Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #649498   PelkiuSenis
 14 Sau 2016 22:40
The hound rašė:Praktiskai vieni kibiausiu man masalu siti troutune, lengvas tvichas varo is proto tiek pacia zuvi tiek mane stebint masala kaip jis dirba.. :grin:
Kaip jums iseina dar patvicint? Ar cia pas mane upelis gana greitos tekmes... :roll: ar uzuolanku visokiu pas jus, kur tekme ramesne ir eina tvica padaryt.
 #649508   RastaMan
 14 Sau 2016 23:28
rotveileris rašė:...kaip šitie...
O tau kuris dydis ir svoris labiausiai patinka iš Emishi?
Tie kur sveria daugiau nei 4 g. nekrenta į dugną kaip akmuo?
 #649514   rotveileris
 15 Sau 2016 08:15
PelkiuSenis rašė:
The hound rašė:Praktiskai vieni kibiausiu man masalu siti troutune, lengvas tvichas varo is proto tiek pacia zuvi tiek mane stebint masala kaip jis dirba.. :grin:
Kaip jums iseina dar patvicint? Ar cia pas mane upelis gana greitos tekmes... :roll: ar uzuolanku visokiu pas jus, kur tekme ramesne ir eina tvica padaryt.
Tvičinant masalą gali pravesti daug lėčiau nei tolygiai traukiant nes, kad masalą priversti dirbti tolygiai trauktiant- jį reikia traukti greičiau už srovę. O tvičinant gali vobleruką plukdyti beveik srovės greičiu. ;uolrait
 #649515   PelkiuSenis
 15 Sau 2016 08:27
Nu supratau. Reikes bandyti, gal truputi labiau ir vobleriai prabils man. Nes kol kas tai neprakalbinu as ju tinkamai. Vasara man geriausiai su sukre einasi :) O ziema isvis uzburta '''bum
 #649516   rotveileris
 15 Sau 2016 08:39
RastaMan rašė:
rotveileris rašė:...kaip šitie...
O tau kuris dydis ir svoris labiausiai patinka iš Emishi?
Tie kur sveria daugiau nei 4 g. nekrenta į dugną kaip akmuo?
Žiema ir ankstyvas pavasaris, kol žuvis dar vangi: Emichi 50S. Jis kiek platesnių pečių ir vangesnis. Turi neįpatingai išraiškingą savo darbą tolygiai traukiant (gal kiek mažesnį kaip Timon Tricolor 50S), bet turi. Skęsta lėtai, kas leidžia plukdyt su srove tvičo metu.
http://itocraft.com/LURES/emishi50s.html
Vėlyvas pavasaris- vasaros pradžia: Emichi 50S 1st. Siauresnių pečių, bet aukštesnė kupra. Tolygiai traukiant beveik neturi darbo- na gerai užgazavus kiek tabaluojasi. Tvičo metu gerokai staigesnis už 50S. Skęsta kiek greičiau už 50S, bet ir gali leist su srovės greičiu.
http://itocraft.com/LURES/swf/emishi50s1st.jpg
Vasarą duobėm turiu: Emichi 50S 1st. Type II. Pastarasis tiesiog greičiau sėda į duobes nei jo artimiausias giminaistis Emichi 50S 1st.
http://itocraft.com/LURES/emishi50s_1st2.html
Turiu ir šitą: Bowie 50S. Šitą naudoju tik įpatingomis progomis. :-D Tik ten kur esu garantuotas, kad nėra lydžio...
http://itocraft.com/LURES/bowie50s.html
 #649524   Aqua v.
 15 Sau 2016 10:30
PelkiuSenis rašė:Nu supratau. Reikes bandyti, gal truputi labiau ir vobleriai prabils man. Nes kol kas tai neprakalbinu as ju tinkamai. Vasara man geriausiai su sukre einasi :) O ziema isvis uzburta '''bum
tai gal ir ziema/salta pavasari meti upstream? (cia del paties posto apie greita upelio srove ir tvicha tokia prielaida kyla)
jei taip, tai uzteks tik pakeist metimo/pravedimo krypti, ir ziema turetu nesunkiai 'atsiburt' ;-)
 #649526   PelkiuSenis
 15 Sau 2016 10:34
Aqua v. rašė:tai gal ir ziema/salta pavasari meti upstream? (cia del paties posto apie greita upelio srove ir tvicha tokia prielaida kyla)
jei taip, tai uzteks tik pakeist metimo/pravedimo krypti, ir ziema turetu nesunkiai 'atsiburt' ;-)
Tai sakai ziema reik bandyt pasroviui daugiau? Mokytis ir mokytis man :-D
 #649530   Aqua v.
 15 Sau 2016 11:11
ziema (metimas) pasroviuj arba skersai, jei vieta leidzia. Tempas gaunasi letas, daugiau 'vargo' prieit prie tasku. Bet daugeliu atveju tai vienintelis ar bent absoliuciai efektyvesnis budas gaudyt ziema.
Upstream ziema gali but priimtina, jei srove visai leta, pvz leta leta duobe, ir galima letai (be sroves 'skubinancios' itakos) pravest masala ir pasroviuj. Bet vis tiek ziema geriau, jei srove palaiko masalo darba, o ne skubina pravedima.

Aisku, gali but ivairiu situaciju, bet tai 'aksiomos'* :) nepaneigia.
Pvz kazkas zino eldoradu, kur upeliuos pilna zuvies, ir nesivargina maskuotis (pasroviui), letai vargt su kiekviena zuvim. T.y. 'varo' aukstyn, suvilioja 1iš10 ar 1iš30 zuvu, ir rezultatas gali but puse velnio, jei upely prasilenkia su n+30 (geru) zuvu :roll: .

* p.s. zinau zinau, aksiomu zvejyboj nera (beveik :-D )
p.p.s. cia zinoma tik mano nuomone :roll: ; tiesa, nu ne tik mano :grin: , bet vis tiek - tik nuomone :oops: :lol:
 #649542   The hound
 15 Sau 2016 12:38
Aqua v. rašė:ziema (metimas) pasroviuj arba skersai, jei vieta leidzia. Tempas gaunasi letas, daugiau 'vargo' prieit prie tasku. Bet daugeliu atveju tai vienintelis ar bent absoliuciai efektyvesnis budas gaudyt ziema.
Upstream ziema gali but priimtina, jei srove visai leta, pvz leta leta duobe, ir galima letai (be sroves 'skubinancios' itakos) pravest masala ir pasroviuj. Bet vis tiek ziema geriau, jei srove palaiko masalo darba, o ne skubina pravedima.

Aisku, gali but ivairiu situaciju, bet tai 'aksiomos'* :) nepaneigia.
Pvz kazkas zino eldoradu, kur upeliuos pilna zuvies, ir nesivargina maskuotis (pasroviui), letai vargt su kiekviena zuvim. T.y. 'varo' aukstyn, suvilioja 1iš10 ar 1iš30 zuvu, ir rezultatas gali but puse velnio, jei upely prasilenkia su n+30 (geru) zuvu :roll: .

* p.s. zinau zinau, aksiomu zvejyboj nera (beveik :-D )
p.p.s. cia zinoma tik mano nuomone :roll: ; tiesa, nu ne tik mano :grin: , bet vis tiek - tik nuomone :oops: :lol:
Tai trumpai ir aiskiai apibendrinant, nori pasakyti, kad ziema kur kas efektyviau leistis pasroviui ir zvejoti , pravedineti masalus pries srove ?
 #649565   rotveileris
 15 Sau 2016 14:32
romas100 rašė:Keletas nauju zaisliuku atgule i upetakiniu masalu dezute
image.jpg
;uolrait pastiprinimas prie vartiklių :-D o pas mane šnd atvirkščiai- voblerius stiprinsiu vartyklėm :ruko
 #649566   Aqua v.
 15 Sau 2016 14:46
as kazkuria vasara vartiklem nemazai 'zaidziau'.. upstream :grin:
su viensakiu - super praeinamumas sabakstynuose :gutgut , ir kibumas labai liuks, pasitvichina irgi puikiai, gal net agresyviau uz daugeli vobleriu. Bet va 'realizacija' labai ryskiai slubuoja: bent su mano naudotom pailgom blizgutem ziauriai daug tusciu kibimu, gal kad kala daug i kuneli (ilga), gal dar kas, pvz kabliuko parinkimas, nors abejoju....
Nu, ne esme. Bent man pagrindine blizguciu paskirtis buvo zvalgyba, ir tam anos puikiai tiko :gutgut , ypac nezinomuose ziauriausiuose sabakstynuose.
 #649569   rotveileris
 15 Sau 2016 15:38
Aqua v. - kiek tenka girdėt tai su tuo pasikirtimu visiems panašiai, bet ta pačią blizgutę daug mieliau atakuoja antrą kartą nei vobleruką- matomai dėl to, kad daug rečiau gauna kabliu į lūpą per pirmą ataką.
Absoliučiai sutinku, dėl jų paskirties žvalgantis.
Pernai sezono rezultatai akivaizdžiai parodė, kad vartykles kur kas mieliau atakuoja margiai nei voblerukus (kartu žuvaujant su bičiuliu jis visą sezoną pragaudė vartyklėmis, o aš savo ruoštu voblerukais). Bet akivaizdžiai vartyklės pralaimėjo dėl žuvų dydžio vobleriams.
 #649573   RastaMan
 15 Sau 2016 16:40
rotveileris rašė:Blogai supratai- eini žemyn (pasroviui) ir meti pries srovę . :-D va taip yra geriausia.
:-D :-D :-D
Beje dėkuj, už išsamią "ekskursiją" po Ito Craft :gutgut
 #649574   romas100
 15 Sau 2016 17:00
rotveileris rašė:
image.jpg
;uolrait pastiprinimas prie vartiklių :-D o pas mane šnd atvirkščiai- voblerius stiprinsiu vartyklėm :ruko
Nu jo, biski. Nezinau, nu man turbut sekas. Pasikerta normaliai ant vartiklikiu ir nelabai nusipurto, kad ir viensakis kablys be uzkarpeles. Buna , kad vedant vobleri jo neatakuoja , o tik seka, o kai uzsidedi vartykle , kibimas iskart. Smagu man jomis gaudyt :ruko
 #649690   aurimas22
 16 Sau 2016 19:52
Romai ar kiti kurie gaudo ant mikro vartykliu arba apskritai kurie zinote.Gal zinot kur yra Lietuvoje pirkti Lucky John mikro vartykles?Ar is vis ju yra,Lietuvoje.Jei gaudot sitomis vartyklemis kaip jum?Jos dirba ir ar patinka jos upetakiui :D.Nors ir kvailas klausimas :D
 #649913   hoples
 18 Sau 2016 15:53
kazkaip sudominot tom vartiklem, reiks pabandyt :) nors ir sukriu nelabai maudau, bet tarp zoliu vartikle vidurvasari gal lengviausia pravest?
 #649969   aurimas22
 18 Sau 2016 19:42
andriuskiela rašė:Tai zinoma lengviau na bent lucky John tai tikrai Jos birba ir labai letai pravedant tiek pasroviui tiek pries srove
Butent Lucky John zinai kas internete jas pardavineja Lietuvoje?Tas vartykles.
 #650008   scape12
 19 Sau 2016 10:21
Turiu ir as,visos apzuvintos. Patinka ir upetakiams ir sapalams. EOS iki 3,5g. IMA 2.1g. As is LJ katologo isirinkau ir atveze. Tai jai zveju pardese rasi kataloga 0avartik paieskok. Nes nevisi veza jas i prekyba kazkodel. Kazkur turiu neispakuotu,neradau db. Forumietis 'Lauris' gali smulkiau apie SV lures. Patirties daugiau turi :grin:
Prikabinti failai
1453191233146.jpg
 #650111   D911
 20 Sau 2016 09:19
[attachment=0]image.jpg
Romai, saldainiukai ;) To žalio trout tuno ir aš seniai ieškau, bet mūsuose nesu užmatęs...
 #650114   rotveileris
 20 Sau 2016 10:15
D911 rašė:
[attachment=0]image.jpg
Romai, saldainiukai ;) To žalio trout tuno ir aš seniai ieškau, bet mūsuose nesu užmatęs...
Pabandyk pasiskambint į www.zvejoklis.lt regis mačiau tokį pas juos. El. parduotuvėje matau jų nėra išdėta, bet lentynoje regis turi...
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė