Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #694065   vaikis
 06 Bal 2017 19:27
Sveiki,
Gal galit man pasakyt toki dakyka :) ar nebus per sunkus masalai naujam chronarchui mgl balisongai 130 ar magsquad 128, ar vis del to rinktis senesni chronarcha ci4 ;)? Didelis aciu!! ;-var-var.
 #694675   Rapolas
 14 Bal 2017 10:24
Manom ,kad neturi analogų :-D (nuo 5 iki 40g viskas skraido super ,tik tokį vieną kotą surast sunku /bet irgi galima ) :-D
p.s.: nu tik terkšlę raik įtiunint ;)
 #694686   Rapolas
 14 Bal 2017 13:14
Dar papildysiu...
esmė ,mano manymu, SV špūlėje ir TWS sistemoj.. Bandžiau su FC Seaguaru 15 Lb (viena špūlė /neatsimenu tiksliai, bet apie 55m) ,o kitą špūlę- su pintu Morethanu (12)salotiniu #1.5 (apie 80-85m). Viskas tiko ir patiko. Metimai- komfortiški, net minties "barzdai" nekyla jokios.. Net negalvojau, kad taip gerai bus su vobleriais..
Dar vienas PLIUSAS - 34mm špūlės.. gali imt ir nuo T3, ir nuo Steez'o, ir nuo Ryogos 1016, ir nuo TD-Z, o jei nori nuo 3g mėtyt- tai ir Ray Studio :gutgut
Minusų nepastebėjau, nors gaudyta dar nedaug.. tiesa, shimanistai intike:D bando "išryškint" vieną-kitą ,bet tai daugiau pletkai kol kas :-D
Reziumė: galvosūpis pasidarė, ką su savim imt kaip universalą nepalankiomis sąlygomis.. DAIWA ZILLION 1016 SV TW ar SHIMANO EXSENCE DC ;)
 #694705   Rapolas
 14 Bal 2017 18:29
Centrinis unt "nulio" (kad liufto nebūtų), o magnetai ant 4-5, jei koks balisongas, tai unt 3. Daugiausia taip naudoju ir keitinedamas voblerius net neperstatineju. Tik kai vėjas siek-tiek pasukioju :-D
P.s.: ai, čia su pintu taip, su FC kitaip ;)
 #694869   zhnyplius
 18 Bal 2017 08:04
"Reziumė: galvosūpis pasidarė, ką su savim imt kaip universalą nepalankiomis sąlygomis.. DAIWA ZILLION 1016 SV TW ar SHIMANO EXSENCE DC"
Aš iš šiuo atveju renkuosi DAIWA (žinoma jei apie senesnį EXSENCE-sa DCkalba eina ir mėtomi svoriai apie 15g +/- 5 malasi.
 #695298   dome
 24 Bal 2017 15:16
sveki, turiu corza iki 28 gramu ir curado 201hg komplekta. Didžiausi volberiai kuriuos metau tai balisongas, rudra... Tačiau su mažesniais vobleriais man jau bėda, labai netoli numetu, ir galvoju dabar, jeigu pasiimciau corzza iki 21g regulara, ar vis dar pamuščiau balisonga, ir ar padidinsiu metimo nuotolį su lengvesniais masalais, tarkim +- 12 gramu.. ??????
 #695310   laucys
 24 Bal 2017 18:10
dome rašė:sveki, turiu corza iki 28 gramu ir curado 201hg komplekta. Didžiausi volberiai kuriuos metau tai balisongas, rudra... Tačiau su mažesniais vobleriais man jau bėda, labai netoli numetu, ir galvoju dabar, jeigu pasiimciau corzza iki 21g regulara, ar vis dar pamuščiau balisonga, ir ar padidinsiu metimo nuotolį su lengvesniais masalais, tarkim +- 12 gramu.. ??????
Koks valas? :)
 #695325   DaliusM
 24 Bal 2017 20:29
Su corza iki 14g + scorpu 1001(valas #1.5) mėtau ir tvičinu orbita 110, visiona 110, varuna be problemų, balisongas ir rudra jau per daug kotui, bet tas iki 21g. manau be bėdų turėtų susitvarkyti. Bet 12 gr su savo komplektu turėtum mesti gana užtektinai, nes su savo senute curado 201e7 ir panašios gramatūros kotu jei reikia orbita80 ar ridžika 90 sviedžiu dar visai padoriai, tai gal bėda kažkur kitur.
 #695330   ksarinis
 24 Bal 2017 21:21
dome rašė:sveki, turiu corza iki 28 gramu ir curado 201hg komplekta. Didžiausi volberiai kuriuos metau tai balisongas, rudra... Tačiau su mažesniais vobleriais man jau bėda, labai netoli numetu, ir galvoju dabar, jeigu pasiimciau corzza iki 21g regulara, ar vis dar pamuščiau balisonga, ir ar padidinsiu metimo nuotolį su lengvesniais masalais, tarkim +- 12 gramu.. ??????
Pas mane identiškas komplektas. Kol neperėjau prie PE Japono valo, mano bedos irgi buvo panašios. Pasikeisk valą tarkim į tą patį visų dažnai minimą PE Sunline Castaway. Turėtų bėdos tvarkytis...
 #695337   incu
 25 Bal 2017 06:35
Sveiki.padekit issirinkti st.croix AVC66MF ar AVC68MXF.reikia twitcuj iki 20g 13cm vobom.zinau kad jie turi dedele atsarga del uzmetimo o kaip su akcija koto? Kokia rinktis? Zvejyba is valties
 #695345   dome
 25 Bal 2017 11:44
laucys rašė:
Koks valas? :)
Fluorokarbonas 0.3 ir as jo priviniojes puse bugnelio, nes kai buvo daugiau jo, tai barzda po barzdos...
 #695403   zhnyplius
 26 Bal 2017 10:28
Kai pirkau savo pirmą kastinginį komplektą tą patį aiškino kad su FC lengviau mažiau barzdų ir tt. Bet ralybėj pasirodė atvirksčiai su pintu žymiai paprasčiau metasi mažiau barzdų - gal jas kiek sunkiau išnarplioti bet nepasakyčiau kad labai vienintelis realus FC pliusas UŽMETIMUI (apie kitus nekalbėsiu) yra kad norint nušauti masalą reiks labai labai pasistengti, bet su pintu tai išspręndžiama per daug nenusiploninant. Iš pintų valų castingui dabar pagrinde naudoju sunline cast away 20 LB ir momentum iš to ką naudojau seniau patiko spidervire Ultra cast 0.2 ir fireline tracer braid.
 #695406   Rapolas
 26 Bal 2017 11:09
FC privalumai (UŽMETIMUI :D ,apie kitus jau nesikartosiu )ypač pasijaučia vėjuotą dieną ir ypač mėtant prieš vėją.. :-D
Kuo storesnis pintas tokiom sąlygom, tuo sunkiau valdyt voblas ,kai valas sukamas vos ne mėnulio:D forma.. kai tuo tarpu FC gali pakišt ir po vandeniu ;)
p.s.: taip kad visks lb IMHO
 #695497   Rapolas
 28 Bal 2017 04:54
Moonwalker rašė:Sveiki, ar vertas grieko naujas scorpas 2017 metu su dc? voblom nuo 9-12 cm ?
Kažin ar kas atsakys tiksliai į šį klausimą.. nes kairinių 17Scorpu DC dar nėra, o su desininiais- mažai gaudančių.. :-D
Naudoju sunkesnę Exsence DC, ta pati stabdžių sistema I-dc5, daugiausiai naudoju su 15Lb FC, dažniausiai- vėjuotu oru.. Tai pvz. Shakalas 115 lekia prieš vėją (5-6m per sek) apie 30metrų :-D
Su kitais multikais tokiom salygom- rūkyciau.. :-D
Su DC turiu dar 3 multikus, tai man ta I-dc5 šiuo metu lbj patinka :gutgut
Prognozuoju, kad Scorpas DC bus pigesnė alternatyva Exsenc'ui, o ir perdavimai 6/7 gali būt patrauklesni ;)
p.s.: sugriešit verta :-D
 #695508   Rapolas
 28 Bal 2017 07:50
Dar papildysiu..
Vakar kaip tik pusdienį gaudžiau ir lyginau 2 multikus.. mėtant prieš vėją ,tiesa, vėjukas buvo apie 3m/s.
Multikai Daiwa Zillion 1016 SW TW su pintu CastaAway #2.0 ir Shimano Exsence DC su FC Seaguar Tatsu 15 Lb. Mėčiau pagrinde 4 voblerius.. Duo Jerkbait 120, Shackall MagSquad 115 ir 128 bei Rudra 130..
Norėjau apsispręst ,kurią rite pasilikt kaip pagrindinę “ypatingom”:D sąlygom (lietus, vėjas, bloga nuotaika ir rankos dreba po baliaus:D ir etc.). Matuot su liniuote nematavau, bet abu multikai ,sakyčiau, lygiaverčiai.. nėra patys idealiausi ir tolimiausi metikai (jei rungtyniaut į.. toly:D) ,bet pries vėją- laimėjo Exsence DC. Ir dėl savo I-DC5 ir ,aišku, dėlto, kad FC užvyniots..
Reziume: važinės į žvejybas 2 komplektai.
p.s.: I-dc5 (ir ne tik:D )labai mėgsta ,kad kotas būtų tikras REGULAR’as ;)
p.p.s: ai, vos neužmiršau.. nepasakiau, kad lydekų kibimai (labai atsargūs )buvo pagrinde unt FC.. (5 iš 7) :-D
 #695513   Karalaitis
 28 Bal 2017 08:56
Rapolas rašė: Matuot su liniuote nematavau, bet abu multikai ,sakyčiau, lygiaverčiai.. nėra patys idealiausi ir tolimiausi metikai (jei rungtyniaut į.. toly:D)
Vau, o sitiek piaro intike apie zila paleista :)
O kas tavo arsenale tolimasaude artilerija tada?
  • 1
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė