Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#75914   Skridžas
 15 Spa 2008 22:16
Tai kiek šytas žvėrys kainavio? :roll:

#75915   mixas
 15 Spa 2008 22:24
nepatikėsit 2250 + 40 litų atsiuntimas, na dar dariu ir girėną davaiu žmogui už tai kad padėjo užnešt... dabar akcija, neakcijos metu 2950 :shock: :shock: :shock:

#75926   spiridonas
 15 Spa 2008 23:51
Urlys rašė:- kokiai kategorijai (MAX) gali priklausyti mano 3,6 m. Larusas (savo turimuose dokumentuose informacijos neradau)?
pirmiausiai valtis turi tureti sertifikata, na larusas tures, kitaip jo neregistruotu. o valties kategorija(B ar D) yra nurodita ant aliumines lenteles(ten pat nurodytas ir valties serijinis numeris) , kuri pritvirtinta prie lentos, kur tvirtinasi variklis (sudetingai paiskinti gavos :-D )

ir aplamai keli patarimai perkantiems valti:

ziurekite, kad butu valties sertifikatas;
paprasykite, kad israsytu faktura/ pardavimo akta su visais valties duomenimis (cekio kazkodel nelabai uztenka :shock: )
aktualiausia cia turetu buti pamarieciams, nes dabar visa registracija ir tech apziuros yra stipriai sugrieztintos :?

#76051   Gdainius
 16 Spa 2008 14:03
Ar galima naudoti keturtaktį Mercuryje 5 ag 98 benziną?Praitą kart pabandžiau įpilti pusę 95 ir pusę 98, variklis pradėjo juntamai geriau traukt.

#76061   spiridonas
 16 Spa 2008 14:09
nerekomenduojama :roll:

#76070   Gdainius
 16 Spa 2008 14:21
spiridonas rašė:nerekomenduojama :roll:
Supratau :grin:

#76105   Urlys
 16 Spa 2008 18:26
Dėkui Spiridonui, visai buvau pamiršęs apie aliuminę lentelę. Padėjai apsispresti, nepirksiu benzininio variklio nes į jūra vis tiek neišplauksiu su Larusu 3,6 m. D kategorijos, reikės biznio plana kurti rimtesnei valčiai įsigyti :grin: .

#76978   Klusteris
 21 Spa 2008 16:10
Turiu klausimeli - kiek matau is daugelio forumo dalyviu pasisakymu, elektrinis variklis cia tai Minn Kota. Gal kas turi patirties su rinkoje pasirodziusiais "uzbrandintais" kitais, atveztais ish Kinijos...Turiu galvoje - ar jie tokie pat efektyvus kaip ir tie stebuklingi Minn Kotos??? Tarkim lyginame 40 lbs be pavadinimo su 40 lbs Minn Kota :roll:

#77083   ramkis
 22 Spa 2008 07:29
Sudetingas klausima. Bet kiek zinau tiek vieni tiek kiti pagaminti Kinijoje, o ju efektyvumas :?: Teko visokiu nuomoniu girdet, o kaip is tikro, niekas dorai nezino :grin:

#78066   valtininkas
 25 Spa 2008 16:41
Yra tokia patirtis, lyginant Korejiečių gamybos (labai panašus į Minn Kota) ir Minn Kota variklius. Korejiečio bandymas. Pirmas greitis, valtis pajuda, plaukia. Antras greitis - pagreitėjimo nesijaučia, trečias greitis - plaukiu greičiau, ketvirtas greitis - toks kaip trečias, penktas greitis - plaukia dar greičiau, greitis kaip Minn Kota. Su atbulinėmis pavaromis kažkas panašaus. Pas Minn Kota juntami visi penki greičių skirtumai. Taigi pasirinkti velkiavimo greitį, pasirinkti energiją taupantį režimą su Minn Kota bus geriau.
Kažkur aukščiau buvo parašyta, kad nėra reikalo pirkti galingesnio, pvz. 40 LBS nes jis nepranašesnis už 30 LBS ir kad nėra greičio skirtumo. Nepritariu tai nuomonei, greičiausiai akumai buvo skirtingi. Vėjas, bangos ir jei dar sunkesnė valtis - faktoriai kurie tikrai leis pajausti skirtumą. Kiekvienais metais atsiranda žvejų, kurie problemą sprendžia pirkdami didesnius sraigtus (nuo 40), juos stato ant 30 ar 36 variklių ir lieka patenkinti, nors tai ir nelabai teisinga.

