Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #674187   Absolut
 28 Rgp 2016 23:07
Sveiki ieskausiu kotuko skirvytei,ilgis butu 3.6 ka patartumet? Masciau apie energy kota,bet prisiskaites,jog sie kotai kuolai,tai si varianta atmeciau apie garbolino kotus tik geri atsiliepimai,bet nera kur ju paciupinet,o neciupinejes pirktis nesinori...
 #674196   Donatelo
 29 Rgp 2016 07:47
Imk 100gr, vien del to kad ir kitur galesi panaudoti, o 120 tai jau visai tik srovej skirtas.. as va sestadieni Skirvytej gaudzia su Salmo Tournamentu 90gr, tai be jokiu baimiu meciau 90gr seryklas 30 metru.. Birstone nemune tas pacias 90gr seryklas saudziau beveik 60m.. atsargos turi visi kotai kazkiek, o jai taikaisi i Skirvyte pagrinde tai ten metimai netolimi..
 #674199   vava
 29 Rgp 2016 08:03
Pradinokas rašė:
Pasidariau kaip, kad vava sakei ant pagrindinio valo rišau pavadėlius su kabliais, bet labai jau painiojasi. Po to pasidariau ant pagrindinio valo dvi kasytes viena aukščiau kita žemiau ir prie jų tada tvirtinau pavadėlius, bet man pinasi vistiek, bet ne tiek daug. Gal turit kokių patarimų kaip būtu galima išvengti pinimosi? :ks> :ks>
Tikrai nesakiau daryt dvieju kabliu
 #674207   Absolut
 29 Rgp 2016 09:12
Donatelo rašė:Imk 100gr, vien del to kad ir kitur galesi panaudoti, o 120 tai jau visai tik srovej skirtas.. as va sestadieni Skirvytej gaudzia su Salmo Tournamentu 90gr, tai be jokiu baimiu meciau 90gr seryklas 30 metru.. Birstone nemune tas pacias 90gr seryklas saudziau beveik 60m.. atsargos turi visi kotai kazkiek, o jai taikaisi i Skirvyte pagrinde tai ten metimai netolimi..
turiu tournamenta 90 ir 50 tikrai smagus kotai ypac 50 gaudant artimoj distancijoj superinis kotas ir net nereikalingas pickeris,o dabar ziurausiu skirvytei 3.60 ilgio koto kad butu imanoma arciau kranto gaudyti 20m atstumu neisivaizduoju koki pakirtima reiktu daryti su 3.9m kotu,beto net nezinau kiek tournamentas 90 turi rezervo uz tai ir ziurausiu kito koto. Kokias virsunes dedates skirvytei? 2oz?
 #674210   Donatelo
 29 Rgp 2016 09:32
Nu cia gal labiau skonio reikalas o ne praktiskumas.. as kaip tik galvoji kad kur jau kur, bet Skirvytej gaudant kad ir is artimos distancijos (iki 20m) 3.9m kotas tik pliusai o ne minusai.. brovke juk ziauri ant betonkes, tai su 3.9 nereikia labai ir stengtis per ja perkelinet.. anglines virsunes naudoju 2 oz. Jai gaudau su Drennan kotu tai dedu stiklone 3oz.
 #674546   blight
 31 Rgp 2016 13:46
dub rašė:Sveiki,

1. Kokia koto akcija manote tinkamiausia Nemune srovėj žvejoti?

2. Ar verta mąstyti apie barbel(ūsorinius) tipo kotus? Įdomu kuo jie skiriasi nuo įprastų feederių? Pvz.:
http://shimano.co.cr/content/eu/en/Home ... arbel.html
http://www.anglingdirect.co.uk/korum-barbel-rod

Noriu mesti >=100g ir nesukti galvos nei dėl metimo, nei dėl kupetos žolių partraukimo užkimbančių ant šėryklos.
Tavo atveju manau labai tiktų toks kotas, kokį pats nesenai įsigijau - Matrix Carboflex iki 150gr ;-) . Dėkui Donatelo, čia jis mane ant kelio užvedė :/brazasista Rimčiau prabandžiau tik praeitą savaitgalį - likau žiauriai patenkintas. Žiedeliai dideli, nors ir žoles nešė kūšiais, ant valo pareidavo visa girlianda, bet dėl nebuvo visai jokių problemų. Meta labai puikiai, pagrinde svaidžiau 100gr šėryklą, bet bandžiau ir su 120gr, viskas irgi labai OK. O kas labiausiai patiko (dėl ko pirkdamas labiausiai bijojau, nes tas būdavo su prieš tai turėtu Power Feederiu), kad puikiai laiko žuvi, neatsipurto - iš 5 pagautų karšių (kiliniai), vieno žiobriaus, ir dar smulkesnių kuojikių, šapaliukų visi iki vieno pasiekė sėkmingiausiai krantą. Žodžiu rekomenduoju šitą kotą Nemunininkams "very mač", juolab ir kaina sakyčiau puiki... ;-) ::liux
 #674566   blight
 31 Rgp 2016 15:07
vava rašė:kur tas matrixas igytas?
AnglingA. ::liux vyriokai ten jie ;-) Bet tau Vava gi tokio galingo upinio nereik :tia-tau Nors yra ir mažesnių svorių, kas be ko. Šiaip nujaučiu, kad klausit kiek mokėjau - tai iškart pasakau, kad man su nuolaidžike kainavo 90€ ;-) ::liux
 #674573   vava
 31 Rgp 2016 16:02
blight rašė:
vava rašė:kur tas matrixas igytas?
AnglingA. ::liux vyriokai ten jie ;-) Bet tau Vava gi tokio galingo upinio nereik :tia-tau Nors yra ir mažesnių svorių, kas be ko. Šiaip nujaučiu, kad klausit kiek mokėjau - tai iškart pasakau, kad man su nuolaidžike kainavo 90€ ;-) ::liux
taip ir galvojau, tik norejau pasitikslint. Ir tikrai man tokio galingumo nereik, bet, kaip pats sakai, yra ir maziau galingu :)
 #674577   Donatelo
 31 Rgp 2016 16:08
As ciupinejau kelis Matrixo variantus, pavasary, irgi Skirvytes pusen ziureta buvo.. Carboflex - ekonominis, pigesnis variantas, kaip Blightas ir rase kainuojantis iki 90eur, tada eina Legend serija, jauciasi jau biski kitos kategorijos, lengvesnis, ko gero aukstesnes klases anglis, ale ir kaina jai neklistu netoli 200 eur, nu ir man labiausiai patikes, Tai Horizont serija, ziedai netik dideli, bet ir apsaugoti nuo persimetimu visokiu, ir seip kazkaip rie rankos labai lipo, bet kaina berods 260 eur.. Nepirkau nei vieno, nes uzteko ka turiu, bet jai ziurineciaus kazko galingesnio Upej, tikrai kazka is situ isvardintu issirinkciau..
 #674596   blight
 31 Rgp 2016 17:47
Donatelo rašė:Nepirkau nei vieno, nes uzteko ka turiu, bet jai ziurineciaus kazko galingesnio Upej, tikrai kazka is situ isvardintu issirinkciau..
Donce, iš tų kitų brangesnių serijų, kad ir daug smagesnės, bet galingų tarp jų nėra. Jie eina tik iki 100gr (ar pala gal kažkuris iki 120gr), o iki "šimto pem" tai tik Carboflexas. Aš beje pasiėmiau neįprastą kaip fyderiui ilgį - 4,20m. Na ir Nemune man jis tikrai turi didelį privalumą ;-) Jei kam įdomu toks sveria - 370gr (nors čia fyderiui gal ir mažiausia aktualu) ;-)
 #674651   blight
 01 Rgs 2016 10:30
timocha rašė:Na kodelgi, yra toks pat ir horizon serijos
Kad čia visai ne tas gamintojas, čia FOX. Va kad nesimaišyt jų katalogas yra čia: http://www.fishmatrix.co.uk/products/ma ... hing/Rods/
Nors tas "nesimaišyt" tai kai aš jį pažiūrėjau prieš pirkdamas, tai gavosi priešingai, nes pvz kataloge Carboflex'ai yra tik iki 130gr, o AnglingA turi iki 150gr - iki 130gr sakė tokių nėr :donknow' O kitų modelių ten iš vis gramais nežymi. Žodžiu pažiūrėjus ten tik dar daugiau painiavos :lol: Geriausia eit ir žiūrėt gyvai, nu arba prieš tai kaip aš (kadangi ne vilnietis) gerą pusvalandį telefonu praplepėt :-D
 #674656   blight
 01 Rgs 2016 10:56
timocha rašė:tai yra ten tas kotas GRD008 Horizon Rods - Feeder 4.3m
Aj jo, tiklsiai... Hmm, tai kodėl čia pas lenkus eina su FOX ženklu :shock: Gal patys kažką susimaišė... arba aš kažko nesuprantu... :-D
 #674757   martiz-zz
 02 Rgs 2016 17:22
Sveiki,
Kolega čia mane pakabino vakarais pažaisti su karpiukais karpyne, tad žiūrinėju feederiuko kokio. Gal kas patarsit ką?
Akys krypsta į salmo tournament ar Matrix preston drennan, į kokius dar būtų galima pažiūrinėti? Kuri iš šių geriau? ;-)
 #674767   Donatelo
 02 Rgs 2016 18:42
Jeigu kalba eina apie karpynus ir nedidelius sportinius karpiecus, tai labai sueitu 7 serijos Drennan Pudle Chuker Carp feeder, ir buten 10 arba 11ft.. jokiu budu neilgesnis.. metimo karpyne uzteks tikrai, o prisitraukus prie kranto ta spartsmiena bus daug patogiau ir maloniau i graibsta ivairuot negu su tarkim 3.9 botagu...
 #674788   dub
 02 Rgs 2016 22:26
blight rašė:Tavo atveju manau labai tiktų toks kotas, kokį pats nesenai įsigijau - Matrix Carboflex iki 150gr ;-) . Dėkui Donatelo, čia jis mane ant kelio užvedė :/brazasista Rimčiau prabandžiau tik praeitą savaitgalį - likau žiauriai patenkintas. Žiedeliai dideli, nors ir žoles nešė kūšiais, ant valo pareidavo visa girlianda, bet dėl nebuvo visai jokių problemų. Meta labai puikiai, pagrinde svaidžiau 100gr šėryklą, bet bandžiau ir su 120gr, viskas irgi labai OK. O kas labiausiai patiko (dėl ko pirkdamas labiausiai bijojau, nes tas būdavo su prieš tai turėtu Power Feederiu), kad puikiai laiko žuvi, neatsipurto - iš 5 pagautų karšių (kiliniai), vieno žiobriaus, ir dar smulkesnių kuojikių, šapaliukų visi iki vieno pasiekė sėkmingiausiai krantą. Žodžiu rekomenduoju šitą kotą Nemunininkams "very mač", juolab ir kaina sakyčiau puiki... ;-) ::liux
Dėkui už atsakymą, sudominai su tais Matrix Carboflex! Juolab tai FOX brand'o kaip suprantu.
Dar toks klausimas dėl Matrix Carboflex. Šio koto akcija turbūt fast'as? Mat kodėl aš tuos ūsorinius kotus paminėjau, nes jie kaip suprantu labiau link parabolės, o man labai patinka paraboliniai. Tai vat ir nežinau ar yra tokia galimybė turėti kotą link paraboliškumo ir tuo pačiu skirtą didelei srovei, kaip nemunas. Galbūt tai tiesiog nepropaguojamas variantas?
Beje užsisakiau aš jau Shakespeare Continental Feeder 4.2m tokiai upei kaip Nemunas. Bet aš noriu turėti 2 ar dar geriau 3 sunkiasvores dugnines, nes ne visada kimba, tai galima ir daugiau užsimesti ;) Turiu dar shimano alivio bx heavy feeder (110g), tai su šita su kiečiausia viršūnėle mėtau kartais ir 120g karmuškę + pašaras, tik aišku metimas malonumo jau neteikia :) bet visumoj tenkina shimano kotas. Nemune iš tikro dar vienas svarbesnių kriterijų tai meškerykočio ilgis, nes kai reikia apvesti aplink žoles, tai... Tai nenuostabu, kad pats pirkai 4.2m.
 #674789   dub
 02 Rgs 2016 22:39
Ai, dar pamiršau paminėti, kad svarstau apie tokį kotą Shimano Vengeance Barbel (Power versija, 2oz, 3oz, 5oz bei 1.75lbs avon tip), kainą radau panašiai kaip Matrix Carboflex'o:
http://fish.shimano-eu.com/content/eu/e ... arbel.html

Aišku, Nemune 12ft ilgis neprivalumas, bet tai ir ne 11ft(kokį beje šiuo metu tenka panaudoti ir pavargti su pervedimu per žoles) :) Paaukočiau ilgį dėl paraboliškumo :)
Parašiau apie šį kotą, bet spėju Lietuvoj jį nelabai kažkas ir naudoja ir atsiliepimų nebus, nes bent jau LT shopuose tai neradau internete.
  • 1
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė