Kadangi parodęs su kokiais masalais šiemet sugavau margius, susilaukiau daug interesantų į privatą dėl KUUGIO vobleriukų. Todėl nusprendžiau šį meistrą ištraukti į šviesą , gana pogrindyje sėdėt

Gali kažkam pasirodyti, kad tai reklaminis skelbimas- te bunie taip, jei nuo to lengviau. Kita vertus, jei ne reklama tai po šiai diena žuvautume tik su JŪRATĖ ir KASTYTIS blizgėmis (nors savo laiku jos buvo geriausios).
Taigi kas tas KUUGIS vobleriukai:
Pora savaičių prieš užšalimą pas mane atkeliavo keli patobulinti Kuugio voblerukai, kitaip sakant naujesnis modelis. Sakau naujesnis nes aš turiu vieną visą praeitą sezoną. Tai išdėstysiu savo patirtį ir įspūdžius apie šiuos dailius medinukus pagal kelis kriterijus- bet čia tik mano subjektyvi nuomonė, ne daugiau.
Duomenys- ilgis nuo 48 iki 60 mm. Svoris nuo 2,8 iki 4 g. Skęstantys (lėtai). Darbinis gylis iki 120 cm.
Išvaizda- kas yra matęs ar čiupinėjęs pernai pavasarinius gaminius, tai šių metų masalai įgavę naują kūną. Tai yra siauresni (plonesni) ir savaime suprantama kiek lengvesni. Kas liečia dažymą, tokie pat gražūs kaip buvo pernai ir kaip atrodo nuotraukose. Darosi įspūdis, kad lakas dengiantis paviršių yra gan tvirtas (vienas voblerukas pabuvojo 11 lydekaičių nasruose- nė žymės, kad jis būtų suraižytas).
Aerodinamika- lengvas, medinis ir be tolimo metimo sistemos. Šie trys kriterijai daug ką pasako. Todėl tikėtis, kad jis lėks toliau nei Smith D-contact 50, būtų daugiau nei optimistiška. Bet savo kategorijos atstovams (gaminiams iš balzos be tolimo metimo sistemos: Rapala, Dorado, Siek-m) nenusileidžia nė per cm. Netgi galiu teigti, kad metasi geriau už juos.
Darbas- puikiai dirba (vingiuoja) traukiant tolygiai (net labai lėtai traukiant masalas dirba) ir taip pat puikiai paklūsta tvičinimui. Dėl pakitusios kūno formos (liesesnis) ir svorio (lengvesnis) daug lengviau pasiduoda tvičinimui nei jo pirmtakas. Tai yra užtenka sudrebinti spiningo galiuką ir vobleriukas iššoka iš natūralios savo trajektorijos. Kai kurie iš jų (ne visi vienodai) pasiduoda ir gan agresyviam tvičui su gan lengvu įrankiu. Užmetus skęsta tiesiai (horizontalus) ir labai lėtai, kas leidžia daryti ilgas pauzes tarp tvičinimo- šaltuoju metų laiku didžiulis privalumas.
Nežinau tai pliusas ar minusas, kad kiekvienas vobleriukas gali dirbti kiek kitaip nei jo jaunesnysis broliukas. Sakau gali, bet ne butinai taip nutiks.
Žodžiu respekts kuugiui ne tik už masalų išvaizdą, bet ir už jų darbą.
Kaip jau minėjau, pora savaičių prieš užšalant atkeliavo pas mane keli kuugio medinukai. Tik gavęs sudėjau kablius ir į balą susipažint kaip jie dirba. 3-iu metimu lydekaitė, na pamaniau atsitiktinumas, bet kai 10-u metimu užsikabino kita, baigėsi mano testavimas ir perėjau prie žvejybos. Po 2 val žūklės 6 lydekaitės. Po savaitės tie patys masalai: 2 ešeriokai ir 11 lydekaičių kibimų per 4 val. Po dar savaitės prieš pat užšąlant 6 lydekaitės. Išvada paprasta- tie masalai patiko ne tik man bet ir lydzekiokam. Tą kart net neabejojau, kad pupėtakiai juos taip pat įvertins teigiamai. Aš neklydau- šiemet iš 22 sugautų margių 15 ant Kuugio vobleriukų. Tai va tiek tų žinių. Kuugis užsiregistravo šnd ir šiame forume, todėl kurie domėjosi pas mane, prašom kreipkitės į patį Kuugi