#78457   frenk
 28 Spa 2008 16:46
Miksai, gal isbandei savo laiva? Kaip plaukias, gal ka idomaus paporintum?

#78465   Edosius
 28 Spa 2008 17:01
Xebra, senai domiuosiu benzininiu varikliu, bet vis neprieinu vieningos nuomonės kuris but priimtiniausias, kiek ko klausi tiek nuomonių..
Pasidalinkit savo informacija ;-)
1. Valtis mano 3.20m suzumar
2. I jura neplauksiu
3. Pagrindas didesni ezereliai ir velkiavimas
4.Kada optimaliausia pirkti varikli (arba kada jus pirkote)
5. Kadangi teisiu neturiu, tad galvoju iki 5ag.. ka teko girdeti su 2,5ag?
6. Apkatke kiek laiko reikia daryti?
7.Kaip kuriasi, kaip laiko laisvas apsukas, garso lygis koks ir t.t..
8.Honda vs Yamaha vs Mercury ar dar koks kitas distributorius.
Labai lauksiu patarimu ar bent jau pasisakymu kokiu plaukiajote ir ar patenkinti, su isvardintais + ir -.. ;-)
 #78495   jigas
 28 Spa 2008 21:01
Edosiau-labas.Draugo tevas turi suzumara 4,2 berods,tai 2,5 ag yamaha varikliukas traukia kaip turi but.Dabar nori 5 ag,kad siaip "palakstyt".Del el.variklio,tai man irgi sake,kad 40lbs ar 55lbs,tai nera skirtumo isskyrus kaina.Kaip istikruju-paciam idomu. :roll: :grin:

#78607   DainiusM
 29 Spa 2008 11:01
As jau buvau rases ir vel pasikartosiu. Dvi vienodos valtys- Bush 285 su pusiau kietais dugnais, ant vieno 55lbs su 120Ah akumu minkotiniu, ant kito 30lbs su kazkokiu tai akumu 100Ah. Plaukiant salia, metras tarp bortu penkta pavara vos juntamas 55lbs pranasumas. Plaukiojimo laikas panasus. Siek tiek skiriasi greiciai skirtingose pavarose, bet neesme tai. Nesamone permoket tiek pinigu ir imt 55lbs, nebent vienintele mintis, gal ant SUNKIU valciu pasijaustu didesni skirtumai, bet kas liecia zvejybines valteles tai nematau del ko reiktu permoket 800Lt... :neutral:
p.s. pardavejam aisku visada geriau brangesni iskist- marza didesne...

#78609   Edosius
 29 Spa 2008 11:10
Ačiū, bet man aktualu tik benzas :grin: Nejaugi nieks negali pasidalint savo praktika? Spiridonas, Vitolis, Skumbrotas ir kiti turintys benziukus ;-)

#78612   Skumbrotas
 29 Spa 2008 11:32
Edosius rašė:... Nejaugi nieks negali pasidalint savo praktika? Spiridonas, Vitolis, Skumbrotas ir kiti turintys benziukus ;-)
Šiaip aš nevisiškai supratau tavo klausimus, bet pabandysiu pasakyti savo nuomonę:

4.Kada optimaliausia pirkti varikli (arba kada jus pirkote) - čia ta prasme dėl nuolaidų :?: Ant naujųjų gal ir bus kur, arba dėl krizės pasidarys sukalbamesni prekybininkai. Bet kokiu atveju prieš sezoną kainos tampa aukštesnės ir be nuolaidų.
5. Kadangi teisiu neturiu, tad galvoju iki 5ag.. ka teko girdeti su 2,5ag? - manau imk 5ag, kainų skirtumas ne toks ir didelis lyginant su 2,5ag, vistik greičiau paplauksi.
6. Apkatke kiek laiko reikia daryti? - paprastai tai būna aprašyta instrukcijoje kaip ir kiek.
7.Kaip kuriasi, kaip laiko laisvas apsukas, garso lygis koks ir t.t.. - jei bus be broko, tai ir kursis gerai, ir apsukas laikys normaliai (aišku užkūrus reik palaukti kol sušils, kol dirbs ant "podsoso" nelaikys). Manau imsi 4-taktį, tai su garso tikrai nereikės ausinių, pukšės kaip ežiukas ir tiek.
8.Honda vs Yamaha vs Mercury ar dar koks kitas distributorius. - visos minėtos firmos geros, nors remontininkų nuomone Mercuris ilgaamžiškesnis, bet kitų detalės pigesnės. Rinkis kokios patinka, visi šitie varikliai patikimi.

#78675   pypkorius16
 29 Spa 2008 15:48
Dar snekant apie kainas, tai jei ziuri pardaveju www. kainos nurodytos uzaukstintos. Nuejus i parde pakalbejus - kainos krenta. Draugelis neperseniausiai jeme 15 aj, tai nuleido 1200Lt :grin:

#78684   saniokas
 29 Spa 2008 16:19
Edi pirk kaip mano Yamaha 4, tikrai nenusivile manes.
Galseim kada kartu pazvejiot.

#78721   valtininkas
 29 Spa 2008 20:56
Matavau triukšmingumą variklių, kuriuos jungia mažiausias galingumas - Suzuki 2.5, Mercury 2.5, Yamaha 2.5, Honda 2.3, Piranha 2.6 (Parsun), tai dariau vienu metu visiškai vienodomis sąlygomis su prietaisu rodančių decibelus. Rezultatai tokie, kad triukšmingumo lygis pagal prietaisą labai nežymus, reikšmių skirtumai - skaičiai po kablelio, reik įvertint ir galimas paklaidas. Bet mano klausai tie skirtumai buvo didesni, matyt dėl garso specifikos. Man (pabrėžiu, kad man) triukšmingiausi buvo šie; Honda, pasku Piranha, Mercury, Suzuki, Yamaha. Šie varikliukai dirba tyliai ant mažų (pvz. velkiavimo) ir laisvų apsukų, bet plaukiant maksimaliomis apsukomis valtyje bus sunku susikalbėti. Honda patikimas variklis, pagamintas Japonijoje, bet triukšmingumo priežastis matyt dėl to, kad jis aušinama oru. Nelabai bus patogus velkiavimui nes nėra pavarų, automatinė sankaba įjungs sraigtą padidinus apsukas. Pliusas - nėra vandens pompos. Yamaha ir Mercury brangiausi. Suzuki ir Honda lengviausi. Piranha (Yamaha kopija) pigiausia. Jei rinksitės didesnius galingumus, išleisite 1000 Lt daugiau, pajausite, kad 25 kg tai ne 12 ar 17 kg, ženklaus greičio skirtumo nepajausite jei valtis lengvesnė ir mažiau pakrauta. 4 ar 5 Ag varikliai mažai juntamai dirbs tyliau už mažylius ant mažų apsukų ir gana ženkliai tyliau plaukiant maksimaliomis apsukomis. Galimas dalykas, kad pvz. 5 Ag jau sugebės jūsų valtį iškelt į glisą, tuomet vietoj maks. 15 km/h galėsite plaukti 20km/h jau su vėjaliu :) Jei sieksite glisavimo galimybės, pageidautina išbandyti variklį prieš jį perkant. Net ir 5 Ag varikliai skiriasi pagal savo galią. Pats naudoju Suzuki 2,5 ir man patinka o ypatingai jo svoris bei kompaktiškumas.

#78727   spiridonas
 29 Spa 2008 22:05
4 ag MARINER , 3,20 SUZUMAR ir mane i glisa paima, jei tik pats siek tiek padedu paeidamas i valties prieki, kai iseina i glisa galima sedeti ir valties gale

#78730   valtininkas
 29 Spa 2008 22:38
Manau, kad pas spiridoną dviejų taktų variklis. Dvitakčiai galingesnį ir "aštresni" ant pagreičio, plaukiant lygia eiga 2T ir 4T variklių galios susivienodina ir rodos kad 4T tampa pranašesnis (nežinau ar taip yra su didelio galingumo varikliais). Teisingai, norint paglisuoti su tokiais varikliais reik valtyje užimt tinkamą vietą (tam labai praverčia valdymo rankenos prailginimas) ir esant dviems suaugusiems keleiviams to padaryti greičiausiai nepasiseks.

#78733   spiridonas
 29 Spa 2008 23:10
4 taktu mano. Jei sedziu ant suoliuko prie variklio i glisa neina tik valties nosis i virsu ziuri, reikia siek tiek i prieki paeeti tada persisveria ir "charasho pashla radimaja" :-D

#78734   valtininkas
 29 Spa 2008 23:34
Na ir puiku. Dabar nepamenu, bet kažkas kažkada kilogramus derino prie vienos Ag ir marškinius draskėsi, kad su tokiais varikliais glisas neimanomas. :)

#78749   spiridonas
 30 Spa 2008 08:49
O noreciau paklausti pacio valtininko: ar dedasi kokie tepalu filtriukai tokiuose varikliuose ( 4 ag, keturtaktis) nes noreciau pats pasikeisti tepala, tad ir iskilo toks neordinarus klausimas? :) kiek pats ziurejau jokio filtro ir nemaciau, benzui filtriukas stovi :roll:

#78771   Skumbrotas
 30 Spa 2008 10:15
valtininkas rašė:..... norint paglisuoti su tokiais varikliais reik valtyje užimt tinkamą vietą (tam labai praverčia valdymo rankenos prailginimas) ir esant dviems suaugusiems keleiviams to padaryti greičiausiai nepasiseks.
Nežinau kaip pas tuos mažiukus varikliukus, bet manajame 15ag yra 4 veriklio kojos kampo nustatymo padėtys, kurios keičiamos priklausomai nuo valties apkrovimo. Plaukiant vienam ir norint glisuoti statoma vienu kampu, dviese - kitu, keturiese - dar kitu, ir nereikia niekur persėdinėti. Neteisingai nustačius tą kampą niekaip neišeisi ant gliso.

#78804   spiridonas
 30 Spa 2008 11:45
pas mano Mariner taip pat yra 4 padetis, taip iseina , dabar ira nustatyta ant antros padieties nuo virsaus. tai gal reikia perdeti i pirma padeti ir taip pat niekur persideneti nereiks? :roll:

#78808   Skumbrotas
 30 Spa 2008 11:52
Dabar tikliai neatsimenu, kaip ten keitaliojasi. Pabandyk eksperimento tvarka visas padėtis ir rasi tinkamą.

#78809   spiridonas
 30 Spa 2008 12:13
reiks vonioje pamegint :lol:

#78815   pypkorius16
 30 Spa 2008 12:49
Tau Spiridonai reiktu ant 2 nuo apacios skyles det. Cia mano teorija :lol:
Transo kampas dazniausiai pas daugumos valciu yra 5-8 laipsniai. Variklio 1 skyle ~7^ , 2 apie 10^. Principas kuo daugiau apkrauta valtis (tolygiai) to auksciau keli varykli.
Uzsidejau sparniukus (laivo sandeli po 50 Lt) , plaukem 3 galvos , ant 3 skyles nuo apacios, bangos 0.5-0.8 , tai pradejo gaudyt ora, t.y. apsukos aukstyn , greitis mazyn. Galvojau kad reduktoriui chana. Bet pastaciau ant 2 skyles(nuo apacios) ir tvarka. As skaitau kad 2 skyle nuo apacios - optimaliausia, kad nereiketu zaist vandeni, ir kartais nepamesti kaiscio :lol:

#78816   spiridonas
 30 Spa 2008 13:23
Ismeginsiu visaip kada prie progos, aciu uz patarimus ;-)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė