Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#75407   Vitolis
 12 Spa 2008 16:45
Buvau ir ash panashioje situacijoje. Meciau mikrika ir stebiu, kad jis nenukrito i vandeni, o ish rites pashelusiu greiciu dingsta valas. Uzlenkiu lankeli ir nesuprantu, Stabdis cypia. Tik tada pamaciau, kaip vargshas kiro jauniklis rekdamas puola i vandeni kazkur uz 50 m. vadinasi sugavo mano masala kaip sakoma na lietu. Vargais negalais prisitraukiu, paimu i rankas ir bandau ishtraukt kabli. draugas sako: Duok ash pabandysiu kuo trumpiau nukast vala, o tada lengviau ishlupsim guminuka. Kanda vala, tuo tarpu kiras snapu griebia draugeliui uz nosies, pilasi kraujas, bet valas nukastas ir neishlaikes paukshcio rankose ji paleidziu. Reikejo pamatyt shi epizoda. Apsimyzt buvo galima. Kablio taip ir neishlupom. Mazu pasveiko. Ka zinai.

#75412   piatras
 12 Spa 2008 17:39
:-D Na aš irgi iš savęs prisižvengiau... Žuvėdra pliumptelėjo rodės šalia kažkur bet žiūriu mano pintukas sparčiai suka link kranto. Problemos buvo jos pačios, nes nekirtau tik ramiai susivyniojau ir paėmiau beveik be blaškymosi. Vargšelė turėjo prarijus "živcą" ir snapas apsiraizgęs valu ir volframu todėl ir neišspjovė galinio trišakio. Masalą išėmiau stagiai (nebuvo įsmigęs) bet visa kita teko pasidarbuot žirklutėmis kad išpančiot. O volframą :cry: tik patrumpint maksimaliai beišgalėjau :? . Ji aišku kai šiek tiek išnarpliojau irgi karpė man pirštus, tai daviau vieną gerokai apsižiot ir buvo ramu... :-D

#76509   Grazwis
 18 Spa 2008 14:45
sveiki kolegos. Specialios temos neradau, o ir atsakymo i rupima klausyma konkretaus niekur neuztikau... Klausymas butu toks

Kam koks kotas yra prilipes twichingavimui...konkreciau butu vobleriukams gal iki kokiu 10-12g. ? Ilgis, modelis? Viena esu nusiziurejes , rytoj turesiu proga issibandyti Sportex Opal Boat Light http://www.ockert.net/main/index.php?id=1073,0,0,1,0,0 tik bijau, kad gal kiek per trumpas ir "perdrutas" gali buti. Pagrindinis veiksmas vyksta is valties ir ezeruose. Is anksto dekoju ;)

#76520   piatras
 18 Spa 2008 17:46
Grazwis rašė:sveiki kolegos. Specialios temos neradau...
Išsibandysi žinosi, tvičingui "fast"as privalumas, valtyje ilgis jau ne taip svarbus... jei užmetimas iki 19g. žiūrėk kad nebūtų koks nors "uodeginis" bet jei rašo vertikaliam žūklavimui tai greičiausiai bus "fast"as :roll:

#76524   Grazwis
 18 Spa 2008 19:28
jis fastas fast'as , tik as abejoju ar kiek nebus per trumpas ir gramatura perdaug didele, kad permazas bus metimo atstumas(nors didelio ir nesitikiu) ir vobleriuka permazai jausiu..gal koks light'inis link ultra daugiau reikalingas. Zodziu daug nezinomuju, del to ir prasau konkretesniu pavyzdziu...kaip sakant jau kazkiek apvirskintos informacijos. Nes nesinori isigyti kotu, kad kampe vieta uziminetu, o ir tuo labiau norisi kiek geresniu kotuku abecele krimsti. Gal gausis svetimom klaidom pasimokyti ;)

#76528   piatras
 18 Spa 2008 19:42
:donknow' Teks eiti į spiningo kotų temą ir studijuoti, mat čia tokie su "gaidukais" kotai :-D

#76561   Airis
 18 Spa 2008 22:30
jau pribrendo laikas dzerkavima skirti i light ir heavy, iki30,40 ir iki begalybes. skirtingi irankiai, skirtingos zuvys

#76646   Airis
 19 Spa 2008 19:55
kaip nusprendem, taip ir padarem--17 val. prie gargzdu "skaidriojio".
cesius ant slider 12, spiridonas ant husky jerk, asai ant jack-o. vejas super, bet i nugara, todel metimai , kaip su bure. apturejau kirstuko -astriadancio nuotyki. vienoje vietoje padzerkinus, palei pat kranta issivercia kilas su puse, bet neima. dar kiek pamecius toje pacioje vietoje, prie pat kranto vel apsisukimas. jau sakau cesiui, greit duos ausu mano jakui, taip ir buvo . po keleto metimu, neiskentes tokio naglo isiverzimo i jo privacia erdve, astriadantis kirstukas kando mano jakiukui(18cm!) i subine, kadangi suesti nenorejo, o tik gasdino, tai ir nepasikirto. vienintelis kibimas per visus si vakara, bet nuotaika tai liuks pakele

#78255   vaidazz
 27 Spa 2008 12:21
gavau is abu partneriu maila:
"Visoms ABU GARCIA „Ambassadeur“ ir DAIWA multiplikatorinėms ritėms – 30 % NUOLAIDA !" cia kazkas gi ieskojo sau multiko :)

#78264   Vegys
 27 Spa 2008 13:09
vaidazz, klausimas ne i tema : kuom reik nusipelnyt, kad Abu Partneriai siustu info apie savo akcijas ? :) Ju puslapi jokio prenumeratos ner. Tokia info kartais visai praverstu.

#78296   Xrapas
 27 Spa 2008 16:09
Vegys rašė:... kuom reik nusipelnyt, kad Abu Partneriai siustu info apie savo akcijas...
Ogi visiškai niekuo :-D ...Palik savo adresą, kai būsi, ir paprašyk šitos paslaugos.
Anksčiau dar tokias tipo "kaupiamąsias nuolaidų korteles" dalino, dabar nežinau.
"Fanatikai" kažkada gavo mano sutikimą ir tel. nr., dabar kartais žinutes siunčia. Pavyzdžiui, šiandieninė :lol: :
"Gerb. Kliente! Turim puiku pasiulyma Tau! Prasidejo AWA- SHIMA drabuziu ispardavimas! Nuolaida iki 58 %.
pagarbiai,
UAB "Fanatikai
"

#78406   Rimasx
 28 Spa 2008 12:25
Vaprosas del ABU GARCIA „Ambassadeur“C 3 ,ar valo vediklis vaiksto uzmetant (na zinot apie ka as cia)

#78407   Vegys
 28 Spa 2008 13:07
Rimasx, man nesuprantanciam, gal galetum paaiskint pliusus minusus kai vediklis vaiksto ir kai ne ? Kuris atvejis kada yra geriau ?
Paskutinį kartą redagavo 1 Vegys. Iš viso redaguota 28 kartus.

#78408   blight
 28 Spa 2008 13:27
Rimasx rašė:Vaprosas del ABU GARCIA „Ambassadeur“C 3 ,ar valo vediklis vaiksto uzmetant (na zinot apie ka as cia)
:-ou-je vaikshto

#78409   senuks
 28 Spa 2008 13:32
Aloha :-D Vat buvau vienam ,mažam tvenkinuky.Užsizarazinau su džerku ką norens paimt.Pasiėmiau valtukę ir bekalbant su vietiniu nuo kranto,kur čia gelmės,kur lydžiai laikos-sudrebyjo smūgius manąjį fatso 10 EP :twisted: 2,2kg-parein visu smagumu :-D Po 5min,kol su vietiniu aptarinėjom džerkus ir kas tas yr,jablynkšt-2kg ir dar labai arši ,su žvakėmis :-D :twisted: Jezus marja,tik jei turit tokį fatso EP spalvinimo,tausokit :-D Jei prazurzinsiu sąvąjį,nupirksiu :-D

#78418   Xrapas
 28 Spa 2008 14:14
senuks rašė:... jei turit tokį fatso EP spalvinimo,tausokit :-D Jei prazurzinsiu sąvąjį,nupirksiu :-D
Ar tokį :roll: ?

PaveikslėlisPaveikslėlis

Pasakei- šventa. Dedu stalčiun, o tai paskui nenorėsi apkramtyto :-D

#78424   senuks
 28 Spa 2008 14:21
Da :-D On samyj-krasavec :cool:

#78437   blight
 28 Spa 2008 15:31
Jojo ash viena atsargini turiu dar neishpakuota ;-) :-D
Nors ir kovini EP kolkas gan sekmingai sekasi saugot nuo lydeku dantu - visu kibimu pakolkas sulaukiau tik ant RR ir GT spalvinimu :roll:

#78474   cesius
 28 Spa 2008 18:49
Turiu toky, bet Plaukiantis ir nieko dar nedave :evil: , netikiu as juo , o sleideriukai visai kas kita :!:

#78476   Rimasx
 28 Spa 2008 18:55
Vegys rašė:Rimasx, man nesuprantanciam, gal galetum paaiskint pliusus minusus kai vediklis vaiksto ir kai ne ? Kuris atvejis kada yra geriau ?
siaip ir man dar nelabai suprantanciam si zukles buda atrodo kad tad lyg toleliau (nors nezimiai) uzsimeta nei su muiline kai vediklis nevaiksto ,ir siaip pgalvok kaip ant spino vienas ziedas butu kreivai istatytas ,valas tai trintusi i ji (CIA MANO asmenine nuomone) :roll:

#78490   Airis
 28 Spa 2008 20:00
cesius rašė:Turiu toky, bet Plaukiantis ir nieko dar nedave :evil: , netikiu as juo , o sleideriukai visai kas kita :!:
tie plaukiantys ir neduoda naudos, sinking --jega!!!

#78491   Airis
 28 Spa 2008 20:04
Rimasx rašė:
Vegys rašė:Rimasx, man nesuprantanciam, gal galetum paaiskint pliusus minusus kai vediklis vaiksto ir kai ne ? Kuris atvejis kada yra geriau ?
siaip ir man dar nelabai suprantanciam si zukles buda atrodo kad tad lyg toleliau (nors nezimiai) uzsimeta nei su muiline kai vediklis nevaiksto ,ir siaip pgalvok kaip ant spino vienas ziedas butu kreivai istatytas ,valas tai trintusi i ji (CIA MANO asmenine nuomone) :roll:
jau kazkada rasinejome sia tema.
pasiziurekite i muilines valo vediklio ir valo kampa, kai vediklis stovi kuriame nors kraste. gaunasi didelis tempimas i sona. kai vediklis slankioja, tai slinkdamas nuima vala toje pacioje vietoje, kur buvo uzvyniotas. vienintelis galimas minusas, uzkibus zuviai, jai prasisuka stabdys, tada vediklio ir valo uzvyniojimo vieta nesutampa.

muilineje , patartina, pries metant, pastatyti vedikli per viduri--bus mazesnis pasipriesinimas ir maziau bedu.

#78493   cesius
 28 Spa 2008 20:22
airis rašė:
cesius rašė:Turiu toky, bet Plaukiantis ir nieko dar nedave :evil: , netikiu as juo , o sleideriukai visai kas kita :!:
tie plaukiantys ir neduoda naudos, sinking --jega!!!
Blyn kai visi degins zvakutes eisiu ir paimsiu ka nors Tauragej ant faco :evil:

#78511   piatras
 28 Spa 2008 22:03
airis rašė:...muilineje , patartina, pries metant, pastatyti vedikli per viduri--bus mazesnis pasipriesinimas ir maziau bedu.
Na ką jūs čia iš vežimo degtuką drožiat :?: Kai meti jau nors 20g. visiškai dzin ta padėtis ir vediklio sukuriamas pasipriešinimas :-D (arba vaikšto vediklis ar ne). Kas kita mėtant 5-6g. :roll: bet aš nesuku sau cibulių dėl vediklio padėties, kuri gal būt lemia 1-2% nuotolio.

#78516   blight
 28 Spa 2008 22:13
piatras rašė:
airis rašė:...muilineje , patartina, pries metant, pastatyti vedikli per viduri--bus mazesnis pasipriesinimas ir maziau bedu.
bet aš nesuku sau cibulių dėl vediklio padėties, kuri gal būt lemia 1-2% nuotolio.
Cia Airis matomai turejo ne tik nuotolio bedas, bet ir galimu kushiavoju metimo metu ;-) Shiaip ash irgi stengiuos vedikli pastatyt per centra, tiesiog dabar jau kaip iprotis - ne pats nepajauti kaip centre atsistoja :-D

#78521   Airis
 28 Spa 2008 22:24
piatras rašė:
Na ką jūs čia iš vežimo degtuką drožiat :?: Kai meti jau nors 20g. visiškai dzin ta padėtis ir vediklio sukuriamas pasipriešinimas :-D (arba vaikšto vediklis ar ne). Kas kita mėtant 5-6g. :roll: bet aš nesuku sau cibulių dėl vediklio padėties, kuri gal būt lemia 1-2% nuotolio.
matai, nesusikalbam, nes pas mane lengviausias dzerkas 40g, o dazniausiai metau 60-70g, tada labai pasijaucia ir kusiavojimas ir nuotuoliai.

#78522   piatras
 28 Spa 2008 22:24
blight rašė:Cia Airis matomai turejo ne tik nuotolio bedas, bet ir galimu kushiavoju metimo metu
Mat kaip, apie šitą nepagalvota... ;;'plim (ne MAXIMA gi), bet kažkodėl pas savo "mokytojus" liankus nepastebėjau šitų plonybių... :?
Airis rašė:matai, nesusikalbam,

tiksliai nesusikalbam, o jeigu plytą metant, kokią įtaką turėtų vediklio padėtis nuotoliui..? :-D

#78570   Xrapas
 29 Spa 2008 08:36
piatras rašė:
blight rašė:Cia Airis matomai turejo ne tik nuotolio bedas, bet ir galimu kushiavoju metimo metu
Mat kaip, apie šitą nepagalvota...
Maniškiame BANAX SOUNION 304 L- atjungiamas vediklis. Normaliai užpildžius būgnelį atstumas nuo valo paviršiaus iki plastikinio vediklio korpuso apie 1,5 mm.

PaveikslėlisPaveikslėlis

Nepastačius vediklio į centrinę padėtį nusivyniojant valui susidaro praktiškai status kampas, dėl trinties valas nebespėja vyniotis nuo būgnelio, pradeda "pūstis". Pasekoj- praktiškai garantuota kilpa, valas stringa būgniuke ir, kas blogiausia, dažniausiai įpjauna griovelį vidinėje plastikinėje valo vediklio dalyje, po "akute". Na o tada sekančiu metimu garantuotas valo "pykšt" ir gerai dar, jei masalas plaukiantis :-D .
Šiek tiek padėjo vediklio "tiuningas" (vidinėje pusėje suformavau tokį įdubimą plastike), slidus ir standus valas (0.2 Fire Line), kurio pavyniojau gal tik 2/3 būgnelio. Ir, aišku, būtina sąlyga- vediklio centre išstatymas. Deja, paskutinėj žūklėj matyt kažko nedažiūrėjau ir metant valas vėl įstrigo ir nutrūko :evil: . Gerai, kad SLIDER 10 šįkart buvo plaukiantis :) .
Matomai visgi yra tam tikrų niuansų su šitos ritės konstrukcija, bent jau džerkavimui jos daugiau nenaudosiu :roll:

Kitam multike- RYOBI IXORNE vediklis tokios pat konstrukcijos, bet atstumas nuo valo paviršiaus iki jo žymiai didesnis

PaveikslėlisPaveikslėlis

ir panašių problemų kaip su BANAX nepasitaikė- per visą sezoną buvo tik viena "barzda", ir tai, kai atlaisvinęs visus stabdžius prieš vėją mečiau 9 cm. Rapala Shad Rap. Būgnelis privyniotas pilnas, o vediklio į centrą net nesistengiu išstatyt.

Abu Garcia Ambassadeur 4601 C modelyje atstumas nuo valo panašus kaip BANAX'se, bet valo vediklis- vaikščiojantis.

http://www.hengelspullen.nl/nieuws/nieu ... asp?id=abu

Be to, ir pats būgnelis kiek siauresnis. Pagal viską, tokių "cirkų", kokius krečia BANAX'sas, neturėtų būti :donknow' Matysim ;-) :-D

#78611   Airis
 29 Spa 2008 11:31
jau "susitvarkiau" su c3 4600 abu garcia. paskutine zvejyba valas nesipainiojo . tik neaisku ar pagelbejo dar du iscentrikai pajungti, ar storesnis pintas valas(0.3 pagal pe super) siaip ant bugnelio ir raso, kad 0.3 valas n metru.

#78745   vaidazz
 30 Spa 2008 08:33
Vegys rašė:vaidazz, klausimas ne i tema : kuom reik nusipelnyt, kad Abu Partneriai siustu info apie savo akcijas ? :) Ju puslapi jokio prenumeratos ner. Tokia info kartais visai praverstu.
Kazkada pas juos kazka pirkau gavau nuolaidu - lojalumo kortele uzpildes koki tai popieriu :) dabar gaudineju maila is ju :grin:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė