Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #651930   Saugirdas
 03 Vas 2016 16:04
Ant slieko dar geriau kibtu. ;-)
 #651933   Baranauskas
 03 Vas 2016 16:08
taip labai dažnai pasitaiko,kai turi quattro...Tiesiog nebeįvertini, važiuoji visur, kur vienu tiltu varomais be šansų...Ai, juk quattro...Ir tik žiūri, kad vis smunki ir dedies ant pilvo. Laksčiau ir aš vienu metu su bulka į tokias žvejybas, po to pagailo mašinos, nusipirkau tam reikalui kitą :cig.
 #651965   vava
 03 Vas 2016 18:05
Baranauskas rašė:taip labai dažnai pasitaiko,kai turi quattro...Tiesiog nebeįvertini, važiuoji visur, kur vienu tiltu varomais be šansų...Ai, juk quattro...Ir tik žiūri, kad vis smunki ir dedies ant pilvo. Laksčiau ir aš vienu metu su bulka į tokias žvejybas, po to pagailo mašinos, nusipirkau tam reikalui kitą :cig.
dabar toliau iki traktoriaus eit... :)
 #651971   The hound
 03 Vas 2016 18:27
Šiandien bandyti visiškai nauji ruožai , žuvis vangi , aplipusi dėlėmis, keletas išėjimų, vienas balkis gerokai virš 40 bandė atakuoti masalą pora kartų , priartėjo per arti kranto mane pamatė ir :!fig! , vieną pavyko iškrapštyti , puikus sportininkas , pora žvakių ir krante ;uolrait , laimingai gyvena toliau , timonai, troutunai siandiena nepasiteisino , o klasika dorado stickas sužibėjo , bet manau tik dėl to , kad giliau uzneria

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #651975   MikuMaku
 03 Vas 2016 18:35
Dekui visiems uz palaikyma:) Ypatingai didelis dekui moteriskei uz karsta kava ir jos vyrui uz tai kad "belarusa" turejo:) Ko nepadarysi del vieno taskuoto delninuko:)
Beje, tik pradejus zvejyba, antru pravedimu ( pries srove salia paplauto kranto) pamaciau kaip "isejo" margiukas patikrinti kas do "svecias" taip drasiai plaukia palei pacio "namus" , bet nepataike:) Galvoju - fantastika!
Man pasirode , kad upelyje vandens nedaug, bet skaidrus. Veliau priejus viena ruoza, taskuotieji kaip isproteje gainiojosi vobleri (kazkoks megabas 7cm upetakio imitacija), grazu buvo ziureti:) Uzmeti, trauki ir matai kaip is sonu iskenda margiai ir seka po du, po tris, bet neima:) Gylis toi atkarpoi gal virs "kauliuko", vobleris dugnu ir vis tiek jie sekioja:)
P.S. Bridbaciuose kazkodel buvo smelio. Cia normalu?
Prikabinti failai
image.jpeg
image.jpeg (127.61 KiB) Peržiūrėta 5196 kartus(ų)
 #651978   aurimas22
 03 Vas 2016 18:42
The hound saunus margis.MikuMaku nenuleisk ranku ir sugauk koki 30 cm jau visa margi :D.Bet ziuriu kad jusu upelei sekli nezinau kaip butu su manuoju reikalai :D.
 #651986   romas100
 03 Vas 2016 18:48
MikuMaku rašė:
romas100 rašė:O cia sita nuotrauka , kada daryta ?
Siandien apie pietus.
Nu kazkur jau pavasaris, netgi vandens augalija jau suzaliavus :ruko
Pas mumi pajury visur auksta ir tirsta kakava
 #651997   Slovak
 03 Vas 2016 19:06
The hound rašė:Pas mus ne tik šiukšles neša :-D :-D
sipsenos cia tikrai ne i tema ...
 #651998   aurimas22
 03 Vas 2016 19:07
Vargsas,matyt kai buvo ledas norejo persikelti i kita kranta ir iluzo ir jau pypiec.Buvo.
 #651999   Slovak
 03 Vas 2016 19:10
aurimas22 rašė:Vargsas,matyt kai buvo ledas norejo persikelti i kita kranta ir iluzo ir jau pypiec.Buvo.
ne butinai, galejo buti pasautas, jie tada prie vandens eina, maciau pora stirnu vasara ir briedi
 #652021   arabas
 03 Vas 2016 19:53
MikuMaku rašė: Bridbaciuose kazkodel buvo smelio. Cia normalu?
Normalu, jei nedaug.
Jei daug, aukis papildomą kojinę, nes kitaip paklius ir akmenukų, ir neopreninei kojinei, o tuo pačiu ir bridkelnėms bus
:aina-sikt

P.S. Upėtakių su traktoriumi dar neteko gaudyti :-D
 #652030   Slovak
 03 Vas 2016 20:07
aurimas22 rašė:O yra ka pavasari upetakiaujant sernai uzpuole :D?
Sunys jo, zmones jo, gyvunau ne :) Bet i kelnes vos du kartus neprikroviau, viena karta stirnos prie savo poilsiavetes prileido 30-50 m., kita karta sernai, atstumas panasus, tai kai sitos bandos is baimes pajudejo, tai ir man baimes privare, nes nemaciau ju :)
 #652031   aurimas22
 03 Vas 2016 20:15
Slovakai,man buvo taip tik as isigandau einu laukais,pavasari ir kas kur nuo 10 metru sujudejo zuikis kai nuskuode tai issigandau is pirmo net nesupratau kas :D.
 #652032   Slovak
 03 Vas 2016 20:18
Jo, kai pilnai atsipalaiduoji, taip ir buna. o tai ka su sernais buvo ? ar cia tik ritorinis klausymas buvo?
 #652033   The hound
 03 Vas 2016 20:22
Aurimai davei patarimą , kad atsilus orams naudoti sukres, daugiau zuvies ir kibimu bus, gal gali placiau paaiskinti kuo sukre daugiau zuvies pritrauks nei voblikas ? :) pats anksciau gaudziau sukre , tai tiesa kibimu budavo gal ir daugiau bet visiskos smulkmes ..

Ps. O dar gaudot kas sia zuvi tikslingai sukremis, ar visi cia paveikti tu japonisku vobleriu invazijos ?
 #652034   aurimas22
 03 Vas 2016 20:40
The hound rašė:Aurimai davei patarimą , kad atsilus orams naudoti sukres, daugiau zuvies ir kibimu bus, gal gali placiau paaiskinti kuo sukre daugiau zuvies pritrauks nei voblikas ? :) pats anksciau gaudziau sukre , tai tiesa kibimu budavo gal ir daugiau bet visiskos smulkmes ..

Ps. O dar gaudot kas sia zuvi tikslingai sukremis, ar visi cia paveikti tu japonisku vobleriu invazijos ?
Pirma tuo kad lengviau,su ja gaudyti antra ir legaliu papuola ant sukriu per 4 zvejyba su draugu pagavau 1 upetaki savo gyvenimo
o jis buvo 31 cm margis. Ne tiek gaila butu prarasti kaip japona.Jai moki gerai svaidyti kur daug gaudes po medziu saknim pamesti patikek kaip bus gerai,paziurejau kaip draugas vienas gaudo tokius i sonus is tolimo astumo uzmecia(tai sunku buvo patyketi) ir kerta ta sukre.Daug dazniau sukre atakuoja is 2sykio,negu vobleri.Geriausios man sukres yra savagear,del to kad jos uzsiveda tas lapelis is nedidelio pasukimo.Kitos neuzsiveda reikia net truktelt.Jai zinosi vietas kur stovi didesnis margis ir pagausi ant sukriukes.Zinoma yra daug kibimu tusciu,mazi nepataiko gan daznai jau ne viena syki teko matyti mutinas vanduo ir prie koju matosi suspindi upetakis ir nepataiko..Vasara kas liecia kai krenta vanduo yra didelis bebrynas kur nuteka nuo jo vanduo izsimusa nedidele dobele patykek uzlipk ant bebryno uzmesk vobleriuka ar sukre,jai stoves upetakis iskart gausi kibima per nagus.Nepirma taip istraukes :D.Bet tas geriausiai kaip ji reikia traukt per tuos sakalius :D.
 #652036   aurimas22
 03 Vas 2016 20:46
Dar pridurti galiu,gali zaisti ir su sukre,tik reikia fantazijos.Kelnoti lapeli trauki trauki ir trukt lapeli ir vel trauki trukt patraukimais,Antra suki siek tiek greiciau ir vel letai,dar gali vos vos dugnu kabindamas net lapa ar ka kitka irgi veiksminga.
 #652049   PelkiuSenis
 03 Vas 2016 21:35
Pritariu Aurimui, sukre tikrai neprastas masalas, ypac man. Labai patogu kur vietos maziau, galima pravest, siaip po kelmu paskandint, ir jei gera sukre, dirbt pradeda greit ir kartais to tereikia, kad imtu. didesnese upese, gal ir vobleris geriau sudirba, ten jau ir tvicint gali. Pirma legala kai pagavau - tai girdejau kaip pliumpsi kazkas, gaude zalciokas vabalus(vasaros vidurysm gal mašalus) tai upelis jau bevei suzeles, tik vaga likusi plika, be zoliu, tik pliumpt sukre, rankeneles pora sukimu, ir yra laimikis. ech...

Miku Maku, dar karta sveikinimai, upelis skaidrus super, ale vietos neatgaminu, arba dar ir pats nebuves :-D
 #652053   MikuMaku
 03 Vas 2016 22:23
Chebra, jus man durnam ir zaliam paaiskinkit kaip atrodo mazoje upeje duobe kur gali stoveti leagalus margutis? Jei upelio vidutinis gylis 20 - 30 cm.
Man dar vis nuo ezeru sunku persijungti:)
 #652054   aurimas22
 03 Vas 2016 22:26
MikuMaku rašė:Chebra, jus man durnam ir zaliam paaiskinkit kaip atrodo mazoje upeje duobe kur gali stoveti leagalus margutis? Jei upelio vidutinis gylis 20 - 30 cm.
Man dar vis nuo ezeru sunku persijungti:)
Posukiai bus gyliausios vietos,ieskok dar bebrynu jose gali buti.Ir tam tavo 20,30 cm gali buti upetakis.Geriausiai istiryneti yra upeli savo kailiu juo brendant kita syki zinosi.Pagilejimus duobeles ir t.t
 #652078   Mistake
 04 Vas 2016 05:02
The hound rašė:Aurimai davei patarimą , kad atsilus orams naudoti sukres, daugiau zuvies ir kibimu bus, gal gali placiau paaiskinti kuo sukre daugiau zuvies pritrauks nei voblikas ? :) pats anksciau gaudziau sukre , tai tiesa kibimu budavo gal ir daugiau bet visiskos smulkmes ..

Sukre del savo lapelio sukimosi, sukelia stipriausia ir intensyviausia vibracija po vandeniu, nei joks kitas dirbtinis masalas ir tai labai veikia zuvies sonine linija.
 #652093   Ovidijus
 04 Vas 2016 09:11
MikuMaku rašė:Ir dar... Ar verta ieskoti tiesiose upes ruozuose kurie eina pievomis? Vos ne vaga keista zmogaus, technikos... Na , nenaturaliai kazkaip atrodo:)
Vienais metais vykdėm bebrų medžioklę melioracijos grioviuose, tiesa tie griova sutekantys į miniją. Ardėm užtvankas ir pn.... Iki medžioklės srovės tuose grioviuose faktiškai kaip ir nebuvo, kol nepradėjom ardyti užtvankų. Į praardytų užtvankų griovelius įstatydavom graibštą, jei kartais bebras bandyti pabėgt, tai patikėk manim, tą žūklę aš buvau apakęs kiek pagavom tokių iki 30 cm upėtakių. Mačiau ir didesnių, bet jie matyt gudresni, šokdavo per tinklą. Tai va, į klausyma: ,,- Ar verta ieskoti?" sakyčiau verta, jei nori žaist su mažesniais, arba 100 proc. žinai, kad ten yra gerų egzempliorių. ;-)
  • 1
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė