Matavau triukšmingumą variklių, kuriuos jungia mažiausias galingumas - Suzuki 2.5, Mercury 2.5, Yamaha 2.5, Honda 2.3, Piranha 2.6 (Parsun), tai dariau vienu metu visiškai vienodomis sąlygomis su prietaisu rodančių decibelus. Rezultatai tokie, kad triukšmingumo lygis pagal prietaisą labai nežymus, reikšmių skirtumai - skaičiai po kablelio, reik įvertint ir galimas paklaidas. Bet mano klausai tie skirtumai buvo didesni, matyt dėl garso specifikos. Man (pabrėžiu, kad man) triukšmingiausi buvo šie; Honda, pasku Piranha, Mercury, Suzuki, Yamaha. Šie varikliukai dirba tyliai ant mažų (pvz. velkiavimo) ir laisvų apsukų, bet plaukiant maksimaliomis apsukomis valtyje bus sunku susikalbėti. Honda patikimas variklis, pagamintas Japonijoje, bet triukšmingumo priežastis matyt dėl to, kad jis aušinama oru. Nelabai bus patogus velkiavimui nes nėra pavarų, automatinė sankaba įjungs sraigtą padidinus apsukas. Pliusas - nėra vandens pompos. Yamaha ir Mercury brangiausi. Suzuki ir Honda lengviausi. Piranha (Yamaha kopija) pigiausia. Jei rinksitės didesnius galingumus, išleisite 1000 Lt daugiau, pajausite, kad 25 kg tai ne 12 ar 17 kg, ženklaus greičio skirtumo nepajausite jei valtis lengvesnė ir mažiau pakrauta. 4 ar 5 Ag varikliai mažai juntamai dirbs tyliau už mažylius ant mažų apsukų ir gana ženkliai tyliau plaukiant maksimaliomis apsukomis. Galimas dalykas, kad pvz. 5 Ag jau sugebės jūsų valtį iškelt į glisą, tuomet vietoj maks. 15 km/h galėsite plaukti 20km/h jau su vėjaliu

Jei sieksite glisavimo galimybės, pageidautina išbandyti variklį prieš jį perkant. Net ir 5 Ag varikliai skiriasi pagal savo galią. Pats naudoju Suzuki 2,5 ir man patinka o ypatingai jo svoris bei kompaktiškumas.