Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #640306   edmundaxx
 10 Spa 2015 17:07
As ji save prie FC risu, tai nepasakysiu nieko apie Polamoro laikyma. Mano ekonomine Daiwa Exceler, tai viskas tvarkoj.
 #640327   dagys
 10 Spa 2015 21:55
jau rašiau- normalus valas už normalią kainą, tik daug storesnis, nei rašo ant pakuotės- pats ploniausias, berods, 0,15 :shock: pagal japonus vizualiai panašus į 0,6(irgi pagal japonus)
 #640402   tomola
 11 Spa 2015 20:39
Galit gal patart koki mono vala 0.23-0.25mm . Pavasari suvyniojau daiwa 0.23mm , apturejau gal 10 zvejybu ir xana tam valui. Siandien nusoviau viena blizge i ezero viduri :)
 #640417   MINDULE
 12 Spa 2015 02:36
tomola rašė:Galit gal patart koki mono vala 0.23-0.25mm . Pavasari suvyniojau daiwa 0.23mm , apturejau gal 10 zvejybu ir xana tam valui. Siandien nusoviau viena blizge i ezero viduri :)
O tai gal reiktu pasitikrinti valo darbini ilgi, ash kai intensyviai zvejoju buna kad 0.2mm valo darbini ilgi numetu kas 3-4 zvejybos.
 #640573   tomola
 13 Spa 2015 17:35
MINDULE rašė:
tomola rašė:Galit gal patart koki mono vala 0.23-0.25mm . Pavasari suvyniojau daiwa 0.23mm , apturejau gal 10 zvejybu ir xana tam valui. Siandien nusoviau viena blizge i ezero viduri :)
O tai gal reiktu pasitikrinti valo darbini ilgi, ash kai intensyviai zvejoju buna kad 0.2mm valo darbini ilgi numetu kas 3-4 zvejybos.
Numetu ir as, bet tai pora kartu numesi ir pustustis bugnelis lieka :D Metimas tada jau nekoks.
 #640600   MINDULE
 13 Spa 2015 21:37
tomola rašė:Numetu ir as, bet tai pora kartu numesi ir pustustis bugnelis lieka :D Metimas tada jau nekoks.
Yep, zinau, todel ir turiu dazniausiai 2 ar tris bugnelius ir vala perku po 1000 ar 3000 yardu, kai susidrozia puse bugnelio, uzsidedi sekanti, o kai antrojo puse susidrozia, tai is pirmojo susuki ant virsaus, o antra vel prisisuki pilna. Esu tai dares nekarta ir zvejybos metu ;-)
 #641988   evalds25
 29 Spa 2015 12:16
RastaMan rašė:Nu tik nereikia jau taip griežtai/kategoriškai :grin:
ne kategoriškai aišku :) gal pamiršau paminėti, kad PE pintas valas tikrai geriausias iš visų pintų. bent jau aš spiningaudamas ežeruose naudoju Sunline, tai esu labai patenkintas.
 #642398   valytojas
 02 Lap 2015 16:57
Gal kas esate bandę kinietiškus valus? LT skelbimų puslapiuose šios pakuotės platinamos(radau pardavėjo komentarą - "atėjus partijai per savaitę iššlavė"), rusai youtube svarmenis ir vandens bambalius prisirišę kilnoja... Pas rusus kiek radau info vienu iš geresnių paminėtas pirmoje nuorodoje įmestas valas Poseidon su balta etikete.
Pabandymui svarstau atsisiųsti.

Keletas nuorodų:
http://www.aliexpress.com/item/Poseidon ... eb201560_9
http://www.aliexpress.com/item/TriPosei ... eb201560_9
http://www.aliexpress.com/item/Tri-pose ... eb201560_9
http://www.aliexpress.com/item/Goture-2 ... eb201560_9
http://www.aliexpress.com/item/JOF-Bran ... eb201560_9
http://www.aliexpress.com/item/LineThin ... eb201560_9
 #642403   Aqua v.
 02 Lap 2015 18:35
....ne kategoriškai aišku :) gal pamiršau paminėti, kad PE pintas valas tikrai geriausias iš visų pintų
galima net pagooglint konkreciu geriausiu :) PE :

Paveikslėlis
 #642468   Vaidis
 02 Lap 2015 22:16
Beja, tas iš dešinės Spro, vertas dėmesio, ypač, kai ermitaže nuolaidos būna, špūlė apie 10 eur apsiėjo :gutgut
Kol naujas, dratas, pramankštinau per kelias žvejybas, veri nais sakyčiau paliko, užstorinti aišku, bet kastingui su 100 iniais ir į viršų vo ;-var-var.
 #642474   Aqua v.
 02 Lap 2015 22:57
Vaidis rašė:Beja, tas iš dešinės Spro, vertas dėmesio, ypač, kai ermitaže nuolaidos būna, špūlė apie 10 eur apsiėjo :gutgut .
Tai visi (dauguma) PE :grin: verti demesio,
ir Power Pro PE, ir Salmo PE :gutgut , ir Spider wire PE :gutgut
Tik nesuprantau, kuris PE pintukas by default geriausias is visu PE :donknow'
 #642566   salvys
 03 Lap 2015 14:04
nevaidink gudrucio, jai produktas ir gaminamas teoriskai is tos pacios medziagos, nereiskia, kad jis galutinej stadijoj yra tas pats produktas ;-)
 #642568   Aqua v.
 03 Lap 2015 14:18
tik nevaidink gudrucio,
jei produktas praktiskai gaminamas is tos pat medziagos, tai reiskia kad ir galutinej stadijoj jis bus is tos medziagos. Tai ir skirstyti produktus reikia ne pagal pagaminimo medziaga, o pagal savybes, kurios skiriasi.
 #642589   salvys
 03 Lap 2015 15:26
na kad kitokiu savybiu medziaga yra tapati medziaga, tai cia dar klausimas, o kad savybes buvo cia pagrindine mintis ir pagal jas reik skirstyt- tai sutinku, tai va PE ir buvo sinonimas tam tikru savybiu valu,kas yra daug paprasciau parasyt nei iskirt savybes, kol netapo marketinginiu triuku, bet manau dauguma suprato apie kokius valus cia ejo mintis ;-)
 #642595   Aqua v.
 03 Lap 2015 15:44
tai va, kad pries kiek tai metu gal ir buvo praktiska ir neklaidu rasyt tiesiog PE, ir buvo aisku, apie ka kalba.
Dabar gi ir teoriskai kas nori, tas gali rasyt PE, ir praktiskai pilna lenkiskai kinietisku amerikonisku pintuku, su PE etiketeje. Naujokas gali buti praktiskai ir skaudziai suklaidintas, jei su PE zenklu tikesis gauti kazka konkretaus, kaip pvz geros kokybes Japoniska PE vala.
 #642599   ssk
 03 Lap 2015 16:05
Močiutės šiltnamius dengia su vienokiu PE, aš vaiko smėlio dėžę žiemai uždengiau kitokiu PE, o žvejoju dar kitokiu PE gaminiu, bet vis tiek visur yra PE, kas iš dviejų raidžių nelabai nusako gaminio savybių išskyrus, kad tai PE.
 #644168   Zmeegolov
 18 Lap 2015 22:41
Iš pintukų man nr1 duel x8 multicolor. Atlaiko visą sezoną twičo su rudrom/varūnom, o rudenį perkeliu ritę ant lašišinio koto ir mėnesį nerį drožiu...storis pagal JP 1.2....bėdų nebuvo... ;-var-var.
 #644178   emsas
 19 Lap 2015 09:31
as tokį pat duelį tiap pa tnaudoju ir esu stipriai nusivylęs, pas mane tik čiut plonesnis nei tavo. Iš to valso spalvinimo skirtingom spalvom tai išvis nieko gero, nes spalvom prasiplovus, kai šiek tiek pritemsta arba apsiniauksu diena būna neina valo normaliai matyt. Su paprasta mesmale keleta kartu nusoviau voblerius užmetinėjant... Man čia mistika kažkokia išviso.... Suprasčiau kad castas būtų o dabar.. Sukandęs dantis dar šį sezoną atkentėjau, bet jau daugiau tikrai tokio nepirksiu.
 #644192   Zmeegolov
 19 Lap 2015 12:03
emsas rašė:as tokį pat duelį tiap pa tnaudoju ir esu stipriai nusivylęs, pas mane tik čiut plonesnis nei tavo. Iš to valso spalvinimo skirtingom spalvom tai išvis nieko gero, nes spalvom prasiplovus, kai šiek tiek pritemsta arba apsiniauksu diena būna neina valo normaliai matyt. Su paprasta mesmale keleta kartu nusoviau voblerius užmetinėjant... Man čia mistika kažkokia išviso.... Suprasčiau kad castas būtų o dabar.. Sukandęs dantis dar šį sezoną atkentėjau, bet jau daugiau tikrai tokio nepirksiu.
Dėl spalvos sutinku...geriau būtu vienspalvis bet ryškesnis, nes išblukęs temstant blogai matosi...bet dėl laikymo tai man super,gal apie skirtingą versiją šnekam? Nes kiek mačiau aštuonių gijų multikolor skirtingų rūšių pardėj buvo...aš ėmiau brangiausią...berods 44€...o kas liečia metimo nuotolį ir tylumą ant žiedų tai man iš visų naudotų nr1... ;-var-var.
 #644235   Vitolis
 19 Lap 2015 20:08
MindaugasK rašė:O ka galit pasakyt apie vala Daiwa tournament 8 braid .
Gęras valas. Ypač stiprus. Tik kai labai minkštas, tai reik jam ir geros ritės. Su Biomasteriu ir su Twinpaueriu nedraugauja. O su Daiwom ne pigiausiom ir su Šimano rareniumu :gutgut
 #644247   MindaugasK
 19 Lap 2015 21:01
Vitolis rašė:
MindaugasK rašė:O ka galit pasakyt apie vala Daiwa tournament 8 braid .
Gęras valas. Ypač stiprus. Tik kai labai minkštas, tai reik jam ir geros ritės. Su Biomasteriu ir su Twinpaueriu nedraugauja. O su Daiwom ne pigiausiom ir su Šimano rareniumu :gutgut
Mat as jy naudoju jau antras sezonas lasisom, zvejoju visa menesi. Kitu valu nesu turejes tai kaip ir neturiu su kuom palyginti. Po dvieju sezonu jis toks pasiserpetojes patikimumo jau psihologiskai neprideda . Patampius ranka kaip ir atrodo, kad stiprus toks . Tai ir nezinau ka galvot ar cia taip turi but ar su tokiu galima dar sezona istempt. Ar viniot nauja . Zvejojiu su zauber del klojimo ir t.t jokiu problemu
 #644254   Aqua v.
 19 Lap 2015 21:56
tai tu zvejoji ne ploniausiu valiuku, su tokiais problemu mazai ir buna. Plona minksta paemus, tada bedos prasideda.
Storesnis Tournament, nu 0.18, tai pvz lasiams Nemune gana populiarus. Laiko neblogai, tik dazai plaunasi turbut labiau, nei 'average'. Nu ir lyg nera baisiai apvalaus pynimo. Bet kiek bendravau su Daiwa fanais, tai atrodo laiko anas labai neblogai, bent storasis. Paserpetojusi reikia trumpint bet koki vala, kaip taisykle. Klausimas, kokiu tempu trumpeja.
Nu dar pamastymui - 'modelis' senas labai, ar tai trukumas :donknow'
 #644295   MindaugasK
 20 Lap 2015 09:52
Nu pas mane 0.2. Bet noteciau pereit ant plonesnio . Tai galvoju ar nebus problemu su manaja rite. O del atsiserpetojimo tada tureciau ismesti jau 70% valo . Tai vadinas reikia keisti. Gal ne cia kalbet apie rites . Bet gal kas zvejoja su zauber senuoju ir plonesniu valu . Ir ar verta plonintis. Nes vobleri metyt su tokiu valu nelabai . :grin:
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė