Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #694865   valdukas114
 18 Bal 2017 05:56
Sveiki, gerbiamieji zvejai, gal zinot kas Tevyneje daro stiklus kateriams, noreciau as amurui padaryti priekyje stikla, nes jo nebera. Gal kokia nuoroda galetumete imest. Placiojoje rusijoje radau, bet su pristatymu jauciu kad ne kas butu. Tai gal galit padet.
 #694916   starka
 18 Bal 2017 17:04
franfurktas rašė:Sveiki,ar reikalingas gesintuvas ir semtuvas pvc valciu tech apziurai?
Spėju nelabai, nes nežiūri. Va ką pažystamas neseniai registruodamas parašė:
"Atejo, pafotkino valties ir variklio numerius, net netikrino ar yra virve, ar yra lemenes, nedegus audeklas...Tiesiog mokesciu rinkliava, o saugios laivybos administracija - saraskina kontora. Dirba tik darbo dienomis nuo 8.00 iki 17.00 ir tai sugeba i darba veluoti. "
 #694929   alkanas
 18 Bal 2017 20:11
Ten yra skirtumai dar žiūrėti kokiai kategorijai ta varoma, mintinai nebepamenu, dar ir lyg skirtumai tarp kieto ir pripuciamo korpuso yra
 #694978   starka
 19 Bal 2017 17:37
Prątesimas ir kaip viskas vyksta pas mumi. Gal kam ir pagelbės sutaupyti laiko ir $. Kalba netaisyta
"Procesas toks:
Atvaziuoji i lsla su valtimi ir varikliu, kuria nori registruot, ja parodai, duodi jiems visus sertifikatus. Susimoki registravimo mokesti uz priekaba ir uz varikli atskirai.
Kai isduoda dokumentus, rasai pas juos prasyma atlikt tech apziura. Jei valtis sena - jie iskart pasakys reik vaziuot iki Olimpieciu gatves. (o jei duosi i ranka slamanciu, gal ir nereikes vaziuot) olimpieciu gatvej kiek zinau dabar tech apziura bus 04.24 berods nuo 9.00 iki 12.00.
Siandien tas lsla atstovas pakliuvo i nemalonia situacija, kada pasake man taip pat vaziuot iki Olimpieciu gatves praet tech apziura. Ir vos pasakes tai, dave suprast, kad reik jam i delneli ideti kazkiek, kad nereiktu man iki Olimpieciu vaziuot ir galetume viska cia vietoj sutvarkyt. O as jam ir sakau: "-Tai kad man pagal istatyma nepriklauso i ta olimpieciu gatve vaziuot. Cia priklauso tik nuo mano noro, juk mano valciai ir varikliu nera net metai praeje"
Nejauki tyla buvo keleta sekundziu :))) Po to susiraukes dave uzpildyt prasyma tech apziurai, isdave kvita 18eur. (pagal istatyma priklauso). Nereikejo nei ziuret lemeniu, nei neskestanciu virviu, nei kaip uzdazyti numeriai ant valties, apsoliuciai NIEKO!:)))) Telefonu pervedziau iskart pinigus ir cia pat vietoj man israse tecnines apziuros akta,"
 #695050   laisvis
 20 Bal 2017 19:26
starka rašė:Prątesimas ir kaip viskas vyksta pas mumi. Gal kam ir pagelbės sutaupyti laiko ir $. Kalba netaisyta
"Procesas toks:
Atvaziuoji i lsla su valtimi ir varikliu, kuria nori registruot, ja parodai, duodi jiems visus sertifikatus. Susimoki registravimo mokesti uz priekaba ir uz varikli atskirai.
Kai isduoda dokumentus, rasai pas juos prasyma atlikt tech apziura. Jei valtis sena - jie iskart pasakys reik vaziuot iki Olimpieciu gatves. (o jei duosi i ranka slamanciu, gal ir nereikes vaziuot) olimpieciu gatvej kiek zinau dabar tech apziura bus 04.24 berods nuo 9.00 iki 12.00.
Siandien tas lsla atstovas pakliuvo i nemalonia situacija, kada pasake man taip pat vaziuot iki Olimpieciu gatves praet tech apziura. Ir vos pasakes tai, dave suprast, kad reik jam i delneli ideti kazkiek, kad nereiktu man iki Olimpieciu vaziuot ir galetume viska cia vietoj sutvarkyt. O as jam ir sakau: "-Tai kad man pagal istatyma nepriklauso i ta olimpieciu gatve vaziuot. Cia priklauso tik nuo mano noro, juk mano valciai ir varikliu nera net metai praeje"
Nejauki tyla buvo keleta sekundziu :))) Po to susiraukes dave uzpildyt prasyma tech apziurai, isdave kvita 18eur. (pagal istatyma priklauso). Nereikejo nei ziuret lemeniu, nei neskestanciu virviu, nei kaip uzdazyti numeriai ant valties, apsoliuciai NIEKO!:)))) Telefonu pervedziau iskart pinigus ir cia pat vietoj man israse tecnines apziuros akta,"

Per tokius, ala, zinovus paskui ir purto ta saugios laivybos administracija ko pasekoje paskui porto ji mus, laivu turetojus. Koki dar delna? Pamirsk tuos laikus naivuoli....
 #695061   Pfk
 20 Bal 2017 20:30
pataisykit jei klystu - norint plaukioti priekranteje (C kategorija) - reikalingos teises?
ar priregistravus valti kaip D kategorijos, paskui ateity galima bus keisti i C?
jeigu teisingai suprantu, tai kolkas i jura eit negaliu, tai moket dvigubai uz registracija nera logikos. juolab kad apart pramoginiu tikslu, juroj neturiu jokiu kitu reikalu. bet niekada nesakyk niekada :roll:
 #695064   minBOAT
 20 Bal 2017 20:39
Jei valties projektavimo kategorija, kurią nustato gamintojas, leidžia, galėsi plaukti į jūrą. Ir nesvarbu kiek laiko iki tol būsi plaukiojęs D kategorijai priskirtuose vidaus vandens telkiniuose.
O teisės naudojant pakabinamą variklį arba nereikalingos arba labai reikalingos :) Čia jau visi viską žino
 #695165   alkanas
 22 Bal 2017 15:49
Vidaus vandenyse toli nuo sienos nereikia. Einant pasienio zonoje ir jūroj reikia vėliavos. Žinau kas vėliavą tvirtina ant variklio gaubto ir eina, nėr gavęs įspėjimo.
Nuriebalint 646
 #695282   marenas
 24 Bal 2017 11:23
Ka reik daryt nuorint pravaryt teha valcei.jai neina pasimt iseigines.nes teha pravaryt galim tik paprasta diena ir tai neuztenka poros valandum.pinigus ima.ir nusisikt kaip tam zmogui teha pravaryt.trys metus isejo paimt iseigines o seis neina.plaukiojimo zezonas taip pasibaiks.kaip sitas sssss uzknyso.bardakas.kazin jai paduot juos i teisma.bet deja sitoi sferoi varna varnai akiu nelesa.tikiu kad dauguma ta nesamone uzknyso.kazi jai paimu neapmokamas atostogas ar valstybei uz ta diena atckaito firmai.jai ne tai nors tiek gerai kad ir biudzetas kencia.nes jiems pofik .lai prarandami pinigai. :-ug
 #695283   Vitolis
 24 Bal 2017 11:34
Marėnai, nesiparink. Daugiau pozityvo. Pavasaris, sezonas prasidėjo, gyveni pasakiškam gamtos kampelyje. Tik džiaugtis reikia. Žiūrėk į viską paprasčiau ir viskas bus OK :grin: ;uolrait
 #695293   marenas
 24 Bal 2017 14:07
As du varau.kateri ir pripuciama.vakar pries vieja su elektriniu vargau.ir nenusimato iseigines paprasta diena.ir taip yra ne vienam man.kai lauki ponu kol atvaziuos pradiet tehu.oi vysi nepatenkinti.turietu ir zekciot ir raudonuot.ir dar kaip visat paveluona ant valandos
 #695295   marenas
 24 Bal 2017 14:16
Nesinoris plaukiot ir bijot.ir taip nuleidinieji valti ir bijai ar neparlieks draugovininkai.aisku geriau viska parduot.ir savaitgaleis gert.bent naudos bus valstybei.akcizas tai jug dydelis ir pvmas.ir vaikai prie tokiu tievu dori isauks.lai kliudo mums normalei ilsietis.nes uzknysa.burzujams akmenus leidzia uzverst upe o mus skal
 #695296   PelkiuSenis
 24 Bal 2017 14:59
Paskaicius, kaip su tom tech, atrodo, geriau padarytu, kad susimoki internetu valties ir variklio mokesti, lapa atsispausdini ir plauki... :) Cia as apie mazesnius kokius ir silpnesnius laivelius (ten isimtis galima matyti ir daryti)
 #695303   marenas
 24 Bal 2017 16:20
Taip senai zada padaryt.bet kol negauna spyrio i subine nieko jie ir nedaro.jug negali pasakyt kad tai prabangos mokestis.uz 400eur valti ir varikli uz 400 nedrysta taip traktot.nera zodziu.belieka nuleist ausis ir plaukt pasroviui.nejaugi sunku kokiai valytojai paimt etata tik sestadeni.ir ji israsinietu tas teh.nes ten reik numeriukus nurasyt tiktais.ir ir kompu ivest kad sumokieta
 #695409   PelkiuSenis
 26 Bal 2017 12:23
Jei visada dviese tai 3.3m imciau, minimum. Su 3.6m jau gana patogiai, tarpe kibiras su pasarais, galuose daiktai.
30lb pastums, greicio su eketra nebus labai, aisku galingesnis smagiau einao, kad greiciau butu tai nebent ta elektra koks Torqeedo.
 #695468   bes
 27 Bal 2017 13:48
alkanas rašė:Su stacionariu trancu valtis sunkiau eis
Ar jausis 30lbs varikliui sunkumas jei dabar 2.80 su pakabinamu transu, o bus 3.30 kiline?
Ta prasme ar nereikes iskarto investuoti i galingesni varikli?
 #695470   alkanas
 27 Bal 2017 14:08
Jausis, ne ant greičio, trumpesniam laikui akumo užteks, ir ant vėjo labai jausis, turėjau ir aš apvaliais galais valtį, pasikeičiau su stacionariu trancu, skirtumai iškart juntami, motoras 30 lbs, ant didesnio vėjo kaip 5 m/s stovi praktiškai vietoje, valtis 270, bortas 41, kylis
 #695534   alkanas
 28 Bal 2017 15:49
Jei pirkti valtį stacionariu trancu, iškart mąstyti apie benziną, arba su elektra tik mažose balose, didesnėse tik per stili
  • 1
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė