Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #690894   MariusJa
 28 Vas 2017 22:40
Qmas rašė:
Donatelo rašė:Ziauriai skirtingi kotai. Turiu abu. 90tukas grynai upinis. Ilgas, stangrokas.. ezere su juo ne kart negaudziau.. ir turbut negaudysiu.. jokio malonumo su juo metyt 30g serykla.. jo charakteriui 50g ir i virsu..
70tukas priesingai, 50g jam jau netoli "malonios" ribos.. grynai ezerinis kotas.. kaip ir sakau, laabai skirtingi kotai.. nelyginami.. universalesnio nera is ju, nes abu skirti skirtingom salygom..
Nu Donatelo, dekui... Padejai apsisprest ir be Korsaku laidu analizavimo :D Man kaip tik ir reikia koto pagrinde stovinciam vandeniui, seryklom iki 40gr (be pasaro) ir pakankamai netolimiem metimam iki 40-45 metru... turiu Shakespeare mach3 XT, bet noriu atsinaujint - imsiu Tournamenta 70 tada :gutgut
O tai mažum shakespeare pardavinėsi? :D
 #690907   Skridžas
 01 Kov 2017 07:05
Šiaip tai 45 m yra daug ir kažin ar bus komfortas metit su tuo 70tuku.. Aš specialiai pirkau 90tuka tolimesnei distancijąi... Ir ne karta esu atstumus perkeles ant kuoliuku (o ne iš akies) tad puikiai žinau kad 45-60 yra daug.. Tokiom distancijom naudoju 90tuka.. O artimesnem turiu kita kota.. Nes kaip ir sake skirtingi kotai 70tukuas išvis nepatiko..
 #690908   Qmas
 01 Kov 2017 07:06
VisualSound rašė:
Qmas rašė:
Donatelo rašė:Ziauriai skirtingi kotai. Turiu abu. 90tukas grynai upinis. Ilgas, stangrokas.. ezere su juo ne kart negaudziau.. ir turbut negaudysiu.. jokio malonumo su juo metyt 30g serykla.. jo charakteriui 50g ir i virsu..
70tukas priesingai, 50g jam jau netoli "malonios" ribos.. grynai ezerinis kotas.. kaip ir sakau, laabai skirtingi kotai.. nelyginami.. universalesnio nera is ju, nes abu skirti skirtingom salygom..
Nu Donatelo, dekui... Padejai apsisprest ir be Korsaku laidu analizavimo :D Man kaip tik ir reikia koto pagrinde stovinciam vandeniui, seryklom iki 40gr (be pasaro) ir pakankamai netolimiem metimam iki 40-45 metru... turiu Shakespeare mach3 XT, bet noriu atsinaujint - imsiu Tournamenta 70 tada :gutgut
O tai mažum shakespeare pardavinėsi? :D
:))) nea. Uzdavonosiu broliui greiciausai
 #690926   Donatelo
 01 Kov 2017 12:39
Skridžas rašė:Šiaip tai 45 m yra daug ir kažin ar bus komfortas metit su tuo 70tuku.. Aš specialiai pirkau 90tuka tolimesnei distancijąi... Ir ne karta esu atstumus perkeles ant kuoliuku (o ne iš akies) tad puikiai žinau kad 45-60 yra daug.. Tokiom distancijom naudoju 90tuka.. O artimesnem turiu kita kota.. Nes kaip ir sake skirtingi kotai 70tukuas išvis nepatiko..
Briedas kazkox.. pirkt 90tuka kad uzmest 45 ?? :shock: as suprantu kad pas tave rankytes trumpos, jegos neperdaugiausiai, nu bet ant tiek :grin:
Bratkos paprasyk, jis pamokins kaip su kotu ant kurio raso iki 50g, mesti 70metru 90 g serykla :grin: Latvijoj tandeme kartu sedejom, savom akim maciau :grin: net atsistojas sveisdavo..
Seip nezinau tiesa sakant kodel Jums taip atrodo, bet su 70tuku 40-50 metru kulkas saudziau be jokiu problemu.. ir atstumai tikri, ne is akies, kuoliukus visda naudoju..
 #690941   Agis
 01 Kov 2017 15:22
ramkis rašė: be didesnio širdagraužio perleisčiau savo Drennan Competition.
Paimčiau, bet...šiandien apsižiūrėjau garaže, kad Zamatarinis upeliui :-D dar nebandytas, visai užmiršęs buvau :oops: plius mano kalibras kitoks, tolešaudis :-D nuo heavio iki surfo :-D
 #690971   MariusJa
 01 Kov 2017 21:14
Kolektyvas, mažu kas Vilniuj matėt BALZER TACTICS LIGHT FEEDER ričių? Noriu pačiupinėt, užsidėt ant feederio, pasižėt kap balansas.

p.s. Gal kas ką turit įdomaus pasiūlyt vietoj balzerių? Kaina ritės būtų 60-70eur (Ninja nenoriu, nepatiko). :)
 #691094   dagasxdx
 02 Kov 2017 17:41
Kagi pakvipo pavasariu pakilo noras atsinaujinti kota :)
Visu pirma dairausi koto is rimtesniu, iki siol naudojau solitrona iki 100 g, kur beje pernai sezono pabaigoj jam atsidalino rites uzverzimo laikiklio plastmases ziedelis. Rite uzsisuka bet kai reik ja atsukt reikia ta plastmasini ziedeli rankom atitraukt kas kartais buna didelis issukis, kiek domejaus jo taisyt nieks netaiso.
Taigi kiek domejaus labiausia linkstu prie salmo tournament 90. Nors cia buvo rasanciu kad stovinciam vandeny su juo gali but nekomfortiska zvejoti, bet mano atstumai prasideda nuo 40 metru tad manau salmo 70 tikrai gali but mazoka. I upes retokai lendu bet pasitaiko. Drenanai nelabai limpa vien del transportavimo ilgio, gal dar ka galite rekomenduoti gaudymui karsiams?
Ir beje po parduotuves dar rimtai labai nesidairiau bet internete panarsius butent salmo tournament 90 niekur neuzmaciau pirkti, gal jais nebeprekiauja ar kas kokia nuorodele mesteltu kas zino kur ju yra?
 #691100   Edmis
 02 Kov 2017 18:25
Tai,kad tos"kitos kainos"jau tapo iprasta,kad kasmet buna i didejancia puse.
p.s. man tai gaila uz ta Salmo brendo Tournamenta virs dvieju simtu euru moketi.Kita vertus,analogo paieska daug laiko atimtu gal ir brangiau kainuotu,nebent kas pirstu "baksteles"i tinkama kota.
 #691166   MariusJa
 03 Kov 2017 11:00
Kolektyvas, padėkit apsispręst, renkuosi tarp FOX EOS 5000 (dydis realiai 4000 būtų gal pagal shimano), ir tarp Daiwa Legalis 3000SH.

p.s. Legalis šis modelis:

Paveikslėlis

p.s. apsieinam be "kam tau tokios ar kitokios", tiesiog neišsirenku tarp šių dviejų :)
 #691172   Donatelo
 03 Kov 2017 11:47
Sunku apsieiti be tavo pastabos "tokios ar kitokios"
Kaip galima patart kuria rite det ant fyderio, kai dar neteko nei pas viena fiderista matyt nei vienos is tavo paminetu riciu..
As tada likciau prie Daiwos, nes jinai man grazesniu spalvu ;-)
 #691189   timocha
 03 Kov 2017 13:59
Absolut rašė:
dagasxdx rašė:
timocha rašė:siulyciau ultegra 90, labiau ezerinis kotas sakyciau
o kaip ultegros blankas? nebus labai sasyska?
nezinau ka jus laikot sasyska,purciau tikra slanga :/braj;
Nepatingejau pasidomėt, o gi pasirodo naujosios ultegros istikruju "suminkštėjo", cia modelis Shimano Super Ultegra AX . '''bum
pas mane gi senasis gerasis Shimano Super Ultegra Match Feeder :gutgut
 #691200   Edmis
 03 Kov 2017 14:53
Tas Legalis,is paziuros-Daiwa Ninja. Turiu Daiwas su skirtingais pavadinimais,bet,kai pasitikrinau,pasirode,kad ten tapati Ninja,tik su kitokiais spalvinimais ir viena palengvinta detale.Kogero ir cia taspats bus: korpusas-kaip pas Ninja,tik bugnelis nuo kito modelio.
 #691214   MariusJa
 03 Kov 2017 15:52
Donatelo rašė:Sunku apsieiti be tavo pastabos "tokios ar kitokios"
Kaip galima patart kuria rite det ant fyderio, kai dar neteko nei pas viena fiderista matyt nei vienos is tavo paminetu riciu..
As tada likciau prie Daiwos, nes jinai man grazesniu spalvu ;-)
Parsinešiau foxus, labai nusivyliau, kad ir biudžetinis reikalas (salyginai, vis dėl to 220 pinigų senąja valiuta), bet vis gi FOX. Labai nepatiko kaip suklojo valą:

Paveikslėlis

Kadangi pardavėjas mldc, be kažkokių papildomų klausimų pakeitė į kitas norimas (kiek brangesnes aišku), t.y. Daiwa Legalis 3000H

Sukimasis daug malonesnis nei fox, ritė lengvesnė (ir mažėsnė), rankenėlės daug malonesnė (čia kaip kam spėju). Ir aišku, valą susuko tikrai gražiau nei fox (iš esmės dabar jau net nežinau kodėl išvis buvau fox parsinešęs).

Paveikslėlis

O legalis pasirinkau ne šiaip (už jos kainą ir ninja buvo galima nupirkt ar ryobi patikrintas rites), norėjau kažką naujo išbandyti, kitą savaitę krikštysiu pirmoj žvejybos, tikiuosi nenuvils :)
 #691215   MariusJa
 03 Kov 2017 15:57
Edmis rašė:Tas Legalis,is paziuros-Daiwa Ninja. Turiu Daiwas su skirtingais pavadinimais,bet,kai pasitikrinau,pasirode,kad ten tapati Ninja,tik su kitokiais spalvinimais ir viena palengvinta detale.Kogero ir cia taspats bus: korpusas-kaip pas Ninja,tik bugnelis nuo kito modelio.
Tai kad ninja ir legalis perdavimas skiriasi, Legalis 5.6:1, ninja 4.7:1
  • 1
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė