Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#69710   kazbekas
 28 Rgp 2008 18:37
jei is nebrangiu tai Ryobi Zauber 2000 turetu deret prie catanos. Is kokybes ir kainos santykio tai geriausia ka siuo metu galima rasti Lietuvoje. Tokios pat kokybes Shimano ir daiwa analogai kainuoja virs 500 lt.

#69712   Laukinis
 28 Rgp 2008 18:40
nu matai is manes psiningautojas kaip is bi....kulkosvaidis........esu zalias spiningavime.o kaip ji draugauja su pintuku?

#69716   Liveris
 28 Rgp 2008 20:16
Su pintuku geriau excia ryobio.

#69717   DainiusM
 28 Rgp 2008 20:23
O kuo geriau?

#69720   Laukinis
 28 Rgp 2008 20:28
nu va ir ka imt?

#69722   kazbekas
 28 Rgp 2008 20:32
tikrai labai idomu kuo geriau?
ten valo vediklyje koks papildomas guolis ar metalas vediklio koks ipatingas?
as kol kas neizvelgiu kuo Excia pranasesne uz Zauberi.

#69736   Gdainius
 28 Rgp 2008 21:55
kazbekas rašė:tikrai labai idomu kuo geriau?
ten valo vediklyje koks papildomas guolis ar metalas vediklio koks ipatingas?
as kol kas neizvelgiu kuo Excia pranasesne uz Zauberi.
Zauberis su pintuku bendrauja gerai, bet būna ir užsiožiuoja,o excia valą kloja kryžmai, tad barzdų negali būti teoriškai, o praktiškai visko gyvenime būna :grin:

#69768   DainiusM
 29 Rgp 2008 08:12
Zauberis buna oziuojasi jei bugno padetis neatreguliuota, paprastai praso papildomai 1-2 saibu po bugnu... paskui nebesioziuoja. ;-)

#69772   senuks
 29 Rgp 2008 08:23
Mana zauberis 2000,suėdė samuline 0,08 per 2mėn :evil: Prieš metant,turi visą laik dirstelt.a nėr užsimetęs vals :roll: Esmė manyč,pinto kietume.Pvz poweris(0,10mm),ant to paž zauberio-čiki :-D Samulainas yr labai minkšc.Keitaliojau tas šaibikes,nifyga nemačyjo.Mono priima zb,nėr problems :-D Kic ryobis excia,su pintu viskas allright-brzd.nėr ;-) Mano galva,laikinikarpi-imk excia 2000 i visks bus gerai :-D IMHO :-D

#69793   piatras
 29 Rgp 2008 10:57
senuks rašė:Mana zauberis 2000,suėdė samuline 0,08 per 2mėn :evil:
Užjaučiu... :? o mana zauberis1000-2000 nieko nesuėdė ir per metus.? Samulinas 0,08 taip ir toliau drožiasi jau kitu galu nes žvejoju tai kasdien ( na sakysim ne mažiau 80% bent po porą valandų per išėjimą). Vienintelė nelaimė - tai nuskrido miakšras, kai nepastebėjau valo užkritimo ant transportinio špūlės kabliuko... :-kvankt [oj-me:

#69928   audrutis
 31 Rgp 2008 11:24
Manau valo suedime labai svarbus pats metytojas ir naudojami masalai, ju svoris. As nusprendziau ieskot kitos rites prie savo UL koto, nes jau antra pintuka per sezona baigiu suest. Dabar Salmo Elite bride 0,1mm suvariau :( Rite pas mane Mitchel Avocet, vala kloja paprastai. O ir siaip ji man tokia dekoratyvine. Gal kas galit parekomenduot pintam valui tinkancia rite, sveriancia iki 200g, kainuojancia ne daugiau 300 litu :roll:

#69944   DainiusM
 31 Rgp 2008 15:36
audrutis rašė: Gal kas galit parekomenduot pintam valui tinkancia rite, sveriancia iki 200g, kainuojancia ne daugiau 300 litu :roll:
Shimano Sedona 750- sveria apie 170g kiek pamenu ir nekainuoja 300Lt... Tokia pat tik didesne (1500 dydzio) penketa metu droziau ir nepavyko sudrozt. Dabar UL naudoju Shimano Technium 1000, svoris 205g, na kaina virs 300Lt, bet visumoj as ja labai patenkintas... :roll:
p.s. salmo elite brade pintuka 0.08 negadina... :-D

#69963   audrutis
 31 Rgp 2008 19:42
Shimano Sedona 750 pas mano draugeli yra. Per maza man ana.
O uz kiek imanoma pigiausiai paimt shimano technium 1000? Si itariu man labiau tiktu :roll: Ir kaip ana reaguoja i pintuka?
O is Ryobiu nieko nera 200g svorio? Ju kiek teko girdet kaina zemesne, bet kokybe nelabai nusileidzia Shimanui :roll: Bet tiek Zauber, tiek Excia 1000-ines beveik 300g sveria :(

#69992   ramkis
 01 Rgs 2008 07:42
audrutis rašė:Shimano Sedona 750 pas mano draugeli yra. Per maza man ana.
O uz kiek imanoma pigiausiai paimt shimano technium 1000? Si itariu man labiau tiktu :roll: Ir kaip ana reaguoja i pintuka?
O is Ryobiu nieko nera 200g svorio? Ju kiek teko girdet kaina zemesne, bet kokybe nelabai nusileidzia Shimanui :roll: Bet tiek Zauber, tiek Excia 1000-ines beveik 300g sveria :(
Bet kokia rite, su bent kiek normalesniu mechanizmu svers daugiau nei 200 g., siulau i tai nekreipti demesio, o paisiimk savo koteli ir nueik i parde su didesniu riciu asortimentu. Dek ant kotelio tas kurios tau patiks - truputi pamuojok palaikyk, ir issirink ta kuri geriausiai tiko. Gal but ji svers 250 - 300 g. bet visiskai deres prie kotelio, o tada parasyk ir mes tau ja surasim kur ji pigiau kainuos :grin:

#69994   ramkis
 01 Rgs 2008 07:51
PVZ.: ant mano kotelio(nezinau kaip ji pavadinti L ar UL) puikiai tiko Zauberis 1000, bet as ji palyginau su su tuo paciu tik 2000, ir pasirinkai pastaraji, svoris ju skiriasi nedaug, bet 2000 bugnelis didesnis, ko pasekoje toliau uzmetu, ir siaip jis man geriau lipo prie kotelio ir rankos nei 1000. Ant mikro guminuku uzdejau Ecusima 1000, jau trys metai droziu ir ko puikiausiai ana dirba, su 0.12 mono gija. Taigi pasikartosiu, nereikia gilintis i "mazochistinius" svaiciojimu apie riciu svorius ir ju tinkamumua ar ne, reikia deti ir bandyti. Juk daugeliui mano pasirinktas Zauberis atrodys per sunkus, bet kas garantuotas, kad gamintojo deklaruojamas rites svoris yra tikrai toks kokio reikia :-D

#69995   DainiusM
 01 Rgs 2008 08:02
Na as ant savo UL buvau uzdejas 2000 zauberi... nesiplesiu gal apie mazohistinius svaiciojimus, bet gavosi nei i tvora nei i meta, su 1000 techniumu spiningelis graziai balansuojasi. As nesakau, kad netiktu didesne, bet is didesniu zinau tik twin poery 2000 arba 2500 dydzio, magnio korpusu, kuris sveria panasiai kaip tas techniumas... tik kaina jau is kosmoso lygio.
p.s. noreciau pamatyt ta UL spininga kuris rankoj smagiai guli su 2000 zauberiu... :shock:

#70000   ramkis
 01 Rgs 2008 08:20
niuxa rašė:Na as ant savo UL buvau uzdejas 2000 zauberi... nesiplesiu gal apie mazohistinius svaiciojimus, bet gavosi nei i tvora nei i meta, su 1000 techniumu spiningelis graziai balansuojasi. As nesakau, kad netiktu didesne, bet is didesniu zinau tik twin poery 2000 arba 2500 dydzio, magnio korpusu, kuris sveria panasiai kaip tas techniumas... tik kaina jau is kosmoso lygio.
p.s. noreciau pamatyt ta UL spininga kuris rankoj smagiai guli su 2000 zauberiu... :shock:
Na gal as is ryto ne taip mintis isdesciau, bet manau, kad kiekvianam atvejui skirtingi parinkimai. Tam didele itaka turi ir kotelis, mano atveju gavosi visiskai geras derinys, todel as ir nesiulau butent taip ar kitaip sukomplektuoti iranki, o rekomenduoju praktiskai parinkti viena ar kita daikta irankiui. Kaip sakant kiekvienam savo tiesa reikia surasti :roll:

#70003   audrutis
 01 Rgs 2008 08:45
Pas mane gloomis 841 IMX, kuris sveria 83 gramus, ir as tikrai nenoriu det ant jo kazko sunkaus. Tikrai esu tai bandes ir galiu konstatuot, kad nedera prie sio koto sunkios rites :!:
Niuxa, nu neatsakei man kaip tas techniumas elgiasi su pintuku :roll: Ir kaip anas ji kloja?

#70009   ramkis
 01 Rgs 2008 09:15
audrutis rašė:Pas mane gloomis 841 IMX, kuris sveria 83 gramus, ir as tikrai nenoriu det ant jo kazko sunkaus. Tikrai esu tai bandes ir galiu konstatuot, kad nedera prie sio koto sunkios rites :!:
Niuxa, nu neatsakei man kaip tas techniumas elgiasi su pintuku :roll: Ir kaip anas ji kloja?
Tokiam kotui puikiai tiktu Tvin paueris 1000, tais tai puikiai su pintuku draugauja, o jei nepagailetum LT tai ir magnesiuma ta pati ikirstum :-D

#70011   Xrapas
 01 Rgs 2008 09:24
audrutis rašė:... nedera prie sio koto sunkios rites...
Gaudau su 2500 TECHNIUM, ritė turi tą taip vadinamą super slow oscillating system- būgniukas vaikšto labai lėtai ir kloja valą "vija prie vijos". Pats su tokiu reiškiniu nesusidūriau :-D , bet daug kur radau rašant, kad tokia sistema suklotas valas, ypač plonas pintukas linkęs dažnai veltis :roll: .
Už Techniumus Vilniuje praš0 nuo 390 iki 450 Lt. Turi antrą būgnelį su aliuminine briauna. Ritė- malaizietiška, iš Europai skirtos linijos, dėl papildomos būgnelio eigą lėtinančios dantračių poros gan triukšminga, jei lyginti su kitais Shimano modeliais.
Jei turi galimybių (ir noro ;-) ), siūlyčiau parsisiūst ką nors iš Azijos rinkai skirtų Shimano modelių, pavyzdžiui, NASCI 1000S su sekliu būgneliu. Ritė sveria 205 gr., su visais parsiuntimo mokesčiais kainuotų apie 260 Lt. Pintą valą kloja fantastiškai, sukasi ir tyliau, ir lengviau už TECHNIUM,ą.
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... ts_id=5500
Paskutinį kartą redagavo 1 Xrapas. Iš viso redaguota 1 kartus.

#70012   Skumbrotas
 01 Rgs 2008 09:25
ramkis rašė: ....Juk daugeliui mano pasirinktas Zauberis atrodys per sunkus, bet kas garantuotas, kad gamintojo deklaruojamas rites svoris yra tikrai toks kokio reikia :-D
Šitą dalyką nesunku pasitikrinti. Pas mane darbe yra laboratorinės elektroninės svartyklės, tai dažnai atsinešu pasverti / pasitikrinti savo masalus. Esu pasisvėręs ir visas rites - tiek shimano, tiek daiwos, tiek zauberis 1000 atitiko deklaruojamą svorį su +/- 3g paklaida.

#70017   audrutis
 01 Rgs 2008 09:38
Dekui Ramki, bet as nenoriu taip islaidaut. Noriu rites uz 300, na gal 400, bet ne uz stuka ;-) Gal ne taip issireiskiau. Noriu ir uz stuka, bet siuo metu negaliu sau leist tiek babkiu uz rite sumoket :( Sazine uzgraustu zmonai meluot :oops:

Xrapai, o Nasci 1000S cia isigyt neimanoma? As niekad nesu nieko siuntesis is uzsienio ir nelabai zinai kaip tai vyksta :roll: Ar is to puslapio kur imetei nuoroda galima persisiust, patikrintas jis :?: Dekui

#70018   DainiusM
 01 Rgs 2008 09:41
audrutis rašė:Niuxa, nu neatsakei man kaip tas techniumas elgiasi su pintuku :roll: Ir kaip anas ji kloja?
Zvejoju tik su pintuku, siuo metu salmo elite brade 0.08. Viskas ok, upese kai gaudau vien su sukre metant pries srove revoje, kai praktiskai nera kada vepsot, tik meti, suki rankena ir trauki dideliu greiciu... retkarciais pasitaiko viena kita kilpele (valo kol kas nesudroziau, o jau tikrai ne viena zukle laiko), bet tokia pat kilpele pasitaiko ir tarkim pas stradik`a kuris dar brangesnis... zodziu uz tokia kaina man tai tinkantis variantas. Del darbo garso kazkaip nepasakyciau, kad kazkas girdetusi... a, tiesa... valo vedikliui plastikine ivore pasikeiciau i guoliuka. Tai tiek ziniu.
p.s. nesigincysiu, kad siunciantis gal ir kazka pigiau/geriau galima uztikti, bet as kazkaip nemegejas pirkti daikta pires tai ji nepakracius rankoje... :roll:

#70023   audrutis
 01 Rgs 2008 09:51
As irgi nemegejas, bet mane taip uztrumpino valo painiojimasis zukles metu, kad noriu isbandyt rite, bent teoriskai turincia nuo sito apsaugot. As irgi salmo elite bride 0,1mm baigiu sudrozt tik per kokia 10 zvejybu, o metu pradzioje ir dragona 0,08 sudroziau :( Ir sukremis net negaudau su pintuku, dedu mono vala :evil: Todel geriau jau pameginsiu gabenti is toli, jei cia uz priimtina kaina sunku kazka gaut :roll:

#70025   ramkis
 01 Rgs 2008 09:57
Su viskuo sutinku ir gerbiu visu cia pasisakanciuju nuomone :grin: . Techniumas yra gera rite, nuo to nepabegsi, bet mano subjektyvia nuomone(grynai mano ir jos paisyti nera reikalo), zvejojant UL reiktu labai precizisko valo klojimo, juk kuo geriau guldomas valas, tuo geresnes uzmetimo galimybes. Techniumas guldo neblogai, bet jame nera sliekinio mechanizmo, kuris kloja vala S forma, o ne vija i vija. Todel as rinkausi galkiek sunkesne rite, bet jei butu galimybe pasirinkciau lengvesne bet brangesne.
o kas del parsisiuntimo, tai galima cia paciupinti, pabandyti, o po to ir parsisiusti :-D

#70031   Xrapas
 01 Rgs 2008 10:12
audrutis rašė:...Xrapai, o Nasci 1000S cia isigyt neimanoma? As niekad nesu nieko siuntesis is uzsienio ir nelabai zinai kaip tai vyksta :roll: Ar is to puslapio kur imetei nuoroda galima persisiust, patikrintas jis :?: Dekui
Iš PLAT- pilnai patikrintas variantas, "siurprizų", kiek teko girdėti, nepasitaiko. Tik iš jo truputį brangiau, maždaug 10- 15 USD, negu iš, pavyzdžiui, šito:
http://www.japanprofishing.com/
Pastarojoj parduotuvėj tik palyginti mažas asortimentas, todėl norimą modelį tenka užsisakinėt ir laukt, kol parsiveš iš gamyklos. Paprastai trunka 2- 3 savaites. Pats parsiuntimas užima apie savaitę.
Vilniuje Nasci esu matęs Žvėryne, prie tilto, už 2500 modelį prašo 350 Lt., ;-) , Na ir mačiau ŽŪKLIO internetiniam puslapyje, tik kainos nenurodytos.
P.S. Pats tiesiogiai nesisiunčiau- anglų kalba per silpna :oops: , bet padėjo draugas.

#70035   audrutis
 01 Rgs 2008 10:26
Tai is PLAT kaip supratau turetu greitai persiust, mazdaug per savaite? Tie 10-15 zaliuju yra menkniekis palyginus su nervu kaina, kuria gali sukelt siurprizas :-D
Zuklio internetiniame puslapyje Nasci neatidaro, kaip tik butent sio modelio, itariu nebeturi ar nebeprekiauja :roll:
Na kagi, tai reiks mest siandien visus darbus ir megint uzpildyt visas formas bei pateikti uzsakyma PLAT-ui. Dar gal ir koki papildoma bugneli pavyks uzsisakyti :roll: Su dvejais kazkaip nebeissitenku, jei ten isvis 2 yra, o ne 1 :roll:

#70043   Xrapas
 01 Rgs 2008 10:50
ramkis rašė:...Techniumas guldo neblogai, bet jame nera sliekinio mechanizmo, kuris kloja vala S forma, o ne vija i vija...
Tas mechanizmas TECHNIUMUOSE yra, kaip ir visuose brangesniuose SHIMANO, pradedant ELF serija (Europietiškoj linijoj- nuo SUPER modelių)
Kitas reikalas, kad įvairiuose ričių modeliuose dėl skirtingų būgnelio išilginės eigos greičių gan įvairiai suklojamas valas :shock: .
Pavyzdžiui:
NASCI, tradicinė AEROWRAP klojimo sistema:
Paveikslėlis

STRADIC FI, AEROWRAP II , 2 speed (skirtingi greičiai pirmyn- atgal)
Paveikslėlis

TEXNIUM FA ir TWINPOWER SR, AEROWRAP super slow oscillating (foto su 0,22 mono valais)
Paveikslėlis

Kaslink valo painiojimosi- negalėčiau išskirti nei vieno varianto: jei kokia kilpa ir susidarė, tai ne dėl ritės, o dėl mano kaltės :-D .
Dėl atsarginių būgnelių- reikia užsakinėt papildomai, nes Japonijos rinkai skirti modeliai jais nekomplektuojami. Beje, didelė dalis dabar SHIMANO siūlomų ričių made in Malaysia (net ir 2008 metų Biomaster mažesni modeliai). NASCI irgi malaizietiškas, nors kokių nors skirtumų nuo grynai japoniškų modelių nerandu :donknow'

#70047   DainiusM
 01 Rgs 2008 11:04
Skiriasi lankelis :-D Japono vienos dalies, o malaizietiskas turi sujungima pries vedikli... nors kokiu tai neigiamu padariniu nepajutau del to (pas mane malaizietiskas).

#70053   Xrapas
 01 Rgs 2008 11:50
niuxa rašė:Skiriasi lankelis :-D Japono vienos dalies, o malaizietiskas turi sujungima pries vedikli)...
Na, čia irgi priklauso ne nuo to, kur surinktas, o nuo ritės modelio: STRADIC FI surinktas Malaizijoj, o lankelis- vientisas. Tas pats ir su "malaizietiškais" Biomasteriais.
Didesni skirtumai gal ne tiek tame, kur surinktas modelis, bet kokiai rinkai jis skirtas. Susidaro toks įspūdis, kad labiausiai techninėm naujienom "skriaudžiama" Europos rinka. Jai skirti ričių modeliai gerokai atsilieka nuo tuo metu Japonijai ar net amerikai skirtų variantų. Kad ir tie lankeliai: tokiu valo vediklio mazgu, kurį turi sąlyginai pigi NASCI didžiuojasi ir prestižinis Europoje Twinpower FA modelis :lol: :
Paveikslėlis
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė