Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#64912   HIPIS
 15 Lie 2008 09:03
Asmeniskai as..gaudant mzais masalais,bei esant tikimybei uzkabint lydeka... naudoju Floro karbono valo pavadelius.... kas idomiause ezere ji man lydeka pora kart nukando.... nu bet tada jas tikslingai ir gaudziau.. :grin: O upei, ( turiu tokiai mini upeli, kur lidekaites stovi vos ne kas desmt metru.. ir kibimu per pusdieni, ir pussimtis atsitinka) ... dar nenukando nei vieno.. :grin: ( tik reikia ,po eilines zuvies ji apsiuret.. o jei reik ir perrist karabina) Na lydekos ten vyrauja iki kilogramo... bet mano tikslas.. ten gyvenantys Sapalai.... ir zinot , jiems pofig tas pavadelis is Floro karbono..... Net NENUNE jy naudojau, gaudydamas sapalus... neigiamo rezultato nepastebejau....... :grin: :grin:

#64915   HIPIS
 15 Lie 2008 09:23
Na ir dar,... as juos daraus , dvieju tipu... vienus klasikinius.. na kur abiejuose galuose po pribambasa.. suktukas, karabinas.... jie skirti 0..00.. sukrems.... O kitiems masalans... darau taip... prie vieno galo risu mini karabino , na tuos kur pardavejai sako kad tik ziema teperka... :lol: .. o kita gala, pakaitinu zieptuveliu, kol atsiranda puskaidris burbuliukas, laselis, ( tik reik neperkaitint, viska atlikt letai) .. jam atvesus, tiesiog imu ir prie jo risu pagrindini vala... Mazga naudoju, toki pat, kaip risdamas kabliukus su lopetele prie valo... tik reik kaskiektai pasitreniruot .. ir viskas iseis....Tada pavadelis atrodo kaip pagrindinio valo storesne tasa.. :grin: :grin: :grin:

#64920   DainiusM
 15 Lie 2008 10:17
Nu tas grazu, ale, kad nukanda ta fluorokarbona... o ir zyzia jis po vandeniu, ypac sroveja jauciasi. :)

#64968   HIPIS
 15 Lie 2008 19:39
Na as ir nesakau, kad tikslingai einant lidekaut..Florokarbonas... be priekaistu, bet gaudant sapalus ar upetakius..( kas nors tai butinai palaikys nesamone :lol: ).. ir zinant, kad lydeku tame telkinija pasitaiko praktiskai kiekvienoi zuklei... o masaliukas.. tritcatke o gal ir daugiau kainuoja... man sis varijantas priimtiniuasias.. o beto man asmeniskai tik du kartus tera nukande Florakarbona.. ir tik tada kai lidekos .. state zvakes ir purte galva... Aisku nevieta cia pagyroms, :-D .... bet per sezona man pakimba ne vienas simtas dantytoju..... tiesiog gyvenu tokioje vietoje, kur lydeku populiacija.. dar kolkas stabili.. ir net pastebimai, kaikuriupse telkiniuose, dideja...O ir zveju gan reta..( miesteli kur as gyvenu, be manes dar 1300 zmoniu.. pro langa matau du ezerus o spiningu gaudau tik as... :shock: is vietiniu.... :-D Tad palyginti turiu su kuo.... Beto Florokarbonas...florakarbonui nelygu.... kury dabar naudoju uz 20 metru suplojau 60 lt. o parduotuvese esu mates ir us 12lt ... 100 m.... manau kad ten tik grazi etikete ir tiek...

#64988   tuomahaukas
 15 Lie 2008 23:11
Įdomi diskusija. Gal pervadiname "tikslinė lydekų žūklė ultralaitu" ? Būtų geras durnių kampelis.
Pastaruosius ir po šiai dienai traktuočiau kaip durnius, o užsiimančius tiksline ešerių/raudžių kt. žuvų paieška bei gaudymu siūlyčiau triskart peržegnot masalą ir neišsidirbinėt: "o jei lydeka ?".
O jei šamas ?
Pakankamai atsiklausiau pezalų apie gitarų stygas ir dėkui kad dykai bandžiau.

#65002   audrutis
 16 Lie 2008 07:13
Gryzo musu Erlickas ir isdejo mus i suns dienas :-D
O as, paprastas zmogelis (na gerai - kvailas runkelis), taip ir likau nesuprates, kuom uzkliuvo bandymas apsisaugoti nuo lydeku gaudant UL. Juk margasoniu yra beveik visur, o palikt keleta pigiuju vobleriuku per zukle ju nasruose - malonumas menkas. Plius ir paciu zuvu gaila. Sunkiai jos ta auskara is burnos issikrapstys :roll:

#65003   Minras
 16 Lie 2008 07:27
Sveiki,

Vakar vakaro ivykiai parode kad tikrai pavadelio reikia jei itari kad telkinyje-upeje yra lydeku, zaidziau su UL esheriukai kuoja etc. ir bum sedi aparac :) ir jei butu pavadelis buves tai sekmingai i kranta ishlipes butu o dabar pasitasem ir lydeka nusprende kad mano draugija jai nepatinka :) kartu su sukriuke nubego rublex'u pasipuose :)
O ka ishdarineja zmones su UL tai pilnas youtube bei serebrennyj ruchej filmuka siulau paziuret 25nr DVD :)

#65010   Agis
 16 Lie 2008 07:48
Is diskusijos man irgi pasirode, kad nebuvo kalbama apie tikslinga lydeku zvejyba UL, o tik kalbama, kaip zmones stengiasi issaugoti masalus :roll: tas pats ir su stygom buvo :roll:

#65011   HIPIS
 16 Lie 2008 07:52
tomohaukas.. :!: .(Įdomi diskusija. Gal pervadiname "tikslinė lydekų žūklė ultralaitu" ? Būtų geras durnių kampelis.).. ........... nu pasipizdavot cia visi moka o kai atsiduri prie vandens,tai ir paaiskeja tiesa... as nekaltas, kad kaikam, lydeka ant ultralaito tik per sventes pakimba.. :lol: Man, jau net nepamenu, kada ji nebuvo ant jo pakibus... O beto cia buvo diskutuojama apie UL. masalu isaugojimo galimybes ten kur lideka, daugiau desningumas nei atsitiktimumas...

#65014   HIPIS
 16 Lie 2008 08:05
O stiga man patinka. ::liux .. siemet koki simtukai..ji man jau sutaupe.. :grin: bet palei mane.. ji tinkamesne stovinciam vandeniui.. :roll: o beto ne visiems masalams ir avejams ji tinka....

#65028   Sokratas
 16 Lie 2008 09:54
...kokiems atvejams, pagal tave, netinka?

#65045   tuomahaukas
 16 Lie 2008 13:37
Sorry jei kam pasirodė kad pakeltu tonu šneku :donknow'
Jau anksčiau buvau išsakęs savo nuomonę dėl tų stygų- labai ačiū kad buvau kolegos apipiltas dovanomis- bonusai, vertingais patarimais UL pradžiamokslyje bei galimybe įsigyt masaliukų "pagal blatą". Bet nuo to mano nuomonė nesikeičia. Jei riščiau 3,5 ar 10 cm to žaliojo stangraus pavadėlio atkarpą arba visą jį, eidamas tikslinėn ešerių žūklėn, turbūt ne vienas mano adresu pasukiotų pirštą ties smilkiniu. O štai styga, netgi ženkliai stangresnis materiolas, kažkodėl yra :gutgut :roll:, forume buvo kvočiami adresai muz. prekių parduotuvių. O kad kas atidžiau pažiūrėtų kaip ta nago dydžio bukaškė dirba vandenyje, prikabinta prie plieninio troso- !nea! ( aišku neatmetu varianto, kai dryžius yra aktyvus, jam galioja netgi tokios taisyklės kaip "kuo durniau- tuo fainiau", čia ir lydekas liečia). Jokiais būdais neimsiu plėšyt maikės įrodinėdamas savas neginčijamas tiesas- gaudo su tom stygom ir ohoho pagauna. O man asmeniškai tai grubi sistemėlė vien vardan apsisaugojimo. ~30 lt kainuojantis masalas ne šuns pipas, gaila aišku, bet mano principas yra tas, kad jei taikinys yra ešerys, o ne ešerys ir lydeka- tam ir imami atitinkamos klasės kotai, valas, masalas. Tas " o jeigu ..." man nepavirs argumentu "...reikia !"
Beje, neteigiu kad visur ir visada masalą prie valo kabinu mazgu ar segtuku. Parduotuvėse yra "konger" firmos sprindžio ilgio pavadėlių- labai ploni, nestangrūs, su palyginus mažu delikatnu segtuku, deklaruoja kad laiko berods ~3 kg. Naudoju nebūtinai "dėl apsaugos", tiesiog dažnai kaitalioju masalus (guma, sukrė), o parduotuvėse aptinkami segtukai su suktukais yra stamboki, o labai maži variantai visai praranda formą, išsilanksto, atsiseginėja nafig po keleto masalo pakeitimų (pvz. mažieji "Byron"... dar pusė velnio buvo tie berods italian snaps tipo, ar kaip jie ten vadinasi :roll:... anksčiau "Romada" turėdavo "Cormoran" firmos 22 Nr. segtukų su suktukais, dabar nebeaptinku). Todėl, jei imu ne vien gumas, o ir sukres, kartais rišu tuos pavadėlius daugiau ne dėl saugumo, o dėl patogumo.
Xrapas anksčiau "karabinų" temoje buvo parekomendavęs labai mažus segtukus, ("Spinwal", Nr. 20) jie labai faini, tik suktuko prie jų niekaip neprisabačinsi, tai darydavau pavadėlius iš pinto valo (Salmo EB, 0,10 mm) sprindinių šmotelių.

#65047   audrutis
 16 Lie 2008 13:48
Na va, ir patarimu normaliu davei, ir diskusija pratesei ;-) O tema juk aktuali ir idomi :!: Reikejo tik issakyt savo nuomone apie stygas, taciau nepeikt temos kaipo tokios ir visi butu tave suprate :-D As irgi naudoju panasius plonus pavadelius. Taip, galbut jie siek tiek ir itakoja kai kuriu masalu darba, taciau manau to itaka tikrai nera zenkli. O pats pavadelis nera storesnis uz naudojama vala - tad ir zuvies jis neturetu gazdint. As naudoju dvieju firmu pavadelius, vieni berods tie kaip minejo Tuomahaukas, o kiti biski ilgesni ir laiko 2,5kg. Tuomahauko mineti man patiko labiau, nes trumpesni.

O kas del stygu tai man irgi pasirode itartina. Styga juk viela ir tikrai ne tokio lankstumo, kaip siuolaikiniai pavadeliai :roll:

#65048   audrutis
 16 Lie 2008 13:53
Tiesa, pamirsau paminet kad bent jau musu krasto telkiniuose lydeku-peiliuku knibzdete knibzda. Kiek kartu as siemet gaudziau sapalus ir eserius, visada pagaudavau ir peiliuku, ir net legaliu margasoniu (zvejojau Musoje, Nemunelyje). Nu neimanoma ju isvengt pas mumi. Ir labai as dziaugiuos, kad kiekviena istraukta margasone galejau pabuciuot ir paleist pauget, t.y. nepasmerkiau ju ilgai mirciai su svetimkuniu burnoje. O ir ant vobleriuku sutaupiau :grin:

#65054   kazbekas
 16 Lie 2008 14:20
Gal but cia isitikinimas, bet spiningaujant plonu monoflamentu, manau visiskai netikslinga naudot pavadeli, kurio skersmuo ir stangrumas pranoks pagrindini vala.
Pavadeli dedu tiek tuo atveju jei tikslingai zvejoju lydekas (o tas jau benutinka gana retai).
Aisku jauciu kad draskau akis pirmu savo postu, taciau jau labai keista matyt temoj apie UL samprotavimus apie stygas ir t.t.

#65056   tuomahaukas
 16 Lie 2008 14:25
Paveikslėlis
Tokie.
Ir dar, pamiršau parašyt. Pastaruoju metu prie valo rišu tuos "spinwal" segtukus kai gaudau mažaisiais vobleriukais, gumomis. Kai keičiu į sukriukę, pavadėlį tvirtinu per tą patį segtuką. Sistemėlė visai negrubi.

#65057   audrutis
 16 Lie 2008 14:27
Jo, as tokius irgi naudoju. Jie gal kokiu 10cm ilgio, o gal ir dar trumpesni, ir bent jau man nemaiso :roll:

#65062   tuomahaukas
 16 Lie 2008 14:48
2 kazbekas: šiaip tai pritariu. Aukščiau "pareklamuoto" pavadėlio storis yra berods 0,10 mm., bet dėl stangrumo nesiginčysiu, kad ir koks jis būtų lankstus, bet ne žilka :donknow' Aišku, jei į šį reikalą žiūrime labai preciziškai ;-)
Kitą vertus turim akibrokštą- deklaruojama gerų įrankių, kokybiškų valų, delikatumas ir precizika atsisuka visai kt. kampu, kai pradedeame kalbėti apie jungiamuosius elementus, kuriuos galime lankstyti rankomis, replėmis (!!!), vardan masalo (ar nepageidautino laimikio tikslinėje žūklėje) išsaugojimo :neutral:
Nžn. kaip kitiems, bet kai bandžiau pats, man tokie elementai, paruošus įrankį žūklei ir įvertinus, sukeldavo juoko priepuolius. Bet bandžiau, kodėl gi ne ?
Bandžiau ir baltais batraiščiais Vokėje lydekas gaudyti. Ir esu pagavęs. Kodėl gi ne ? :donknow' Jei norėčiau save pareklamuoti kaip eksperimentatorių- gal ir pasisektų. Jei imčiau teigti kad lydekos Vokėje geriausiai kimba ant baltų batraiščių- no comments. Sorry, kad nukrypau nuo temos.
Vienok iš kaimyninių šalių žūklės tvičingų/popingų autoritetų "pareina mados", kur rimtais veidais išaiškinama apie delikataus įrankio visumos pasiteisinimą, kaip elementą rišant stygas :conf . Niekam neįdomu kad ir pinto valo pavadėliai... o kam jie reikalingi, juk tikslinėje dryžių žūkloje gali captelėti 10 kg lydeka, apsidraust reikia, dėl viso pikto plieno atkarpą galima sumontuot ir 30 cm ilgio. Vienok ieškome balalaikų parduotuvių ir kaip bonusus gauname step by step instrukcijas kaip tai velniavai padaryti gražias kilpas iš abiejų galų...
Pšeprašom už perdėtą ironiją, arba jei ką įžeidžiau :roll:

#65073   kazbekas
 16 Lie 2008 15:44
2 tuomahaukas :
na man irgi atrodo kad visuotinio pazinimo laikai , jau gana toli praeityje. Neneigiu, kad kazkada pavogtos sidabrines vielutes spule is sovietines siauliu gamyklos Nuklono atrode kaip tobuliausias pavadelis viesiems telkiniamas ir visiems metu laikams.
Nesu nei turtingas , nei ziauriai protingas, taciau UL pats reikalauja gana didelio preciziskumo valas+masalas komplektacijoje. Visu pirma, tai juk tas irankis, kuriuo ismintingai naudojantis galima suvilioti praktiskai visa zuvi, ka labai gerai irode mano kolega pries kelias savaites sugaudamas mikro vobleriuku srovine auksle ir kilbuka. Keista? Ne - desninga.

#65083   HIPIS
 16 Lie 2008 17:27
As visiskai su jumis sutinku.. UL. tai suptilu , plona ir kiekvienas papildomas elementas.. bloogis... :-D As taipogi gana daznai prie 12mm valiuko masaliukus, ypac upei, risu tiesiogiai... Nu bet taciau,,.. as katik nuo upes, :grin: padariau iskrovos diena... :grin: katen upes,.. upeliuko.. kuriuo brendant vietom, abiem rankom, skirtingu krantu smilgas gali braukt. nors vietom jis ir gilokas.... Irankiai.... 841 kotelis, lengvute ritele 14 valiukas...masalai vobleriukai .. nuo kaskurtai 2 cm iki 3,5 cm. Nuo 10 val iki 17..30... rezultatas.... Vienas margis 37cn .. astuoni kirsliukai.. didziausias, per marytes plauka, lenke margi... :lol: .. 24 eseriukai ir... 14... peiliui... kuriu didziausias max 700 gr... Vobleriukai namo parvaziavo visi.. :grin: :grin: Taigi ir mastau .. o jei buciau florokarbono neturejas.... kazi kaip tada.... O juk vaziavau tikslingai upetakiu.... o ten.. kur tikies margio .. cmok.. ir sedi peilis anam gale... ....... .. ps. iskyrus eserius, visi kiti laimingai tebegyvena... nu panorau ukiskos zuvienes, nors tu ka.. :grin: :lol:

#65084   kazbekas
 16 Lie 2008 17:53
Na HIPI fluorokarbono prasom su styga nelygint ;)
kaip ten dabar tuose upeliukuose vandens lygis? pries savaite buvau jusu krastuose, tai linko i tragizmo puse nors po kelmais margiai ir atakuodavo aktyviai. Teko pamatyt viena graziausiu matytu margiu prie koju atpuksinti, kuris ir toliau slepias po kazkokiu Zemaitijos kelmu ;)

#65087   HIPIS
 16 Lie 2008 18:30
Bendrai vanduo ..,sssud...s... kur as gaudziau vos sruveno.. keista kad tokiam vos nestovinciam, kirsliu pasitaike... o dar tie vandens kurmiai.. :lol: . bebrai...

#65088   DainiusM
 16 Lie 2008 18:48
O kas is musu paskutinese temose kalbejo apie stygas? :roll:
Seip butu prasymas tuomahauko adresu, kad jis rasydamas isivaizduotu oponentus normaliais suaugusiais zmonemis, o ne piemenu gauja teoriskai zinancia kaip atrodo spiningas. :neutral:
As kaip labai nekarpininkas tai nelabai kol kas isivaizduoju kokiu diametru buna tie karpiniai pavadeliai, bet jei imanoma rast kazka panasaus i 0.1-0.12 tai gal butu verta paeksperimentuoti, nes 0.2 kaip suprantu vidutines klases spiningui groja teigiamai. Pats nebandziau, taigi nesiimu daugiau plestis...
p.s. su batraisciais irgi dar negaudziau. :-D

#65092   tuomahaukas
 16 Lie 2008 19:41
Viso forumo skaityti tikrai neprivaloma, o prieš oponuojant pakaktų ir aiškiau pažiūrėti bent į šį puslapį- galbūt pastebėsi iš ko kilo diskusija :roll:
Niekada nepriešpastačiau oponentų prieš save kaip , tavo žodžiais tariant, piemenų gaują. Man pačiam prieš daugumą jų gavnom plyt iki lygio. Sakau tai ką matau, o ne kaip man atrodo.
Beje, turbūt pats kažką praleidau, jei kalbi apie karpinius pavadėlius :roll: Iš paties naudojamų 0,10 mm iliustraciją pateikiau ir berods padabnai paaiškinau kodėl naudoju bei kaip suprantu tikslinę žūklę (taikausi į ešerius st. h2o, upėje visiškas ablas esu).
P.S. Bent jau man visada smagu kai yra oponavimas ir bandymas įrodyti/ pagrįsti "savas tiesas" (o jos nuo aksiomų labai skiriasi), nei nesaikingai dažnai dėliot UL fetišo apraiškas foto pavidalu ar į kritiką oponuot vien "nu nežinau- man gerai".

#65104   Minras
 16 Lie 2008 21:13
Sveiki

Exxx sugadino mane UL nuvaziavau shian su "koviniu" ir metau viena ranka :)

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

#65169   ramkis
 17 Lie 2008 13:25
Daba ciupiju Lamiglas'a G1321, 9' ilgio metimas 1/16 - 3/8. Ka manote ar verta toki UL imti. Turiu panasu 7' G1214 tai tas labai psiemnas, bet noretusi dar truputi liaunesnio ir ilgesnio. Ka manot?

#65194   ensteinis
 17 Lie 2008 18:38
Jeighu nori yra pas mane grynas ul kotelis uz mazesne kaina ir garantija jam tokia pati :) CD firma jeigu zinaij vat ten taij ul kotelis :)

#65197   ramkis
 17 Lie 2008 19:33
O kas cia per firmike ir kokia ano kaina?

#65198   ramkis
 17 Lie 2008 19:38
ensteinis rašė:Jeighu nori yra pas mane grynas ul kotelis uz mazesne kaina ir garantija jam tokia pati :) CD firma jeigu zinaij vat ten taij ul kotelis :)
Ir kuom tu garantuotas,kad anas man geriau patiks :lol:

#65263   tuomahaukas
 18 Lie 2008 15:03
Minras rašė:nuvaziavau shian su "koviniu" ir metau viena ranka :)
Ai, nu negražu meluot, gi 2 skirtingais kotais gaudei !bee! ;-)
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė