Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #652161   Sportininkas
 04 Vas 2016 13:55
Trout rašė:Sveiki, kitą savaitę ketinu trejetą dienų pašvęsti upėtakiams. Bet, peržiūrėjęs savo arsenalą, matau, kad nelabai ką turiu žiemos upėtakiui pasiūlyti. Taigi ketinu įsigyti keletą Jackson Rogos 65 ir Yo-Zuri L-Minnow 66. Bet tarp rogosų neišsirenku drumstam vandeniui spalvų: GOS ar POR?
O gal dar kitų variantų pasiūlytumėte, 5 - 7 cm, skęstantys 5 - 7 gr

Dar gali bandyt nusipirkt dorado stick FTR spalvinimo yra ir kitu dorado modeliu upetakiam tinkamu FTR spalvinimu. Pigus ir savo paskirti atlieka
 #652197   romas100
 04 Vas 2016 16:35
Nu nukaliau kaimo parduotuvelei va tokius Kenartukus. Kaina tai juokinga - atidave po du euriukus :grin: . Zinau , kad reiks pavarkt kol suregukiuosiu ( gali but kad ir nepavyks ) , bet bus i visiskus velnynus pakaisiot
image.jpg
 #652198   aurimas22
 04 Vas 2016 16:41
romas100 rašė:Nu nukaliau kaimo parduotuvelei va tokius Kenartukus. Kaina tai juokinga - atidave po du euriukus :grin: . Zinau , kad reiks pavarkt kol suregukiuosiu ( gali but kad ir nepavyks ) , bet bus i visiskus velnynus pakaisiot
image.jpg
Romai kenartai yra geris :D.Pats gaudau jai nori labiau apie juos papasakociau i pm ir dar laimikiu foto galiu imest ant ju sugauta :D.Pas mus kainuoja 3,5 tai palyginus :D.Tikrai gali kist i sakalius juos :D
 #652213   romas100
 04 Vas 2016 18:05
Gaudes as jeis. Seniau , japonija buvo nezinoma ir salmo , jaxon, kenart, aise buvo superinei masalai. Beda tame , kad reik reguliuot, bet ir sureguliavus nevisi srove laiko. Kita beda, uzmetimo nuotolis. Na pas upetakius dar kaip ir nieko, nevisad ten kur pasvaistysi, bet va sapalui , reik mest toliau.
Tai , kai atejo japonai , taip ir liko jie uzmarsty .
 #652216   aurimas22
 04 Vas 2016 18:11
romas100 rašė:Gaudes as jeis. Seniau , japonija buvo nezinoma ir salmo , jaxon, kenart, aise buvo superinei masalai. Beda tame , kad reik reguliuot, bet ir sureguliavus nevisi srove laiko. Kita beda, uzmetimo nuotolis. Na pas upetakius dar kaip ir nieko, nevisad ten kur pasvaistysi, bet va sapalui , reik mest toliau.
Tai , kai atejo japonai , taip ir liko jie uzmarsty .
Kad kiek pirkes ju gaudes ne vieno nereikejo reguluot laiko srove kuo puikiausiai o sapalams dar naudoju juos mazesnuosiuose upese :)Sia vasara daug dryziu padovanojo ventoi.Bet su sapalu sunkei ventoi geriau i mazesnes upes ant ju.
 #652228   aurimas22
 04 Vas 2016 19:06
romas100 rašė:Man dar budavo, kad tu keartu, liezuveliai iskrisdavo. Gal dabar ju kokybe geresne :roll:
Del liezuveliu pritariu :D.Krenta ir man jau ne pirmas iskrito po kas kiek laiko.Matyt klijai silpni.
 #652237   Zmeegolov
 04 Vas 2016 20:21
Pora metų jau kenartų dėžutej neturiu, bet anksčiau visai susigyvendavau su jais..
Bet tik nusipirkus visada liežuvius perklijuodavau!
 #652238   aurimas22
 04 Vas 2016 20:27
Zmeegolov rašė:Pora metų jau kenartų dėžutej neturiu, bet anksčiau visai susigyvendavau su jais..
Bet tik nusipirkus visada liežuvius perklijuodavau!
Galetum manau vasara atgaudyti rezultatyviai poto nukristu :)
 #652240   Zmeegolov
 04 Vas 2016 20:33
Vat todėl iškart ir klijuodavau nes kartais pas šviežiai nupirktus jau klibėdavo...
Bet žinant jų kainą manau tai nėra minusas :-D
O spalvų tai tinkamų ten net labai pasitaiko...
 #652244   aurimas22
 04 Vas 2016 20:43
Zmeegolov rašė:Vat todėl iškart ir klijuodavau nes kartais pas šviežiai nupirktus jau klibėdavo...
Bet žinant jų kainą manau tai nėra minusas :-D
O spalvų tai tinkamų ten net labai pasitaiko...
Raudeles imitacija spalva achujena:).Man tie vobleriai yra nemirtingi :D
 #652267   scape12
 05 Vas 2016 07:49
romas100 rašė:Man dar budavo, kad tu keartu, liezuveliai iskrisdavo. Gal dabar ju kokybe geresne :roll:
As super glue lasiuka ,kad per perimetra isilietu ir tada laiko. O iskrite ir man ne vienas. Buvau is kietos plastmases ispjoves irgi dirbo ne ka prasciau. :grin:
O kaip reguliuoji del sroves laikymo?
 #652728   rotveileris
 08 Vas 2016 19:57
Kadangi parodęs su kokiais masalais šiemet sugavau margius, susilaukiau daug interesantų į privatą dėl KUUGIO vobleriukų. Todėl nusprendžiau šį meistrą ištraukti į šviesą , gana pogrindyje sėdėt '''bum :-D Gali kažkam pasirodyti, kad tai reklaminis skelbimas- te bunie taip, jei nuo to lengviau. Kita vertus, jei ne reklama tai po šiai diena žuvautume tik su JŪRATĖ ir KASTYTIS blizgėmis (nors savo laiku jos buvo geriausios).
Taigi kas tas KUUGIS vobleriukai:
Pora savaičių prieš užšalimą pas mane atkeliavo keli patobulinti Kuugio voblerukai, kitaip sakant naujesnis modelis. Sakau naujesnis nes aš turiu vieną visą praeitą sezoną. Tai išdėstysiu savo patirtį ir įspūdžius apie šiuos dailius medinukus pagal kelis kriterijus- bet čia tik mano subjektyvi nuomonė, ne daugiau.
Duomenys- ilgis nuo 48 iki 60 mm. Svoris nuo 2,8 iki 4 g. Skęstantys (lėtai). Darbinis gylis iki 120 cm.
Išvaizda- kas yra matęs ar čiupinėjęs pernai pavasarinius gaminius, tai šių metų masalai įgavę naują kūną. Tai yra siauresni (plonesni) ir savaime suprantama kiek lengvesni. Kas liečia dažymą, tokie pat gražūs kaip buvo pernai ir kaip atrodo nuotraukose. Darosi įspūdis, kad lakas dengiantis paviršių yra gan tvirtas (vienas voblerukas pabuvojo 11 lydekaičių nasruose- nė žymės, kad jis būtų suraižytas).
Aerodinamika- lengvas, medinis ir be tolimo metimo sistemos. Šie trys kriterijai daug ką pasako. Todėl tikėtis, kad jis lėks toliau nei Smith D-contact 50, būtų daugiau nei optimistiška. Bet savo kategorijos atstovams (gaminiams iš balzos be tolimo metimo sistemos: Rapala, Dorado, Siek-m) nenusileidžia nė per cm. Netgi galiu teigti, kad metasi geriau už juos.
Darbas- puikiai dirba (vingiuoja) traukiant tolygiai (net labai lėtai traukiant masalas dirba) ir taip pat puikiai paklūsta tvičinimui. Dėl pakitusios kūno formos (liesesnis) ir svorio (lengvesnis) daug lengviau pasiduoda tvičinimui nei jo pirmtakas. Tai yra užtenka sudrebinti spiningo galiuką ir vobleriukas iššoka iš natūralios savo trajektorijos. Kai kurie iš jų (ne visi vienodai) pasiduoda ir gan agresyviam tvičui su gan lengvu įrankiu. Užmetus skęsta tiesiai (horizontalus) ir labai lėtai, kas leidžia daryti ilgas pauzes tarp tvičinimo- šaltuoju metų laiku didžiulis privalumas.
Nežinau tai pliusas ar minusas, kad kiekvienas vobleriukas gali dirbti kiek kitaip nei jo jaunesnysis broliukas. Sakau gali, bet ne butinai taip nutiks.
Žodžiu respekts kuugiui ne tik už masalų išvaizdą, bet ir už jų darbą.
Kaip jau minėjau, pora savaičių prieš užšalant atkeliavo pas mane keli kuugio medinukai. Tik gavęs sudėjau kablius ir į balą susipažint kaip jie dirba. 3-iu metimu lydekaitė, na pamaniau atsitiktinumas, bet kai 10-u metimu užsikabino kita, baigėsi mano testavimas ir perėjau prie žvejybos. Po 2 val žūklės 6 lydekaitės. Po savaitės tie patys masalai: 2 ešeriokai ir 11 lydekaičių kibimų per 4 val. Po dar savaitės prieš pat užšąlant 6 lydekaitės. Išvada paprasta- tie masalai patiko ne tik man bet ir lydzekiokam. Tą kart net neabejojau, kad pupėtakiai juos taip pat įvertins teigiamai. Aš neklydau- šiemet iš 22 sugautų margių 15 ant Kuugio vobleriukų. Tai va tiek tų žinių. Kuugis užsiregistravo šnd ir šiame forume, todėl kurie domėjosi pas mane, prašom kreipkitės į patį Kuugi ;uolrait
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #652909   Sportininkas
 10 Vas 2016 08:42
Klausiu dar kart, nes niekas taip ir neatsake i klausima. Kaip jus risat fc prie mono? Su suktuku, darot mazga fc su mono, ar isvis pilna bugneli fc viniojat? Ir kokio storio fc naudojat?
 #652922   rotveileris
 10 Vas 2016 09:49
Sportininkas rašė:Klausiu dar kart, nes niekas taip ir neatsake i klausima. Kaip jus risat fc prie mono? Su suktuku, darot mazga fc su mono, ar isvis pilna bugneli fc viniojat? Ir kokio storio fc naudojat?
Nelabai suprantu kam prie mono rišt fluoras :ruko nu bet šitas mazgas tau tikrai tiks, aš rišu pintuką prie fluoro taip. Fluoro pas mane 0.22 regis, 50-60 cm ilgio atkarpa. Aš ir karpiavime naudoju šitą mazgą, dar near pavedęs ;uolrait
Paveikslėlis
 #652945   PelkiuSenis
 10 Vas 2016 11:38
A tai kur tas dedė KUUGIS, gal galima kokia nors susistemintą info padaryti, kaina, kur kaip pirkti? :)
Ar čia tavo paties rankdarbiai, Rotveileri? :twisted:
 #652947   rotveileris
 10 Vas 2016 11:48
PelkiuSenis rašė:A tai kur tas dedė KUUGIS, gal galima kokia nors susistemintą info padaryti, kaina, kur kaip pirkti? :)
Ar čia tavo paties rankdarbiai, Rotveileri? :twisted:
Ė viruti, aš rankas turiu, bet jos tinka tvičint voblerius ir ne tik voblerius :-D bet tik ne tokius masalas gamint '''bum
Žinau, kas kuugis prisiregistravęs yra šitam forume. Tai gal paskaitęs brukštels kokią žinutę, duos žinot apie savo egzistenciją ir šitam forume :ks>
 #652957   Wytux
 10 Vas 2016 12:28
Gal greiciau bus rasyt jam i PM, nes forumas didelis, nesenai prisijungus rast reikiama zinute gali uztrukt :-D
 #652962   kuugis
 10 Vas 2016 12:42
Sveiki visi,
esu aš čia, kol kas neviską dar čia susigaudžiau, dar neaišku kas, kur, kaip ir kodėl, bet po truputį judu į priekį, jei kažką sudomino mano gaminti buratinai, tai rašykit į PM bus paprasčiau bendraut
 #653017   Sportininkas
 10 Vas 2016 17:03
rotveileris rašė:
Sportininkas rašė:Klausiu dar kart, nes niekas taip ir neatsake i klausima. Kaip jus risat fc prie mono? Su suktuku, darot mazga fc su mono, ar isvis pilna bugneli fc viniojat? Ir kokio storio fc naudojat?
Nelabai suprantu kam prie mono rišt fluoras :ruko nu bet šitas mazgas tau tikrai tiks, aš rišu pintuką prie fluoro taip. Fluoro pas mane 0.22 regis, 50-60 cm ilgio atkarpa. Aš ir karpiavime naudoju šitą mazgą, dar near pavedęs ;uolrait
Paveikslėlis
Na lydeka 4-6cm japoniuka kai prarys tai jau tikrai nukas 0.18 ar 0.16 mono, o fc gali isgelbeti, ir matomas maziau
 #653036   The hound
 10 Vas 2016 18:20
Sportininkas rašė:
rotveileris rašė:
Paveikslėlis
Na lydeka 4-6cm japoniuka kai prarys tai jau tikrai nukas 0.18 ar 0.16 mono, o fc gali isgelbeti, ir matomas maziau
nebejuokauk, ir 0,30 lengvai lydys nukanda , tai cia tas tavo 0,16 ar 0,18 nepades niekuo nuo lydekos dantu
 #653076   Zmeegolov
 10 Vas 2016 20:46
Na su fluoriko 0,16 atsparumu lydekos dantims tai nejuokink svieto.....
Nereikia mistifikuot visiškai ne tam skirto produkto...
 #653093   rotveileris
 10 Vas 2016 22:00
Nesuprantu, ko jūs prisiknisot prie 0,16 fluoriko? Kur jūs radot parašyta, kad jis dės 0,16 florokarboną? Parašė, kad tokiu mono žuvauja, o jūs iškart nuosprendį rašot. Galų gale labai jūs žinot kokio aštrumo jo krašte lydekų dantys '''bum
 #653137   Sportininkas
 11 Vas 2016 08:45
rotveileris rašė:Nesuprantu, ko jūs prisiknisot prie 0,16 fluoriko? Kur jūs radot parašyta, kad jis dės 0,16 florokarboną? Parašė, kad tokiu mono žuvauja, o jūs iškart nuosprendį rašot. Galų gale labai jūs žinot kokio aštrumo jo krašte lydekų dantys '''bum
tai va kad neminejau fc storumo. turiu 20LB ir 0.30 fluoriko. randa prie ko prisikabint :/nek
 #653222   Sportininkas
 11 Vas 2016 18:29
pagaliau atkeliavo pastiprinimas! ''plot , nuotraukos kokybe nekokia, nes su blykste fotkinant viska blykste uzgozia, o be blykstes matosi viskas tik neaiskiai tad foto be blykstes ;/ , ILLEX tas pats kas Jackall, (Jackall bros) Ticoroll, rigge, vienas chubby ir pora strike pro ( pasiteisino man per pirmas zvejybas (strike pro) ,vienas pontoon21 ir pora bassday bun (bus sapalam), ryt vaziuoju ziuret kaip kas mano upelyje vyksta :) , ryt ar poryt bandysiu geresnes kokybes foto padaryt :) P.S. Kotukas 3-12g , 210cm, gamintojas mitchel & pezon. bus reportazas jei zvejyba nusiseks ir viska papasakosiu
Prikabinti failai
IMAG0144.jpg
IMAG0144.jpg (55.95 KiB) Peržiūrėta 6163 kartus(ų)
IMAG0145.jpg
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė