boingo" ir mokintis is geriausiu ..:)
Aišku.. galima bandyt pradėt ir nuo "boingo" :-D bet tai tikslingiau būtų daryt Japonijoje (pas guru:D) nei Norvegijoje, nu tiesa, ir Švedijoje galima būtų , o ji netoli .. :-D
Pas japoniukus yra vienas įdomus dėdulė su skrybėle (shimanistus atsovauj :D), kuris su cardiff'u (51'u berods) labai teisingai padavinėj, tai internete galima paveiziet į JO metimo techniką.. į kitus, kurie iš "padycho" po krūmais ir po tiltais gumiaškas mėto, tai tikrai neverta, nes nuo "boingo" pradedi :-D
Valas FC turėtų būti japoniškas, man tiko du valai, Seaguar TATSU ir STS (steelhead), Sunline turiu bet dar galutinai nesusidraugavau.
TATSU brangus (bet gi nuo "boingo" pradedi), bet geras, nes neturi atminties ir nėra "dratas". Kiekvienam valui (ir kiekvienam 2Lb) reikia prisiderint masalus ,ne taip kaip su pintu gali praktiškai visiems :-D taip pat, su FC pravesi žymiai giliau voblerius, bet suspenderius (ypač mažesnius) gali ir paskandint :-D reikia dirbt ta kryptim.
p.s.: Ritei ašini stabdį priveržt reikia taip, kad masalas laisvoj eigoj (nuspaudus "knopkę":D) nekristų žemyn (kaip derina su pintu) :-D
 #642002   DariusJ
 29 Spa 2015 13:55
Rapolas rašė:
DariusJ rašė:... Aciu uz info.Neturiu nei vieno draugo su "castu" ,bandau pats ,beto esu Norvegijoje :) ...
Aišku.. galima bandyt pradėt ir nuo "boingo" :-D bet tai tikslingiau būtų daryt Japonijoje (pas guru:D) nei Norvegijoje, nu tiesa, ir Švedijoje galima būtų , o ji netoli .. :-D
Pas japoniukus yra vienas įdomus dėdulė su skrybėle (shimanistus atsovauj :D), kuris su cardiff'u (51'u berods) labai teisingai padavinėj, tai internete galima paveiziet į JO metimo techniką.. į kitus, kurie iš "padycho" po krūmais ir po tiltais gumiaškas mėto, tai tikrai neverta, nes nuo "boingo" pradedi :-D
Valas FC turėtų būti japoniškas, man tiko du valai, Seaguar TATSU ir STS (steelhead), Sunline turiu bet dar galutinai nesusidraugavau.
TATSU brangus (bet gi nuo "boingo" pradedi), bet geras, nes neturi atminties ir nėra "dratas". Kiekvienam valui (ir kiekvienam 2Lb) reikia prisiderint masalus ,ne taip kaip su pintu gali praktiškai visiems :-D taip pat, su FC pravesi žymiai giliau voblerius, bet suspenderius (ypač mažesnius) gali ir paskandint :-D reikia dirbt ta kryptim.
p.s.: Ritei ašini stabdį priveržt reikia taip, kad masalas laisvoj eigoj (nuspaudus "knopkę":D) nekristų žemyn (kaip derina su pintu) :-D
Valas Seaguar (nepamenu tikslaus pavadinimo,bet draugas japonas sake labai geras) ,na jau supratau ,kad PE butu geriau tai kai jau bent siek tiek pramoksiu uzmest tada keisiu ,mane domintu ar pats irankis ,visuma sutampa -daiwa tatula 662MHFB (2 daliu) ir rite daiwa T3 MX 1016XHL ar jis dera ar pvz per silna rite ,per kazkas ale tas anas ? :) Tiesa pats megstu tik fast akcijos kotus ..Aciu dar karta uz pagalbas :)
 #642005   Rapolas
 29 Spa 2015 14:14
DariusJ rašė:... Tiesa pats megstu tik fast akcijos kotus ...
Vat ,nuo čia mūsų pomėgiai ir išsiskiria :-D aš mėgstu moderate (daugiausia medium-fast) arba regular akcijos kotus.
Ritė tai ne silpna, su dideliu perdavimu, tai tvičint bus pats "gazas" (ir surinkinėt laisvą valą) :-D tiksliai tokios nebandęs, bet labai panašią T3 Ballistic naudoju, tik su moderate kotu ir pintu Tufline valu ,tai metikas- bomba ,o kiti pojūčiai- tai sąlyginiai (su mano kotu ir gerai rankon limpa), nu pliusas dar, kad šaltu laiku nereikia pirštinės laikant ritę (kaip su nekaikuriais šedevrais :D), gali mėtyt prieš vėją be didelių problemų, nu tik tas dangtelis (vožtuvas) man nelabai patinka, bet kentėt galima :-D
 #642013   DariusJ
 29 Spa 2015 16:19
Rapolas rašė:
DariusJ rašė:... Tiesa pats megstu tik fast akcijos kotus ...
Vat ,nuo čia mūsų pomėgiai ir išsiskiria :-D aš mėgstu moderate (daugiausia medium-fast) arba regular akcijos kotus.
Ritė tai ne silpna, su dideliu perdavimu, tai tvičint bus pats "gazas" (ir surinkinėt laisvą valą) :-D tiksliai tokios nebandęs, bet labai panašią T3 Ballistic naudoju, tik su moderate kotu ir pintu Tufline valu ,tai metikas- bomba ,o kiti pojūčiai- tai sąlyginiai (su mano kotu ir gerai rankon limpa), nu pliusas dar, kad šaltu laiku nereikia pirštinės laikant ritę (kaip su nekaikuriais šedevrais :D), gali mėtyt prieš vėją be didelių problemų, nu tik tas dangtelis (vožtuvas) man nelabai patinka, bet kentėt galima :-D
:ks> ;-var-var.
 #642134   amigooo
 30 Spa 2015 14:48
Sveiki. Noriu isbandyti kastingine zvejyba. Gal galit patarti kokia rite issirinkti, Kad kaina nesikandziotu, ir kad butu malonu zvejoti. Gal ka is naudotu riciu pasiieskoti? I ka atkreipti demesi? Rite suku kaire ranka :)
 #642303   Tubausis
 01 Lap 2015 12:27
amigooo rašė:Tvicingas vobleriais iki 20gr pagrinde. Rites kaina iki 100eur :)
Berods uz 250 lt pernai pirkau is forumiecio deveta citika 201, suporavau su nenauju michelu mag pro iki 28gr uz 100lt , atgaudziau metus ir esu lb patenkintas, dar turbut kokius 5 m gaudysiu. metau 8-30 gr voblikus, naudoju vis dar viena stabdziuka kai nera vejo ir du kai vejuota, nors reiketu turbut jau but ismokus is vis be stabdzio metyt. :-) zodziu, uz 100eur iseina visai padorus ne naujas ekonominus pradedanciojo kastingisto komplektas:-)
 #642428   Rapolas
 02 Lap 2015 19:51
auriux rašė:Citika 201e totalus deficitas '''bum
Nuo kada?
Ar tipo deficitas ,nes piguva :-D
Nu tai nievskaja su špaga tuomet dar didesnis deficitas ,ir visai be stabdžių "multikas" :-D
 #642430   Rapolas
 02 Lap 2015 20:02
Haibo (stydukas arba smartukas iš aliausekspreso:D) plius "stiklinė" lanksti švabra :-D
p.s: į 100 galima tilpt, kiek ten to malonumo ilgam, tai sunku pasakyt, bet išmokt užtektų ;)
 #642434   Tubausis
 02 Lap 2015 20:14
piatras rašė:
Tubausis rašė:...nors reiketu turbut jau but ismokus is vis be stabdzio metyt. :-))
Čia tipo krutai ? Paveikslėlis Nu bandykit, stabdžiai gi bailiams sugalvoti ;-)
Nei krutai nei ka, tik skaitant sita tema buvau susidares ispudi, kad vilkai be stabdziu meto :roll:
Tai kaip ten yra is tikruju?
 #642446   auriux
 02 Lap 2015 21:08
Rapolas rašė:
auriux rašė:Citika 201e totalus deficitas '''bum
Nuo kada?
Ar tipo deficitas ,nes piguva :-D
Nu tai nievskaja su špaga tuomet dar didesnis deficitas ,ir visai be stabdžių "multikas" :-D
Na noreciau pamatyti iskur galetum pasiulyti nusipirti 201e modeli aisku geros kokybes o ne griaucius. Per Lietuva ieskant ant pirkstu gali suskaiciuoti kas naudoa nevska spinigavimu :v-ar
 #642450   Rapolas
 02 Lap 2015 21:15
Yra tikrai ,ir ne viens :-D tik jie nenaudoja "tvičinginių" naujovių po 15€ ,o gaudo vartiklėmis ir mono valais ;)
Dėl 201e.. jei sunkiau gaut citicą papigiai ,tai yra chronarch'as, skorpionas ir etc.
 #642513   Rapolas
 03 Lap 2015 09:33
Voblis rašė:O be shimano dar yra Daiwa,abu,13 concept.....:)
O be šių da yr Okuma, Tailwalk, amerikanskos da y (pigiau už citikas net:D) :-D
 #642519   amigooo
 03 Lap 2015 09:55
Rapolas rašė:
Haibo (stydukas arba smartukas iš aliausekspreso:D) plius "stiklinė" lanksti švabra :-D
p.s: į 100 galima tilpt, kiek ten to malonumo ilgam, tai sunku pasakyt, bet išmokt užtektų ;)
tai sitas variantas vertas demesio? http://www.aliexpress.com/item/Hibernia ... eb201560_9
 #642550   Rapolas
 03 Lap 2015 12:40
amigooo rašė:...tai sitas variantas vertas demesio? http://www.aliexpress.com/item/Hibernia ... eb201560_9
Aš jas abi (ir smart'ą ,ir steed'ą )žadu per žiemą atsisiųst kitam sezonui ,nors turiu tų multikų kelias.. lentynas.. :-D
Čia vien tik tam ,kad žinočiau ,kiek realiai jie išlaikys ir nebarškėdami suksis.. o kad kiniečiai moka gamint gerus dalykus- man jau seniai nenaujiena. Kol kas užsisakiau tik daiwoms (tatulai ir styzui :D)skylėtus negilius būgnelius už visai padorią kainą (29 ir 40žalių), manau, tuoj išlys ir shimankėm seklūs būngnai į areną, nes pas jap'us kainuoja ~100€ ,kas yra žiauriai (neadekvačiai )brangu.
Kurį pradžiai pačiam pasirinkti ritės modelį ,tai klausimą spręsčiau taip- kokių stabdžių pačiam reikia, magnetinių (daivinių) ar kitokių (šimaninių) :-D
 #642763   Rapolas
 04 Lap 2015 13:11
Skorpą XT1000(1) reikia turėti vien dėl atskaitos taško, kad galėtum su juo kažką lyginti. Realiai, pagal universalumą šiuo metu rinkoje kažin ar kainos ir kokybės santykyje egzistuoja patikimesnis ir palankesnis sprendimas.. galimos įvairios špūlės, galimi įvairūs masalai ir jų svoriai, įvairūs valai (mono, FC, pinti ir hibridiniai), man ši ritė limpa prie įvairių kotų, gerai metai, patikimai dirba ,vienžo be jokios reklamos:D galiu pasakyti "unreal" :gutgut :-D
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė